Connect with us

Szabadügynök

Ez nem valami sok – Steelers FA-értékelő

Borzasztóan nehéz helyzetben volt a Steelers a piac nyitásakor: pénze alig volt a franchise-nak megerősíteni a több sebből vérző keretet, miközben valahogy el kellett boltolni a liga legjobb elkapóját, tovább mélyítve a roster-problémákat. Nem is sikerült érdemben megerősíteni a keretet, legfeljebb annak örülhetnek Pittsburghben, hogy megszabadult a csapat az öltözőre így vagy úgy, de káros elemektől.

A Steelers csak a Joe Haden (CB) – Bud Dupree (OLB) – Maurkice Pouncey (C) hármas elküldésével tudott volna komolyabb összegeket felszabadítani, de mivel Haden és Pouncey nem volt rossz, így Dupree elküldése lett volna a legkézenfekvőbb lépés. A Steelers viszont valamiért kitart a korábbi első körös bust mellett, ami számomra teljesen érthetetlen, a neki fizetett 9 millió dollárért például Cameron Wake vagy Bruce Irvin is jöhetett volna – egyikük sem hosszú távú megoldás, de garantáltan minőségi javulást jelentettek volna.

 

Az Antonio Brown-cseréért sem vagyok oda, egy 3. és 5. kör nem valami sok a liga legjobb elkapójáért úgy, hogy elképesztő mennyiségű halott pénzt kellett benyelni érte. Egyedül annyi pozitívum van benne, hogy már nincs a csapatnál, de ez nagyon sovány vigasz. Továbbá Marcus Gilbert elcserélése egy 6. körért sem tűnik az évszázad üzletének. Hiányozni nem fog, a pótlás adott, de nagyon miniál kompenzációért cserébe mondott le róla a Steelers.

 

Érkezők

 

A Steelers kerete tele volt lyukakkal: támadóoldalon az elkapó- és a guard poszt volt hiányos, a védelembe pedig egy jó corner, EDGE és LB is elfért volna, illetve egy puntert is kellett szerezni. Sikerült valamit foltozgatni, de sok öröm nem volt eddig az FA-ban (dőlt betűvel a hiányposztokat jelöltem, simával a nem hiányposztra érkező mélyítéseket, vastagítottal pedig a megoldott hiányposztokat).

 

  • Guard: Ramon Foster, 2 év, 8,25 millió dollár – Értékelés: A+

 

Tökéletes igazolás: ismeri a rendszert, a csapatot, és még mindig bőven átlagon felüli. Kötelező volt a megtartása, nem is keres sokat, ebbe nem lehet belekötni.

 

  • Center (hosszabbítás): Maurkice Pouncey, 2 év, 22 millió dollár – Értékelés: B

 

Pouncey egy jó kis center, nem is játszott rosszul, de egyben a liga egyik legtúlértékeltebb játékosa. Rá is igaz minden, ami Fosterre, már azt leszámítva, hogy nem keres sokat.

 

  • Elkapó (újraigazolás): Eli Rodgers, 1 év – Értékelés: A-
  • Elkapó: Donte Moncrief, 2 év, 9 millió dollár – Értékelés: B+

 

Rodgers egy sokadik számú elkapó, vélhetően veterán minimumhoz közeli szerződéssel – egynek elmegy. Moncrief egy fokkal jobb, nem volt teljesen reménytelen a Jaguarsban, Big Bennel akár egy vállalható WR2 is lehet belőle. Persze egyikük sem hasonlítható Antonio Brownhoz, közelről sem lett megoldva a poszt.

 

  • DL (újraigazolás): Daniel McCullers, DT, 2 év, 2,75 millió dollár Értékelés: A
  • DL (újraigazolás): Tyson Alualu, DE, 2 év, $5,75 millió dollár Értékelés: A

 

Két teljesen korrekt igazolás a védőfal mélyítésére. Mindkét játékos ismeri a rendszer, a csapatot, mélyítésnek érkeztek – nem látványos, de szükséges lépések.

 

  • Linebacker: Mark Barron, 2 év, 12 millió dollár – Értékelés: C+
  • Linebacker (újraigazolás): Anthony Chickillo, 2 év, 8 millió dollár – Értékelés: C

 

Chickillo egy cserejátékos, annak sem kifejezetten jó, ehhez képest kifejezetten soknak tűnik az évi 4 millió, Shaquil Barrett került ennyibe. Barron már kezdőnek érkezett, nem keres veszettül sokat, csakhogy cserébe egy átlag alatti játékos.

 

  • Cornerback: Steven Nelson, 3 év, 25,5 millió dollár – Értékelés: B

 

Úgy gondoltam, hogy a draftról érkezik majd corner, de a Steelers csak talált egyet a paicon is. Nelson egy közepes játékos, aki néha képes bárkit levenni a pályán, máskor pedig rajta mennek el a meccsek. Erősítésnek erősítés, kis szerencsével még jó is lesz, nem keres sokat, rendben van.

 

  • Punter: Jordan Berry, 2 év, 3,7 millió dollár – Értékelés: A

 

Nem gondoltam, hogy pont punterre költ majd a csapat, de végül is, ha van egy jó játékosod a posztra, miért engedd el? Ár/érték arányban hibátlan az igazolás, legalább emiatt nem kell aggódni.

 

Tenderelt játékosok: Jordan Dangerfield (DB), Zach Banner (OL), Kameron Canaday (LS), Xavier Gamble (TE), BJ Finney (C).

 

Értékelés

 

Valamennyi hiányposztra érkezett játékos, van is olyan pozíció, amit sikerült megoldani. Ezzel együtt a csapat csak egy Nelsonnal és egy Barronnal lett erősebb, mint tavaly, ami nem nagyon fog látszani a pályán, Antonio Brown elvesztését ellenben biztosan megérzi majd az offense. Pouncey hosszabbítása oké, ahogy a cserejátékosok megtartása is, de egy veterán pass rusher és egy nagyobb nevű elkapó még jöhetett volna. Sőt, én egy sztárra is beruháztam volna (Zach Brown, Justin Houston, Jordan Hicks), hadd pezsdüljön kicsit az élet. Lehet ez még jobb nyárig, de egyelőre nehéz elájulni tőle – Értékelés: C.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!