Connect with us

Hír

A combine legnagyobb nyertesei és vesztesei – Defense

A támadókról tegnap már volt szó, mára pedig a védők is befejezték a felmérőiket, így azt is meg tudjuk mondani, hogy köztük kik nyertek és kik vesztettek az NFL Scouting Combine alatt.

Nyertesek

Az amúgy is top védő prospectek

Nem is akartam beírni igazából Nick Bosát és Quinnen Williamst, hiszen ők eddig is a két legjobb prospect voltak a classban, azonban most is lenyűgöztek mindenkit. Főleg Williams.

Montez Sweat, EDGE, Mississippi State

Sweat eddig a nyertese a draft processnek, első kör végi, második kör eleji játékosból feltornázta magát a top10 közelébe. Lenyomott egy 4,41-es 40 yardot, ami a valaha volt legjobb idő egy védőfalembertől és több kiváló elkapónál is gyorsabb, például OBJ-nél is. Fontosabb és talán még meglepőbb volt a 7 másodperces 3-cone-ja (ami talán a legfontosabb a pass rushereknél), de emellé még hozott egy 91 centes súlypontemelkedést és egy 317 centis távolugrást is, mindezt 198 centisen és 118 kilósan. Talán övé volt az all-around legjobb produkció a combine-on.

Brian Burns, EDGE, Florida State

Burnsről egyébként is tudtuk, hogy egy freak. Sweat mögött a második legjobb 40 yardot futotta és a 7.01-es 3-cone-ja is kiváló. A súlypontemelkedése 91 centi, a távolugrása pedig 327 centi, borzasztóan robbanékony a srác. A RAS (Relative Athletic Score) mutatója pedig 9,91 a 10-ből.

Rashan Gary, iDL/EDGE, Michigan

Mindenki tudta, hogy Gary egy állat lesz a combine-on, és az is lett. Hogy most belső falember lesz vagy edge rusher az még mindig lóghat a levegőben, mindenesetre RAS mutatója all time 15. a DE-ket és ugyanúgy 15. a DT-ket nézve. Óriási számokat produkált (4,58-as 40 yard, 96 centis súlypontemelkedés, 305 centis távolugrás), de talán a pozíciós gyakorlatokon mutatott teljesítménye volt igazán meggyőző. A 3-cone-ja viszont csak átlagos lett, ezért lehet aggódni vele kapcsolatban a szélen. Az biztos, hogy borzasztóan robbanékony és nagyon jól mozog.

Jerry Tillery, iDL, Notre Dame

198 centisen és 134 kilósan 4,93 másodperc alatt futotta a 40-et, robbanékonyságával és agilitásával pedig a valaha volt 30. legjobb RAS mutatót produkálta.

A Devin keresztnevű linebackerek

Miután Montez Sweat lefutotta a valaha volt leggyorsabb 40-et egy védőfalembertől, Devin White lefutotta a valaha volt leggyorsabb 40-et egy linebackertől (4,42). Mégsem ő volt a nap sztárja, ugyanis Devin Bush 4,43-mal alig maradt el tőle 40 yardban, övé lett a legjobb súlypontemelkedés (103 centi) és a harmadik legjobb távolugrás (315 centi). Ők ketten lesznek az első két kiválasztott linebacker, White, majd Bush sorrendben.

Amani Oruwariye, CB, Penn State

A Senior Bowlon kicsit talán csalódást okozott, de most ismét pozitív irányba indult el, második kör eleji prospect lehet. Oruwariye 188 centisen és 93 kilósan kiváló méretekkel rendelkezik, futott egy 4,47-es 40 yardot, 93 centis súlypontemelkedése, 305 centis távolugrása, 6,82-es 3-cone drillje is figyelemre méltó, na meg 17-szer kinyomta a rudat. Kérdőjel volt az atletizmusa ilyen jó méretekkel, de most jó választ adott a kétkedőknek és mivel elég kevés prototípus szélső CB van a classban, felmehet az értéke.

Isaiah Johnson, CB, Houston

Johnson nagyon messze van a jó cornerbackektől, sok technikai hiányossága van, de ha egy 10.0-s RAS mutatót produkálsz, akkor nyertél a combine-on.

Juan Thornhill, S, Virginia

112 centis súlypontemelkedés, 358 centis távolugrás, 4,43-as 40 yard. Sajnos agilitást mérő gyakorlatokat nem végzett, de . egyébként CB-khez viszonyítva 10.0, safetykhez viszonyítva 9.92 a RAS mutatója. Cornerbackből konvertált safety a srác és most minden rubrikába tett egy jó erős pipát a produkciójával. Második napos tehetség.

Zedrick Woods, S, Ole Miss

Ha 4,3 alatt futod a 40 yardot, csak ide kerülhetsz. Nem várták ezt a szakértők Woodstől, óriásit futott.

Vesztesek

Jachai Polite, EDGE, Florida

Polite-ot alulméretezettnek gondoltuk, ezért felszedett pár kilót, azonban nála ez feleslegként jelentkezett és nem plusz erőként. Egyáltalán nem hozott jó számokat, nem volt robbanékony, majd állítólag megsérült, de ez nem derült ki a közvetítésből és sokan bullshitnek gondolják, hogy erre foghassa a rossz eredményeit.

Ezen felül kiakadt a csapatokra, hogy csak a rossz dolgokra figyeltek az interjúk során és több insider információi szerint is nagyon rossz véleménnyel voltak róla a csapatok az interjúk után. Egyébként is voltak vele kapcsolatban munkamorál kérdőjelek, hát nem segített magán Indianapolisban, tovább erősödtek az aggályok, hogy nem tud profi szinten gondoskodni a testéről. Eddig simán első körbe vártuk, most jó eséllyel kicsúszott onnan a minden szempontból pocsék combine-ja után.

Dre’Mont Jones, iDL, Ohio State

Jones egy alulméretezett védőfalember, aki a gyorsaságára épít. Ehhez képest minden eredménye a 23-52. százalékba esett a combine-on, ez pedig tőle kevés. Volt, aki mockolta már első körbe, ezzel minden bizonnyal kicsúszott onnan. Tegyük hozzá, hogy kicsit felhízlalta magát, ettől függetlenül ez nagyon rosszul mutat, nem tudta megtartani sebességét a plusz tömeg ellenére.

JoeJuan Williams, CB, Vanderbilt

Sok technikai hiányossága van Williamsnek, de olyan felépítése (193 centi, 95 kiló), amit nem lehet tanítani. Ezért volt fontos, hogy jól teszteljen, egész magasra kúszhatott volna a második napon, azonban nem volt jó combine-ja. A 40 yardot 4,64 alatt futotta, ami felveti a hosszú távú sebesség kérdését, az agilitást mérő gyakorlatokon pedig nem vett részt és ezek is aggályok voltak – illetve maradtak is – vele kapcsolatban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!