Connect with us

Draft

FK! Mock Draft 4.0

Ez már az idei negyedik mock draftunk (az előzőeket megtaláljátok ITT), de ez az első a szabadügynök-piac nagy részének leforgása után, azaz most van a legjobb képünk a csapatok megmaradt hiányposztjairól. Elég vad mockot hoztam most össze, hat trade-del, amiből kettő a top3-ban van. 

A narancssárga színnel jelölt játékosokra kattintva átugorhattok a hosszabb ismertetőjükre – a két kimaradó ha minden jól megy a héten érkezik, illetve olyanokról is írtunk már, akik most nem kaptak helyet az első körben. Ezen kívül itt szeretnék emlékeztetni mindenkit, hogy várhatóan április 15-én érkezik az FK! Magazin, ami nyilvánvalóan a drafttal fog foglakozni!

 TRADE 1/1 Oakland Raiders (from Cardinals)
 Kyler Murray
 QB, Oklahoma

Raiders adja: 1/4 + 1/24 + 2020/3.kör

Cardinals adja: 1/1

Ha egy pisztolyt szegeznének a fejemhez és tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy Kyler Murray a Cardinalsban fog kikötni 1/1-re. De mivel ez úgysem a végleges mockom és a mockok arra vannak, hogy eljátsszunk különböző forgatókönyvekkel, így most veszem a szerintem második legvalószínűbb szcenáriót.

A Raiders megszerezte nemrég Antonio Brownt és Tyrell Williamst is, mindketten kiválóak hosszabb játékoknál, Derek Carr erre pedig nem képes, így kell Murray, aki viszont nagyon is. Grudenék pedig imádják Murray-t. Halálos lehetne ez az offense.

 1/2 San Francisco 49ers
 Nick Bosa
 EDGE, Ohio State

Mivel egyre valószínűbb, hogy 1/1-re Kyler Murray megy majd ki, így kiváló helyzetben a 49ers, és készülhet arra, hogy másodpercek alatt felrohanjon a pódiumhoz a cetlivel.

 TRADE 1/3 Cincinnati Bengals (from Jets)
 Dwayne Haskins
 QB, Ohio State

Bengals adja: 1/11 + 2/42 + 2020/1. kör

Jets adja: 1/3 + 2020/3.kör

Vége a Marvin Lewis érának, így véget lehet vetni az Andy Dalton érának is. Zac Taylor hozhat magának egy nagyon okos és pontos irányítót, akivel a rövid és középtávoli játékok nagyon jól működhetnek.

 1/4 Arizona Cardinals (from Raiders)
 Quinnen Williams
 iDL, Alabama

Ha megtartják Rosent, akkor ez a legjobb lehetőségük. Kapnak egy plusz első kört és ebben a forgatókönyvben még be is húzhatják azt a játékost, akit akár 1/1-re is vihettek volna. Nem igazán van hiba Williams játékában, hatalmas erősítés lesz Arizonába.

 1/5 Tampa Bay Buccaneers
 Josh Allen
 EDGE, Kentucky

A Bucs is örül a két irányítónak a top4-ben, így marad nekik egy top3-as játékos, ráadásul ha így alakulnak a dolgok, akkor hiányposztra marad Allen.

 1/6 New York Giants
 Jawaan Taylor
 OT, Florida

Nem lepne meg Sweat vagy White sem, simán lehet, hogy a front7-t akarja erősíteni Gettleman, de most befejezi a támadófalat és kiteszi az ablakba, mint a mesterművét.

 1/7 Jacksonville Jaguars
 DK Metcalf
 WR, Ole Miss

Ha Taylor kimegy előttük, akkor fegyvert kell hozni Folesnak. Metcalf pedig kettő az egyben fegyver BDN-nek, hiszen mélységi célpontnak is kiváló és termete miatt fel is lehet dobni rá az 50/50 labdákat. Mindkettőt szereti Foles.

 1/8 Detroit Lions
 Montez Sweat
 EDGE, Mississippi State

Hozták Flowerst, kellett is, de nem elég ma már egy pass rusher, így jöhet Sweat, és egy félelmetes duó jöhet létre Detroitban.

 TRADE! 1/9 Washington Redskins (from Bills)
 Drew Lock
 QB, Missouri

Bills adja: 1/9

Redskins adja: 1/15 + 2/46

Érkezett Keenum, de ő nem megoldás, hosszú távon meg főleg, így kell egy fiatal, ráadásul Lock illene is Gruden vertikális passzjátékába. Nyilvánvalóan a Broncost kellett átugrania a Redskinsnek, hogy bebiztosítja Lockot.

 1/10 Denver Broncos
 Devin White
 LB, LSU

Vic Fangio megszerzi vezérét a védelem közepére, ha már Lockról lemaradnak.

 1/11 New York Jets (from Bengals)
 Brian Burns
 EDGE, Florida State

Tökéletes forgatókönyv a Jetsnek, extra pickeket kap a csapat és még így is be tud húzni egy egészen kiváló passzsiettetőt.

 1/12 Green Bay Packers
 Devin Bush
 LB, Michigan

Mivel csak két “épkézláb” linebacker van a classban, így szerintem hamar el fog kelni Bush is White után. A Packers egyik legnagyobb hiányposztja pedig a linebacker (base és nickel formációban lecserélhetik Burkst és nem kell folyton dime felállást játszani Josh Jonesszal) így inkább az első pickükkel ruháznak be erre a posztra, aztán majd a másikkal néznek a TE pozíció felé.

 TRADE 1/13 Tennessee Titans (from Dolphins)
 TJ Hockenson
 TE, Iowa

Titans adja: 1/19 + 2020/2. kör

Dolphins adja: 1/13

A Packers döntésének a Titans örül a legjobban, így bent maradt Hockenson, akiért fel lehet egy kicsit mozogni. Walker kiöregszik lassan, de amíg nem, addig meg lehet a két tight endes formációkat nyomni. A Billst és a Pantherst is meg kellett előzni, a Dolphins pedig szívesen hátramozgott.

 1/14 Atlanta Falcons
 Ed Oliver
 iDL, Houston

Kezdek attól tartani, hogy bárhová is kerül Oliver, én Falcons játékosként fogom emlegetni a szezon elején/közben, annyira adja magát ez a páros és annyira sokszor mockolom ezt, hogy azt fogom hinni, így is történt valójában.

 1/15 Buffalo Bills (from Redskins)
 Jonah Williams
 OL, Alabama

Egész jól kezdett építkezni támadóoldalon a Bills a piacon, de messze még a vége, a támadófalat tovább kell erősíteni. Nem gondolom, hogy tackle poszton feltétlen meglennének Nsekhe érkezésével, de Williamst guardba is be lehet mozgatni és biztosan jól fog játszani ott is.

 1/16 Carolina Panthers
 Rashan Gary
 EDGE, Michigan

Gary akár top5 pick is lehet, de nem találtam neki helyet eddig, nehéz is talán jó fitet találni neki, hiszen egyelőre csak atléta és nem futballjátékos. A Panthersből nagyon hiányzik a pass rush, Gary ezt hivatott erősíteni.

 1/17 New York Giants
 Daniel Jones
 QB, Duke

És akkor jöhet Manning utódja, ráadásul ugyanannak az edzőnek a kezei alól. Én közel sem gondolom őt top20-as játékosnak, de úgy gondolom, hogy Gettleman bele fog szeretni és vele hozza össze a Chiefs-módszert, hogy Jones ülhet egy ideig még a padon, aztán leváltja majd Manninget.

 1/18 Minnesota Vikings
 Cody Ford
 OT, Oklahoma

Borzasztó, hogy a Vikings mennyire nem foglalkozott a támadófallal a piacon, jelenleg nem látom, hogy bármi fejlődés is lenne a csapatban. Ez a gyengeség pedig alapjaiban torpedózta meg a szezonjukat, valamit kezdeni kell a fallal, így kötelező falembert húzni. Ezért jön Ford.

 1/19 Miami Dolphins (from Titans)
 Christian Wilkins
 DT, Clemson

Imádom, hogy a Dolphins kvázi nyilvánosan tankol és felvállalja, amit senki nem mer a ligában – kilépni a középszerűségből egy borzasztó évvel, hogy aztán fel lehessen emelkedni. Így egy jövő évi második körös pickért is szívesen hátracserélnek, főleg hogy 1/13 és 1/19 közt van több hasonló értékű játékos is, aki nekik tetszene. A falakat akarják erősíteni, Wilkins pedig tökéletes választás, hiszen amellett, hogy egy piszkosul jó játékos, még az öltözőbe is óriási pluszt hoz.

 1/20 Pittsburgh Steelers
 Greedy Williams
 CB, LSU

Úgy érzem esélyük sem lesz Devin Bushra, ellenben bent maradt Greedy Williams, így erősíthetik a secondaryt.

 TRADE 1/21 Philadelphia Eagles (from Seahawks)
 Clelin Ferrell
 EDGE, Clemson

Eagles adja: 1/25 + 4/126 + 2020/4.kör

Seahawks adja: 1/21

Ferrell elkezdett csúszni kicsit a többi védőfalemberrel együtt, így az Eagles szívesen felmozog egy pass rusherért, ha már Bennett távozott és Chris Long is folyamatosan a visszavonuláson gondolkodik.

 1/22 Baltimore Ravens
 Garrett Bradbury
 C, NC State

Nem egy szexi pick, de nagyon jól illik majd a Ravensbe, atletikusságával jól tud húzásoknál blokkolni nyílt terepen – ebben az esetben Lamar Jackson előtt.

 1/23 Houston Texans 
 Andre Dillard
 OT, Washington State

Dillard nálam konkrétan a második legjobb tackle és igazából meg is lepne, ha bent lenne még 1/23-on, azonban ahová OL került, ott jobb fitnek éreztem az adott játékosokat, mint a futáshoz jelenleg kis túlzással használhatatlan Dillardot, aki ellenben pass protectionben borzasztóan könnyedén mozog.

 1/24 Arizona Cardinals (from Raiders)
 N'Keal Harry
 WR, USC

Ugyan nem Murray-nek, de adjunk az irányítónknak egy nagy elkapási hatótávval rendelkező receivert, aki halálos az elkapás után. Az nem árthat.

 1/25 Seattle Seahawks (from Eagles)
 Chauncey Gardner-Johnson
 S, Florida

A Seahawks örül a hátramozgásnak és extra pickeknek, főleg hogy van bent pár safety, aki illene a csapatba. Ilyen CGJ is, aki konkrétan bármire képes, amire megkéred. Ha Justin Colemant akarják pótolni a slotban, arra is jó, de a boxban és hátul is tud játszani.

 TRADE! 1/26 Green Bay Packers (from Colts)
 Noah Fant
 TE, Iowa

Packers adja: 1/30 + 4/114 + 6/194

Colts adja: 1/26

A Raiderst meg kell előzni, meg a Patriotstól lehet esetleg tartani, hogy behúzzák Fantet – ha nem megy ki korábban. A Packersnek sok pickje van, így megteheti, hogy kicsit felmozog. A tight end pedig nyilvánvaló need a csapatnál és ha nem Hockensonnal orvosolják 1/12-n, akkor itt lehet.

 1/27 Oakland Raiders
 Josh Jacobs
 RB, Alabama

A védelembe is lehetne bőven húzni (akár ugye az elején is, ha nem cserél fel a csapat), de most all in mennek Mayockék a támadósorral és mindent kipipálnak szinte az offense-ben. Az elkapók már megvannak, fal is nagyjából, irányító 1/1-re, most pedig egy futó, aki kiválóan tud elkapni.

 1/28 Los Angeles Chargers
 Marquise Brown
 WR, Oklahoma

A mélységi célpont Tyrell Williams távozott, most pótolja őt a csapat. Tavaly elég sokszor a nagy játékokra alapozott a Chargers, Brown ebben tökéletes segítség lehet.

 1/29 Kansas City Chiefs
 Byron Murphy
 CB, Washington

Bent maradt még Murphy, ez elég no brainer a Chiefsnek.

 1/30 Indianapolis Colts (from Packers)
 Taylor Rapp
 S, Washington

Hooker mellé pont egy ilyen nagyot ütő safety kell, aki elsősorban a boxban pusztít. Hamar közönségkedvenc lehet Rapp.

 1/31 Los Angeles Rams
 Nasir Adderley
 S, Delawere

Ezzel meg is oldották Lamarcus Joyner távozását.

 1/32 New England Patriots
 Irv Smith Jr.
 TE, Alabama

Gondolni kell a jövőre, Gronk bármikor visszavonulhat, addig meg egy dupla dinamit lesznek Smith-szel.

 

46 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
46 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gergely Angyal
Gergely Angyal
2019-03-19 18:27

A draft úgyis egy clown fiesta, szóval a mockok is nyugodtan lehetnek azok. :)

katonadani
Reply to  Gergely Angyal
2019-03-19 18:37

ezt most nem tudom, hogy dicséretnek vegyem-e :D

Gergely Angyal
Gergely Angyal
Reply to  katonadani
2019-03-19 19:51

Abszolút! :D
Leginkább arra gondoltam, hogy nyugodtan szabadjára engedheted a képzeleted, ha tök konzervatívan pickelget valaki úgyis megdőlhet már az első picknél, szóval kb lottózás.
De nekem tetszik! :D

atis123Juve
atis123Juve
Reply to  katonadani
2019-03-19 19:51

Bevallottad, hogy nagyobbrészt a magad szórakoztatásodra írod, úgyhogy vedd annak :D

katonadani
Reply to  atis123Juve
2019-03-19 20:04

a Ti szórakoztatásotokra nagyobb részt :D

atis123Juve
atis123Juve
2019-03-19 20:04

Én csak azért néztem be ide, hogy lássam, milyen a látogatottság. De érdekes volt, lecsekkolni a többi cikk hozzászólásszámát, a 2.0-hoz volt 4x, a 3.0-hoz alig. Nyitott a szabadügynök piac. :) Kicsit off: Lesz valami FK!-s nyári progra?. Esetleg csináltok ti is valami üvegkalitkás roadshowt, ala rádiósok? :D Sajnos a közös meccs nézésekről lemaradtam, de jó volna összefutni itt a blogszerkesztőkkel/olvasókkal, és esetleg valami darts/csocsó/biliárd/bowling bajnokságo, vagy mind együtt, hogy rendezni lehessen Pecc – Dzsájenc jellegű nézeteltéréseket. :) Esetleg valami Amerikai focihoz kapcsolt ügyességi, vagy vetélkedő jellegű dologgal.

katonadani
Reply to  atis123Juve
2019-03-19 20:04

lehet szó valami ilyesmiről :)

elikiraly
elikiraly
2019-03-19 20:38

Harom kerdesem lenne:
1. Carr ez esetben hova menne? Gondolom ha felcserelsz 1/1ert akkor ot azonnal kezdonek szanod. Itt mik lennenek az opciok ekkor?
2. Arizonanak amugy bosa vagy williams kellene jobban/lenne hasznos csak kozuluk valasztva es miert?
3. Meg 2/1-re mockolj mar a cardinalsnak pls e forgatokonyv alapjan :D

katonadani
Reply to  elikiraly
2019-03-19 20:47

1) kezdőnek már nemigen menne sehová, de szerintem ebben az évben még rosteren lenne
2) Williams talán hasznosabb lenne nekik rövid távon (nagyobb need), de Bosa a jobb játékos, így én Bosát választanám
3) legyen mondjuk Dalton Risner a támadófalba. Vagy akár Eric McCoy szintén a falba

Sándor Jánosik
Sándor Jánosik
2019-03-19 20:39

A Packersnèl nem lehetne Hockerson az első Pick? ???

katonadani
Reply to  Sándor Jánosik
2019-03-19 20:47

de lehetne, az volt a másik opcióm :D

Matyika29
Matyika29
2019-03-19 21:10

A cseréket kicsit olcsón adod… pl.: a Redskins felcserénél 6 hely az 1. kör elején egy 2. kör közepéért? Nem gondolom, nem gondolom… :)
Amúgy tetszik, hogy kicsit megőrültél! :D :D
Egy kérdés: Carr és Rosen szerinted mennyit ér cserébe a draft előtt?

katonadani
Reply to  Matyika29
2019-03-19 21:19

tavaly 15-ről 10-re a Cardinals egy 3+5. kört adott pluszba a Raidersnek :)

Matyika29
Matyika29
Reply to  katonadani
2019-03-19 21:29

Én kérek elnézést. :)

katonadani
Reply to  Matyika29
2019-03-19 21:19

Rosen lehet első kör, mert nagyon olcsó. Vagy két második. Daniel Jeremiah pl azt mondta ma h fizet egy vacsit (a kollégáinak) ha nem első körös ellenérték lesz.
Carr olcsóbb jóval, mert drága is. Plusz nemigen kell majd veterán QB senkinek szinte – Raiders helyében megtartanám, aztán hátha lesz valahol sérülés és akkor el lehet passzolni

Matyika29
Matyika29
Reply to  katonadani
2019-03-19 21:20

Csak azért kérdem, mert pár helyen a Pats 1/32-jét írták reális ellenértéknek. Bár Kurt Warner 3. kört mondott érte.
Azért veteránnak írni Carrt elég karcos. :D Én mondjuk sokkal jobb véleménnyel vagyok róla… ez rossz éve volt, de ha újra felépítik mentálisan, szerintem jobb, mint egy Foles vagy akár Flacco. Én Cousinsszal tenném egy szintre.

katonadani
Reply to  Matyika29
2019-03-19 21:29

hivatalosan más a másodéves játékosok is “veteránok” :D de inkább úgy értem, hogy nem újonc szerződésen lévő játékos, akiről tudjuk, hogy nem lesz világmegváltó, csak jó esetben egy erős közepes.

Igen Pats vagy Chargers első köröse jó lehet akár, de ha franchise qbt látok benne, akkor nem sajnálnám a Giants részéről az 1/17et vagy a Redskins részéről az 1/15öt sem beáldozni érte.

Matyika29
Matyika29
Reply to  katonadani
2019-03-19 21:38

És simán látom a Giantsben… mmint Rosent. Jól járnának vele, bár jobb lett volna OBJ-vel és Barkley-val hármasban. De akár a Dolphins is rámozdulhatott volna. Na mindegy, szerintem a Cardinals viszi Murrayt és ha nem sérül meg egy kezdő, csóri Rosen marad padon szezon elején. Utána meg ki tudja… :)

Antal Kovacs
Antal Kovacs
Reply to  Matyika29
2019-03-20 09:09

Asszem korábban itt is volt róla cikk, van egy táblázat ami a draft pickek értékeit adja meg, ami a trade-ek alapja. Nyilván minden egyedi megállapodás szerint történik, de ez egy ilyen “ajánlott fogyasztói ár” jellegű dolog :)
http://walterfootball.com/draftchart.php
Ez alapján a Skins kicsit tényleg túlfizet, de kb. a helyén van. Esetleg egy 1/15 + 3. és egy későbbi kör is szóba jöhet

ThySoul
ThySoul
2019-03-19 21:30

Na ilyen úgyse volt még: a Packers megunja, hogy Rodgers a playoffban mostanság Tiger Woods lesz SB győztes irányító helyett, így tradelik Rosenért

Matyika29
Matyika29
Reply to  ThySoul
2019-03-19 21:38

Tradelik Rosent és BB 1/32-ért elcseréli ARodot… :D

wolandrule
wolandrule
2019-03-19 22:16

Majd meglátjuk, de szerintem ez lesz legközelebb a valósághoz, igen jó lett.

Barni
Barni
2019-03-19 22:26

Szerintetek mennyi esély van arra, hogy Devin White lecsúszik tényleg a Denverig?

katonadani
Reply to  Barni
2019-03-20 08:49

Raiders, Bucs, Giants, Lions is elviheti akár, de mindegyik választhat mást is. 50%? :)

d zoli
d zoli
2019-03-19 23:40

Valaki nagyon a 49-be akarja Bosa-t.

Amúgy OT =Offensive Tackle
QB=quarterback
Oké.
De mi a túrót rövidít az EDGE?
.
.
.
.
.
.
:)

Gergely Angyal
Gergely Angyal
Reply to  d zoli
2019-03-20 00:08

Az EDGE nem rövidít szerintem semmit, csupán a szélső passrushert jelenti, nem?
Vagy csak költői volt a kérdés? :D

d zoli
d zoli
Reply to  Gergely Angyal
2019-03-20 00:09

Ennyire ne vedd komolyan. Csak nyelvtannáculok. Szerintem is Edge az.

Viktor Gál
Viktor Gál
Reply to  d zoli
2019-03-20 00:53

Az a baj, hogy lassan a 49ers nem akarja:(((

playbook
playbook
2019-03-20 03:21

Bold:
Raiders adja a cikkben említett pickeket 1/1ra és kiviszik Bosat, így a 9ers eladja a Giantsnek az 1/2 a két első körért és viszik Haskinst, a Cardinals a 4.pickkel is viszi Murrayt majd Rosen megy a Dolphinsba az 1/13-al. :D

euskadi68
euskadi68
Reply to  playbook
2019-03-20 08:25

Nekem a Wilkins + jövő évi 2. kör jobban tetszik. :)
Ha a Dolphins komolyan gondolja a tankolást (márpedig úgy tűnik), akkor nem kell Rosen. Inkább a jövő évi jó draftpozíció. És ha tényleg Tuát akarják, akkor még 1/1 sem kell, mert ha kijön a kiscsávó, akitől mindenki már most elélvez, akkor ő lesz az 1/1.

katonadani
Reply to  euskadi68
2019-03-20 08:49

Lawrence majd csak 2021ben jöhet

euskadi68
euskadi68
Reply to  katonadani
2019-03-20 12:06

Hoppsz, tényleg. :)
Akkor 1/1 lesz.

playbook
playbook
Reply to  euskadi68
2019-03-20 14:13

Ha ennyire rávannak izgulva az általad említett QB-ra akkor simán lehet hogy 2 évig még építik a csapatot és all int mondanak majd a kis Legolasra

euskadi68
euskadi68
Reply to  playbook
2019-03-20 16:21

Félreértettél. Ross (a tulaj) Tuára van ráizgulva, de az NFL 99 %-a Lawrence-re.
Meg aztán szerintem Miami népe 1 szűk esztendőt még elvisel, de kettőt? Azt nem hinném.

Vicgeordie
Vicgeordie
2019-03-20 08:05

Na paszmek, pont a prospect ismertetőnél írtam hogy örülnék Smithnek :) Bár sztem az első kör túlzás, örülnék ha bent lenne valamelyik második körösnél még

Rpi
Rpi
2019-03-20 11:11

Én is a mi játékosunkként fogom kezelni Olivert, szóval fura lenne más mezben látni, akárcsak Taven Bryant-t tavalyról..úgy örültem, hogy bentmaradt, erre majdnem elsírtam magam Ridley-nél.
Most olyan érzésem van, hogy jön Greedy Williams aki nem szeret szerelni és ez által alkalmatlan a Falconsba, hogy jövőre jöhessen egy új főedző meg egy új OC Matty-nek, csak hogy nehogy elkényelmesedjen. ??

Arnold Patsenegger
Arnold Patsenegger
2019-03-20 11:11

Nagyon kíváncsi leszek a Pats idei draftjára.

Bradynek még nincs jövőre szerződése.
Biztos vagyok benne,hogy kapni fog mert az idei sapka alatt már nincs hely, így szerintem az idei fizetéséből faragnak le (hogy helyet csináljanak) és kap egy éves hosszabbítást.

De mi lesz ha nem kap szerződést? Mert akár ez is megtörténhet.
Akkor idén bizony BB meghúzza a váratlant és rámegy Brady utódjára.
(Nem véletlen,hogy az öreg bespájzolt pickekből)
Így feltrade esetén eladhatja az első és második köröket idén és jövőre.
Nagy gond nem lenne mert 3.körből idén és jövőre is betankolt. (Úgyis szeret a zavarosban halászni)

Ja és per pillanat úgy néz ki, hogy jövőre 80+ milla lesz a sapka alatt… Sok dolog vág egybe.

d zoli
d zoli
Reply to  Arnold Patsenegger
2019-03-20 19:06

Azért irányító jöhet 3 kör és után is. Vagy FA ból. Föltrédelni nem buli.

Arnold Patsenegger
Arnold Patsenegger
Reply to  d zoli
2019-03-20 19:48

Egyszer volt Budán kutya vásár… Nem sok esélyt látok rá, hogy megint valami hátsó körös QB-ből sztár legyen New Englandben.

Egy jó QB ért biza fel kell cserélni. Már ha a draftról jön és nem Rosent hozza el BB a Cardstól.

FA? Kire gondolsz? :) Mert nekem kb. senki nem ugrik be aki elég jó lenne.

d zoli
d zoli
Reply to  Arnold Patsenegger
2019-03-20 21:59

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_starting_quarterbacks_in_the_National_Football_League

Csekkold ezt. Teljesen biztos vagyok benne, hogy évente 2-3 jó qb kiesik a rendszerből, mert a GM vagy az edző kapaszkodik az elöl draftolt játékosba. Nem kockáztat.

Van jó qb hátul.

A Pecc pedig hagyományosan jobban nevel mint draftol.

Arnold Patsenegger
Arnold Patsenegger
Reply to  d zoli
2019-03-20 22:09

Értem amit írsz és azt adom is ,hogy nagy ritkán kicsúszik egy egy tehetség a korai körökből.

De pont az FK-n volt tavaly vagy előtte egy cikk amiben/ami után jól kivesézték (aztán mi is kommentben) a témát… Végül arra jutottunk,hogy a jó QB-ra bizony áldozni kell keményen az első körben, sőt fell kell tradelni nincs mese.

De katonadanit kell megkérdezni, asszem annó Ő írta a cikket.
Elég jól sikerült, és tényleg engem is meggyőzött róla,hogy ha franchise QB-t akar egy csapat akkor a zsebbe (draftpickekhez) kell nyúlni….
Ezek amúgy is csak Draft pickek… túl vannak értékelve. :D :D :D

Hosszú távon egy franchise QB sokkal többet ér mint akármilyen, elkapó vagy védő(k) amiket ezeken a pickeken húzna BB.

d zoli
d zoli
Reply to  Arnold Patsenegger
2019-03-20 22:49

Mondom máshogy.
Tegyük fel, hogy top 10 es qb esetén 50% a bust rate. 20% HOF anyag. 30% franchise QB.

https://www.google.com/amp/s/www.milehighreport.com/platform/amp/2017/6/28/15880748/success-rates-of-drafted-quarterbacks

Tegyük fel, hogy 3. kör és hátrébb 80% hogy nem lesz franchise QB. 5% HOF matéria 15% franchise QB.

4 év alatt hányszor húzhatsz top 10-et?
Egyszer vagy ritkán 2 szer ha nem bacnak ki.

4 év alatt zsákolhatsz drafton 3 qb-t is hátsóbb pickekkel. Igazolhatsz FA-t szotyiért mondjuk 2-t. Ez 5 KB ugyanannyi pénzért.

Melyik stratégiával van nagyobb esélyed belehúzni?

Nyilván sarkított és nem valós a példa.

De most ott padozik egy HOF kaliber és 2 franchise QB a ligában a dept chart 2-3. helyén mert az edzőnek nincs töke berakni.

Arnold Patsenegger
Arnold Patsenegger
Reply to  d zoli
2019-03-20 23:30

Ez egy marha jó ötlet amúgy. De valóságban kb. 0 az esélye,hogy bármelyik GM (főleg BB) meglépje.

Másrészt mennyire etikus már,hogy 3-4 éven keresztül ledraftolsz a ligának 10-15 csere QB-t , már ha egyáltalán megragadnának :)

d zoli
d zoli
Reply to  Arnold Patsenegger
2019-03-21 00:05

Csak a példa kedvéért túloztam.

Egyébként van olyan év, hogy 10+qb lesz draftolva. Ebből kevés az 1. kör. Aki elől nem dől ki a qb1 az hamar megy a lecsóba. És tényleg hiszem, hogy most is ott szív egy Romo, egy Dak, egy Warner. Tán sose kapnak lehetőséget, mert a GM 1/10 be tradelt és nem mer váltani. Máshova meg minek hívnák, ha megvan a saját backupjuk és sose látták őket játszani.

pritek
pritek
2019-03-20 14:03

En alairtam, mehet Godellnek. Ha ez igy osszejonne, az sem erdekelne, hogy a csere kicsit olcso volt. Williamst nagyon adnam, ha mar nincs Bosa, Harry meg abszolut kedvenc, aki 33-on mar nem lesz elerheto szerintem pedig egy ilyen elkapo pont nagyon kene is nekunk. Ha ehhez jonne a tamadofal huzas a masodik kor elejen, onnantol mar a kilenc is paros lenne nekem.

46
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x