Connect with us

Érdekességek

Mennyit várhatunk Jason Wittentől?

Jason Witten egy legendás tight end. Elkapások (1 152) és elkapott yardok (12 448) tekintetében is a Cowboys rekordere, raádásul az NFL történetének negyedik legtöbb elkapással rendelkező játékosa, illetve a valaha volt második legtöbb elkapott yarddal rendelkező tight endje. De mit várhatunk tőle 2019-ben?

Jason Garrett és stábja nagyon bíznak benne, hogy Witten még produktív tagja lehet a Cowboysnak. A hírek szerint viszont abban egyeztek meg a felek, hogy nagyjából meccsenként 25 snapet fog a pályán tölteni a tight end. Ehhez képest mondjuk kicsit soknak tűnik a 3,5 milliós alapfizetés és az összesen 5 millió dollárt tartalmazó szerződés, de egy ilyen legenda természetesen minden centet megér személyes szempontokból. De vajon a pályán is?

Witten 2017-ben 63 elkapást és 560 yardot szerzett, ennél pedig csak újonc évében szerzett kevesebbet, amikor még főleg csereként számítottak rá. Utolsó pár évében folyamatosan lassult és ezzel együtt a statisztikái is romlottak. Nehéz elképzelni, hogy a 2017-esnél többet hozzon össze két évvel idősebben egy év teljes kihagyás után, főleg hogy már 37 éves lesz a 2019-es szezon során.

Persze ha elkapásoknál nem is lesz a legnagyobb fegyvere a Cowboysnak, rengeteg jó tanáccsal tudja ellátni a fiatalokat a poszton és egyébként is sokan feltételezik, hogy kiváló edző válna Wittenből, amikor ténylegesen szögre akasztja a sisakját.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!