Connect with us

Draft

5+1 csapat, amelyik fel fog cserélni a drafton

A tavalyi drafton 32-ből 14 pick volt az első körben, ami trade után született meg. Természetesen idén is sok cserére számíthatunk, azonban ezeket elég nehéz megjósolni. Pénteken mutattam 6 csapatot, amelyek hátrafelé trade-elnének, most pedig hozok 5+1 csapatot, amelyek jó eséllyel fel fognak cserélni a 2019-es NFL Draft első körében. 

1. Cincinnati Bengals (1/11)

Új edzői stáb, új irányító? Könnyedén lehet ez a Bengals terve, Daltonról ugyanis még rég kiderült, hogy nem viszi sehová ezt a csapatot. Így pedig Zac Taylor hozhatná a saját emberét, aki könnyen lehet Dwayne Haskins vagy Drew Lock – mindkettő mellett lehet érvelni a Bengals kapcsán rendszerszinten. Nagy rizikó lenne várni, hogy hátha lecsúszik 1/11-re valaki, irányítóért fel kell mozogni.

A legbiztonságosabb a Jets helyére lenne felmenni (ez persze drága lehet), de ha a Raiders nem visz irányítót, akkor elég a Giantset megelőzni, azaz a Buccaneers lehet a célpont, ha pedig az óriások sem visznek QB-t, akkor csak a Broncos elé kell bemenni (Lions), illetve figyelni kell, nehogy a Redskins meglepjen és felcseréljen hamarabb. Nem véletlen, hogy mind a Jets, mind a Buccaneers, mind a Lions szerepelt a “valószínű, hogy hátracserélne” listánkon.

2. Green Bay Packers (1/12 és 1/30)

Sok irányba indulhat a Packers. Sokat emlegetett célpont náluk egy linebacker (Devin White, Devin Bush), a tight end TJ Hockenson, vagy épp az elkapó DK Metcalf. White biztos nem lesz már bent 1/12-n, Bush is elég necces, Hockensont a Jaguars és a Bills is viheti, Metcalfet pedig szintén a Bills. Valamelyikük jó eséllyel lecsúszhat majd a Packershöz, így nem kell feltétlen felmozogni, de megteheti Brian Gutekunst, ha akarja és kihagyhatatlannak ítél valakit. Annyira drága sem lenne egyébként.

De az sem lenne meglepő, hogy az 1/30-as pickkel akarna feljebb mozogni és például ott célba venni Noah Fantet, ha lemardt Hockensonról. Persze lehet más is a célpontja, de van elég drafttőkéje a Packersnek és tavaly is láttuk Gutekunsttól, hogy szeret lépdelni fel-le a drafton.

3. Washington Redskins (1/15)

Ha cserélnek Rosenért a draft előtt vagy alatt, akkor ezt lőjük is ki gyorsan, mivel itt most úgy kalkulálok, hogy irányítóért mozogna fel a Redskins. Az első kör közepén legfeljebb Daniel Jones lehet elérhető, akit állítólag szeretnek, de szerintem közel sem franchise QB matéria, így nem tartanám jó döntésnek. Inkább Drew Lockért vagy Dwayne Haskinsért kellene felmenni, erre pedig lehet is lehetőség. Haskinsért jó eséllyel a Giants elé, Lockért pedig a Broncos elé kellene felmenni – már amennyiben nem megy ki valamelyikük a Raidersnél, vagy nem cserél be épp a fent említett Bengals.

4. Philadelphia Eagles (1/25)

Az Eagles pont olyan helyen van 1/25-ön, ameddig jó eséllyel ki fog menni minden jó pass rusher vagy belső védőfalember, amit minden bizonnyal célozni szeretne a csapat. Ez pedig azt jelentheti, hogy vagy hoppon marad a csapat, vagy hátracserél, vagy előre mozog. Előbbi két opcióval eddig mindig rosszul jártak, Howie Roseman pedig szeret agresszív lenni, így jó esélye lehet egy felmozgásnak, például Clelin Farrellért vagy Christian Wilkinsért. Két második körös pickje van a csapatnak és ugyan harmadik köröse nincs, jövőre kap harmadik körös kompenzációs picket, így akár jövő évi cetli is gazdát cserélhet ebben a trade-ben.

És hogy hová mozognának fel? Például a Dolphins helyére a Falcons elé Wilkinsért (vagy ha csúszik, akkor Ed Oliverért még jobb lenne), itt például lehet örülne is a Dolphns, ha inkább 2020-as picket adna az Eagles.

5. New England Patriots (1/32)

Ugyan Belichickre inkább a lecserélés a jellemző, egyszerűen nem fog beférni 12 draftolt újonc a Patriots végső rosterére (még a három 7. körössel sem), így biztos, hogy fel fognak cserélni valamikor a drafton. Ha nem az első körben, akkor a második napon. Hat cetlije van Belichicknek a top101-ben (egy első-, két második- és három harmadik kör), van miből mozgolódni.

Gronk visszavonulásával nagy need a tight end, meg úgy igazából bármilyen elkapni tudó játékos, de lehet erősíteni a védőfalat is. Lehet találni persze minden posztra 1/32-n is játékost, meg a második körben is, de nagyot lehet tehetségben ugrani felmozogva körülbelül 10 helyet, ami nagyjából a 2/64-es pickbe kerülne a value chart alapján és akár elérhető lehet Clelin Ferrell, Christian Wilkins vagy támadóoldalra Noah Fant, akár DK Metcalf is.

+1 Oakland Raiders (1/4)

A Coltson is gondolkodtam plusz egynek, mert sok drafttőkéje van, viszont Chris Ballard olyan GM, aki inkább megtartja a nyilait és minél többet lő a dartstáblára, a kiváló szeme miatt pedig sokat is fog találni.

Na de Raiders. Akkor válhat ez valóra, ha a Cardinals mindenki várakozása ellenére nem Kyler Murray-t akarja választani. Itt jöhet a képbe a Raiders, hiszen Gruden imádja Murray-t, aki sokkal tehetségesebb irányító, mint Carr, és vertikális játéka miatt nagyon illene a rendszerbe is. A Cardinals pedig ha nem akarja Kyler Murray-t, akkor jól jár egy lecseréléssel és akár 1/4-re is bent lehet Quinnen Williams, akivel még jobban járna a csapat.

Na meg a Raidersnek van még három top35-ös pickje, így akár a későbbiekkel is fel tud mozogni majd az első körben egy magasabb “polcon” lévő játékosért.

14 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Akos Sarudi
Akos Sarudi
2019-04-13 10:08

Csak tipp (illetve megérzés), de szerintem a Bears is fel fog tradelni. Egyszerűen muszáj nekik és Pace kvázi nem hoz le draftot feltrade nélkül.

d zoli
d zoli
Reply to  Akos Sarudi
2019-04-13 14:44

Nincs tőkéjük. Draft előtt kellene játékost beletenni…

Akos Sarudi
Akos Sarudi
Reply to  d zoli
2019-04-13 15:04

Draft tőkéjük miért ne lenne?!? 2020-as pickek? Idei pickek? Nem elsőkörös felmozgásra gondoltam (az lenne túl drága), de 2. körbe, vagy akár 4-ből 3-ba előremozogni már simán belefér.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Akos Sarudi
2019-04-13 19:48

A macik idei és jövő évi pickjei már ott játszanak a csapatnál Trubisky és Mack személyében. :) Nincs mivel, nincs honnan felcserélni!
Az idei drafton először a 3. kör 24. helyén választhat a Bears, és utána minden kör 24. helyén a 6. kör kivételével (mert a helyett a 7. kör 8. választása lesz az övék), összesen ötször. Kíváncsi lennék arra, hogy ebből hogy gondolnád a felcserét a 2. körbe csak választási jogokkal? Szerintem reménytelen.
Jövőre ugyan lesz két második körös választási jog, de sem első, sem pedig harmadik körös nem, azaz már megint hiányozni fog egy választási jog az elejéről darabszámra nézve is. Nincs miből csereberélni.

ui.: Minden komolyabb mértékű felcsere azzal is jár, hogy darabra választási jogot veszítesz. A Bears-nek már így is annyira kevés van idén (és értékre jövőre is), hogy szerintem már nem engedhet meg magának több veszteséget.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  Fetyke
2019-04-13 20:39

Hacsak nem a keretből áldoznak be valakit. És akkor mindegy, hogy van-e pick. Nem mondom, hogy cserélnek, de ha nagyon akarnak, meg tudják oldani.

Akos Sarudi
Akos Sarudi
Reply to  Fetyke
2019-04-13 22:36

1. 2020ban várhatóan 9 pickje lesz a Bearsnek, azaz van bőségesen draft capiteljük egy tradehez.
2. Nem 1. v 2. kör elejébe történő feltradere gondoltam hiszen az drága. De a 2. kör vége, vagy a 3. kör elejére történő felmozgás már korántsem olyan vészes, ha a pickek értékét tekintjük.
3. Pace eddigi draftjait alapul véve várom tőlük az előremozgást, illetve ha van olyan játékos aki hiányposztra kellene és elérhető közelségben lesz. (Pl.: Christian Miller)

Ergo nem várok tőlük sem tüzijátékot, sem hatalmas előremozgást, de mivel jövő évi pickjeik bőven lesznek és a GM is szeret tradelni draft közben, valamint mivel nincsenek az első körökben választásaik ezért el tudnám képzelni, h pl a 3 kört beduplázzák. Hozzáteszem, ha elérhető pl egy must need player.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Akos Sarudi
2019-04-14 00:02

1.) Ez jól hangzik, de! Az idei 5 darab pickkel éppen megvagytok darabra a két évet tekintve. De csak darabra! Mert az a 14 pick értékre 10-et sem ér! És pont ez a baj a felcseréléssel kapcsolatban is, ha ezekből értékre még feladsz a trade miatt, akkor már szinte semmi sem marad.
2.) Azért továbbra is érdekelne, hogy számodra mit jelent a pickek értékére nézve nem olyan vészes-t az általad említett feltrade? A második kör végéhez az idei 3. körös választás mellé még az egyik jövő évi második köröset be kellene dobni szerintem, de az meg úgy már túl drága. Hátsó körös, alig valamit érő pickekkel viszont ennyit nem tudsz előre cserélni. A harmadik kör elejére valamivel jobb lehet a helyzet, de azért egy plusz negyedik kört (és esetleg még valami nagyon hátsó köröst) azért is minimum adni kellene.

Ha lenne jövő évi 3. körötök, akkor azért nagyobb lenne a mozgástér, így viszont szerintem legfeljebb egy 10-15 helyes felmozgás a 3. kör közepének az elejére a legtöbb ami kihozható az idei évből (ehhez is egy 5. kört minimum kell adni).

Én lehet, hogy inkább hátra mozognék a helyetekben, hogy gyűjtsek értékes pickeket jövőre.

bjeela
bjeela
Reply to  Akos Sarudi
2019-04-13 18:00

Na, még csak az kéne!

Sandman91
Sandman91
2019-04-13 13:02

“Gruden imádja Murray-t, aki sokkal tehetségesebb irányító, mint Carr” …… Nem igazán szeretem az ilyen mondatokat. Carr már lehúzott 4 szezont a ligában, Murray pedig még csak be se mutatkozott . Akkor honnan tudod, hogy Murray a tehetségesebb, ha ugyanazon játékszinten nem láttad még a másik játékost egy meccsen se? Annyiszor volt már ilyen, hogy egy első kör elejére várt játékost mindenki az egekig magasztalt, aztán meg kiderült, hogy nem elég a “profi” szinthez, lehet Carr nem egy top 10-es irányító, de azért a jobbak közül való! Ezt mondom úgy, hogy se Raiders, se Carr-fan nem vagyok. Szerintem nem kéne ezt írni, egy ligában még semmit nem bizonyító játékosról, főleg úgy, hogy a “hasonlat másik végén” nem egy tehetségtelen játékos áll.

katonadani
Reply to  Sandman91
2019-04-13 21:15

En meg azt nem szeretem (es ez most nem kivetelesen feled, hanem ugy en bloc altalanossagban) hogy nem lehet egy egyetemistat egy profival osszehasonlitani, mert “nem bizonyitott a nagyok kozt”. Jatszottak ugyanazon a szinten, egyetemi focinak hivjak. Lattam mar jatszani, eleg sokat. Az allitas pedig ugy szolt h tehetsegesebb. Ami igy van. Az mar egy masik kerdes hogy hogyan kezeli a profi letet meg hasonlok. Ezt majd meglatjuk.
Attol h valaki lehuzott X evet a profik kozt meg nem jelenti h tehetsegesebb vagy jobb egy ujoncnal, egyszeruen idosebb.
Lehet Murrayt szeretni, nem szeretni, hinni benne, nem hinni benne, de miert ne lehetne tehetsegben osszehasonlitani massal?

Sandman91
Sandman91
Reply to  katonadani
2019-04-13 23:54

Hááát…. ez most például olyan, ha ezt átraknám mondjuk az autós sportok világába, mintha egy F1-ben már bizonyított pilótát hasonlítanék össze mondjuk egy F3-assal! Nem ugyanaz a szint aminek meg kell felelni ! Ugyanez van az amerikai fociban is! Az egyetem nem készít fel a ligára, nagyon nem ! Szerintem pedig hozzátartozik egy játékos tehetségéhez, hogy hogy kezeli a profi szintel járó nyomást, és kihívásokat is! De mindegy is , ez csak én véleményem, úgy látom ezen a téren egész máshogy látjuk a dolgokat ! :)

Zsolt75
Zsolt75
2019-04-13 20:47

Tudom, hogy BB nem így szokta…. Tudom, hogy BB mindig máshogyan gondolkodik… Tudom, hogy mindenki tudja… De én most felmennék Hockenson-ért…. Még szerencse, hogy nem én vagyok BB… Bírnám… De még kellene egy másik TE is, lehetőleg olyan, aki nem lő le senkit… 199-dikre meg húznék egy QB-t, hátha még egyszer bejön….

Gubameister
Gubameister
2019-04-14 16:42

Valamelyik nap hallgattam egy podcastet amiben épp azt részletezte a műsorvezető, hogy bár nem sokat beszélnek erről az opcióról, de a Colts esélyes lehet egy elsőkörös lecserélésére. Ballard azt mondta hogy az első 12 prémium játékos után nagyon sok hasonló szintű van és nagy lesz a szórás kinek ki tetszik. Mivel így gondolkodik ezért tényleg lehet egy extra harmadik körös pickért egy kicserélés főleg mivel jó eséllyel a Colts BPA alapon fog húzni.

Rpi
Rpi
2019-04-17 12:03

A Falcons? Hogy jön így ide Ed Oliver? ?
Amúgy Wilkins-szért nyugodtan felmehetne az Eagles a Falcons elé, nagyon nem csipázom. ?

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x