Connect with us

Hír

Tannehillt várhatóan kivágja a Dolphins

Ami már nagyjából tavaly óta (de lehet még régebben) felmerült, az idén megtörténhet: egyre több riport jelenik meg arról, hogy a Dolphins megválik irányítójától, Ryan Tannehilltől még a szabadügynök-piac megkezdése előtt.

 

 

Mike Tannenbaum general manager összehozta az NFL legelőnytelenebb szerződéseit dolphinsos időszaka során, amiket nem győznek kitakarítani azóta a keretből. Ennek áldozatául eshet a 30 éves irányító is, aki nem rossz játékos, de nem is jó – egy átlagos irányító. Átlagos irányítóval meg ritkán lehet sikereket elérni, a Dolphins számára pedig ez a cél. Ráadásul a salary cap sem túl nagy, így minden mozdítható embertől meg kell szabadulni a költőpénz növelése érdekében.

 

Tannehill alapfizetése idén $18,725 millió, míg 2020-ra $19,5 millió lehet, így szinte esélytelen, hogy találnak rá cserepartnert, mert ekkora pénzt senki nem vállalna be érte, szóval a cut a valószínűbb forgatókönyv. Az irányító idei cap hitje $26 millió, hála annak, hogy tavaly megmókolták a kontraktusát, hogy pénzt szabadítsanak fel – már akkor biztossá vált, hogy előbb-utóbb megválik tőle csapata. Kivágásával $13,5 millió halott pénz keletkezne, ugyanakkor $13,1 millió felszabadulna, amiből már lehetne fontosabb játékosokat venni. Nem tudni mi a csapat terve a pótlását tekintve, de a szabadügynök irányítók közül jobbat vagy drasztikusan olcsóbbat nem nagyon találnak, így egy újonc irányító kiválasztása adhatja magát a leginkább. Vagy nekivágnak Jake Ruddockkal, és akkor tényleg megtörténhet a tankolás.

 

Nem véletlenül távolította el Stephen M. Ross tulajdonos a GM székből Mike Tannenbaumot, hiszen botrányos szerződéseket kötött meg a játékosokkal. Suh kivágását még idén is nyögi a csapat $13 millióval, Tannehill $26 milliós cap hitje is kabaré, mint ahogy az is, hogy Reshad Jones $17 milliós cap hittel várja a szezont, de esélytelen őt kivágni idén. Azt meg sokan máig nem értik, hogy adhatott Albert Wilsonnak $8 milliót évente, de ez már a múlt. Chris Grier viszont a jövő, aki reménykedik benne, hogy ő és az új edzői stáb majd más köntösbe helyezi idővel a franchise-t.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!