Connect with us

Szabadügynök

Van mit bizonyítani – Vikings FA-értékelő

A jóformán a Saints keltetőjévé vált csapatnak van mit bizonyítani. A szurkolók nyomása ellenére higgadtan és védelmi fókusszal indultak neki az FA-szezonnak az északi lilák, Rick Spielman pedig már tudatosan Cousins mögé készíti be a sapka terhelését.

Hosszabbítások

Anthony Barr (5 év/67.5M, 15.9M teljesen garantált) – a legtöbben teljes tévedésben vannak Barr szerepével kapcsolatban. Barr kiváló LB, aki hajlamos fejben kiengedni, de úgy néz ki, ez a múlté. Tavaly rémesen sok kritikát kapott a Rams elleni meccs miatt – de kevesen mondják, hogy egy LB hibája, hogy WR-t sémázik rá az ellenfél. Egy 4-3-as rendszerben nehéz helyet találni neki, de amíg az ellenfelek láthatóan úgy állítják össze a gameplanjeiket, hogy minél messzebb kerüljenek tőle, megérdemli a top 4-3 OLB átlagfizut. Való igaz, hogy rizikós, de aki annyira otthonának tekinti a csapatot, hogy fizikai rosszullét fogja el arra, hogy eligazolhat nagy pénzért, akkor ezt be kell vállalni. A kontinuitás fontos, Barr pedig Zimmer embere. A sapkában nem fog sokat foglalni idén, és valójában 2021-re éri el a teljes terhelést, amikor már amúgy is át kell gondolni teljesen a rostert Cousins szerződésének lejárta miatt.

Dan Bailey (1 év/1M, 250k teljesen garantált) – Bailey kapott egy esélyt, hogy jól szerepeljen az új ST-edző keze alatt. Mivel a néhány legendás rúgó teljesítményén kívül szinte minden más csak zaj, nem igazán lehet azt mondani, hogy egy prove-it egyéves szerződés nagy gondot okozna.

Ameer Abdullah (1 év/810k, 45k teljesen garantált) – Tay Train távozásával egyértelmű biztonsági játékos 735k-ért. Amennyire domináns volt egyetemen, annyira elcsendesült a ligában, sajnos egyértelmű downgrade Murray-hez képest, aki viszont mindenképp kezdő szerepet akart. Roc Thomas és Mike Boone miatt nincs nyugvás, nem lennék meglepve, ha nem érné meg az 53-as rostert.

Érkezések

Josh Kline (3 év, 15.75M) – érdekes igazolás, az már biztos. Kline passzblokkolásban remek, futásban viszont nagyon kétarcú. Abszolút kezdő szintű, ha outside zone futásokhoz kell blokkolnia, viszont szörnyű, ha inside zone a hívott play (ezért is omlott be tavaly). Ennél fogva is feltételezem, hogy Kubiak és Dennison érkezésével okkal hozták ide, Dalvin Cook is elég megbízhatóan tud kívül futni. OG-k között messze nem kiugró az ötmilliós átlag, pláne, hogy idén eszméletlenül túlfizetik a falembereket, még úgy is, hogy nagyon jó prospecteket lehet a draftról húzni.

Shamar Stephen (3 év, 12.45M, 4.9M teljesen garantált) – egy év Seattle-i kalandozás után visszatért Stephen a csapatba, mégpedig a nagyon ínséges DT-pozícióra. Nem kitűnő játékos, de megbízhatóan hozza a szintjét, így egy első körös DT kéne ahhoz, hogy rotációba menjen. (Nem véletlenül említem ezt, sokan írják, hogy ilyen mély OG-classban ha Ed Oliver lecsúszik a Vikeshoz, be fogják húzni.)

Távozások

Marcus Sherels, Mike Remmers, Sheldon Richardson, Latavius Murray, Nick Easton

Értékelés

Nehéz szurkolóként kívülről látni őket, de bárkivel hajlandó vagyok vitába szállni a kommentekben a Barr- és Kline-igazolások jogosságát illetően. A Vikings részéről már csak azért sem lehetett nagy pörgést várni, mivel a csapat magja még évekig szerződtetve van, így elég pár lyukat befalazni minden évben, a GM Spielman pedig látványosan készül a későbbi évekre is az igazolásokkal. A csapat elég csendesnek tűnik, pedig kezdőket igazolt az elmúlt hetekben. A szabadügynököknél sokkal fontosabb lesz számukra a draft, és még a draftnál is fontosabb, hogy Kubiak mit tud kieszelni. Izgalmas év elé nézünk újfent.

A-

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!