Connect with us

Szabadügynök

Rivera utolsó dobása – Panthers FA-kitekintő

A Panthersnek 6-2-es kezdés után sikerült 7-9-cel befejeznie az alapszakaszt, ami rengeteg kérdést vetett fel a csapat vezetésével kapcsolatban. A szezon után Ron Rivera ugyan megtarthatta az állását, de a stábjából több embert is kirúgtak, még egy pocsék szezon után pedig a főedző lehet a következő. Nincs könnyű helyzetben, nem lesz egyszerű rendbe tenni a csapatot.

 

 

A Panthersnek 17 millió dollárja van, ami a 10. legkevesebb, ráadásul ebből nagyon nehéz lesz még többet csinálni (ez is úgy jött össze, hogy már kivágták Captain Munnerlynt 2 milliót spórolva). Egyedül Torrey Smith elküldése adja magát (5 millió dollár), de rajta kívül csak kezdő játékosok szerződésén lehet spórolni.

 

Az egyik potenciális cut-jelölt Mario Addison, aki egy szolid pass rusher, tavaly 9 sackig jutott, de 4,6 millió dollárnyi halott pénz mellett 6 milliót lehetne rajta megtakarítani. Igaz, cserébe nem lenne egyetlen edge rusher sem a rosteren, aki legalább 500 snappen pályán volt tavaly. Másik lehetséges távozó Vernon Butler, aki első körös létére három év alatt egyszer sem kezdett – oltári nagy bust –, de rajta meg csak 1,5 milliót lehetne spórolni. Da’Norris Searcy (1,7 millió) és Ross Cockrell (2,4 millió) is feláldozható, tavaly sérülések miatt nem nagyon léptek pályára, ugyanakkor nagy pénzeket nem lehet rajtuk spórolni.

 

[quote]Mindent összevetve nagyjából 25 milliója lesz a Panthersnek igazolásokra.[/quote]

Fontosabb szabadügynökök

 

A Panthers már hosszabbított Eric Reiddel, a safety egy 3 éves, 22 millió dolláros szerződést kapott, ezzel gyakorlatilag az összes fontos FA-ját megtartotta a csapat.

 

  • Ryan Kalil, C (visszavonult)
  • Daryl Williams, T
  • Devin Funchess, WR
  • Thomas Davis, LB
  • Mike Adams, S
  • Kyle Love, DT
  • Bryan Cox Jr., DE (ERFA)
  • Julius Peppers, DE (visszavonult)

 

Kalil és Peppers visszavonul, így a legjobb pass rushere és a kezdő centere nélkül kezdi majd az FA-t a csapat. A 35 éves Thomas Davis sem marad, a franchise ikonjára nem tart igényt a vezetőség, de a 37 éves Mike Adamsbe sem érdemes már fektetni. Kyle Love csere DT-nek jó volt, de nem hiszem, hogy erre költene a csapat, Bryan Cox pedig azért maradhat, mert korlátozott jogú szabadügynökként csak pár százezret kellene neki fizetni.

 

 

Daryl Williams egy bőven átlagon felüli tackle, az őt pótló Taylor Moton viszont remekül szállt be, így aligha fog a Panthers 10+ milliót áldozni rá. Hasonló a helyzet Funchesszel, aki egy vállalható szezont hozott, valaki pedig egész biztos többet fog neki adni, mint ami a Carolinának beleférne. Mindkét játékos elférne a kezdőben, de egyikük sem pótolhatatlan, így azt a kevés pénzét fontosabb posztokra fordíthatja a franchise.

 

Hiányposztok

 

Lyukból van bőven, ráadásul a csapat helyzetét nehezíti, hogy az egyik legnagyobb hiányposztra van a keretben egy borzalmasan túlfizetett, cserébe pedig legalább annyira rossz játékosa: Matt Kalil. A 29 éves korábbi 1/4-es csapnivaló, a helyére beugró – mivel hogy sérülés miatt az egész szezont kihagyta –  Chris Clark simán hozta a szintjét, kivágni viszont nem lehet, akkor ugyanis 12,15 millió helyett 14,7-et foglalna el a sapkából. Az LT tehát óriási need, ha visszatér, ha nem, viszont erre költeni nem fog tudni a Panthers.

 

Továbbá nem ártana mélyíteni a linebacker és az elkapó, illetve fiatalítani a TE-posztot, valamint lehetne keresni egy megbízható, szükség esetén legalább átlagos teljesítményre képes csereirányítót is, de ezek nem olyan égető problémák. Nem úgy, mint a

 

 

Kalil helyett mindenképp kellene egy jó játékos a fal közepére, illetve Trai Turner mellé egy korrekt guard. Cam Newton IR-en fejezte be a szezont, nem ártana, ha meg tudnák védeni.

 

Potenciális érkező: Matt Paradis, 3 év, 33 millió dollár/draft

 

 

Ha marad Addison, ha nem, kell ide az erősítés. A piac mély veteránokból, de a draft is bővelkedik tehetségekben, inkább utóbbi tűnik hatékonyabb megoldásnak a poszt megerősítésére.

 

Potenciális érkező:  draft

 

 

Bradberry és Donte Jackson is fiatal, tehetséges corner, de nagyon kellene melléjük egy kezdő szintű, tapasztalt veterán, aki ki tudná hozni belőlük a legjobbat. A piac nem valami jó, de Bashaud Breeland vagy Jason McCourty egy évre 4-5 millióért nem lenne rossz vétel.

 

Potenciális érkező: Bashaud Breeland, 1 év, 4 millió dollár

 

 

 

Adams sem volt tökéletes megoldás, a távozásával pedig még vékonyabb lett a poszt. Ide jöhetne egy nagy név, például Landon Collins, vele újra top10-es lehetne a védelem.

 

Potenciális érkező: Landon Collins, 4 év, 45 millió dollár

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!