Connect with us

Érdekességek

Egy igazán különleges rekordot tart Todd Gurley és Randy Moss

A 25 évvel ezelőtti tulajdonosi találkozón vezették be a 2-pontos próbálkozásokat a touchdownok után. Azóta közel ezer, egészen pontosan 988 sikeres kétpontost tudtak megcsinálni a csapatok, ebből pedig 140-et (14,2%) szerzett ugyanaz a játékos, mint aki a megelőző TD-t is, azaz nyolc pontot szerzett hirtelen a csapatának. És hogy mi ennek a statisztikának a neve? Eddig nem volt neki, mivel senki sem vezette igazából, azonban a Sports Illustratedtől Mitch Goldich elnevezte octopusnak. Találó, nem?

Nézzünk most meg néhány octopus statisztikát.

Rob Moore és Torrence Small voltak az elsők, akik véghez vitték ezt a bravúrt, ugyanazon a napon 1994-ben. Moore és Terance Mathis voltak ez elsők, akik karrierjük során kettő ilyet is szereztek, ők is egy napon, 1996-ban érték el ezt a teljesítményt. Ryan Matthews volt az első, aki egy szezonban kétszer is csinált octopust, 2016-ban. A történelem során mindössze 23-an voltak képesek egynél több octopust összehozni.

A rekordot pedig Todd Gurley és Randy Moss tartja fejenként 3 octopusszal. Moss 1998-ban és 2000-ban a Vikings színeiben, majd 2009-ben a Patriots színeiben csinálta meg, Todd Gurley pedig mind a hármat 2018-ban hozta össze, ebből pedig kettőt a második fordulóban. A tavalyi év volt egyébként a legtöbb octopust hozó szezon, szám szerint 15-tel.

A történelem során 19 olyan alkalom volt, ahol 8 pontos hátrányból egy octopusszal tudott egyenlíteni egy csapat és mindössze három olyan alkalom volt, ahol hét pont hátrányból egy octopusszal az előnyt is megszerezte valaki.

A legtöbb octopust csapat szinten pedig a Packers hozta össze (szám szerint 10), második helyen a Rams és a Steelers áll holtversenyben (8). A Browns az egyetlen franchise, amelyiknek még sosem jött össze az octopus.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!