Connect with us

Szabadügynök

Értékeljük az új igazolásokat és cseréket

Hamarosan nyit a piac, és mivel már több csere és igazolás is végbement, így itt az ideje megkezdeni az értékelőnket! 

Megjegyzés: Csak az évi $5 millió feletti igazolások kerülnek be az értékelőnkbe, illetve a cserék. A március előtt megköttetett üzletek nem kerültek be az értékelőbe.

2019.03.14.

 KJ Wright, LB
 2 év, $15,5 millió

Szinte rablás!

Értékelés: A

(katonadani)

 Daryl Williams, OT
 1 év, $7 millió

Azt hittem, hogy Williams nagyjából akkora szerződést fog kapni, mint Ja’Wuan James, nem igazán értem, miért nem alakult ki nagyobb piaca. Gondolom a sérülései miatt, hiszen sérült volt 2018-ban, de 2017-ben egészségesen simán átlagon felüli játékos volt. Nagyon olcsó ez így a Panthersnek, még ha csak egy évre is.

Értékelés: A+

(katonadani)

 Tyrell Williams, WR
 4 év, $44 millió

Nem vagyok túl nagy rajongója Williamsnek és egyáltalán nem tartom egy $11 milliós elkapónak. Ráadásul egy alapvetően mélyen jó receiver a konzervatív Carrnak nem feltétlen a legjobb fit. Persze ha jön Kyler Murray…

Értékelés: C

(katonadani)

 Pierre Desir, CB
 3 év, $25 millió

Első jó éve volt Desirnek a tavalyi, azonban ha csak azt nézzük, akkor áron alul tartotta meg a Colts. És mivel rendszert sem vált, nincs okom feltételezni, hogy visszaesne.

Értékelés: A

(katonadani)

 Earl Thomas, S
 4 év, $55 millió

Ugyanazt mondom, mint Landon Collinsnál. Igen, ez rengeteg pénz, de ha már túl kell fizetni valakit, akkor egy jó játékost fizess túl. Thomas pedig a legjobb safety a ligában.

Értékelés: A-

(katonadani)

 

2019.03.13.

 Le'Veon Bell, RB
 4 év, $52,5 millió

Ezt elég olcsón megúszta a Jets így összességében, Bell pedig nagy erősítés lesz a Jetsben.

Értékelés: A-

(katonadani)

 TRADE!
 49ers adja: 2020/2. kör
 Chiefs adja: Dee Ford, EDGE

(Note: A 49ers adott emellé egy 5 éves $87,5 milliós szerződést Fordnak, ami évi fél millióval olcsóbb Trey Flowersénél)

Ez így a tökéletes forgatókönyv a 9ersnek, megmarad az idei top 35 pickből kettő, amivel szintén lehet pass rushert is húzni akár, és még egy Forddal is erősebb lesz az egység. A Chiefs pedig a draftról próbálhatja újjáépíteni védelmét, hogy legyen pénz az offense-ből hamarosan szerződését sorban álló játékosokra. Win-win.

49ers: B+

Chiefs: B-

(chester)

A Chiefs oldaláról kétféleképpen lehet nézni az üzletet. Ha azt vesszük figyelembe, hogy amúgy szabadügynök lett volna és az elengedés helyett így kaptak érte egy jövő évi 2. körös picket, ráadásul nem fizettek ki neki semmit, nem terheli a fizetési sapkát, akkor tök szép és jó minden. És nézhetjük úgy, hogy Houston kivágásával az egyetlen épkézláb pass rushere volt Ford a csapatnak, még ha 4-3-ba nem is tudjuk pontosan, mennyire illett volna. Ford nem elit, de egy elég jó játékos, a Chiefs védelme pedig sokat gyengült elengedésével. A Beckham cserével összehasonlítva annyiban tetszik egy fokkal jobban a Chiefs lépése, hogy egy kevésbé jó játékost engedett el és a fizetési sapkára semmilyen negatív hatása nincs.

A 49ers oldaláról is nézhetjük többféleképpen, hiszen ahelyett, hogy simán megfizettek volna egy szabadügynök pass rushert (Flowers pl, még ha nem is akart volna ide jönni, de viszonyításnak megteszi), most megfizettek egyet és még egy második kört is be kellett áldozni. Ellenben óriási hiányposztra szereztek egy nagyon jó játékost, ha szerencséjük van akkor még egy top50-es picket sem kellet feladni érte. Egy kicsit zavar, hogy Ford 3-4 OLB volt világéletében és a 49ersnél 4-3 DE-t kell majd játszania, de ez nagyrészt már semmit sem jelent a mai NFL-ben, úgyis nickelben 4-2-ről rohamoznak. Ha jön Bosa is, akkor elég kemény védőfala lesz a 49ersnek.

49ers: B+

Chiefs: C+

(katonadani)

 TRADE!
 Browns adja: 1/17 + 3/96 + Jabrill Peppers, S
 Giants adja: Odell Beckham Jr., WR

Tudom, a GM szakma nem egy évre szól, de ilyen ütemben sosem lesz életképes csapat ebből a Giantsből, pedig bőven lett volna rá lehetősége Gettlemannek. Se QB, se WR, se védelem, de legalább van egy Barkley-uk, meg majd a következő FA-időszakra lesz cap space is, de ez így karcsú. A Browns elég olcsón megúszta az ügyet, azt hittem ennél drágább móka lesz.

Browns: A

Giants: D

(chester)

Nincs két hete, hogy Dave Gettleman azt mondta, hogy nem azért hosszabbítottak Odellel, hogy elcseréljék. Na ezért nem hiszek sosem az edzőknek és general managereknek – és ez most egyáltalán nem Gettleman ellen szól, mert mindenki ezt csinálja, csak elegem van, hogy azt hozzák fel sokan érvnek kommentekben, hogy X dolog nem történhet meg, hiszen az edző meg a GM ezt meg azt mondta nyilvánosan. Hazudnak. Mind hazudnak.

A kis kitérő után a cseréről. A Browns simán nyeri a trade-et, ennyit bőven megér a liga egyik, ha nem a legjobb elkapója. Peppers egy jó kis játékos, de pótolható, a harmadik kör vége nem ér olyan sokat, az első kör persze igen, de bármikor elcserélném egy Beckham szintű játékosra, főleg ha tele vagyok pénzzel és van egy borzasztóan jó újonc (másodéves) irányítóm, ami a legnagyobb versenyelőny a fociban (a BB-TB párost leszámítva). Beckham pedig imádni fog Bakerrel és Landryvel együtt játszani.

A Giants koncepcióját még nem teljesen értem. Nincs háromnegyed éve, hogy 5 éves $90 milliós szerződést adtak Beckhamnek. Mi történt azóta? Nem rémlik OBJ-től semmi extra allűr azóta, amiről ne tudtunk volna korábban (ha kihagy az emlékezetem, szóljatok). Miért nem cserélték el már akkor? Így kifizettek neki $21 milliót egy évnyi játékért, amikor ráadásul sehová sem jutott a csapat, aztán meg elcserélik. Személy szerint amúgy sem igazán tudom megérteni a rombolta az öltözőt és rossz PR és díváskodás és hasonló érveket, mert egyrészt ezt tavaly is tudták róla, másrészt a top elkapók jó része díva, ezzel valamilyen szinten együtt kell tudni élni, ha valaki ennyire jó játékos.

A Giants oldaláról akkor lehet ez egy valamennyire érthető csere, ha mondjuk odaadják ezt az 1/17-et, esetleg ahelyett két második kört Josh Rosenért, vagy ha teljesen lerombolják az egész csapatot, tankolnak és jövőre a nulláról kezdik felépíteni a franchise-t. De még így sem tetszene feltétlen, mert miért nem Beckham köré építenek, aki a liga egyik, ha nem a legjobb játékosa egy, a pass heavy NFL-ben értékes poszton?

Azért persze nem borzasztó ez a csere, mert legalább kaptak érte valamilyen szinten normális ellenértéket, ellenben mondjuk a Steelersszel – még ha persze nagyon más is volt a helyzet Antonio Brownnal. Peppers tudja majd helyettesíteni Landon Collinst, harmadik köröse nem volt a csapatnak a supplemental draft miatt, már csak azt remélem, hogy nem húzzák ki valamelyik első körös pickükkel Daniel Jonest, akiben én közel sem látok franchise irányítót – még csak közepes kezdőt sem-, de állítólag a Giantsnél szeretik.

Browns: A

Giants: C

(katonadani)

 Steven Nelson, CB
 3 év, $25,5 millió

Nem igazán tudom, mit gondoljak Nelsonról. A szélre kerülve fejlődött a játéka, agresszív. Én olyan sokat nem látok benne, de még fejlődőképes, szóval elmegy, de nincs erős véleményem egyik oldalra sem.

Értékelés: B-

(katonadani)

 Cordarrelle Patterson, WR
 2 év, $10 millió

Egyelőre nem látom, mi szükség volt erre. Returnernek persze jó lesz, meg még egy gadget Nagy támadósorába, de nem feltétlen erre költöttem volna azt a kevés pénzemet.

Értékelés: C

(katonadani)

 James Carpenter, G
 4 év, $21 millió

Egyben értékelném a két guard igazolását a Falconsnak. Elhoztak két átlag alatti guardot bőven átlag feletti fizetéssel. Nem látom hogyan erősödik ettől a támadófal, bár persze helyettesíteni kellett a Levitre-Garland párost, de upgrade-nek ezt nem nevezném.

Értékelés: C- 

(katonadani)

 Jamon Brown, G
 3 év, $18,75 millió

Egyben értékelném a két guard igazolását a Falconsnak. Elhoztak két átlag alatti guardot bőven átlag feletti fizetéssel. Nem látom hogyan erősödik ettől a támadófal, bár persze helyettesíteni kellett a Levitre-Garland párost, de upgrade-nek ezt nem nevezném.

Értékelés: C- 

(katonadani)

 Matt Paradis, C
 3 év, $27 millió

A Mitch Morse szerződés után ez kész rablás a Pantherstől.

Értékelés: A

(katonadani)

 Henry Anderson, DL
 3 év, $25,2 millió

Szerintem ez rendben van, Anderson egy egész jó játékos, még hanem is feltűnő, ahogy a fizetése sem rúg az egekbe.

Értékelés: B+

(katonadani)

 Rodger Saffold, OG
 4 év, $44 millió

Nagy need volt, 30 évesen 3 év még simán benne van (ha esetleg négy nem, utolsó évben úgyis kivágható), top10-es fizetés egy top10-15-ös guardnak, rendben van.

Értékelés: B+

(katonadani)

 Cameron Wake, EDGE
 3 év, $23 millió

Durva, de Wake még 37 (!) évesen is nagyon jó passzsiettető. A három évet azért kicsit soknak érzem, de az utolsó mondjuk úgyis kvázi csapatopció, két év pedig még lehet a tankjában.

Értékelés: A-

(katonadani)

 Bradley Roby, CB
 1 év, $10 millió

A tavalyi éve kifejezetten gyenge volt, előtte viszont négy évig egy jó kis cornernek tűnt, főleg 2017-ben. Úgy tűnik “magára fogad” és jövőre újra tesztelni akarja a piacot. Benne például egyértelműen többet látok, mint Steven Nelsonban, ha ki tudja hozni magából konzisztensebben a legjobbját, akkor nagy fogás lesz a Texansnak. Ez azonban elég feltételes mód.

Értékelés: B+

(katonadani)

 Lamarcus Joyner, S
 4 év, $42 millió

Collinshoz és Mathieu-höz hasonlítva nagyon elég ez a szerződés. Ha jól használja a Raiders, (single high safetyként és nickel cornerként), akkor tök jó lesz Oaklandban (és Vegasban). Érdekes, hogy két nagyon alacsony safetyje lesz a csapatnak Karl Joseph-fel együtt.

Értékelés: A-

(katonadani)

 Jesse James, TE
 4 év, $25 millió

Egy tök átlagos, csere szintű tight endnek a poszt 16. legnagyobb fizetését? Kösz, nem.

(Ha úgy jobban tetszik, nem látom értelmét jól megfizetni a gyenge játékosokat, még ha mindenhez viszonyítva nem is top15 a szerződésük. Hasonlóan gyenge játékosokat lehet találni feleennyiért, még ha kicsit még gyengébbek is. Vagy fizess meg egy tényleg jó játékost, vagy halássz nagyon olcsón a gyengék közül és draftolj. Egyik hasonló pénzen elkelő TE (James, Uzomah, Kroft) nem kezdő szintű játékos és ha minden jól megy, nem is lesznek kezdők a csapatukban egy éven belül, ezért nem tartom jó döntésnek ilyen szerződést adni nekik, még ha a fizetési sapka emelkedésével magyarázható is)

Értékelés: C-

(katonadani)

 

Ez már a sokadik ilyen értékelés és egy óriási csúsztatás. Először is nincs végtelelen választási lehetősége a csapatoknak (még közepes játékosból sincs elég), a rostert pedig fel kell költeni, a kötelező pénzköltési szabály és a növekvő cap pedig azt eredményezi, hogy a másodvonalas játékosok bére is nő. Másodszor pedig a top akármilyen szerződés csak akkor érdekes, ha valakit túlságosan alul fizetnek, vagy valaki top1 lett, de az is csak egy fun fact, nem pedig releváns tényező.

Különböző években, különböző capek melletti szerződéseket nem lehet összehasonlítani – vagyis lehet, csak fölösleges. Ha Odell Beckham tavaly olyan fizetést kapott volna, mint annak idején például Calvin Johnson, akkor a megnövekedett cap miatt 25 milliót is lazán elkérhetett volna. Ehelyett 18-at kapott, ami persze több, mint amennyit Megatron keresett, de a sapkához arányosítva eltörpül mellette.

Ha a 2-3-4 évvel ezelőtti TE-ek (vagy bármelyik másik posztot néznénk, de most maradjunk ennél) fizetését százalékban adnánk meg az akkori caphez képest, akkor kiderülne, hogy az idén szerződést kapó középszerű játékosok távol lennének a “top15”-ől. Jimmy Graham például annak idején a cap 6 százalékát foglalta el, Uzomah, James és a többiek pedig jelenleg a sapka három százalékát emésztik fel – ami abszolút reális, hisz nagyjából fele olyan jó játékosokról van szó.

Persze nem azt mondom, hogy James egy jó igazolás volt. A Lions szerzett egy ár/érték arányban korrekt, de középszerű játékost egy nagy hiányposztra. A drafton első-harmadik kört úgy sem adott volna TE-re a csapat, mert nagyobb hiányposztok is vannak, így nyilván az FA volt az egyetlen opció. Messze nem tökéletes lépés, de TE kell és lehetett volna ez sokkal rosszabb is.

 

Értékelés: B-

(Renningan)

2019.03.12.

 Anthony Barr, LB
 5 év, $67,5 millió

Kész voltam borzasztó értékelést adni a Jets-Barr igazolásra, mivel pass rusherként óriási lutri az ő játéka, nem láttuk egyetem óta az irányítót siettetni (pár snapen kívül persze, de az nem ugyanaz). Én Barrt nem tartom egy igazán jó játékosnak, gyenge coverage-ben, így egyáltalán nem tetszik, hogy a legjobban fizetett 4-3 OLB és az egyik legjobban fizetett off-ball LB lett.

Értékelés: D

(katonadani)

 Ty Nsekhe, OT
 2 év, $14,5 millió

Nsekhe egy rendkívül alulértékelt tackle szerintem, csak sajnos az idő neki sem kedvez. 33 évesen ez még pont az a deal, amire azt mondom elmegy, de a Bills jó embert igazolt Allen megvédésére.

Értékelés: B+

(chester)

 Cole Beasley, WR
 4 év, $29 millió

Amennyire nem tetszik Brown, ő annál inkább. Kérdés, hogy Allen mennyire fog támaszkodni majd rá, kissé megkopottnak érzem Beasley playmaker képességeit, ehhez képest a 4 éves szerződés talán sok.

Értékelés: C+

(chester)

 John Brown, WR
 3 év, $27 millió

Én értem, hogy sokan kedvelik, de hogy miért kapott évi 9 milliós átlagot, azt nem tudom. Nem volt nagy merítés a piacon, de szerintem lett volna ennél olcsóbb megoldás is arra, hogy Josh Allen el tudja hajítani 50 yardra a labdát.

Értékelés: D+

(chester)

Nekem ellenben kifejezetten tetszik. Brown egy nagyon jó mélységi célpont, akinek tisztelni kell a sebességét, ez pedig megnyitja a pályát, ami szintén elég fontos. Most pedig olyan irányítója lesz, aki a világon túlra is eldobja neki a labdát.

Értékelés: B+

(katonadani)

 Trey Flowers, EDGE
 5 év, $90 millió

Várható volt, hogy bankot robbant, de még így sem előzte meg Von Miller számait, ami a Lionsnak mindenképp plusz pont. Kérdés, hogy ez a Patriots rosterkoppintás az n+1. alkalommal vajon mennyire válik be.

Értékelés: B+

(chester)

 Tashaun Gipson, S
 3 év, $22 millió

11 milliót ajánlottak Mathieu-nek, ami bizonyítja, hogy szerettek volna egy jó safetyre áldozni. Honey Badger végül a Chiefst választotta, de Gipson sem rossz megoldás. De nem is a legjobb.

Értékelés: C-

(chester)

 Thomas Davis, LB
 2 év, $10,5 millió

Pont egy ilyen igazolás kellett a Chargersnek. Egy jó nevű, karizmatikus veterán, akiben talán van még annyi, hogy az utolsó cseppeket is kipréselje magából karrierje utolsó szakaszában.

Értékelés: B

(chester)

 Jordan Hicks, LB
 4 év, $36 millió

A Deone Bucannon coverage linebacker projekt a végére nagyon megborult, de elhozták az egyik legjobb fiatalt, aki ezen a téren jeleskedik. Az Alexander-szerződéshez viszonyítva szinte ajándék, egyedül a sérülései okoznak fejvakarást.

Értékelés: A-

(chester)

 Sheldon Richardson, DT
 3 év, $39 millió

Alakul az a Browns D-Line, Richardson is végre kapott egy hosszabb távú szerződést kellő pénzért, mindenki boldog.

Értékelés: B+

(chester)

 Billy Turner, OG
 4 év, $28 millió

Sok dologra számítottam, de arra nem, hogy viszonylag drágán igazol Gutekunst egy guardot, főleg hogy hozzászoktam a veterán minimumos/UDFA falemberekhez az elmúlt két évben. Ha tényleg guard lesz, akkor nem tetszik így, ha viszont tackle, akkor már más a helyzet. Bízzunk az utóbbiban, de egyelőre az osztályzatomon ez nem javít.

Értékelés: C

(chester)

 Za'Darius Smith, EDGE
 4 év, $66 millió

Na ő már jobban tetszik, viszont kicsit fázok attól, hogy mindössze egy ilyen szezonért megérte-e ennyit fizetni neki, de muszáj lépést tartani az emelkedő árakkal. Alaposan megfiatalodott a pass rush Green Bayben, és még mindig nem zárnám ki, hogy a draftról is érkezik majd valaki a top 50-ből ide. Alig várom!

Értékelés: B

(chester)

Ha Preston Smith magasságában kapott volna pénzt, akkor kifejezetten tetszene, így viszont nagyon soknak érzem egy még talán keveset bizonyított játékosért.

Értékelés: C

(katonadani)

 Preston Smith, EDGE
 4 év, $52 millió

Nagyon kellett a ráncfelvarrás a passzsiettető szekcióba. Preston Smith alulértékelt játékos, hát most tettek arról, hogy ne legyen az ennyi pénzért. Én mondjuk egy Justin Houstonnak jobban örültem volna, de egy elég jól összerakott szerződést kapott. Meglátjuk.

Értékelés: B-

(chester)

Ez a szerződés szerintem rendben van.

Értékelés: B

(katonadani)

 Adrian Amos, S
 4 év, $37 millió

Nem tetszik Amos, szerintem ő a Vic Fangio nevezte hullámot meglovagolva hozott olyan szezonokat az utóbbi két évben amilyeneket. Amikor arról beszélünk, hogy a safety poszt elértéktelenedik, akkor nem gondolom, hogy 8,5 millióval kellene elcsábítani egyet, főleg hogy reális esély van draftolni Taylor Rappet. :( Pettine viszont kapott egy kis agressziót a secondarybe, és legalább 10 millió alatti átlagért jött, de eh… Remélem rám cáfol.

Értékelés: C

(chester)

Szerintem nem csak Fangio terméke Amos, én egy nagyon jó kis safetynek gondolom, így kifejezetten tetszik az üzlet.

Értékelés: A- 

(katonadani)

 CJ Mosley, LB
 5 év, $85 millió

Inkább őt fizetném túl, mint Kwon Alexandert, szóval ez jobban tetszik. Egy biztosan jó játékost szerzett a Jets. Futás ellen kiváló, vezér lesz az öltözőben, ez pedig nagyon fontos a Jetsnél. Persze coverage-ben inkonzisztens, nem elég atletikus és tényleg nagy ugrás ez az évi 17 millió a piachoz képest, szóval maradéktalanul nyilván nem lehet elégedett az ember.

Értékelés: B

(katonadani)

 Ja'Wuan James, RT
 4 év, $52 millió

A legjobb elérhető RT-t szerezte meg a Broncos, de azért évi 13 millió dollár még a tendenciákhoz képest is erős túlfizetésnek tűnik. James persze egy tök korrekt tackle, de a tavalyi éve nem volt valami jó, illetve öt szezonból csak kétszer tudott mind a 16 alapszakaszmeccsen pályán lenni.

Értékelés: B+

(Renningan)

 Kareem Jackson, CB
 3 év, $33 millió

Főleg futás ellen jó, ami egy cornernél nem feltétlenül dicséret, de jobb napjain bárkit le tud venni a pályáról. A 11 millió nem tűnik feltétlenül soknak, needre érkezett, jó fit lehet, így rendben van.

Értékelés: A-

(Renningan)

Vic Fangio kiemelte, hogy olyan játékosokat akar a DB sorba, akik jól tudnak szerelni. Na Jackson ebben elit. Kíváncsi vagyok hol fogja játszatni a csapat, mert nem fiatal már és volt szó róla, hogy a Texans safetynek mozgatná, de alapvetően tetszik.

Értékelés: B+

(katonadani)

 Devin Funchess, WR
 1 év, $10 millió

Ahhoz képest, hogy mennyi pénze van a Coltsnak, nem robbantott bankot. Funchess egy vállalható fogás Hilton mellé, Luckkal jó számokat hozhat  – Kelvin Benjaminnal ellentétben belőle még lehet valaki – és nem is került annyira sokba. Az pedig külön tetszik, hogy egy rövid távú, prove-it szerződést kötöttek.

Értékelés: B

(Renningan)

A jó hír: csak egy évre érkezett és a Coltsnak tengernyi pénze van. A rossz hír: Funchess nem egy jó elkapó.

Értékelés: C

(katonadani)

 Tyrann Mathieu, S
 3 év, $42 millió

Mathieu-nak bejött az élet, egy jobb szezon a Texansnál a legjobban fizetett safetyvé tette. Sokoldalú, még mindig csak 26 éves, hiányposztra is jött, a fizetésen kívül nincs ezzel baj (bár Eric Berry vélhetően nem így gondolja, őt jó eséllyel kivágja a csapat).

Értékelés: B+

(Renningan)

Fiatal, minden poszton tud játszani a DB sorban, jó coverage-ben, futás ellen, blitzelni is tud, jó a karaktere, mi kell még? Ugyanazt mondom, mint Landon Collinsnál. Igen, ez rengeteg pénz, de ha már túl kell fizetni valakit, akkor egy jó játékost fizess túl.

Értékelés: B++

(katonadani)

 Mitch Morse, C
 4 év, $44,5 millió

Íme a liga legjobban fizetett centere. Morse alapja volt a Cheifs elit támadófalának, egyetlen sacket sem engedett egész szezonban, illetve mindössze ötször generáltak nyomást az általa őrzött védők. Óriási erősítés lesz a Bills pocsék támadófalában még akkor is, ha futáshoz csak átlagosan blokkol.

Értékelés: A

(Renningan)

 Adam Humphries, WR
 4 év, $36 millió

A 9 millió dollár lassan már nem pénz, Humphries ennyit lazán megér. Ő is hiányposztra jön, slot elkapónak ideális, 600-800 szezonokat még a futásorientált Titansben is lehet tőle várni. Óriási needre jött, tavaly a Titans elkapó szerezték a legkevesebb yardot (575) slotból.

Értékelés: A

(Renningan)

Kicsit jobban örültem volna, ha Humphries valami passzorientáltabb csapatban köt ki, de a Titans oldaláról rendben van ez, kíváncsi vagyok mennyire fogják tudni bevonni a játékba és mennyire tud kiteljesedni.

Értékelés: B+

(katonadani)

 Tyler Kroft, TE
 3 év, $18,75 millió

Kroft a listámon a 7. helyen volt, ennek ellenére többet keres, mint Boyle vagy Uzomah. Van benne potenciál, 26 éves, elkapni is tud, de ez így is túlzásnak tűnik. Nem vészes – úgy néz ki, ennyit ér egy középszerű TE most a piacon –, de lehetett volna jobb is.

Értékelés: B

(Renningan)

What? Egy tök átlagos, csere szintű tight endnek top15-ös fizetés? Kösz, nem.

Értékelés: C-

(katonadani)

 TRADE!
 Eagles adja: 6. kör
 Buccaneers adja: DeSean Jackson + 2020/7.kör

DeSean Jackson hazatér! Veterán játékost bagóért, egyértelmű, hogy nálam ki a nyertes. Az Eagles kapott egy még mindig borzasztóan jó mélységi célpontot (nézzük meg DJax Fitzpatrickkal közös meccseit tavalyról, aki mert is hosszan dobni) szinte semmiért, ezzel óriási hiányposztot pipált ki Howie Roseman. Jackson szerződése már érdekesebb, az egyéves 10 milliós kontraktusát egy 3 éves $27 milliósra cserélte az Eagles és ez azért egy 33 éves játékosnál necces. Azonban az utolsó év teljesen csapat opció, szóval ez inkább egy 2+1 éves szerződés és a második évre sem megy át sok garantált, ha esetleg hirtelen belassulna Jackson, de szerintem két év még van benne simán.

Eagles: A-

Buccaneers: C-

(katonadani)

 Nick Foles, QB
 4 év, $88 millió

Majd két év múlva, amikor kiteszik a keretből mert vállalhatatlan, talán észbe kapnak.

Értékelés: F

(chester)

Én játszom majd az ördög ügyvédjét, ha minden igaz, én utálom legkevésbé ezt az igazolást. Elsőre rengeteg az évi $22 millió, főleg hogy igazából nem versenyzett senkivel a Jaguars, azonban ha belegondolunk, nem annyira szörnyű ez. Ez a 11. legnagyobb irányító fizetés éves átlagot nézve épp Alex Smith és Joe Flacco mögött. Foles pedig nagyjából a 15-18. legjobb nem újonc szerződésen lévő irányító jelenleg? Nem érzem ezt akkora túlfizetésnek és borzalmas szerződésnek, mint sokan. Persze ne értsetek félre, nem mondom hogy ez hű de jó igazolás volt, mert Foles önmagában nem képes a hátán vinni egy csapatot és összességében egy jó közepes irányító csupán. A Jaguarsban viszont szerintem jó lehet, amennyiben a védelem közelebb játszik a 2017-es formájához, mint a 2018-ashoz.

Értékelés: C++

(katonadani)

 Kenny Vaccaro, S
 4 év, $26 millió

Bejött a Titansnek, hosszabbítottak is vele. Messze nem ő volt a legnagyobb sztár a poszton,  de ár érték arányban rendben van: ha Collins 14 millió, akkor a fele olyan jó Vaccaro 6,5 milliót ér. Ráadásul ismeri a csapatot és a rendszert, ami külön plusz mellé – ha egészséges tud maradni – nem úgy, mint Cyprien –, akkor jól járt vele a csapat.

Értékelés: A-

(Renningan)

Ezt is miért? Egy tök átlagos, inkább átlag alatti safetynek top15-ös fizetés? Egy ilyen erős safety piacon?

Értékelés: C-

(katonadani)

 Jamison Crowder, WR
 3 év, $28,5 millió

Szétadom! Darnold minden reménye, hogy Crowder legyen Gase új Jarvis Landryje, ami így a másodéves irányító játékát is feljavíthatja.

Értékelés: B+

(chester)

Kellenek a fegyverek Jetsbe, Crowder pedig a liga egyik legjobb slot elkapója. Igazi playmaker, még csak 25 éves, stabilan fogja hozni a 800-1000 yard körüli szezonokat. A 9,5 milliós éves fizetése is rendben van, ma már ilyenek az árak.

Értékelés: A

(Renningan)

Teljesen egyetértek Renningannel, csak nálam a teljesen rendben van inkább B+.

Értékelés: B+

(katonadani)

 CJ Uzomah, TE
 3 év, $18 millió

A 3. legjobb TE volt az idei piacon, ami megdobta az értékét (bár ez a piacot minősíti). Annyit keres majd, mint Nick Boyle, miközben sokoldalúbb és jobb játékos, elkapásokban és blokkolásban is használható, illetve ismeri a rendszert. Korrekt húzás volt.

Értékelés: B

(Renningan)

What? Egy tök átlagos, csere szintű tight endnek top15-ös fizetés? Kösz, nem.

Értékelés: C-

(katonadani)

 Bobby Hart, OT
 3 év, $21 millió

Ez mi? Bobby Hart az egyik legrosszabb tackle a ligában, erre kap évi $7 milliót? Miért? Sietett valahová a Bengals egyébként, hogy magánál tartsa, vagy mi? Érthetetlen. Tavaly négy játékos engedett 10+ sacket (abból kettő újonc), Hart volt az egyik és beszedett mellé 11 büntetést is. A PFF-nél a 85 tackle közül, aki legalább a snapek 20%-át a pályán töltötte, Hart volt a 73, igen hetvenharmadik. Nálam egyelőre megvan a legrosszabb FA igazolás cím nyertese.

Értékelés: WTF?

(katonadani)

 Landon Collins S
 6 év, $84 millió

Arra jutottam a nagy költekezés közepette, hogy azok fognak jó értékelést kapni tőlem, akik legalább tényleg jó vagy nagyon jó játékost fizettek tól. Hiszen mint látható, mindenkit túl fognak fizetni, akkor már legalább egy tényleg jó játékost fizess túl. A Redskins így tett, bődületes az összeg, de Collins egy remek játékos, nagy playmaker és még csak 25 éves. Mély a safety piac, ezért nyilván nem kaphatnak nagyon jó értékelést, de lehet amellett érvelni, hogy Collins volt a legjobb FA safety opció – rövid távon persze Earl Thomas, de hosszabb távot nézve Collins.

Értékelés: B+

(katonadani)

 Justin Coleman, CB
 4 év, $36 millió

A Seahawks-kitekintőben azt írtam, hogy kötelező lenne megtartani, mert egy nagyon pöpec kis játékos. Kicsit drágának tűnik, de most mindenkit túlfizetnek, egyszerűen annyi a pénz, hogy muszáj emelni a béreken. Kezdő lesz, óriási hiányposztra jött, teljesen rendben van.

Értékelés: A

(Renningan)

Teljesen egyetértek renningannel, csak nálam a teljesen rendben van inkább B+

Értékelés: B+

(katonadani)

 

2019.03.11.

 Kwon Alexander, LB
 4 év, $54 millió

Ez rengeteg pénz egy olyan képességű játékosért mint amilyen Alexander, szerintem csak annyival lesz jobb Malcolm Smithnél, hogy többet fog játszani. Mondjuk van pénz lóvéra, szóval nem nagyon érzik meg a kasszában ezt a kiadást.

Értékelés: C

(chester)

Kwon egy nagyon jó képességű linebacker, atletikus, gyors, jó coverage-ben és nagy playmaker. Ellenben nem jó futás ellen és ő hibázza el a ligában a legtöbb szerelést. Magasan. 2011 óta 9 játékos hibázott el legalább 50 tackle-t, Alexandernél ez a szám 78.

Értékelés: C

(katonadani)

 Trent Brown, OT
 4 év, $66 millió, $36,75 millió garantált

Tom Cable kezei alá fölösleges ennyiért tackle-t igazolni, inkább Scarnecchiának adtak volna ennyi pénzt… Solder után ezzel újra egy ex-Pats falember lett a free agency időszak kezdetén a legjobban fizetett támadófalember a ligában, csak Brown szerintem gyengébb játékos.

Értékelés: D

(chester)

Egy behemótot egy zónablokkoló rendszerbe? Nem a legjobb ötlet… Brown túl lett értékelve, mert nem látszottak a gyengeségei a Patriotsba, de így is 35 nyomást engedett (19. legrosszabb a 80 kvalifikáló tackle-ből) és 12 QB hitet (második legtöbb), miközben Brady borzasztóan gyorsan szabadult a labdától (5. leggyorsabban a ligában). Amennyire tetszett az Antonio Brown üzlet, annyira nem tetszik, hogy Trent Brownt a liga legjobban fizetett falemberévé tette a Raiders.

Értékelés: D-

(katonadani)

 Malik Jackson, DT
 3 év, $30 millió

Túl szép is lett volna az a 3 éves, $10 milliós szerződés. Hogy megérte-e lecserélni a 7 milliós Bennettet a 10 milliós Jacksonra, azt csak Jim Schwartz tudja, de elég félelmetesen hangzik az a Barnett-Cox-Jackson-Graham négyes.

Értékelés: B-

(chester)

Chesterre reagálva más poszt a két játékos, szóval ez lehet az oka, szélen megvan az Eagles azért Graham hosszabbításával, középen meg nem volt senki Cox mellett. A 3 évre $10 millió álomszerű volt, túl szép is, hogy igaz legyen. Nekem alapvetően tetszik, nem is túl drága, a védelem legnagyobb lyukát pedig sikerült betömni egy kiváló játékossal.

Értékelés: B+

(katonadani)

 Danny Amendola, WR
 1 év, max $5,75 millió

Egy Golden Tate-nél olcsóbb playmaker, kellett. Kellettek a hozzá hasonló tenyészbikák ebbe a Lionsbe, de a Dolphinsnál is elmondhattuk ugyanezt, aztán mégse lett sikersztori a vége. Én drukkolok neki.

Értékelés: B

(chester)

 

2019.03.10. (és korábban)

 Dante Fowler Jr., EDGE
 1 év, $14 millió

Elsőre tetszett a hír, hogy megtartja Fowlert a Rams egy évre egy prove it szerződéssel, de aztán jött a hír, hogy 14 millióért teszi ezt, ez pedig bőven túlzás. Fowlernek van néhány remek meccse, de több találkozón teljesen eltűnik, amúgy meg átlagos, ehhez képest a top15-ös fizetés elég magas. A Ramsben eddig 11 meccsen (rájátszással együtt) van összesen 30 nyomásgyakorlása, 21 tackle-je mellé pedig 8 (!) elhibázott szerelése. Az évi 14 millió sok néhány nagy villanásért és amúgy teljesen középszerű játékért.

Rams: C

(katonadani)

Hát ez nevetséges. Fowler nem volt rossz, de 14 milliót egy top közeli pass rusher ér. Ennél nem sokkal lett volna több például Trey Flowers, de például Justin Houston is kijött volna egy 10-esből, vagy meg lehetett volna tartani Suht. Érthetetlen.

Értékelés: D

(Renningan)

 TRADE!
 Jets adja: 5. kör
 Raiders adja: Kelechi Osemele + 6.kör

Osemele még mindig egy kiváló guard, még ha tavaly sérülésekkel is küzdött és gyengébben játszott. A Raiders (tavalyi évtől) új zónablokkoló rendszerébe kevésbé illett és meg akartak spórolni vele két évre $21 milliót. A Jetsbe nagyon kellenek a jó falemberek, pénz van és szinte a semmiért meg tudta szerezni a csapat Osemelét. A Jets szempontjából óriási win, a Raiders oldaláról annak ellenére sem tetszik, hogy Tom Cable alatt, sérülésekkel hátráltatva nem futott jó szezont, mivel szinte semmit nem kaptak érte. És persze, minden bizonnyal kivágták volna, de ez nálam nem segít az értékelésben, ha egy jó játékost enged el a csapat.

Jets: A

Raiders: C

(katonadani)

Osemele az elmúlt 1-2 évben közel sem hozta azt a szintet, ami megér 10+ milliót, de vitathatatlanul a jobbak közé tartozik a posztján, egy hátramozgásért pedig ajándék. A Raiderst is értem, nem vele képzelik el a jövőt, de elég nehéz elhinni, hogy ennél nem volt jobb ajánlata a csapatnak. Osemelét nem lesz könnyű egy ötödik körrel pótolni.

Jets: A

Raiders: C-

(Renningan)

 TRADE!
 Steelers adja: Antonio Brown, WR
 Raiders adja: 3. kör és 5. kör

A Raiders bagóért szerezte meg a liga egyik, ha nem a legjobb elkapóját. A Steelerst borzasztó helyzetbe hozta Brown és teljesen megkötötte a csapat kezét, így egyáltalán nem jöhetett ki győztesen semmiféle cseréből a Steelers. Lehet mondani, hogy Brown mekkora díva és mennyire rombolja az öltözőt, de valahogy ezek nem jöttek elő az utolsó évéig, sőt, annak is a végéig. Brown az egyik legkeményebben dolgozó játékos az NFL-ben, és persze nagy az egója és szeretné, ha tisztelnék rendesen, de egyáltalán nem gondolom, hogy rombolja az öltözőt és a morált vagy hogy ő lett volna a Steelers legnagyobb kerékkötője. Big Bennel – akinek mindent szabad a csapatnál és a többi 52 játékos a “gyereke” – megromlott a viszonya, ez egyértelmű, ez lehet a legnagyobb ok a távozása mögött és hogy úgy gondolta, nem értékelik eléggé. A Raidersnél valószínűleg jobban fogják őt értékelni és Carral sem gondolom, hogy nagy összetűzésekbe keveredne.

A legnagyobb nyertes az üzletben persze AB, aki kapott egy szép új szerződést sok garantálttal és egy fizetésemeléssel. Amúgy zseniálisan csinálta ezt az egészet, ha az ő szemszögéből nézzük.

Raiders: A-

Steelers: D+

(katonadani)

A Raiders ezt jól csinálta, Brown egyértelműen előrelépés Cooperhez képest, akivel a világért nem akartak működni a dolgok. A fizetése sem eget rengető, az ára dettó, kell a hype, teljesen jó az üzlet, egy világklasszist szerzett a Raiders. Ami a Steelerst illeti, már közel sem ilyen rózsás a helyzet: a csapat benyelt egy rakás dead money-t, ráadásul bagóért cserélték el a liga legjobb elkapóját úgy, hogy közben egy Brandin Cooksért első kört adnak nulla hallott pénz mellett. Az egész helyzet rosszul volt kezelve, kicsúszott a csapat kezéből az irányítás, ez az egész nem más, mint kármentés, de annak sem az igazi.

Raiders: A

Steelers: D

(Renningan)

 Eric Weddle, S
 2 év, $12,5 millió

Weddle már nincs pályafutása csúcsán, de még mindig egy jó kis safety, ráadásul olyan veterán jelenlétet hoz majd a Ramsbe, amire szükség van. Intelligenciája és pályán való látása, a játékosok jó helyre igazítása aranyat érhet még a Ramsnek, még ha kicsit meg is lassult már a játéka. A szerződése egyébként elég mókásra sikeredett. További előny a Ramsnek, hogy mivel Weddle-t kivágta a Ravens, így a 34 éves játékos nem számít majd a kompenzációs pickeknél.

Rams: B+

(katonadani)

Weddle még mindig top5-ös a posztján, fele annyiért fogja azt hozni, mint amit Joyner. Ráadásul egy mentális vezér, kellenek az ilyen emberek az SB-vereség után a csapatba.

Értékelés: A

(Renningan)

 TRADE!
 Patriots adja: 2020/5. kör
 Eagles adja: Michael Bennett, DE + 2020/7. kör

Bennett még mindig egy elég jó játékos, aki használható belül és kívül is, ezt pedig a Patriots sokra értékeli. A fizetése egyáltalán nem magas teljesítményéhez képest (7,2 millió), így a Patriots nagyon jól járt, főleg hogy alig került valamibe. Majd látjátok, én szinte minden “veterán hátsó körös pickért” cserében a veteránt szerző csapatot fogom kihozni győztesként, mert a harmadik napos pickek szinte semmit nem érnek, legalább csak a mélyítésre elegek a keretben, míg egy jól játszó veterán még ha csak egy évre is, sokkal többet segítheti a csapatot. Az Eaglesnél kicsit enyhítő tényező, hogy Graham hosszabbításával és Long feltételezett maradásával már így is elég telített a DE poszt. A Patriotsnál pedig csak azért nem sima A, mert Bennettnek volt már összetűzése Greg Schianóval és ugyan nem gondolom Bennettet olyan problémás játékosnak, mint sokan beállítják, ez nem feltétlen a legjobb kapcsolat számára.

Az Eagles amúgy ugyanannyiért adta el Bennettet, mint amennyiért tavaly megszerezte.

Patriots: A-

Eagles: C

(katonadani)

Már csak Justin Houston kell és a Patriots Trey Flowers árából finanszírozott magának egy All-Pro pass rusher duót. Elképesztő. Az ötödik kör vége nem igazi érték, pláne egy jövő évi pické, de mivel az Eagles megvan a poszton, még mindig jobban járt, mintha kivágta volna. Egyébként Damon Harrison is ennyibe került tavaly, az NFC Eastben értenek hozzá, hogy kell áron alul eladni elit játékosokat.

Patriots: A

Eagles: B

(Renningan)

 TRADE!
 Browns adja: Kevin Zeitler, OG + 5. kör
 Giants adja: Olivier Vernon, DE + 4. kör

Nálam ez egy win-win csere, mindkét csapat azt erősíti, amit szeretne. A Giantsnél prioritás a támadófal összerakása, Zeitler pedig a liga egyik legjobbja posztján. A Browns ellenben egy fontosabb, értékesebb posztot erősít Vernonnal. Zeitler egy bombabiztos játékos, míg Vernonnál azért a sérülések beleszóltak az amúgy elég jó játékába. Amellett persze nem lehet elmenni, hogy a Giantsnél a védelem esik szét, a Brownsnál pedig gyengül a támadófal, pedig fontos lenne Mayfieldet tisztán tartani, illetve hogy mindkét csapatnál részben azért lépték meg ezt a cserét, mert az előző rezsim igazolta az adott játékost… Ettől függetlenül nekem tetszik mindkét oldalról a dolog, a Giants oldaláról kicsit jobban, mert Zeitler egy jobb, biztosabb játékos.

Browns: A-

Giants: A

(katonadani)

Zeitler a liga egyik legjobb guardja, Vernon pedig egy sérülékeny, túlfizetett pass rusher – nem igazán értem a logikát a Brownsál még a pickcserével együtt sem. A Clevelandnek ott a világ összes pénze, a piacról viszont nem tud jobb guardot találni Zeitlernél, míg Vernonnál bőven akad jobb, vagy legalább olyan jó, de olcsóbb opció. A Giants nyert az ügylettel, megszabadult a drága salaktól és egy elit OL-t szerzett Manning vagy bárki is legyen az irányító elé, a Browns meg nem nagyon van beljebb. Olyan ez, mint a Jamie Collins trade és jó eséllyel úgy is fog végződni.

Browns: B-

Gaints: A

(Renningan)

 TRADE!
 Steelers adja: Marcus Gilbert, OT
 Cardinals adja: 6. kör

Veteránt szerzett a Cardinals hátsó körös pickért? Automatikus nyertes. Főleg hogy Gilbert egy jó tackle, simán kezdő szint. Már amennyiben egészséges, és ez itt a bökkenő, ugyanis 12 meccsen lépett pályára csupán az utóbbi két évben.

Steelers: C

Cardinals: B+

(katonadani)

Gilbert egy pöpec, de sérülékeny OT, így nem akkora nagy veszteség az ő elboltolása, bár azt nem lehetne állítani, hogy sokat nyert az ügylettel a Steelers. A Cardinals már igen, bárkit hoznak, az csak javulást hozhat a falba.

Steelers: C+

Cardinals: B+

(Renningan)

 TRADE!
 Broncos adja: Case Keenum + 2020/7.kör
 Redskins adja: 2020/6.kör

Egyik oldalról sem tetszik igazából. A Broncos 3 milliót spórolt ezzel a cserével a kivágás helyett, ami valószínűleg megtörtént volna, de ettől még nem tudom pozitívan tekinteni az ő részükről, mert egyébként mennyivel lesz jobb Flacco, mint Keenum? Egy, max két győzelemmel? Jó esetben. A Redskins pedig szerzett egy újabb középszerű irányítót, hogy tovább vezesse a csapatot a középszerűségbe. Én az ilyen lépéseket nem tudom értékelni, mert ezzel nem jut előrébb a franchise, ellenben megreked a purgatóriumban. Ráadásul nem vagyok biztos benne, hogy mennyit fizet Keenumnak végül a Redskins, a garantáltjának a felét (3,5 millió), vagy ezen felül az alapfizetését is (11 millió). Ha utóbbit, akkor borzasztó a csere számukra, ha előbbi, akkor csak simán meh.

Broncos: C

Redskins: C (WTF, ha 14,5 millióért)

(katonadani)

Alex Smith után megint eljátssza ezt a Redskins? Ez a csere akkor lett volna oké, ha a csapat PO-esélyes és csak egy rendszer-QB kell a boldogsághoz. De ez nem így van, Keenum pont olyan középszer lesz, mint volt a Broncosban, pénzt költeni rá felesleges. Egyedül nem azért WTF, mert kvázi semmibe nem került. A Broncos pedig kvázi ingyen lecserélte Keenumot Flaccóra – már ami az irányítóra elköltött pénzösszeget illeti –, ami nem tudom, hogy jó dolog-e, de legalább összejött.

Broncos: B+

Redskins: D-

(Renningan)

 Nick Boyle, TE
 3 év, $18 millió

Egy harmadik számú, csak blokkoló tight endnek évi 6 millió? Miért Ravens, miért? Értem, hogy nagyon jól blokkol és ez a futásorientált csapatban tök hasznos is lesz, de mindezt azután, hogy két tight endet is draftolt a csapat az első három körben tavaly? A 14. legjobban fizetett tight end lett Boyle, ez erős túlzás.

Ravens: C-

(katonadani)

 Donovan Smith, OT
 3 év, $41,3 millió

Hogy mennyi? Nagyjából ez volt a reakcióm, mikor először megláttam ezt a szerződést, főleg hogy ebből $27 millió teljesen garantált. Smith nem egy jó tackle, és akkor még finoman fogalmaztam. A Buccaneers tackle-je 8 sacket, 9 QB hitet és összesen 49 nyomást engedett tavaly, ráadásul 7 büntetést is beszedett. A PFF értékelései alapján futásblokkolásban még gyengébb volt, mint passzblokkolásban (amiben a minimum 20%-ot pályán lévő OT-k közt a 49. helyen végzett). Ráadásul azt sem mondhatjuk, hogy kiugróan rossz év lett volna a 2018-as, ugyanis a korábbi években 54, 57 és 42 nyomást engedett. A legjobb tulajdonsága, hogy sosem sérült, a Tampa 4171 snapjéből 4142-n pályán volt, mióta drafolta őt a sapat 2015-ben.

Buccaneers: D

(katonadani)

 Brandon Graham
 3 év, $40 millió

Ennél évi 2-3 millióval Graham többet kapott volna a piacon valószínűleg, így áron alul tudta megtartani legjobb pass rusherét az Eagles. Graham sack számai nem lenyűgözőek, de nyomásgyakorlásai igen, és ez is nagyon fontos.

Eagles: B+

(katonadani)

 

26 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barni
Barni
2019-03-11 17:24

A Flacco deal-ről mi a véleményetek csak mert az sajnos nincs a felsoroltak között?

katonadani
Reply to  Barni
2019-03-11 17:54

én nem bírom az ilyen stopgap megoldásokat, ahogy a keenum dealnél is írtam, ott részben flaccóra is kitértem. Szetintem megreked ezzel egy csapat a purgatóriumban

d zoli
d zoli
Reply to  katonadani
2019-03-12 13:43

Főleg úgy, hogy egy valag pénz az RT. Az irányító posztra több pénz megy a szükségesnél. Mindezt abban a csoportban, ahol két csapat legit PO contender. A harmadiknak magas pickjei vannak egy AB mellé. Ez egy nagyon drága év lesz. Főleg úgy, hogy ha minden klapol és Flekó nagyot megy, akkor is valószínűleg decemberig tart a szezon.

Everlast77
Everlast77
2019-03-11 18:24

Szerintem ezt javítsátok: “Eagles adja: Olivier Vernon, DE + 4. kör”

Kopi3.14
Kopi3.14
2019-03-11 19:06

Nem értem miért van a Steelersnek negatívumként feltüntetve Brown idei cap hitje. Az akkor is ott lett volna, ha náluk játszik. Egyébként szerintetek mit kérhetett volna, mikor nem lett volna D a csapat részéről egy csere?

katonadani
Reply to  Kopi3.14
2019-03-11 19:22

nem negatívum, hogy olyan játékos viszi el a sapka 11%-át, aki nem játszik a csapatnál?
Ha első kör végéért eladák, akkor nem D. Persze erre nem volt esélye a Steelersnek, mert meg volt kötve a keze.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  katonadani
2019-03-12 00:41

Mégis mit csinálhattak volna? A dead moneynak semmi köze nem volt a tradehez, Brown akart mindenképpen lelépni, alternatíva az lehetett volna, ha három évig sehova nem engedik el. Az jobb lett volna?

Kopi3.14
Kopi3.14
2019-03-11 19:06

Nem értem miért van a Steelersnek negatívumként feltüntetve Brown idei cap hitje. Az akkor is ott lett volna, ha náluk játszik. Egyébként szerintetek mit kérhetett volna, mikor nem lett volna D a csapat részéről egy csere?

Antal Kovacs
Antal Kovacs
2019-03-12 11:10

“Hiszen mint látható, mindenkit túl fognak fizetni” – ezt Collinsnál írt Katonadani. Az tény, hogy minden arról szól, hogy milyen rekord szerződések születnek, de ennek nem lehet köze ahhoz, hogy folyamatosan nő a cap? Illetve a hamarosan lejáró CBA és lehetséges holdout nem szólhat bele? (a csapatok tudják, hogy növelni kell majd úgyis a fizetéseket a következő években)

katonadani
Reply to  Antal Kovacs
2019-03-12 11:10

de, nő a cap és ezért nőnek folyton a fizuk is, ez egyértelmű

apollo
apollo
2019-03-12 12:57

“Kicsit drágának tűnik, de most mindenkit túlfizetnek,” – Ne már, ez milyen logika? Ha a többség meghülyül az lesz a normális? :D

Ha minden egész jó játékos 8 milliós cap-ről indulna 15 fős lenne a rooster. Attól még hogy Denverben meg Detroitban azt hiszik, hogy holnap zár az offseason, attól még vannak épeszű GM-ek is. Bill papa szerintem két napja fetreng otthon a röhögéstől ezeket a híreket látva (már persze ha tudna nevetni).

d zoli
d zoli
Reply to  apollo
2019-03-12 13:04

Tud nevetni. Én még poénkodni is láttam az idei SB mediadayen.

renningan
renningan
Reply to  apollo
2019-03-12 13:04

Nem hülyült meg senki, így működik a dolog. A Patriots is megfizette azt, akit meg akart, nem egy játékosa volt a legjobban kereső az adott időben. Ha úgy gondolta volna BB, hogy XY nem tudja pótolni, akkor oda adja neki a 17 millát, ahogy Gilmere is megkapta a nagy pénz. A Pats is csak akkor nem fizet meg valakit, ha tud rá olcsóbb alternatívát. A legtöbben így csinálják. A különbség az, hogy a Patriots tényleg meg tudja oldani olcsóbban, mert jó a rendszer, míg mások nem. Ennyi.

Amúgy meg nő a cap, sztárjátékosból viszont nem lett több. Így evidens, hogy a középszer is túl lesz fizetve, pláne, ha a korábbi évekhez viszonyítod. Minden év új, új tendenciák vannak és ahhoz kell viszonyítani. Ami most megy, abban semmi meglepő nincs, tavaly is ez volt, és azelőtt, meg azelőtt is. Csak a játékos neve és az adott összeg változik, a koncepció ugyanaz.

apollo
apollo
Reply to  renningan
2019-03-12 13:28

Nyilván ha van egy jó játékosod fizesd meg, de egy csapatba max 5-6 játékos van akit 8-10+ milliós fizuval meg tudsz kinálni és ennyi. Ha ezek a játékosok is max középszer akkor mit akar a csapat?
Persze ha kivagy tömve pénzzel és nincs normális FA a piacon, akkor ezt tudod tenni.

renningan
renningan
Reply to  apollo
2019-03-13 12:15

De ezek a játékosok most 5-6 milliókat kapnak. A középszernek ennyi jár.

alatriste
alatriste
2019-03-12 21:45

Szerintem már kicsit túlságosan szokszor puffogtatott pufi ez a “S poszt elértéktelenedése”
Mathieu, Collins, (Amos) szerződése, Adams top5ben draftolása is azt mutatja, hogy aki jó az megéri a top pénzt/picket. Ja és ha tartanánk egy 2018as reDraftot se hiszem h D. James újra lecsúszna a Chargersig.

Walter Mitty
2019-03-13 08:38

(jól eltaláltan viccesek az ismétlődések!)

Vicgeordie
Vicgeordie
2019-03-13 10:44

:)comment image

AwesomeOne
AwesomeOne
2019-03-13 10:59

OBJ-re szerintem az a magyarázat, hogy átáll a csapat futójátékra. Most épül egy elég erős fal, amit Williams-el be lehetne fejezni, az elit futó pedig már megvan. Eli amúgy sem látott messzebb Barkley-nál, Odell pedig amúgy is elhalványult tavaly mellette amíg meg nem sérült, ami pedig elég jellemző volt rá az elmúlt 2 évben. Ha ez a cél, akkor pedig kicsit luxus lenne itt tartani egy elit elkapót egy ekkora szerződéssel. Más magyarázatot nem látok…

El kell hozni a 2 Williams-et (Tyrell & Daryl) a drafton pedig 1/6-ra egy jó Edge-et, 17-re pedig Greedy Williams-et vagy egy LB-t.

Tamás
Tamás
2019-03-13 11:25

A Jets tényleg jó szerződést kötött Bellel, Bell viszont pofára esett, meg az ügynöke is. Közel sem keres annyit alaphangon, mint amit szeretett volna. Még tavaly is többet keresett volna a franchise tag alatt, mint most az ösztönzők nélkül. Szívás.

apollo
apollo
2019-03-14 17:16

Tudom, hogy csak évi 5 millió felett értékeltek, de a kicker nem lehetne kivétel? :)
Jason Myers -> Seahawks

katonadani
Reply to  apollo
2019-03-14 17:36

fasza igazolás, rossz volt nézni Janikowskit :D

Boci
Boci
2019-03-14 20:45

kicsit reménykedtem hogy wright is jön Baltimore-ba… ennyiért végképp nagyon jó lett volna :( Mosley szintjén van és kevesebb mint fele annyit kap :(

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
2019-03-16 18:02

A Green Bay szerződéseket nem értékeltétek? Vagy ha igen, hol, mert én nem találtam. :(

katonadani
Reply to  Krisztian Fekete
2019-03-18 07:27

a 03.12 fülön vannak egymás alatt négyen :)

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  katonadani
2019-03-18 09:38

Köszönöm!

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x