Connect with us

Draft

Devin Bush

A modern NFL-ben egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a mobilis linebackerek. Devin Bush ugyan nem rendelkezik ideális méretekkel, nagy győztese lehet ennek a helyzetnek.

Felépítés – Első ránézésre kicsit furcsa felépítése van Bushnak, zömök testalkata van kimaxolt felsőtesttel, rövid karokkal és vaskos lábakkal. Ennek ellenére, vagy épp ezért repesztett egy 4,43-as 40 yardot, övé lett a legjobb súlypontemelkedés (103 centi) és a harmadik legjobb távolugrás (315 centi) a combine-on.

Szerelés – Magabiztos és képzett ezen a területen, valósággal belerobban emberébe. Teljesen mindegy, hogy egy gapen kellett átfurakodnia vagy a pálya szélén kellett utolérni emberét, a hatalmasat csattanó szerelések nem maradtak el. Aktuális sebességét mindig beleviszi a szerelésekbe.

Első lépés/ sebesség – Amivel igazan kiemelkedett a védők közül, az a szemkápráztató gyorsasága és első lépése. Legnagyobb fegyvere dinamikája és második sebessége a késleltetett blitzeknél. Gyorsan felzárkózik és azonnal ott terem a labdás embernél. Jó érzékkel találja meg a gapeket is és mobilitásának hála túl is jut azokon, hogy zavart keltsen a backfielden. Ami hatalmas fegyvertény, hogy nem érte el a plafonját és még jobb lehet a gapek támadásában. Fáradhatatlan akkor is, ha a futót kell kergetni, képes hamar zárni a szögét és az oldalvonal felé terelni ellenfelét.

Irányváltások – Mint ahogy említettem, az egyik legmobilisabb védő prospect. Ha kell, mint egy kígyó tekeredik át a gapen, de rendkívül jól érzi a laterális játékoknál is, hogy mikor kell bevágni és elkerülni a blokkot. Irányváltásai finomak és szintén villámgyorsak.

Futball IQ – Okos védő, nem az a barbár, aki megy és pusztít. Több védő conceptben is használták a futás ellen – pl gap váltások, vagy az úgynevezett scrape játékok, amik főleg a read option ellen hasznosak (a DE egyből befelé húz, míg az LB mögötte dolgozik kintre). Fegyelmezett játékos, aki tudja mi a dolga és mindig elsődleges feladatára koncentrál.

Block Shedding – Ha érintetlenül tud haladni, akkor igazi terrort jelent. A gondok ott kezdődnek, ha a blokkokról kell leválnia. Ez főleg méretei miatt van, kezei ugyanis nem elég hosszúak, így ha már ellenfele kontaktot hozott létre, meggyűlhet a baja vele. Habár képes olyan ütéseket mérni emberére, hogy szeparációt hozzon létre, értékes pillanatokat veszíthet eközben. Sokszor inkább a lusta módszert alkalmazza, és a kezek alatt akar kibújni, mintsem hogy valós harcba bonyolódjon és technikával oldja meg a helyzetet.

Cover tehetség – Még elég nyers, de idén egyre több ilyen feladatot bíztak rá (Penn State). Hatékonyan lép a flatbe, hogy felvegye emberét és kövesse. Ami igazán meggyőző volt vele kapcsolatban, hogy türelmes védő, kivárja a megfelelő pillanatot a zónában és a megfelelő pillanatban avatkozik közbe. Amivel viszont mindenképp gondja lesz eleinte, azok a gyorsabb TE-k , ugyanis nem igen tud még olyan sebességgel megfordulni és üldözni, mint ami elvárt lenne.

A cikk elején hangoztattam, hogy nagy nyertese lehet a draftnak, hiszen sebességéből és mobilitásából profitálhat a legtöbbet. Emellett sok szituációból szerzett tapasztalatot futás ellen és passz ellen egyaránt, valamint a blitzeknél is veszélyforrás volt a Michiganen. Megvan benne az upside, hogy állandó 3rd down LB legyen, viszont méretei és átlagos ereje egy kis kockázatot is rejt. Leginkább egy gapeket támadó sémában találná meg a helyét, ahol már eleve adott egy erős DL.

A Notre Dame elleni meccset ajánlom, ha valaki szeretné tovább elemezni.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!