Connect with us

Hír

Ford taget kapott, de eladó

Ahogy az várható volt, Dee Ford, a Kansas City Chiefs pass rushere franchise taget kapott a csapattól, ezzel levéve őt a szabadügynök-piacról. De csak arról…

 

 

Ford remek éven van túl, de ez az első ilyen teljesítményű szezonja, így nem meglepő, hogy a Chiefs sem egyből hosszú távú szerződésben gondolkodott, hanem az egyszerű opciót választotta a franchise taggel. Ám itt az a kérdés is felmerült, hogy végül melyik taget választotta a Chiefs. Ford ugyanis linebackerként érte el a fantasztikus statisztikáit 2018-ban, és logikus lenne, ha ezt a taget tette volna rá Brett Veach, a Főnökök general managere. Csakhogy a Chiefs idén átvált a 4-3-as alapsémára, amiben Ford defensive end lenne, így joggal kérhetné azt a taget magának. Már csak azért is, mert ahogy arról tegnap beszámoltunk, az LB tag ~$15,5M, míg a DE tag ~$17,1M, azt a cirka másfél milliós deficitet pedig így lecsípné a Chiefs a maga javára.

 

Viszont könnyen megeshet, hogy egy LB taggel nem csak magának tenne jót Veach. Több hitelesebb forrás szerint is cserepartnert keres a játékosra a Chiefs, egy ilyen szezon után pedig $15,5 millióért ajándék lenne egy passzsiettetéssel küzdő csapat számára Ford. A Chiefs pont a sémaváltás miatt hajlana a cserére, noha Ford elmondása szerint nem szeretne más csapatban focizni 2019-ben. Mindenesetre érdekes lenne, ha két szélső passzsiettetőjét is elboltolná egy offseasonön belül a Chiefs, de érthető lenne a szándék. Az idei draft tele van tehetséges DE-kkel, akik olcsón elfociznának, a Chiefs számára pedig minden egyes centre szükség lesz néhány kulcsjátékosa újraigazolásához.

 

Keddig van még ideje a csapatoknak kiosztani a franchise taget szabadügynök játékosai valamelyikére, eddig Ford mellett csak Robbie Gould, a 49ers kickere lett tagelve.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!