Connect with us

Draft

Garrett Bradbury

Sok tehetséges támadófalember lesz idén a drafton, de szokás szerint center posztra kevesen látszanak alkalmasnak. Így az olyan prospectek, akik kimondottan centernek készülnek hatalmas értéket képviselnek. A poszt értéke miatt persze az első kör közepe lehet a plafon számukra.

Garrett Bradbury az N.C. State játékosa kimagaslik a belső támadófalember felhozatalból és Combine teljesítményével csak tovább erősítette értékét. Azt már a teljesítménymérések előtt is lehetett tudni, hogy egy kifejezetten okos és technikás játékosról van szó, de a napokban bizonyította kivételes atletikusságát is.

Bradbury 192 centiméterével és 137 kilogrammjával futott egy 4.92 másodperces 40 yardot, amivel a harmadik legjobb támadófalember lett, a 7.41 másodperces 3 cone drillje pedig a legjobb lett a posztján. Ezekkel az eredményekkel csak tovább erősítette értékét.

Bradbury már az egyetemen is kitűnt nagyszerű atletikusságával, ami nem csak gyorsaságban, de elsőrangú lateral mozgásban is megmutatkozik, valamint jól ér fel a második szintre is. Centerhez képest gyors lábai vannak és kiválóan kapja el a ritmust a snap után. Ritkán látni olyan centert, akinek ennyire gyors az első pár lépése és a sebessége is jó.

Az atletikusság pedig csak egy a sok jó tulajdonsága közül. Bradbury technikáját sem érheti sok kritika. Igyekszik a teste minden porcikájával előnyt teremteni a blokkolásnál, jó szögeket választ, kezeivel erőszakos és tudja hol ragadja meg az ellenfelét. Az időzítése szintén kiváló, így általában már a snap után tudja irányítani a blokkokat. Erre szüksége is van, mert ha mégis elkésik az időzítéssel és nem övé az irányítás, akkor könnyebben teszik félre az útból. Nem gyenge játékos, de nem is tud kifejezetten erőből dolgozni.

Passzblokkolásban szintén jó, elsősorban gyors lábaival teremti meg magának a helyzetet. Belső támadófalemberhez képest könnyen utánozza le a védő mozgását és kis területen nagyon gyorsan pörögnek a lábai. Kézhasználata itt is megfelelő, erőteljes csapása van, amellyel kivédi az ellenfelek rohamait.

Technikájánál már csak football intelligenciája jobb. Érti a blokkolási sémákat és tudja használni is őket, de a védők technikáit is ismeri és felkészül belőlük. Érzi honnan jöhet nyomás és nagyszerűen használja ki a védők gyenge pontjait. Okos játékos, aki magabiztos is a fal közepén. Kitartását sem érheti kritika, sípszóig harcol még látszólag vesztett helyzetben is.

Amiben javulnia kellene, az inkább az erő. Nem feltétlenül gyenge játékos, de gyorsaságát nem tudja erővé alakítani, futásblokkolásban ilyen téren még tud javulni. A nagyobb, hosszú kezű védők ellen szintén bajban lehet, a technikáját kell elővennie segítségként.

Nem sok negatívum van a játékában, de még képes a fejlődésre. Messze nincs olyan jó prospect, mint tavaly Nelson, de a belső támadófalból idén kimagaslik, különösen ha a center posztot figyeljük. Posztja révén top10 valószerűtlen az esetében, de valahol az első kör közepén biztosan el fog kelni, a Ravens mögé jó eséllyelnem fog csúszni.

A profik között elsősorban centerként számíthatnak rá, valamint ezen a poszton érheti el a legtöbbet, de akár guardként is meg lehet próbálni, ha jól megy a felkészülés.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!