Connect with us

Minden ami NFL

5. éves opció figyelő – a 2016-os class

Május 3-ig dönthetnek arról a csapatok, hogy lehívják-e a 2016-os első körös pickjeik 5. éves opcióját. Ez azt jelenti, hogy az adott játékos még egy évig szerződés alatt állna viszonylag magas, de csak sérülés esetére garantált fizetéssel (a top 10 pick a posztján lévő 10. legnagyobb fizetés átlagát kapja, a többiek a posztjukon lévő top 25 játékos fizetésének átlagát). Összegyűjtöttük a neveket, páran már le is hívták az opciókat.

 

1. Jared Goff, QB, Los Angeles Rams – LEHÍVVA

Goff kivirágzott McVayjel, nem is volt kérdés, hogy marad még plusz egy évet. Bár az elveszített Super Bowl azért megmutatta, hogy nem feltétlenül lesz ő a tagja az új elit-generációnak.

2. Carson Wentz, QB, Philadelphia Eagles

Talán meglepő, de az Eagles egyelőre nem hívta le a sérülékeny és inkonzisztens Wentz opcióját. Nem mintha számítana, egyrészt csak idő kérdése, másrészt jó eséllyel hamarosan 30+ milliós szerződést kap, de még egy kórházban töltött, gyengébb szezon után akár a leváltásán is el lehet gondolkodni.

3. Joey Bosa, DE, Los Angeles Chargers – LEHÍVVA

2018-ban sérült volt, de a 35 meccsen szerzett 134 tackle és 28,5 sack után nem volt kérdés, hogy marad.

4. Ezekiel Elliott, RB, Dallas Cowboys – LEHÍVVA

Szintén egyértelmű döntés: 40 meccsen 4048 yard és 28 TD, mellé 1199 elkapott yard és hat TD. Elit.

 

5. Jalen Ramsey, CB, Jacksonville Jaguars – LEHÍVVA

Voltak arról hírek, hogy elcserélné őt a Jags, nem is jelent meg az önkéntes edzéseken, ezzel együtt is elég nagy luxus lenne nem lehívni a liga egyik legjobb cornerének opcióját. Ha másért nem, akkor azért, hogy így növeljék az értékét.

6. Ronnie Stanley, OT, Baltimore Ravens – LEHÍVVA

Elit ugyan nem lett, de egy kiváló tackle, kötelező volt a megtartása.

7. DeForest Buckner, DE, San Francisco 49ers – LEHÍVVA

Gyakorlatilag az egyetlen első körös DL-je a csapatnak, ami be is vált. Elit a posztján, tavaly 12 sacket szerzett, nem volt kérdés.

8. Jack Conklin, OT, Tennessee Titans

Csúcsformában elit, de tavaly sérült volt. Ezzel együtt is meglepő lenne, ha nem hívnák le az opcióját.

9. Leonard Floyd, LB, Chicago Bears

Három szezon alatt 15,5 sack, aligha erre számítottak tőle. Összességében nem rossz, de nem biztos, hogy megéri a nagy pénzt, pláne, hogy háromból kétszer nem tudott végigjátszani egy teljes alapszakaszt.

10. Eli Apple, CB, New York Giants

Már a Saints játékosa, de a csapat így is élhet az opcióval. New Orleansban nem is volt borzalmas, de még épp top 10-es, ami elég sok pénzzel jár, közel sem biztos, hogy kockáztat vele a franchise.

11. Vernon Hargreaves, CB, Tampa Bay Buccaneers – LEHÍVVA

Meglepő lépés ez a Bucstól azok után, hogy a 23 éves corner az elmúlt két évben 10 meccsen játszott csak. Egészségesen nincs vele gond, de mivel soha nem az, így nem tűnik okos döntésnek az opciója.

12. Sheldon Rankins, DT, New Orleans Saints – LEHÍVVA

Kiváló DT, tavaly karriercsúcsot jelentő 8 sacket jegyzett, a futás mellett pass rushban is kiemelkedő. Kötelező lépés volt a megtartása.

13. Laremy Tunsil, OT, Miami Dolphins – LEHÍVVA

A csapat kvázi legjobb falembere, bár ez inkább az egységet minősíti. 12 millió dollár fölött fog állítólag keresni az 5. évében, ennyit egész biztosan nem ér jelenleg.

 

14. Karl Joseph, S, Oakland Raiders

Sérülékeny, és nem is valami jó. A drafton is érkezett mellé/helyette játékos, korábban az elcseréléséről is pletykáltak, nem lesz meglepetés, ha nem hívják le az opcióját.

15. Corey Coleman, WR, Cleveland Browns – Nem lehet lehívni

A Browns draftolta, de azóta már volt a Bills, Pats és a Giants játékosa is. Mivel már kivágták és senkinek nem kellett waiverről, a Giants egy RFA tenderrel tartotta meg 2019-re.

16. Taylor Decker, OT, Detroit Lions – LEHÍVVA

Egészségesen egy remek tackle, még ha a tavalyi éve nem is volt tökéletes.

17. Keanu Neal, S, Atlanta Falcons – LEHÍVVA

Tavaly csak egy meccsen játszott, meg is látszott a csapata teljesítményén. Egészségesen top 5-környéki játékos, no brainer.

18. Ryan Kelly, C, Indianapolis Colts – LEHÍVVA

Kiváló center, de a Colts-szurkolók bánatára az elmúlt két évben csak 17 meccsen játszott. Ennek ellenére a támadófal alapja, kötelező a megtartása.

19. Shaq Lawson, DE, Buffalo Bills

Olyan, mint Floyd – óriási csalódás. 35 mérkőzése van három év alatt, 17-szer kezdett, mindössze 10 sackje van. Bust.

20. Darron Lee, LB, New York Jets

Nagyon szeretne megválni a tackle-ökben jó, de minden másban átlag alatti linebackerétől a Jets. Nem fogják lehívni az opcióját.

21. Will Fuller, WR, Houston Texans – LEHÍVVA

Remek mélységi célpont, tökéletes WR2, de az elmúlt két évben csak 17 meccsen játszott.

 

22. Josh Doctson, WR, Washington Redskins

Három év alatt 33 mérkőzés, ezeken 81 elkapás és 1100 yard, 8 TD. Nem ideálisak körülötte a körülmények, de így is bust.

23. Laquon Treadwell, WR, Minnesota Vikings

Az egész draft legnagyobb melléfogása. 40 mérkőzésen 56 elkapás, 517 yard, egy TD a mérlege – még a bust jelző is hízelgő.

24. William Jackson, CB, Cincinnati Bengals – LEHÍVVA

Egy szezont kihagyott sérülés miatt, de elmúlt két évben 31 meccsen lépett pályára, tavaly minden mérkőzésen kezdő volt. A csapat legjobb cornere.

25. Artie Burns, CB, Pittsburgh Steelers

Jól kezdett, majd eltűnt a süllyesztőben. Tavaly már nem fért be a kezdőbe, nem lesz lehívva az opciója.

26. Paxton Lynch, QB, Denver Broncos – Nem lehet lehívni

Nehéz eldönteni, hogy ő vagy Treadwell a nagyobb csalódás. Három év alatt öt mérkőzésen játszott, négy TD és négy INT a mérlege.

 

 

27. Kenny Clark, DT, Green Bay Packers

Kiváló játékos, az egyik legjobb fiatal a posztján. Tavaly 13 meccsen 55 tackle és hat sack volt a mérlege, csak idők kérdése, hogy lehívják az opcióját.

28. Joshua Garnett, G, San Francisco 49ers

Három év alatt 22 meccsen játszott, az elmúlt két évben csak hétszer, akkor sem volt kezdő. Bust.

29. Robert Nkemdiche, DT, Arizona Cardinals

Óriási fogásnak tűnt a balhés DT, de nem lett belőle semmi. 27 meccsen 4,5 sacket tud felmutatni, nem lesz lehívva az opciója.

30. Vernon Butler, DT, Carolina Panthers

Már a draftolása pillanatában is fejvakarós pick volt, és azóta sem javult a helyzet. Csere-DT, nem több, nem lesz opciója.

31. Germain Ifedi, OT Seattle Seahawks

Nehéz kérdés. Összességében pocsék játékos, de tavaly már elég vállalható volt. Alapvetően nem érné meg lehívni az opcióját, de ki tudja, hátha sikerül végül kihozni belőle valamit.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!