Connect with us

Szabadügynök

Egy új remény – Buccaneers FA-kitekintő

Bruce Arians kinevezésével egy új, és egyben utolsó remény érkezett Jameis Winston számára Floridába. A franchise-nál abban bíznak, hogy ha már Arians elhozta a cardinalsos stábját, akkor idővel azokat az eredményeket is sikerül velük együtt a csapatba implementálni.

 

 

Hogy áll a malacpersely?

 

Nem túl jól, hiszen mindössze $17 508 489 van a cöci gyomrában, ami még mindig kevés egy bottom 5 csapat felélesztéséhez, így biztosan lesznek nagytakarítások a rosterről.

 

Jason Licht jól csinálta a szerződések strukturáját, aminek köszönhetően tele van a keret olyan játékosokkal, akiket halott pénz nélkül ki lehet vágni. Eddig úgy nézett ki, hogy Gerald McCoy távozására elég nagy esély van, de a mostani állapotok szerint maradni fog a csapatnál, így a $13 milliós cap hitje is. DeSean Jacksonnal kapcsolatban megosztú hírek érkeznek, lehet hogy marad, de kivágásával $10 milliót rakhat a kasszába Licht halott pénz nélkül. O.J. Howarddal a fedélzeten fölösleges Cameron Brate-et $7 millióért a keretben tartani, ahogy a guard Evan Smitht is $2 millióért.

 

A védelem teljesítménye egyáltalán nem szolgált rá arra, hogy megtartson onnan sok embert Todd Bowles, az új védőkoordinátor. William Gholston sokáig úgy tűnt, hogy hosszú távú megoldás lehet edge rusher poszton, de nem hálálta meg a bizalmat, $3,75 milliót szabadíthat fel kivágásával Licht. Az Eagles mintájára tavaly betömésre került a védőfal, de a Vinny Curry – Beau Allen – Mitch Unrein trió végül nem érte el a kívánt hatást. Curry már nincs is a fedélzeten, de akár másik két kollégája is távozhat egy szezon után, összesen $6,25 milliót kisöpörve a capből.

 

Végezetül Bryan Angertől is nyugodt szívvel meg lehetne válni, aki egy átlag alatti punter, ennek ellenére $3 millióval terheli az idei fizetési keretet, kivágásával ez teljes egészében eltűnhet. Ha mindet meglépi Licht, akkor máris $61 millió felett lenne a cap space, igaz, még több lyukat generálva ezzel.

 

Szabadügynökök

 

Nagyon sok játékos vár szerződésre, köztük nem egy a kezdőcsapatból is, de elképzelhető, hogy a legegyértelműbb neveket sem igazolja újra a Bucs.

 

 

A legnagyobb fejvakarást Kwon Alexander és Adam Humphries okozhatja. Alexander ACL-szakadás után lábadozik, és bár fiatal kora ellenére hangadónak számít az öltözőben, több probléma is akad vele. Egyrészt a sérülése miatt lehet kockázatos lenne hosszú távú szerződést adni neki, ami ráadásul fizetésben is elég magas lehet. Ahogy az sem teljesen világos, hogyan illene Bowles elképzeléseibe, hiszen inkább a fantasyban számít ő királynak, mint a pályán. Humphries egy remek szezonon van túl, kiváló képességű slot elkapó, de még DeSean Jackson távozásával is telített lenne a poszt, ráadásul Arians hozhat magával egy WR-t korábbi támadósorából – jóval olcsóbban, mint amennyibe Humphries valószínűleg kerülne.

 

Brent Grimes az életkora, Chris Conte a mutatott játéka miatt nem szolgál rá új szerződésre, de Donovan Smith vagy Jacquizz Rodgers sem olyan név, akinek a távozása könnycseppet csalna a szurkolók szemébe. A korlátolt szabadügynökök mellett egyedül Ryan Fitzpatrick újraigazolása a legvalószínűbb, aki többször is jó tűzoltónak bizonyult, és könnyen megtörténhet, hogy más nem kap szerződést a nagyobb nevek közül.

 

Igazolások

 

Kitekintő sorozatunknak mindig ez a legizgalmasabb része, pláne úgy, hogy a fél roster kivágását jósoltam a cikk elején. Sok posztot már előrelátóan kezdett befoltozni Licht a legutóbbi draftokon, mint például a CB, a S, a LB, a WR vagy a G, így azokat max upgrade-elni kell csak, ezzel az alábbi komoly hiányposztokkal kell szembenéznie a Bucsnak:

 

  • RB
  • OT
  • DT
  • DE
  • K
  • P

 

Ugyan minden kör elején van pickje a Bucsnak, a mennyiség kevés, főleg hogy a hatodik körös pick ment a Cardinalshoz Ariansért. Néhány posztra mindenképp ott kell orvoslást találni, de a nagyját a szabadügynökök között tudja megoldani. Peyton Barber nem rossz futó, de egyedül kevés lesz, Ronald Jones pedig nem úgy tűnt, mint aki ebben partner lenne, így egy gadget RB igazolása indokolt lehet – és erre nem Andre Ellington a megoldás. Winstonnak bizonyítania kell utolsó évében, amihez nem ártana jobb pass protection sem. Donovan Smith minden bizonnyal távozik, így kell egy bal oldali tackle, aki nála jobban képes védeni az irányító vak oldalát.

 

A tavalyi invesztálás a védőfalba nem térült meg, most pedig lehet új játékosok után kutatni, akik jobban illenek Bowles védelmi sémájába. Az 1/5-öt érdemes lenne ennek erősítésére elhasználni, de persze ez önmagában nem lenne elég, így kelleni fog még ide új igazolás akár a fal közepébe és szélére is, hiszen a mélység is eltűnne a fentebb vázolt szcenárióban. Bár érkezett egy rúgó a csapathoz Németországból, aki egy januári edzőtáborban nyerte el a stáb tetszését, nem lepődnék meg, ha érkezne egy veterán vetélytársa is.

 

 [quote]Néhány bold prediction az igazolt nevekre

 

J.J. Nelson, WR – Arians imádja a speedstereket, Nelson sebességét pedig imádta a Cardinalsban.

Henry Anderson, DT/DE – Bowles-nál kivirágzott a Jetsben, lehet igényt tartana szolgálataira új csapatában is.

Anthony Castonzo, OT – Joe Gilbert, a Bucs új OL-edzője nevelte a Coltsnál, tavaly pedig felmerült a neve a cserélendő játékosok között, ráadásul jövőre lejár a szerződése.

Ty Montgomery, RB/WR – Kell gadget RB, aki lehetőleg nem kerül sokba. Itt az emberük.

Matt Bryant, K – Keith Amrstrong, a Falcons ST-koordinátora 11 szezon után lapátra került Atlantából. Matt Bryant, a Falcons kickere 10 szezon után lapátra került Atlantából. A bosszú édes.[/quote]

 

Összegzés

 

Egy szezon alatt nem gondolom, hogy a Bucs hirtelen playoff aspiráns alakulattá kovácsolódna, de talán nem is ez az elvárás Arianstól, hanem hogy kiderüljön, mennyire lehet Winstonra számítani. Mint egység a védelem a legnagyobb gond, de Bowles talán képes gatyába rázni a srácokat, amihez nem árt, ha megtámogatják pár jó játékossal a defense-t az offseasonben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!