Connect with us

Draft

Chris Lindstrom

Legtöbb poszton hátrányt jelent, ha valaki olyan speciális egyetemi sémából jön, ahol majdani profi feladatainak csak egyik része hangsúlyos. Nehéz elrejteni az ebből fakadó hátrányokat, de ha valahol, akkor a támadófal közepében lehet a leggyorsabban felvenni a ritmust.

 

 

Chris Lindstrom a Boston College játékosa egy olyan egyetemi sémában játszott, ahol a támadósor főleg a futásokra összpontosított, majd a felpuhított ellenfelet sok play actionnel tette tönkre. Ebből következik, hogy Lindstrom elsősorban futásblokkolásban erős, de nem kizárólag.

 

A hangzatos svéd névvel rendelkező úriember elsőre elég vonzó prospectnek tűnik. Magas, kellően izmos és egy belső támadófalemberhez képest atletikus is. Ezt a Combine-on tökéletesen megmutatta, amikor a 40 yardon a második leggyorsabb időt futotta a posztján, de a többi agility feladatban is az élmezőnyben végzett.

 

Ez az atletikusság segíti abban, hogy kitűnő futásblokkoló legyen, nagyszerűen mozog kis területen, gyorsan felér a második szintre és oldalirányú mozgását sem érheti sok kritika. Agresszívan játszik, szereti felvenni elsőnek a kontaktot és gyors lábainak hála ez általában sikerül is. Futásblokkolás közben szépen tolódik és a mozgásban lévő védőjátékosokat is leköveti lábbal. Üres területen fürge, jól érzi a futás irányát és mindig a megfelelő oldalról veszi fel az ellenfelével az ütközést.

 

 

Kezeit szintén hatékonyan használja, megteremti magának az előnyt azáltal, hogy előbb ér oda a blokkolni kívánt játékoshoz utána már csak kontrollálnia kell a kapcsolatot. Jó szögeket is használ, valamint az időzítése is többnyire kiváló, így nincs is szüksége hatalmas erőre a blokkoknál. Egyetlen hátránya ilyenkor, hogy kezei nem elég hosszúak, így azok a védők, akik ki tudják használni termeti előnyüket, át tudják felette venni a kontrollt.

 

Általában sebességet alakít erővé, gyorsan lokalizálja az emberét és agresszívan teszi el az útból. Főleg Power sémában lehet elképzelni, de mivel térben gyorsan és jól mozog, ezért nem lehetetlen, hogy zónablokkolásban is gyorsan felveszi majd a ritmust.

 

 

Ami a passzblokkolást illeti, itt már vannak hiányosságai. Az egyensúlyérzéke és a testkoordinációja jó, valamint lábbal is letudja követni az ellenfeleit, de nem mindig támaszt ki megfelelően, nem érzi olyan jól a passzsiettetők támadási szögeit és néha túl sok helyet hagy a lyukakban. Van némi tapasztalata tackle-ként is, de inkább csak belekóstolt a poszt rejtelmeibe, mintsem valódi alternatíva lenne erre a posztra. Guardként jobban össze tud dolgozni a többiekkel, nem kell a széleket olyan hatékonyan zárnia, így kevésbé jön ki a kevés hiányossága.

 

Egyetemi évei alatt alig hagyott ki meccset, így rengeteg tapasztalata van és sok mérkőzés van a lábában, kortársaihoz képest sok játékhelyzetet látott már. Ismeri a főbb blokkolási sémákat, de a védelmek felállásaira is tud reagálni. Jól kezeli az esetleges kereszteket és a késleltetett blitzeket is.

 

 

Nincs hatalmas upside a játékában és nem olyan korszakos tehetség, mint sok elsőkörös guard az elmúlt időből, de egy nagyon stabil kezdő, aki már az egyetemről is úgy jön ki, hogy sok tapasztalata van. Hatalmas előnyt jelent nála, hogy konzisztensen játszik és nem fárad el a mérkőzések végeire sem. Atletikussága külön erény, valamint hogy van kis tapasztalat a szélen is.

 

Lindstrom egy elsőkörös tehetség, aki főleg futásorientált csapatban, power sémában érezné jól magát, de valószínűleg mindenhol megállná a helyét. Annak ellenére, hogy játszott tackle-t én kizárólag guardként látom a helyét a profik között, mert az a kevés hiányossága a szélen nagyon kiütközik. Valahol az első kör végén el is fogják vinni, talán legkorábban a Vikingsnál merülhet fel a neve.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!