Connect with us

Szabadügynök

Hogy lesz ebből megint Super Bowl? – Rams FA-kitekintő

Majdnem összejött a Ramsnek a Dream Team, de a Patriots túl nagy falat volt a Super Bowlon. Most több All-Pro szintű klasszis szerződése is lejár, pénz pedig nem nagyon van, megint varázsolnia kell Les Snead GM-nek.

 

 

A Ramsnek 24 millió dollárja van, ami a középmezőny végéhez tartozik, de nem is ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy vezéráldozatok nélkül nem nagyon lehet ezen az összegen növelni. A csapat olyan játékosokon tudna spórolni, mint
John Sullivan (C, 5,25 millió dollár), Aqib Talib (CB, 8 millió), Marcus Peters (CB, 9 millió), Mark Barron (LB, 6,3 millió) vagy Michael Brockers (10,25 millió).

 

Az öt játékos kivágásával összesen ~40 millió dollárt lehetne felszabadítani, ami rengeteg, csakhogy valamennyien kezdők. Talibot és Peterst tavaly szerezte meg csere útján a Rams, előbbiért egy 5. kört, utóbbiért pedig egy 2. és 4. kört áldozva. Talib már 33 éves, adja magát a kivágása, csakhogy még mindig jól játszik, messze jobban, mint például Peters, 8 millióért egyenesen ajándék. Ennek ellenére nem kizárt, hogy a Petersben lévő hosszú távú potenciál miatt cut áldozata lesz.

 

Sullivan már nem játszott olyan jól, messze volt a korábbi elit szintjétől, ennek ellenére kezdő a Rams ligaelit támadófalában és nem biztos, hogy 5 millióért lehetne jobbat találni nála. Hasonló a helyzet Barronnal is, aki a szokott szintje alatt teljesített tavaly, viszont ő a legjobb formájában sem volt top játékos, alatta azért rezeg a léc (bár a felsoroltak közül ő az egyetlen, akinek nem egyéves szerződése van a csapattal). Brockers pedig hiába egy nagyon jó kis játékos, 10 milliót egyszerűen nem ér.

 

 

[quote]Ha most tippelnem kellene, akkor Barron és Brockers repül, velük pedig 16 millióval növeli a költségvetését a Rams, vagyis 40 millióval vághatna neki a piacnak. [/quote]

 

Fontosabb szabadügynökök

 

A Rams balszerencséjére fontos szabadügynökből van bőven. Nemhogy erősödni nem fog a csapat, de jó eséllyel még gyengül majd a szezon kezdetére.

 

  • CJ Anderson, RB
  • Rodger Saffold, G
  • Sam Shields, CB
  • Matt Longacre, EDGE
  • Dante Fowler, EDGE
  • Dominique Easley, DT
  • Ndamukong Suh, DT
  • LaMarcus Joyner, S
  • Cory Littleton, LB (RFA)
  • Malcolm Brown, RB (RFA)
  • Troy Hill, CB (RFA)

 

Kezdjük az RFA-kkal: Littleton kezdő a csapatban, talán a Rams legjobb LB-je, őt mindenképp muszáj tenderrel megtartani. Hasonló a helyzet Malcolm Brownnal is, aki remek backup. Hill is egy egész jó kis corner, ő is szinte kötelező, pláne, ha Talibot elküldi a csapat.

 

CJ Anderson hiába szállt be nagyon jól, rá nem lesz pénze a csapatnak (és Brown miatt nem is fontos a megtartása), Sam Shields pedig egyszerűen nem váltotta meg a világot. Easley sem fog maradni, tavaly az egész szezont kihagyta, ahogy jó eséllyel Fowlernek is tud majd valaki magasabb összeget ajánlani. Matt Longacre viszont akár maradhat is, ő egy olcsó és viszonylag korrekt rotációs játékos, akár még kezdőként is meg lehet próbálni, ha nincs jobb.

 

 

A hasznos kiegészítőemberek mellett igazi nagyágyúk is szabadügynökök lesznek a csapatból. Saffold egy ligaelit guard, 10+ milliós szerződést fog kapni, akár rekordot is dönthet. Suh ugyanez defensive tackle-ben, ő 12-14 millió körül kereshet új csapatában, bár a legutóbbi nyilatkozatok alapján a Rams azért tartani fogja vele a kapcsolatot a piac nyitása után, biztos ami biztos alapon. Joyner pedig egy top safety, ő is 10 millió dollár környékén fog új szerződést kapni.

 

Hiányposztok

 

Suh vagy Saffold kaliberű játékosokat nagyon nehéz pótolni, házon belül erre nincs is esélye a Ramsnek, így a fent említett három prémium FA miatt három óriási needje is van a csapatnak. Ehhez pedig csak újabbak jönnek, ha elkezd pénzt felszabadítani a csapat, arról nem is beszélve, hogy hosszú távon az OT -posztra is megoldást kell találni, Andrew Whitworth nem fog örökké játszani.

 

 

Nemcsak egy kell, hanem rögtön kettő is. Fowler nem volt akkora nagy durranás, mögötte pedig nincs igazából semmi, ez a csapat legnagyobb hiányposztja. Top játékosra esélytelen a csapat, marad a draft és a veteránok.

 

Potenciális érkező: Markus Golden, 1 év, 4 millió dollár / draft

 

 

Saffold a PFF szerint a nyolcadik legjobb volt a posztján, óriási licit lesz érte a piacon. Ennek ellenére nem hiszem, hogy a Rams elengedné, őt nagyon fontos lenne megtartani.

 

Potenciális érkező: Rodger Saffold, 3 év, 36 millió dollár

 

 

Suh távozása miatt a fal belseje is lyukas, illetve Brockerst is el lehetne küldeni, így pedig két játékost is lehetne hozni. A piac viszont telített, vannak nagyon jó kis játékosok, illetve a draftról is meg lehet erősíteni a posztot. Malik Jackson például kifejezetten jó fit lenne Phillipsnek, ha a Jax kivágja, illetve például Mo Wilkersont is meg lehetne próbálni Brockers helyén.

 

Potenciális érkező: Malik Jackson, 2 év, 22 millió dollár / Mo Wilkerson, 1 év, 5 millió dollár / draft

 

 

 

 

Mark Barronhoz én nem ragaszkodnék, szerintem a Rams sem fog. Ide akár egy all int is mandhatna a Rams Jordan Hickért, de potenciális érkezőnek Malick Jackson után ismét egy ex-Broncót mondanék Brandon Marshall személyében.

Potenciális érkező: Brandon Marshall, 2 év, 10 millió dollár / draft

 

 

Joyner egy nagyon pöpec kis játékos, tavaly franchise tag alatt játszotta végig az évet. Ez idén viszont nem lesz opció Snead szerint, a játékos tehát tesztelheti a piacot. A csapat szerencséjére safetyből rengeteg lesz a piacon, így fele annyiért is találhat közel ugyanolyan minőséget a Rams.

 

Potenciális érkező: Glover Quinn, 1 év, 6 millió dollár

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!