Connect with us

Szabadügynök

Védelmi átrendeződés – Texans FA-értékelő

A Texans úgy kezdte ezt az offseasont, ahogy illik. Franchise taget tettek Jadeveon Clowney-ra, kivágták a hatalmas cap hittel rendelkező Demaryius Thomast és Kevin Johnsont, és fordulhattak volna a támadófalra, ahogy a szurkolók remélték. Időközben viszont valahol rossz helyre kormányoztak, mert innentől kedve semmi nem úgy történt, ahogy kellett volna.

 

 

A támadófalba ugyanis senki nem érkezett, pedig nem lett volna túlzás azt állítani, hogy mind az öt helyre elfért volna az erősítés/csere. Nem értem mi a koncepció, mert még ha a legnagyobb neveket nem is akarták megfizetni, a közepes játékosok is nagy segítséget nyújtottak volna nekik. A csapat legnagyobb problémája tehát megoldatlan maradt. Seantrel Henderson hosszabbítását nem tudom az erősítés számlájára írni, Kendall Lamm pedig még el is hagyta a csapatot.

 

Gondolhatnánk ha a legégetőbb problémát nem sikerült megoldani, akkor másra fordították ezt a pénzt. Ez azonban nem igaz, mert a prioritási sorrendben véleményem szerint a secondary következik és ott sem lehetnek maradéktalanul boldogok. Johnson kivágása jó lépés, de Mathieu megtartása is kötelező lett volna. Először volt is róla szó, hogy 9.5 millió dolláros éves fizetésért marad a defensive back, de aztán tesztelte a piacot és a Chiefs többet ajánlott. Súlyosbítja a helyzetet, hogy Kareem Jacksont sem sikerült megtartani, aki kora ellenére is hasznosan játszott a tavalyi évben. Egy rövid távú szerződést mindenképp megért volna ő is.

 

 

A két nagy távozót hívatott helyettesíteni a három érkező, Bradley Roby, Briean Boddy-Calhaun és Tashaun Gipson. A mennyiség azonban nem nőhet a minőség fölé. Én egyiküket sem tartom sokra, de a Roby igazolásban annyi ráció van, hogy egy évre jött, amikor bizonyíthat és ha netán a fiatal CB meg tudja ismételni a két-három évvel ezelőtti teljesítményeit, akkor jó fogás lehet. Így az egy évre költött 10 millió elfogadható szerződés. Gipson már kevésbé jó, egy teljesen átlagos vagy átlag alatti játékos, akkor már sokkal inkább megérte volna Mathieu-re többet áldozni. Calhaun pedig szerintem igazi lutri, mert volt igazán jó periódusa is, de nem feltétlenül tartozik a jó slot cornerek közé.

 

A kisebb nevű hosszabbítások közül DeAndre Cartert érdemes említeni, aki visszahordóként és amikor kellett elkapóként is helytállt, a defensive end, Blackson pedig rotációs embernek kiváló 4 millió dollárért. A futók közül úgy néz ki Lamar Millertől nem akartak megszabadulni, mert jelentős összeg szabadulhatott volna fel utána, de mégis maradt, Alfred Blue-t viszont nem marasztalták. A kisebb nevű távozók közül pedig Christian Covingtonról érdemes beszélni, aki nem lesz a legnagyobb veszteség, de a rotációból hiányozhat.

 

Érdekes így a Texans helyzete, mert inkább azt mondanám, hogy gyengültek, a két érkező defensive back gyengébb, mint a két távozó defensive back. A támadófal nem erősödött és nem jött futó sem. Pénz egyébként maradt, úgyhogy várható hogy vadásznak a zavarosban, de a támadófal esetében ez nem túl szerencsés szerintem. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a hírek szerint Clowney nem szeretne franchise tag alatt játszani és holdoutolni fog, ha nem jutnak dűlőre a felek.

 

Összességében ez így egy kifejezetten gyenge piac a Houstontól, nem gondolom hogy előre tudnának lépni és a drafton is sok lyuk maradt. Az első körökben egyértelmű támadófal need van, később pedig a corner posztot kellene erősíteni. Osztályzat: C

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!