Connect with us

Draft

A második nap nyertesei, vesztesei, legjobb és legrosszabb húzásai

Lezajlott az NFL Draft második napja is, több, mint 60 játékos kelt el tegnap éjjel, most pedig ideje értékelni, kik voltak a nap legnagyobb nyertesei és vesztesei, illetve melyek voltak a legjobb és legrosszabb pickek.

Nyertesek

Miami Dolphins

A Dolphins zseniálisan csinálta, túl drágának tartotta a 48. picket Rosenért, így hátracserélt a Saints helyére egy jövő évi 2. körös pickért, majd azt a 62. picket és egy jövő évi 5. körös picket adta oda a Cardinalsnak Josh Rosenért. Így van egy évük megnézni, mit tud a srác, és ha nem válik be, még mindig draftolhatnak egy irányítót jövőre (és eladhatják Rosent). Ha pedig bejön, akkor borzasztóan olcsón szereztek egy franchise irányítót. Ennyiért tényleg ajándék egy tavalyi 1/10-es irányító.

Denver Broncos

Nálam a Broncos talán a legnagyobb nyertese a draftnak. Elwayt sokat kritizáltam, kritizáltuk az utóbbi években, de ez egyelőre zseniális. Fant nagyon jó pick volt az elsőben, aztán az extra pick miatt jöhetett két játékos a másodikban, egyrészt Dalton Risner – egy kiváló támadófalember -, másrészt Drew Lock, akin így nem lesz akkora nyomás, hogy franchise irányítónak kell lennie, ennek ellenére átveheti Flacco helyét akár már szezon közben. Aztán a harmadikban is jó húzás volt a belső védőfalember Dre’Mont Jones, szóval eddig mind a négy húzását jónak tartom Elwaynek.

Carson Wentz

Miután Wentz az első körben megkapta a legjobb pass protector LT-t Jason Peters örökösének, a második körben két fegyverrel is segítette irányítóját Howie Roseman. Miles Sanders Saquon Barkley utódjaként kevesebb rivaldafényben részesült, de nagyon jó picknek tartom, JJ Arcega-Whiteside pedig egy igazi 50/50 jump ball specialist és red zone célpont, még tovább bővíti majd az Eagles fegyverarzenálját. Ertz, Goedert, Jeffery és JJAW hihetetlen vörös zónás fegyverek külön-külön is, hát még így együtt.

Nyertes még többek közt:

  • Deebo Samuel, WR, 49ers
  • Cornerbackek, elkapók, futók összességében

Vesztesek

Detroit Lions

A Lionsnek két pickje volt a második napon, mindkettő elég fejvakarós lett. A linebacker Jahlani Tavai (43. overall) és a safety Will Harris (81. overall) is óriási reachnek tekinthető. Tavai nem nagyon szerepelt top100-as listákon, legfeljebb a legvégén, Harris meg top150-es listákon sem.

Tyreek Hill

Előkerült egy hangfelvétel, újranyitották jogilag is az ügyét, a Chiefs felfüggesztette – senkit nem lepne meg a kivágása -, majd draftolta is az utódját a szélvészgyors Mecole Hardman személyében. Nem sok jó dolog történt Hillel az utóbbi napokban.

Vesztes még többek közt:

  • Joe Flacco
  • Kyle Rudolph
  • Chauncey Gardner-Johnson, S
  • Tampa Bay Buccaneers
  • Seattle Seahawks
  • Jordan Howard, Tarik Cohen

Legjobb pickek

DK Metcalf, WR, 2/64, Seattle Seahawks

A 11. játékos volt a boardomon. Megértem, hogy sokan fáztak tőle az első körben, a második végében viszont hatalmas steal. Itt már igazából nem lehet bust, hiszen nincsenek akkora elvárások, itt már csak rácáfolhat mindenkire. Kis probléma, hogy elkezdtek keringen olyan pletykák, hogy nem épp természetes úton alakult ki ez a test…

Jawaan Taylor, OT, 2/35, Jacksonville Jaguars

Már 1/7-re is őt vártam a Jaguarshoz, azonban térdproblémái miatt elkezdett csúszni, amit a Jags állított meg egy kis felcseréléssel. A 8. játékos volt a boardomon, egy kiváló jobb oldali tackle lesz belőle.

Greedy Williams, CB, 2/46, Cleveland Browns

A 19. játékos volt a boardomon, itt óriási steal, még ha nem is hajlandó szerelni. Ha leszedi folyamatosan az ellenfél elkapóit – ahogy tette azt az egyetemen és ahogy várjuk azt tőle a nagyok közt -, akkor hatalmasat nyer vele a Browns, ahol a Ward-Williams CB-duó meghatározó lehet hosszú ideig.

Nagyon tetszett még többek közt:

  • Byron Murphy, CB, Cardinals
  • Cody Ford, OT, Bills
  • Nasir Adderley, S, Chargers
  • Chase Winovich, Edge, Patriots
  • Jaylon Ferguson, Edge, Ravens
  • Juan Thornhill, S, Chiefs
  • Taylor Rapp, S, Rams
  • Parris Campbell, WR, Colts

Legrosszabb pickek

Quincy Williams, LB, 3/98, Jacksonville Jaguars

Ezt mégis hogy és miért? Quincy Williams Daniel Jeremiah, Matt Miller vagy a TDN 400-as boardján, vagy épp Thor Nystrom 500-as boardján sem volt rajta. Erre top100-as pick lett… Vajon azért, mert Quinnen Williams bátyja? Érthetetlen.

Drew Stample, TE, 2/52, Cincinnati Bengals

Egy blokkoló tight end a második kör közepén? Nem látom ebben az értéket…

Marquise Blair, S, 2/47, Seattle Seahawks

Nagyjából hat jobb safety volt még a boardon – persze nem mindegyik scheme fit feltétlen, de Blairt nem vártam második napra sem, nem hogy a második kör közepére. Metcalfen kívül egyik idei pickje sem tetszik a Seahawksnak.

Nem tetszett még:

  • Jalen Hurd, OW, 49ers
  • Cody Barton, LB, Seahawks
  • Trey Pipkins, OT, Chargers

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!