Connect with us

Draft

A combine legnagyobb nyertesei és vesztesei – Offense

Ugyan van még egy nap az idei NFL Scouting Combine-ból, a támadók már befejezték a gyakorlataikat, így náluk meg tudjuk nézni, hogy kik nyertek és kik vesztettek az idei “alsógatyás olimpián”. 

 

Nyertesek

Kyler Murray, QB, Oklahoma

Murray igazából nem csinált semmit, csak lenézett Indybe, méredzkedett egyet meg interjúzott pár csapattal, aztán kész is. Mégis az egyik legnagyobb nyertes lett, ugyanis nehezebben mérlegelt, mint Russell Wilson. A felépítése és vékonysága volt a legnagyobb kérdőjel Murray kapcsán, erre pedig jó választ adott. Ja, és nem mellesleg mindenki arról beszél, hogy ő lesz az 1/1.

DK Metcalf, WR, Ole Miss

Mindenki látta a szörnyeteg 40 yardos idejét, embertelen 4,33-at futott 103 kilósan és 190 centisen. Emellett beállította a WR fekvenyomás rekordot (27), miközben nagyon hosszú karjai vannak, amikkel nehezebb kinyomni a rudat. A legjobbak közt volt a súlypontemelkedése (103 centi) és a távolugrása is (340 centi), robbanékonysága hihetetlen.

Azt is hozzá kell tenni azonban, hogy borzasztó agility drilleket (3-cone, short shuttle) nyomott. Amúgy sem vártunk jó számokat itt – hiszen ilyen felépítéssel nem is lehet senki hajlékony -, de kifejezetten pocsékok lettek. Ennek ellenlére lett a RAS (Relative Athletic Score) mutatója 9,65-ös a 10-ből (elit kategória).

A WR class általánosságban

Az elkapók összességében elég jól teljesítettek. Emanuel Hall 110 centis súlypontelemkedés top3 all time a poszton, a 358 centis távolugrása viszont rekord. Miles Boykin szintén 110 centis súlypontemelkedést produkált és egy 355 centis távolugrást. Borzasztóan robbanékonyak mindketten.

Ők elég sok pénzt szerezhettek maguknak, hiszen hátsóbb körbe várt játékosok voltak alapvetően, de rajtuk kívül is sok jó WR-teljesítményt láthattunk. N’Keal Harry, AJ Brown, Hakeem Butler is jót tesztelt (mindhárman versenyben lehetnek az első kör végén), Parris Campbell és Andy Isabella (második kör valószínűleg) is megmutatta elképesztő sebességét, elég jó kis WR classnak ígérkezik az idei.

Tyree Jackson, QB, Buffalo

Jackson borzasztóan nyers irányító. Nem véletlen, hiszen nem volt irányítóedzője elég sokáig, a YouTube-ról tanított meg magának gyakorlatokat. Ez látható volt a drillek során is, azonban hatalmas méretei, elképesztő atletikussága és bivalyerős karja miatt szerelembe fognak vele esni csapatok és el fogják vinni legkésőbb a 3. körben. Sok munka lesz vele, az biztos.

Steve Smith egyébként beszólt Jacksonnak, hogy túl erősen dobja a labdáit az elkapók felé, akik így rosszul mutatnak a scoutok előtt, szóval vegyen vissza egy kicsit:

Iowa tight endek

Nem volt váratlan, de mind Noah Fant, mind TJ Hockenson megmutatta, miért is lesznek első körös tight endek. Fant az első helyet szerezte meg 40 yardon, súlypontemelkedésben, a 3 cone drillben és a 60 yard shuttle-ben is, míg top5 volt fekvenyomásban és távolugrásban is. Hockenson robbanékonysági mutató is kiválóak voltak és az agilitást mérő számokban is jó volt.

Garrett Bradbury, iOL, NC State

Garrett Bradbury egyébként is az első számú center volt nálam, a hétvégi produkciójával pedig minden bizonnyal feltornászta magát az első körbe (ha eddig nem lett volna ott). Bradbury a valaha volt harmadik legjobb RAS-t produkálta (9,95) a centerek közt, lefutotta a 40 yardot 4,92 alatt, kinyomott 34-et a fekvenyomó padon és egy nevetségesen jó 7,41-es 3-cone drillt repesztett.

Andre Dillard, OT, Washington

Daniel Jeremiah a legjobb passzblokkoló tackle-nek nevezte többször is Dillardot a közvetítés során és ugyan ezzel akár lehetne is vitatkozni, azt most is megmutatta, hogy milyen atletikus. A negyedik legjobb 40 yardot futotta, a legjobb volt távolugrásban és short shuttle-ben, illetve a második legjobb 3-cone is az övé. Még kicsit nyers játékos technikailag és a futásblokkolás nem az erőssége, de jó eséllyel a top15 környékén el fog kelni a drafton, mert borzasztóan könnyedén mozog pass protectionben.

Chris Lindstrom, iOL, Boston College

Egy 4,91-es 40 yard, 25 fekenyomás, 77 centis súlypontemelkedés, 297 centis távolugrás és kiváló eredmények az agilitást mérő gyakorlatokban. Lindstrom a legjobb tisztán guard ebben a classban (ha nem számoljuk a tackle-öket, akiket lehet guarddá alakítanak az NFL-ben).

Vesztesek

Trace McSorley, QB, Penn State

Amúgy sem mutatott semmi extrát a pozíciós gyakorlatok közt, ráadásul megkérték, hogy edzzen a defensive backek közt is, ami sosem jó jel azzal kapcsolatban, hogy milyennek tartanak az eredeti posztodon – minden bizonnyal draftolatlan lesz. McSorley egyébként nem volt erre hajlandó. Jó hír azonban számára, hogy Sean Payton azt mondta róla, hogy ő lehet az új Julian Edelman, már ami a sokoldalúságát illeti. Egyébként övé volt a leggyorsabb 40 yard a QB-k közt.

4,9-es 40 yard feletti tight endek

Ha valaki 4,9 felett futja a 40 yardot, az bukásnak számít tight endek közt, már ha elkapásban is akarják használni. Isaac Nauta (Georgia) például ilyen volt és emellé övé volt a legrosszabb 3-cone és a legrosszabb súlypontemelkedés is. Nauta jó blokkoló lehet, de ilyen számokkal nem fogják elkapásban hasznát venni.

Kaden Smith jó méretekkel érkezett, de borzasztó számokkal távozott. Ő is 4,9 felett teljesítette a 40 yardot, az agilitást mérő számokban átlagos volt, és a robbanékonyságot mérő ugrásokban ugyancsak gyenge. Így neki is alacsony lesz az upside-ja a passzjátékban, ráadásul nem is tűnt jó blokkolónak az egyetemen.

Az RB class általánosságban

Huh, hát ez nem nézett ki jól. Senki nem ment be 4,4 alá a 40 yardon. A legtöbben rontottak értékükön – ez alól kivétel mondjuk Justice Hill, Miles Sanders és Damien Harris, akik jól teszteltek – és csalódást keltő volt a futók produkciója.

Elijah Holyfield okozta talán a legnagyobb csalódást, a 4,78-as 40 yardja borzasztó, mindössze 76 centis volt a súlypontemelkedése és 289 centi a távolugrása (átlagos). A 2,54-es RAS mutatója sokat elárul, ahogy Devin Singletary 1,65-ös RAS mutatója is.

Greg Little, OT, Ole Miss

Little-t korábban első körbe is várták és az utóbbi időben már ez nem volt igaz, most egyértelmű lett, hogy esélytelen, hogy bekerüljön az első körbe. A második legrosszabb 40 yard és a harmadik legrosszabb súlypontemelkedés került a neve mellé és a pályán nyújtott gyakorlatai talán még aggasztóbbak voltak. Sok technikai fejlődés kell még Little játékához, ráadásul nem is jó atléta, ami elég rossz kombináció.

David Edwards, OT, Wisconsin

Edwards korábban tight end volt, így azt vártuk, hogy jó combine-ja lesz és megmutatja atletikusságát. Ennek épp ellenkezője sikerült, szinte minden számban átlag alatt teljesített és a pozíciós gyakorlatoknál sem nézett ki jól a lábmunkája. Egyértelműen rontott értékén, pedig néhányan már első kör végébe is mockolták. Ezek után ez erősen valószínűtlen.

 

19 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vicgeordie
Vicgeordie
2019-03-04 12:54

Isabella-t el tudnám képzelni, mint BB egyik második körös választása

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Vicgeordie
2019-03-04 13:04

Kb mindenki rajta pörög :D

apollo
apollo
Reply to  Vicgeordie
2019-03-04 14:21

Minden évben felkap valakit a média, de eddig még egyik sem bizonyította, hogy a hype-nál több volt bennük.

Antal Kovacs
Antal Kovacs
2019-03-04 13:38

“Sean Payton azt mondta róla, hogy ő lehet az új Julian Edelman, már ami a sokoldalúságát illeti” – hátha elviszi a Saints és lesznek 3 QB-s felállások, Brees-el, Taysom Hill-el és vele :D

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  Antal Kovacs
2019-03-04 14:27

én azon agyalok, hogy Edelman igazi HOF QB, nem?

apollo
apollo
2019-03-04 14:20

Egyébként ha egy poszt általánosságban jól szerepel a combine-on, mint most a DL vagy WR class, az visszüthet rájuk, mivel látják a csapatok hogy nagy a merítés és ezért későbbi körre hagyják őket a drafton. Ergo vesztesei a combine-nak :)

Boci
Boci
2019-03-04 14:21

QB-kről kinek mi a véleménye? Haskins engem nagyon nem győzött meg, de Lock és Daniel sem nyújtott maradandót

katonadani
Reply to  Boci
2019-03-04 14:30

Haskins pontos, okos, magas a padlója.
Locknak erős a karja, de inkonzisztens a pontossága. Upside játékos lehet, boom or bust.
Jones jó felépítés, David Cutcliffe neveltje, így okos is, de nincs jó karja és én nem látok benne semmit.

d zoli
d zoli
2019-03-04 14:39

Csengetett Mylord challenge: Ha láttad a sorozatot, ahogy Poppy affektálva mondja Dickie Metcalfe – a vőlegénye nevét akkor a feladatod annyi, hogy a cikkek olvasása és a draft nézése közben DK Metcalfról ne jusson eszedbe a sorozat. Én szóltam!

tündérzsazsa
tündérzsazsa
2019-03-04 14:48

Off: sehol se találom az oldalra a regisztrációt, csak a bowlos fórumon sikerült. Tudna valaki segíteni?

katonadani
Reply to  tündérzsazsa
2019-03-04 14:51

nincs semmilyen funkciója az oldalra való regisztrálásnak, ezért nincs ilyen :)

tündérzsazsa
tündérzsazsa
Reply to  katonadani
2019-03-04 14:58

Értem köszönöm :)

Arnold Patsenegger
Arnold Patsenegger
2019-03-04 16:23

“elég jó kis WR classnak ígérkezik az idei”
– még szerencse mert Edelmant leszámítva aki lassan 100 éves (WR mértékben) nincs normális WR a csapatban :)

Gioo
Gioo
Reply to  Arnold Patsenegger
2019-03-04 21:26

Ismerve BB-t, “kukázunk” a hátrébb lévő pickekből egy system WR-t. Bár a második körbe jósolt Isabella pont Pats-fitnek tűnik.

acsdav2
acsdav2
2019-03-04 20:36

“Emellett beállította a WR fekvenyomás rekordot (27)”

Kitalálja valaki, hogy a ProDay-én melyik WR nyomott 28-at? :)
Segítség: A rendkívül neves Monmouth egyetemről érkezett, nem draftolták és 3 SB-n szerepelt. :)

buda
buda
Reply to  acsdav2
2019-03-05 01:15

Hogan

acsdav2
acsdav2
Reply to  buda
2019-03-05 19:30

Wow! Hogyan jöttél rá? :)

sgtGiggsy
2019-03-05 22:08

Az a 76 centis súlypontemelkedés azért súlyos. Nekem 16 évesen volt annyi, heti három edzéssel, nem ilyen kvázi profi státuszban, mint az NCAA.

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x