Connect with us

Prémium cikkek

A szerződések iskolapéldája a Lawrence-kontraktus

A Dallas Cowboys ötéves, 105 millió dolláros szerződést írt alá legjobb védőjével, DeMarcus Lawrence-szel. Ezzel ő lett az NFL második legjobban kereső passzsiettetője, félutún Khalil Mack és Von Miller között. A szerződése az ilyen hosszabbítások iskolapéldája, ahol mindenki jól járt.

 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

Lawrence 2014-ben második körös volt, kellett neki három év, hogy belejöjjön, de a 2017-es szezon kezdete óta megállíthatatlan. Az elmúlt két évben összesen 145-ször gyakorolt nyomást az ellenfél irányítóira, amiből összesen 28 sacket sikerült elérnie, ezzel pedig posztja legjobbjai között van.

 

Idén már másodjára franchise tagelte a Cowboys, 20,5 milliót keresett volna a taggel, ehhez képest nem kirívó a 21 millió dolláros átlagfizetése. Ráadásul az egész kontraktus nagyon jól van balanszolva.

 

 

A Spotrac nagyon szépen összerakta, hogy is néz ki a szerződés. Lawrence 25 millió dollárnyi aláírási bónuszt kapott, ami le van osztva a szerződés öt évére (5 millió dollár/év). Idén kap 4,6 millió dollárnyi roster bónuszt, valamint 1,5 millió dollárnyi alapfizetést, természetesen mindegyiket garantáltan.

 

[quote]Lawrence az új szerződése első évében 31,1 millió dollárt keres, ami brutális, irányítókhoz illő kereset.[/quote]

 

E mellé a 2020-as alapfizetése is teljesen garantált, a 2021-es pedig sérülés esetére. Vagyis Lawrence 105 milliós szerződéséből 65 millió a garantált összeg, ebből pedig 48 milliót garantáltan megkap a következő két évben.

 

Mivel Lawrence 20,5 milliót foglalt el a sapkából a tag miatt, az új szerződés értelmében a Cowboys 9,5 milliót felszabadított az idei évre, vagyis lesz miből gazdálkodni a későbbiekben is. Jövőre 21,9 milliót fog elfoglalni a capből, ami teljesen vállalható, pláne a plafon növekedése miatt, egy évvel később pedig 22 milliót – ekkor gyakorlatilag a végéhez ér a szerződés érdemi része.

 

A 2022-es év lesz az első, amikor Lawrence-t szabadon elküldheti a Cowboyst. 10 millió dollárnyi halott pénz mellett 14 millió dollárt lehet felszabadítani, egy évvel később pedig 5 millió DM mellett 21 millió szabadulna fel. Vagyis ez tulajdonképpen egy 3+1+1 éves szerződés: a Cowboys a legjobb éveire garantáltan magához láncolta a védőt, és akkor léphet ki a kontraktusból, amikor Lawrence már 30 éves lesz.

 

A szerződés struktúrája nagyon hasonlít egyébként Trey Flowersére, azt leszámítva persze, hogy Lawrence 15 millióval többet keres:

 

  • 1. év: Flowers: 28,9 millió dollár, Lawrence: 31,1 millió dollár
  • 2. év: Flowers: 40 millió dollár, Lawrence: 48 millió dollár
  • 3. év: Flowers: 56 millió dollár, Lawrence: 65 millió dollár
  • Teljesen garantált: Flowers: 50 millió, Lawrence: 48 millió

 

A Cowboys egy teljesen korrekt szerződést kötött a legjobb védőjével, ami kifejezetten dicséretes, nem ezt szoktuk meg Amerika Csapatától. Érdekes lesz figyelni, hogy a három top pass rusher közül – Dee Ford, Trey Flowers, DeMarcus Lawrence – melyik fogja legjobban megszolgálni idén a nagy fizetését.  A Ford szerződésről egyébként itt írtunk.

 

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!