Connect with us

Prémium cikkek

A Jaguars pont ugyanúgy szívatja meg magát – a Nick Foles-szerződés

A Jaguars egy 4 éves, 88 millió dolláros szerződést adott Nick Folesnak, mint a csapat új franchise irányítójának. Hogy az összeg kicsi vagy nagy, azon lehet vitatkozni, de nem ezzel van a baj – hanem azzal, hogy pont úgy megszívatta magát a csapat, mint tavaly Bortlesszel.

 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

Foles szerződése éves átlagban 22 millió dollárt ér, ami a 11. legnagyobb irányítófizetés. Persze mondhatnánk, hogy egy top20-as játékosnak top10-es fizetést adni mekkora baromság, de nem lehet egy 2019-ben, 188 milliós cap mellett aláírt szerződést egy 2-3 évvel és 20-30 millióval kisebb capnél megkötött kontraktussal összehasonlítani. Ha Wilson, Newton, Rivers, Big Ben és Brady idén új szerződést kapna, akkor Foles máris csak a 16. legjobban kereső kezdő lenne. Amennyiben pedig az újonc szerződéssel játszó franchise irányítókat is nézzük (Goff, Wentz, esetleg Mariota), akkor a korábbi Super Bowl MVP pont ott lenne a rangsorban, ahová való: a 20. hely környékén.

 

A fizetés nagyságával tehát nincs különösebb probléma, egy top20-as irányító ennyit keres (az persze más kérdés, hogy érdemes-e megfizetni egy ilyen kaliberű játékost). A gond ott van, hogy a Jaguars végtelenül naiv módon azt hiszi, hogy Foles egy tuti üzlet, amiatt pedig kvázi all int mondott rá.

 

Egy átlagos játékos egy zseniális rendszerben

 

Folesnak eddig másfél jó szezonja volt karrierje során. Először még 2013-ban, amikor egy 27 TD/2 INT-s szezont hozott Chip Kelly rendszerében, majd tavaly és tavalyelőtt volt pár jó alapszakasz és PO-meccse, illetve egy elképesztő Super Bowlja. Természetesen kellett az Eagles győzelméhez ő is, de tavaly láthattuk, hogy Ryan Fitzpatrick is tud rövid ideig MVP-formában játszani, ahogy egy nagyon jó csapatban Blake Bortles vagy Case Keenum is képes AFC/NFC-döntőbe jutni. Ettől még egyikük sem lesz jó irányító.

 

Foles egy olyan csapatban volt sikeres, ahol nemhogy ligaelit, de minden téren legalább top 2-3-as támadófala volt, többnyire top futójáték és olyan skillpayerek voltak körülötte, mint Alshon Jeffery, Zach Ertz, DeSean Jackson vagy LeSean McCoy. Továbbá Chip Kelly és Doug Pederson is kifejezetten irányítóbarát rendszert hozott össze, ahol nem volt annyira nehéz lubickolni, amikor minden klappolt (amikor már porszem került a gépezetbe Kellynél, Foles is pont úgy megzuhant, mint mindenki más).

 

 

Jacksonville-ben sem jó támadófal, sem jó skillplayerek, sem jó támadóedző nincs. Magyarán a csapat leigazolt egy inkonzisztens, nem ideális körülmények között rendre megbukott lutri játékost úgy, hogy egy bőven átlag alatti offense-ben kellene boldogulnia. Ez Tom Bradynek vagy Aaron Rodgersnek is kihívás lenne, Foles pedig jó eséllyel úgy fog járni, mint Keenum.

 

Hogy gondolták?

 

Foles szerződésé 50,125 millió dollár garantáltat tartalmaz, amiből 45,125 millió az aláírás pillanatában teljesen garantálttá válik. Ez a következőképp néz ki az Over The Cap alapján:

 

 

A narancssárgával jelölt rész az garantált alapfizetés, míg a sárga a 25 millió dolláros aláírási bónusz négy évre leosztva. A 2021-es ligaév harmadik napján egy 5 millió dolláros roster bónusz garantálttá válik, vagyis legkorábban ez előtt lehet vállalható körülmények között kivágni az irányítót.

 

A szerződés minden évben tartalmaz per game-bónuszt, amit csak akkor kap meg, ha pályára lép (31 250 dollár meccsenként = 500 000), illetve további 250 ezret kereshet, ha ott lesz az edzőtáborokban és találkozókon. Továbbá 14 millió dollárt hozzá tehet a 88-hoz, ha magas szinten és sokat játszik (Pro Bowl, Super Bowl stb.). Ez teljesen szokványos felállás, nem emiatt  borzalmas ez a szerződés, hanem mert

 

[quote]hosszú![/quote]

 

 

Egy lutri játékosnak senki nem ad 4 évre szerződést (majd Dee Ford esetében megmutatom később, hogy is csinálják ezt a profik), különösen nem úgy, hogy Foles a Jaguarson kívül a kutyának sem kellett. A QB pont olyan helyzetben volt, mint Le’Veon Bell, aki iránt csak egy komoly érdeklődő volt, és ez meg is látszott a szerződésén. A Jaguars ellenben úgy viselkedett, mintha az egész ligát túl kellett volna licitálnia.

 

Ha a Jax normálisan csinálja, akkor ad Folesnak egy két éves 44 millió dolláros szerződést, vagy  – és ez lett volna a legjobb – egy évre ajánl neki 25 milliót. Az sem baj, ha az egész kontraktus teljes egészében garantált, de inkább egy 2 év, 44 millió, 25 millió dollár garantáltat tartalmazó szerződést lett volna az ideális. A 25 milliót akár egyben, aláírási bónuszként is oda lehetett volna adni, az idei alapfizetése pedig 1 millió környékén lehetett volna (13,5 millió dollár lett volna a cap hitje 2019-ben, és 30,5 millió 2020-ban, de ha beválik, akkor lehet hosszabbítani vele egy cap-barátabb szerződéssel, ha pedig nem, akkor 18 milliót spórolva el lehet küldeni).

 

A csapatnak lett volna egy-két éve megnézni, hogy tényleg lehet-e Folesra építeni, majd adhatnak neki utána egy új szerződést. Persze így hosszú távon drágább, de kit érdekel ez, ha megvan a franchise irányítója? Ha pedig mégsem Foles a megoldás, akkor a Jaguars 26 millióért tesztelte, és jöhetett volna a következő. Így viszont legalább két évig Foles garantáltan a Jax játékosa marad, bármilyen pocsékul játsszon is.

 

 

Összességében a Jaguars nem fog sokkal többet fizetni Folesnak a jelenlegi szerződésstruktúrával, viszont maga előtt görgeti majd a szart. Ha Foles nem válik be, márpedig erre komoly esély van, akkor csak 2021-ben lehet kivágni, akkor is úgy, hogy 12,5 millió dollárt benyelt a csapat. Ami persze nem vészes, de azért komoly összeg, arról nem is beszélve, hogy megint gúzsba kötötték a saját kezüket (Bortlesszel tavaly hosszabbítottak, így idén 16,5 millió dollárba kerül nekik úgy, hogy már nincs is a keretben). Ebből csak akkor tud jól kijönni a Jaguars, ha Foles legalább top10 közeli játékot fog majd hozni.

[/ppp_patron_only]

33 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
33 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Debreceni József
Debreceni József
2019-03-17 17:36

Valakinek a csoport végén is kell végeznie, nem??

d zoli
d zoli
Reply to  Debreceni József
2019-03-17 18:34

Denver- jax meccsek juhéj!
Denver! Dínó. Jóbarát. A 4. helyről szól hozzád.

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  d zoli
2019-03-18 08:54

Made my day! ?

BenKoyack
BenKoyack
Reply to  Debreceni József
2019-03-18 08:24

Igen, és az a Hjúszton lesz, reméljük!

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  BenKoyack
2019-03-18 08:54

Ó azok az idők elmúltak, ahogy kinéz most a Jacksonville a soros pár évig?

Józsefné Varga
Józsefné Varga
Reply to  Debreceni József
2019-03-19 11:58

Csúfolódsz, mert nem tudom elviselni, hogy Folesnak kétszer akkora van, mint Bradynek! :)

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  Józsefné Varga
2019-03-19 12:24

Csakis mert jelenleg jobb qb van Houstonban ?

fullánk
fullánk
2019-03-17 19:04

Nos, ha kicsit számolsz….
A Jags valójában adott egy két év 47 millás szerződést, amiből 2×6.5 millát ráérnek benyelni 2021-2022-ben, ha mégse jönne be nekik a csávó. Időt biztosít egy új irányító draftra és hogy az szokja az NFL-t
Ez gyakorlatilag egy az egyben az általad leirt 2év 44milla, szamitásba véve, hogy két évnél rövidebb ideig nem ment volna el Foles.
Én amúgy jobban komálom őt mint Cusinst, vagy Wentset. A csapattársai szeretik és jót tesz a csapategységnek. Wentsel soha nem lett volna bajnok az Eagles.
Másrészről 22,5 milla/év 4 évre, ha beválik ajándék.
Az edzők pedig elvileg azért vannak hogy olyan sémát játszassanak, amiben a csapat egéssze jó lesz.
Az én szememben az egy B+ (de akár A-) deal.

renningan
renningan
Reply to  fullánk
2019-03-17 20:08

“Összességében a Jaguars nem fog sokkal többet fizetni Folesnak a jelenlegi szerződésstruktúrával” – ezt írtam. A különbség az, hogy az én 2 éves alternatívám az 1+1 éves szerződés, aminek a max értéke 44 millió, de valójában csak 1 évre 25, a másodikban már lehet új opciót nézni, ha nem válik be. Ellenben most két évig biztos, hogy Foles a Jaguarsé lesz, majd hagy maga után 12 millió dollárnyi DM-t. Ez azért nem egy jó üzlet. Ha beválik, ajándék, ha nem, amire sokkal nagyobb esély van, mert egy sokkal rosszabb offense-be kerül, sokkal rosszabb edzők keze alá, akkor még egy év helyett 2,5 év szívás.

Mindenütt olyan edzők vannak, akik azért vannak, hogy jó legyen minden, aztán a Patsen kívül szinte sehol sem az :D Foles mentálisan és emberileg lehet, hogy jobb mint Wentz, de az Eaglesben is felemás volt, hosszú távon pedig lutri. Egy új Case Keenum. Őt is szerették Minnesotában, szerintem szerették Denverben is, de ez pont annyit is ért :)

Nálam egy D körüli értékelés :D (C-nél jobban szerintem sehol nem láttam az amcsiknál, de biztos vannak hurráoptimisták :D )

Bujdy
Bujdy
Reply to  renningan
2019-03-17 21:26

Az aláírási bónuszt amúgy kötelező egyenlő arányban felosztani a szerződés ideje alatt?

Tehát, teszem fel, nem tehetné meg azt a csapat, hogy ha van cap space, akkor a 2. 3. 4. évi 3×6,25=18,75 milliót beírják jövőre? És akkor utána ki lehet vágni, ha ki akarják…

renningan
renningan
Reply to  Bujdy
2019-03-17 21:47

Igen, kötelező egyenlően elosztani.

fullánk
fullánk
Reply to  renningan
2019-03-17 22:31

A 47 millába már benne van a DM !!!
Első év után nem érdemes kivágni. De ezt nem is tehetnék. Idén biztosan nem találnak egy franchise irányítót a drafton. Talán jövőre… Ha igen, akkor úgyis tanulnia kellene egy évet. Vagyis Folesra szükség lesz legalább két évig. Viszont ha bizonyít akkor ott lesz négy évig diszkont áron.
Ez win-win mindkét félnek.
Amennyire Cusinst túlértékelte mindenki, anyira alúlértékelik Folest. Pedig nagyon egy szint.
Sőtt… Emberileg Foles sokkal csapatszelleműbb.
Az Eagles kucsit negatív hipe-ja, amivel Wents egóját kenegették, a szakértők számára azt sugalta, hogy ez a csávó kevés ahhoz hogy franchise qb legyen.
A Jags szerintem a lehető legjobb döntést hozta. Én inkább attól tartok, hogy nem lesz aki jó rendszert rak az offense alá.

renningan
renningan
Reply to  fullánk
2019-03-18 13:22

Folesnak 1,5 jó szezonja volt és az Eaglesben is inkonzisztens volt, illetve volt egy nagyon jó meccse a Pats ellen, ami véletlenül pont a Super Bowl volt. Fiztmagicnak is van egy szezonban két ilyen meccse, a gond a többivel van.

Foles kezdő szint, de közelebb van a top20-hoz mint a top15-höz. Egy jó csapatban lehet vele SB-t nyerni, ez oké, de a Jaguars offense messze nem olyan jó, mint az Eagles. Ha nem lesz annyi ideje dobni, nem lesznek olyan célpontjai, illetve nem lesz mögötte a liga egyik legjobb támadóguruja, akkor cseszheti a Jagaurs.

Ha idén hoznak megint egy 4-12-es szezont, akkor megint lehet a fejet vakarni. Ha egy 8-8 körülit, akkor meg új irányítót lesz nehéz szerezni. Most minimum 2,5 évre elkötelezték magukat egy lutri mellett. Ezt akárhogy nézem nem jó (Cousins szerződés sem jobb, de az most nem számít).

A Jagsnek ezt tavaly kellett volna meglépnie és nem hosszabbítani Bortlesszel. Vagy ha már idén, akkor egy rövidtávú szerződés és akkor megfizetni hosszabb távon, amikor tényleg bevált. Foles nyert, az nem kérdés. A Jags csak akkor, ha Foles végig úgy játszik, mint két éve a rájátszásban.

Fetyke
Fetyke
2019-03-17 19:27

Nos! Addig rendben van és egyetértek, hogy Foles nagyon kockázatos igazolás volt, tulajdonképpen bárkinek az lett volna.
A többi részt bocsi Józsi de nagyon máshogy látjuk. Először is nem igaz, hogy ne kellett volna versenyezni Foles-ért. Az Eagles lehívta a 20 milliós hosszabbítást, amiből 2 millióért tudta Nick kivásárolni magát. Ugye te sem gondolod, hogy az általad felvázolt 26 millióért elment volna bohóckodni a jaguárokhoz, mikor 20 (+2) millióért ülhetett volna egy jó csapat kispadján várva Wentz újabb sérülését?
Ráadásul rövid távú szerződésben szerintem többen gondolkodtak (Redskins, Dolphins, akár Broncos, stb), így ott komoly licitháború is kialakulhatott volna. De! Már jeleztem korábban, hogy sem Nick, sem az ügynöke nem hülye. Pontosan tudták ők is amit te leírtál, ezért nekik egy 25-30 milliós, gyakorlatilag egy éves szerződés nem volt opció. Az általad bevezetőként elmondottak miatt Foles-nak most volt itt élete lehetősége, amikor is élete nagy szerződését megköthette, és végre nagy pénzt szakíthatott. Teljesen egyértelmű, hogy ezt nem dobta volna el egy 1 éves alamizsnáért, miközben gyakorlatilag a háta biztosítva volt az Eagels által.
A megkötött 45 milliós garantált tartalmú szerződés pedig pont 19-el több, mint amit te felvázoltál. Ez majdnem a kétszeres különbség. Nagyon nem mindegy. Tetszik vagy sem, de egy Foles képességű irányító ma már ennyibe kerül, sőt szerintem kicsit többe is, tavaly például sokkal nagyobb szerződést is köthetett volna, amikor sokkal többen kerestek franchise QB-t. Egy ekkora, 45 milliós szerződést pedig ennél rövidebb időbe beletuszkolni nagyon nem lett volna ésszerű.

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2019-03-17 19:45

Perfekt, mindössze annyit tennék hozzá, hogy bár Foles végre kereshet egy kis pénzt, de szakmailag és karrier szempontból a Jags Foles temetője lesz. Itt megbukik és többé nem kell majd a kutyának sem.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  bjeela
2019-03-17 20:57

Kivéve, ha Wentz megint megsérül. Akkor Phillyben messiásként fogadják majd vissza.

bjeela
bjeela
Reply to  Krisztian Fekete
2019-03-17 21:17

Na, ez téllleg foglalkoztat. Mi lesz, ha Foles teszem azt a Jags-el beég már az első szezon felénél, miközben Phillyben Wentz szokásához híven ismét lesérül? Nem kívánom Wentz tragédiáját, de azért azt a bűvészkedést megnézném. ;)

ahanem
ahanem
Reply to  bjeela
2019-03-18 02:41

A Jags nem tudja kivágni, a Philly nem tudja átvenni a nagy szerződés miatt, így kénytelenek lesznek leigazolni Nathan Petermant.

renningan
renningan
Reply to  Fetyke
2019-03-17 20:08

Ez sajnos nem így van.

1. Amikor Foles lehívta az opcióját, nem tudta, milyen lesz a piaca. Ő nagy szerződésben bízott, meg is kapta, de ha nem úgy alakulnak a dolgok, nem mehetett volna vissza az Eagleshöz, hogy bocsi, meggondoltam magam. Ez részéről csak olyan szinten volt tudatos, hogy tesztelni akarja a piacot. Ennyi.

2. Mire Foles kikerült a piacra, addigra a Broncos már megszerezte Flaccot 18,5 millóért, a Redskins pedig szóba sem jöhetett ilyen cap helyzettel, nekik egy olcsó megoldás kellett. A Dolphins pedig szóba sem került, új rezsim, kevés pénz, nem fognak egy lutri irányítóra költeni, Tannehillt is csak nemrég cserélték el. Ráadásul több hír is volt arról, hogy Foles iránt egyedül a Jax érdeklődik, szóval nem, nem volt riválisa a Jaguarsnak.

3. Azt írtam én is, hogy ennyit ér. A probléma csak azzal van, hogy 1-2 éves szerződés helyett 4 évest kapott. Ami hülyeség. A 49ers megmutatta Forddal, hogy kell ezt, majd illusztrálom.

bjeela
bjeela
Reply to  renningan
2019-03-17 21:26

Bocs, renningan, de amennyiben igazad van, akkor mi oka volt a Jags-nak ilyen ökörséget csinálni? Értemén, hogy mi okosak vagyunk – mert ha az lenne a helyzet, amit te is felvázolsz, akkor minden épeszű ember hasonlóan cselekedne, mint ahogy te is felvázoltad -, de tényleg elképzelhető, hogy ekkora seggfejek vannak egy dollármilliárdos üzleti vállalkozás élén? Rendszeresen azzal szoktam érvelni, hogy a Bears vezetése komplett idióták gyülekezete, de azért ez inkább zsigeri indulat, semmint megalapozott értékítélet az érintettek alapos feltérképezése után. ;) Szóval valaminek kellett lennie, amitől ezek a dörzsölt emberek benyalták azt a mézet, amit Foles és a menedzsere eléjük tett. Az igazi kérdés tehát az, hogy mi volt ez.

renningan
renningan
Reply to  bjeela
2019-03-17 21:59

Nem, ezek ennyire idióták. Mármint sok helyen. Beleszerelmesednek egy játékosba, kétségbe vannak esve stb. Persze lehet, hogy a várakozásokkal ellentétben patent lesz minden, de jó eséllyel nem ez lesz.

Vannak játékosok, akiket túlbecsülnek, vannak edzők, akiket túlbecsülnek. A Cowboys évekig szívott amiatt, hogy Jerry Jones minden kedvencét agyonfizette. De ott van pl Suh szerződése, vagy például Glennoné. De ha már Jaguars: szerinted nem idióták azok, akik hosszabbítottak tavaly Bortlesszel úgy, hogy szinte kivághatatlan legyen? :)

Vannak olyanok, akik nem értenek hozzá. Én csak okoskodok, nekem könnyű, mert nem én szórom a pénzt :D majd a szezon végén kiderül, hogy eltaláltam e :D

bjeela
bjeela
Reply to  renningan
2019-03-18 10:39

Természetesen nem vitatom, hogy vannak vezető beosztásban is agyhalott idióták, akik katasztrófák sorozatát hozzák létre, néhányat személyesen is ismertem/ek.

Viszont nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy miért nincs legalább egy tisztességes ember az ilyen degeneráltak környezetében, aki jelezné, hogy ebből baj lehet. Még akkor is, ha emiatt esetleg kirúgják. Velem párszor megtörtént, mert amilyen idióta voltam én szóltam. Persze megértem a sunnyogókat, mert az utólagos “igazad van” nem pótolja a kirúgás okozta káros mellékhatásokat. ;)

Amúgy valóban napestig lehetne sorolni a marhaságokat, amiket NFL csapatok követtek el. De ez nem hinném, hogy a hülyeség, a szakmai hozzá nem értés eredménye, sokkal inkább valami megmagyarázhatatlan érzelmi roham eredménye, ahogy te is írod “szerelembe esnek, vagy kétségbe esnek”, esetleg van még olyan infó a sztoriban, amiről nem tudunk.

renningan
renningan
Reply to  bjeela
2019-03-18 10:57

Aki szerelmes, az meg idióta :DDDD egyébként pont azért nem szólnak, mert ha igen, akkor kirúgják az ablakon, mint a mémben :D illetve nekem az a tapasztalatom, hogy az idióták szeretik magukat idiótákkal körülvenni. Úgy nem jó főnöknek lenne, ha az alkalmazottad minden nap kijavít, hogy hát ez baromság, mást kellene. Jerry Jones is elvitte volna Manzielt, ha a fiának nincs elég esze és tekintélye. És akkor most nem ott tartana a cowboys, hogy három évből két csoportgyőzelem és PO :)

bjeela
bjeela
Reply to  renningan
2019-03-19 10:38

Őőőőőő, izéééé, khm… Maradjunk annyiban, hogy a szerelem olyan, mintha behugyozol: mindenki látja rajtad, de csak te érzed. ;)

Ami a jó főnök meghatározást illeti a jó vezető mindig tart magánál legalább egy, de inkább több kritikus személyt, akinek van vér a pucájában, hogy megmondja, hol téved, mert a bólogatók a bajban nem segítenek. A Cowboysos példád tökéletes ennek igazolására.

Fetyke
Fetyke
Reply to  renningan
2019-03-17 21:27

1.) Ezt remélem te magad sem hiszed el. :) Ahogy tavaly is már rég tudta mind a Vikings, mind pedig Cousins jóval a piacnyitás előtt, hogy hova fog szerződni (legfeljebb pár marék aprón ment még némi vita), ugyanúgy Foles is már rég tesztelte korábban a piacot az ügynöke által, és megvolt előre az ajánlata nagy vonalakban a jaguároktól. Nyilván nem a bizonytalanra dobott el magától 20+2 milliót.
2.) Csak hosszú távú szerződésre igaz, hogy nem volt riválisa a Jags-nek. De ezt én is írtam, ezért is jutottak hozzá Nickhez némileg diszkont áron. Rövid, 1-2 évre valószínűleg többen bejelentkeztek volna érte. Az Eagles is nyilván ennek biztos tudatában hívta le az opcióját, nem pedig jótékonyságból. Márpedig ha cserére lett volna több jelentkező (ezt Dani többször leírta), akkor nyilván a piacon is lett volna kérője rövid távra (a Pantherst is emlegették, és az egy jóval potensebb támadósor). Csakhogy Foles nem ilyet akart.
3.) A 49ers-nek sokkal több mozgástere volt, mert tele volt/van elkölthető pénzel a keret alatt. A Jags-tól már az is bravúr volt, hogy egy ilyen szerződést ki tudott valahogy gazdálkodni. Ennél rövidebb, ekkora volumenű szerződés nem fért volna bele a cap hitjükbe.

renningan
renningan
Reply to  Fetyke
2019-03-17 21:59

Szerintem messze nem tudta a Vikings, hogy Cousins oda igazol. Az ügynök lehet, hogy tesztelt, lehet, hogy nem, lehet, hogy én vagyok naiv, de szerintem ez a dolog nem így működik. Elég csak megnézni Bellt, aki csúnyán elszámította magát.

Ahhoz sem kellett ügynök, hogy egyértelmű legyen, mennyit fog keresni Foles. Ezt én is írtam, hogy az ár rendben van. De a hosszú szerződés és a nagy garantált nem volt kötelező. És én speciel most mondtam egy módot, hogy lehetett volna ezt okosabban, csapatbarátabban megoldani.

Szerintem ezt csak akkor lehetett volna rosszabbul csinálni, ha a teljes szerződés garantált.

Fetyke
Fetyke
Reply to  renningan
2019-03-17 22:23

Tavaly volt 3 potensnek tartott irányítónk (Vikings), mindenki arról beszélt, hogy milyen nehéz döntési helyzetben vagyunk, hogy melyiket tartsuk meg, ellenben még csak nem is tárgyaltunk egyikkel sem semmilyen hosszabbításról. Spielmen ezt aligha tette volna meg így, ha nem tudja, hogy ő Kirket fogja leigazolni. Mire (papíron) leigazolta, már mind a 3 QB más csapathoz szerződött ténylegesen is.

Bell esete más. Jött Conner és Bell értéke meccsről meccsre romlott, mert tökéletesen helyettesítette. És innentől már senki sem biztos abban, hogy Bell eddigi teljesítményében mennyi köszönhető a körülötte lévő csapatnak. Foles-nak viszont nem volt igazi alternatívája sem az idei piacon, és nálam a drafton sem. Ahogy Foles részben kényszerhelyzetbe került (mert olyan nagy QB need viszont sehol máshol nem alakult ki), úgy igazából a Jags is abban volt. Bortles helyett másik irányító kellett, és bizony csak Foles jöhetett szóba.

renningan
renningan
Reply to  Fetyke
2019-03-18 10:57

Conner nem pótolta tökéletesen Bellt, nem feltétlenül emiatt esett Bell értéke, hanem a konkrét kihagyás és az egyébb off field dolgok (állítólagos elhízás stb) miatt. Legalábbis szerintem.

A másik részével egyetértek, de szerintem, ha a játékos és a csapat is kényszerhelyzetben van, akkor a csapatnál az adu. Pont úgy, mint a munkaerőpiacon: ha neked nem nagyon vannak lehetőségeid, akkor kénytelen vagy ott, ahol kapsz munkát és annyiért, amennyit adnak. A Jaguars szvsz úgy viselkedett, mintha Folest hosszú távú szerződésekkel bombázta volna a fél liga.

BenKoyack
BenKoyack
2019-03-18 08:24

Jó ez a cikk, tele igazságokkal, csak egy dolog bassza a csőröm: egy labdát nem dobott még el Foles a Jax-ben, de már úgy van beállítva, mint egy hihetetlen rossz döntés, úgy van beállítva az egész trade, és a franchise, hogy jövőre tuti szarok leszünk…konkrétan el van ásva a JAX előre pár évre!
Összességében én sem tartom jó döntésnek ezt a trade-t, hosszú az idő, magasak a számok, de bizakodom, nem ásom el idő előtt a bandát!

Kopi3.14
Kopi3.14
2019-03-18 08:46

Ez olyan Fitzmagic szindróma nekem, és még az általad vázolt szerződéssel is annak tippelném. Idén a tökeit kiteszi a pultra, jövőre beszakad az egész, nem miatta ugyan, de ő is szar lesz. Vagyis az általad vázolt helyzetben is évekig ott lenne.

d zoli
d zoli
2019-03-18 09:07

Minden pénzt a zöld 9-re. 1:36az esély.

33
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x