Connect with us

Draft

5+1 csapat, amelyik fel fog cserélni a drafton

A tavalyi drafton 32-ből 14 pick volt az első körben, ami trade után született meg. Természetesen idén is sok cserére számíthatunk, azonban ezeket elég nehéz megjósolni. Pénteken mutattam 6 csapatot, amelyek hátrafelé trade-elnének, most pedig hozok 5+1 csapatot, amelyek jó eséllyel fel fognak cserélni a 2019-es NFL Draft első körében. 

1. Cincinnati Bengals (1/11)

Új edzői stáb, új irányító? Könnyedén lehet ez a Bengals terve, Daltonról ugyanis még rég kiderült, hogy nem viszi sehová ezt a csapatot. Így pedig Zac Taylor hozhatná a saját emberét, aki könnyen lehet Dwayne Haskins vagy Drew Lock – mindkettő mellett lehet érvelni a Bengals kapcsán rendszerszinten. Nagy rizikó lenne várni, hogy hátha lecsúszik 1/11-re valaki, irányítóért fel kell mozogni.

A legbiztonságosabb a Jets helyére lenne felmenni (ez persze drága lehet), de ha a Raiders nem visz irányítót, akkor elég a Giantset megelőzni, azaz a Buccaneers lehet a célpont, ha pedig az óriások sem visznek QB-t, akkor csak a Broncos elé kell bemenni (Lions), illetve figyelni kell, nehogy a Redskins meglepjen és felcseréljen hamarabb. Nem véletlen, hogy mind a Jets, mind a Buccaneers, mind a Lions szerepelt a “valószínű, hogy hátracserélne” listánkon.

2. Green Bay Packers (1/12 és 1/30)

Sok irányba indulhat a Packers. Sokat emlegetett célpont náluk egy linebacker (Devin White, Devin Bush), a tight end TJ Hockenson, vagy épp az elkapó DK Metcalf. White biztos nem lesz már bent 1/12-n, Bush is elég necces, Hockensont a Jaguars és a Bills is viheti, Metcalfet pedig szintén a Bills. Valamelyikük jó eséllyel lecsúszhat majd a Packershöz, így nem kell feltétlen felmozogni, de megteheti Brian Gutekunst, ha akarja és kihagyhatatlannak ítél valakit. Annyira drága sem lenne egyébként.

De az sem lenne meglepő, hogy az 1/30-as pickkel akarna feljebb mozogni és például ott célba venni Noah Fantet, ha lemardt Hockensonról. Persze lehet más is a célpontja, de van elég drafttőkéje a Packersnek és tavaly is láttuk Gutekunsttól, hogy szeret lépdelni fel-le a drafton.

3. Washington Redskins (1/15)

Ha cserélnek Rosenért a draft előtt vagy alatt, akkor ezt lőjük is ki gyorsan, mivel itt most úgy kalkulálok, hogy irányítóért mozogna fel a Redskins. Az első kör közepén legfeljebb Daniel Jones lehet elérhető, akit állítólag szeretnek, de szerintem közel sem franchise QB matéria, így nem tartanám jó döntésnek. Inkább Drew Lockért vagy Dwayne Haskinsért kellene felmenni, erre pedig lehet is lehetőség. Haskinsért jó eséllyel a Giants elé, Lockért pedig a Broncos elé kellene felmenni – már amennyiben nem megy ki valamelyikük a Raidersnél, vagy nem cserél be épp a fent említett Bengals.

4. Philadelphia Eagles (1/25)

Az Eagles pont olyan helyen van 1/25-ön, ameddig jó eséllyel ki fog menni minden jó pass rusher vagy belső védőfalember, amit minden bizonnyal célozni szeretne a csapat. Ez pedig azt jelentheti, hogy vagy hoppon marad a csapat, vagy hátracserél, vagy előre mozog. Előbbi két opcióval eddig mindig rosszul jártak, Howie Roseman pedig szeret agresszív lenni, így jó esélye lehet egy felmozgásnak, például Clelin Farrellért vagy Christian Wilkinsért. Két második körös pickje van a csapatnak és ugyan harmadik köröse nincs, jövőre kap harmadik körös kompenzációs picket, így akár jövő évi cetli is gazdát cserélhet ebben a trade-ben.

És hogy hová mozognának fel? Például a Dolphins helyére a Falcons elé Wilkinsért (vagy ha csúszik, akkor Ed Oliverért még jobb lenne), itt például lehet örülne is a Dolphns, ha inkább 2020-as picket adna az Eagles.

5. New England Patriots (1/32)

Ugyan Belichickre inkább a lecserélés a jellemző, egyszerűen nem fog beférni 12 draftolt újonc a Patriots végső rosterére (még a három 7. körössel sem), így biztos, hogy fel fognak cserélni valamikor a drafton. Ha nem az első körben, akkor a második napon. Hat cetlije van Belichicknek a top101-ben (egy első-, két második- és három harmadik kör), van miből mozgolódni.

Gronk visszavonulásával nagy need a tight end, meg úgy igazából bármilyen elkapni tudó játékos, de lehet erősíteni a védőfalat is. Lehet találni persze minden posztra 1/32-n is játékost, meg a második körben is, de nagyot lehet tehetségben ugrani felmozogva körülbelül 10 helyet, ami nagyjából a 2/64-es pickbe kerülne a value chart alapján és akár elérhető lehet Clelin Ferrell, Christian Wilkins vagy támadóoldalra Noah Fant, akár DK Metcalf is.

+1 Oakland Raiders (1/4)

A Coltson is gondolkodtam plusz egynek, mert sok drafttőkéje van, viszont Chris Ballard olyan GM, aki inkább megtartja a nyilait és minél többet lő a dartstáblára, a kiváló szeme miatt pedig sokat is fog találni.

Na de Raiders. Akkor válhat ez valóra, ha a Cardinals mindenki várakozása ellenére nem Kyler Murray-t akarja választani. Itt jöhet a képbe a Raiders, hiszen Gruden imádja Murray-t, aki sokkal tehetségesebb irányító, mint Carr, és vertikális játéka miatt nagyon illene a rendszerbe is. A Cardinals pedig ha nem akarja Kyler Murray-t, akkor jól jár egy lecseréléssel és akár 1/4-re is bent lehet Quinnen Williams, akivel még jobban járna a csapat.

Na meg a Raidersnek van még három top35-ös pickje, így akár a későbbiekkel is fel tud mozogni majd az első körben egy magasabb “polcon” lévő játékosért.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!