About the author

15 Comments

 1. 1

  csak ezt ne

  Én messze nem vagyok optimista a Jaguars erősödésével kapcsolatban. Jó az elemzésed, a lehetőség pedig benne lenne. De ehhez a szalmai gárdához hozhatnak bárkit, én nagy menetelésben nem bízom. Szerintem ez a HC tavaly végképpen leszerepelt. Először Bortlesba vetette minden bizalmát, nyilván ezért hosszabbítottak vele úgy ahogy, miközben az ötödik évére is képtelen volt bármivel segíteni, hogy emelje a játékát. Bortles hozta ötödször is amit tud, pont úgy ahogy eddig is, egy jobb szakmai stábbal, több is lenne benne, igaz talán nem szintekkel, és akkor az év végén úgy rúgják ki mintha bármi köze lenne a visszaeséshez, miközben az elit védelem meg összeomlott, ami tavaly a siker záloga volt. Ugye egy év siker után elszálltak maguktól, lejátszották szeptemberben a maguk SB-ját és ennyi. Őket sem tudta élesen tartani, lekonyultak mint a bili füle. Marrone kirúgása lett volna a siker első feltétele szvsz, úgyhogy nagyon remélem nem ide kerül Foles.

 2. 2

  pritek

  Bold: Foles jön, év közepén repül Marrone és Filip főedző lesz. Plusz, Bortles megy a Tampába és az év végén már ő lesz a kezdő úgy, hogy a végére több győzelme lesz mint veresége.
  +1 Winston egy halas boltban lesz eladó 2020ban, de a rákpultnak a közelébe sem engedik.

 3. 3

  bjeela

  Dani, szerinted mi értelme lenne Folesnak a Jagshez igazolnia, leszámítva az esetleges nagy pénzt és hosszú távú szerződést, nagy százalék garantálttal(bár nem látom, hogyan gazdálkodnának ki egy ilyet). Én ugyanis nem látom semmi értelmét.

 4. 4

  katonadani

  nincs szerintem jobb opciója, bivaly védelem, defilippo, a fal is normális

 5. 5

  bjeela

  Nemrég még ezek voltak az opciók és az oddszok:

  Giants: 11/5
  Jaguars: 4/1
  Redskins: 4/1
  Dolphins: 5/1
  Buccaneers: 7/1
  Raiders: 19/2
  Bengals: 19/2
  Broncos: 19/2

  Ebből ugyebár a Broncos kiesett, a Raiders sem játszik szerintem, és a csoportellenfelet sem kínálná meg az Eagles, ahogy a Redskins is ezért esik ki, bár a fene jobban tudja. Az biztos, hogy a legszabadabb valóban a Jags, már ha ezt a listát tekintjük mértékadónak, azonban Dolphins-Buccaneers duó is van olyan jó opció. A Dolphinsnál pedig még sansza is lehetne a PO-ra, míg a többinél erősen kétséges(már amennyiben ez szempont) és ott még talán több pénz is van.

  Amúgy a legjobb valóban a Giants lenne a számára, de Eli ezt még nem akarja. ;)

 6. 6

  katonadani

  Dolphinsnál sansza a POra? Jaguarsban szerintem bőven nagyobb sansza lenne. Buccaneersnál szintén jobb a Jags, plusz ott nem látom, hogy Winston mellé hoznak még egy veteránt, vele megnézik ezt az évet aztán utána döntenek majd

 7. 7

  bjeela

  A Jagsnál PO esély? A Colts és a Houston mellett? Sőt, még a Titans is kemény falat. Eléggé meglepő lenne. A Dolphins viszont Foles-szal minőségileg ugrana annyit, hogy kényelmesen jobb lenne a Bills-Jets duónál, ergo több a sansza a Pats mögött beslisszolni. A Buccaneers sztem is hülyeség lenne, amennyiben a PO esélyeket fontosnak tekintjük, de alapvetően nem rosszabb, mint a Jags. És igazad van abban, hogy csodálkoznék, ha Winstont lecserélnék.

 8. 8

  katonadani

  a Dolphins csoportot biztos nem nyer, így ha feltételezzük, hogy a Jags sem, akkor ugyanazokkal a csapatokkal küzdenek, a Jagst meg simán jobb keretnek gondolom, mint a Dolphinst – persze edzők is számítanak, meglátjuk a Dolphins hogy halad

 9. 9

  bjeela

  Ne bomolj, Dani, nem kergültem meg, hogy a Dolphins leveri a Patset a csoportban! :D Mit nem sikerült elsőre megérteni a leírtakból? ;) Namégeccer: azt mondtam, hogy jobb, mint a csoport másik két tagja a Patsen kívül és így másodikként több a sansza bejutni a PO.-ba, mint a Jagsnek, amelyik három olyan csapattal kell megszenvedjen, amelyikből kettő simán jobb(Colts/Texans) és még a Titans is megviccelheti, ergo csoda kellene történjen, hogy PO-ba jusson.

 10. 10

  katonadani

  azt mondom h a Dolphins ugyanazokkal a csapatokkal versenyez, mint a Jaguars, hiszen mindkettő a wild cardért megy. Nem csak a Jets és a Bills a Dolphins ellenfele you know :D
  kolléga fent jó hosszan kifejtette a sorsolást :)
  a Jags pedig szerintem egy normális QBval simán versenyez a Coltsszal és a Texansszal.

 11. 11

  euskadi68

  Szerintem a Fins idén egy izmos 3-13-at (esetleg 4-12-őt) fog hozni, felejtsük el a rájátszást.

 12. 12

  bjeela

  Ezzel a gondolattal nyitottál: “Van aki nem gondol bele, hogy gyenge mérleggel csoportot nyerni még
  mindig könnyebb, ha nagyjából azonos erősségű csapatok alkotják a
  kvartettet, mint egy bivaly team mögött wild-card helyet szerezni…” Majd érvelni kezdtél a sorsolással, ami nem ugyanaz. ;) Ne keverjük a szezont a fazonnal.

  Abban igazad van, hogy lusta voltam megnézni a Jags és a Miami sorsolását, mert ha utánanéztem volna, akkor ekkora ökörséget nem mondok, amint amit mondtam. Így jár az, aki előbb pofázik, mint ellenőriz.

  Abban viszont tévedsz, hogy egy nehéz csoportból könnyebb továbbmenni. Ha van két tuti csapat a csoportodban, akit nagy eséllyel verhetsz, akkor az négy könnyű pont, vagy másképpen két plusz könnyű ellenfél. Ez nagy adomány, ami a Patsnek mindig is jól jött. ;) Egy erős csoportban viszont szétveretheted a csapatodat a győzelmekért, hogy legalább esélyed legyen a megfelelő pozíció megszerzésére. Ez azért nagyon nem mindegy, főleg a PO-ban. De ami fontosabb: a csoport elsőség megszerzése egy erős csoportban nagyon kétséges, míg egy könnyűben már eleve van két plusz pontra sanszod és közben nem kínzod halálra a csapatot. És elnézve a statisztikát, amit összeállítottál az a két pont differencia ritkán alakul ki a legkisebb csoportgyőztes és a WC továbbjutás között, zömében inkább egál környéki a szitu.

  Ceterum censeo: én egy ökör vagyok, és igazad van, mert ezzel a sorsolással a Miami nem hogy soha a büdös életben nem jut WC helyre, hanem erősen mínuszos szezont zár, viszont a részletezett érvelésed már legalábbis necces. ;)

 13. 13

  bjeela

  Hibáztam, mert a Miami sorsolását nem néztem meg, és így egészen más a szitu. Ezzel az adattal kiegészítve az infócsomagot ökörség, amit állítottam. De ha közel azonos nehézségű sorsolásuk lenne, akkor a Miami lenne a kedvezőbb döntés.

  Ami a Colts/Texans/Titans triót illeti a Jags-szal szemben, háááát én még mindig úgy látom, hogy a Jags Foles-szal sem lenne komolyan versenyben. A Colts bivaly erős lett és Luck is kezdi megtalálni a korábbi önmagát. A Texans ugyebár az előző szezon egyik nagy gyilkológépe volt, amíg bele nem futott a PO-ban a végére belejövő Coltsba. És a Titansnak sem ment rosszul. Az egyetlen érv az lehet, hogy ez egy nagyon kiegyensúlyozott csoport, ahol tényleg nehéz jósolni. De épp ez a gond is vele, hogy nüanszokon múlik, mi fog történni. Tervezést itt el lehet felejteni. ;)

  Azonban mégis revideálom a nézetemet és igazat kell adnom, jelenleg ugyanis tényleg a Jags a legjobb döntés, kivéve, ha elengedik a Giantshoz és Eli abbahagyja, bár ez tényleg esélytelen. ;)

 14. 14

  tündérzsazsa

  Átmenetelig megérné, amíg a draftról betanul az új srác, látva hogy egyikük sem kezdő szint még. Erre tökéletes lenne Foles. Másrészről meg hiába hozzák ha nincs Offense, azt a pénzt arra kéne áldozni. Nehéz döntés az biztos.

 15. 15

  bjeela

  Ne haragudj, de ezek a felsorolások – bármily szépek és nagyon tiszteletet parancsolóak, hogy ennyi energiát feccöltél bele, hogy igazold az állításodat, mégis – nem tartalmazzák a sorsolás további részleteit.

  Ugyanis ha ragaszkodunk a fikcióhoz és van egy tuti második csapat a csoportban, akkor az már eleve pozitív mérleggel teljesít a csoporton belül, amennyiben kikap a legjobbtól, de elveri a másik kettőt az ugyebár már egyből 4:2. Innen értelemszerűen a sorsolás további részletei döntik el, hogy sikerül ott is pozitívnak maradnia, vagy sem. Amennyiben 10-ből hoz 6:4-et, akkor az már összesen 10:6, amivel nagy eséllyel indul a WC csapatok között, szemben egy olyan csapattal, amely kiegyenlített csoportban hoz egy 3:3-at. Természetesen ez a feltételezés akkor érvényesül, ha a sorsolás közel azonos erősségű mindkét csapatnál.

  Ami a kiegyenlített csoportok sikerességét illeti általában ezek a csapatok eleve kiemelkedők voltak az AFC-ben(észak, nyugat) vagy az NFC-ben(kelet, észak, az utóbbi időszakban dél), így hiába vesztettek a csoporton belül pontokat, de azon kívül be tudták pótolni a veszteségeket. Vannak ilyen periódusok, amikor egyes csoportok körbeverik egymást, de a csoporton kívülieket leverik, mint vak a poharat.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team