Connect with us

Draft

Chauncey Gardner-Johnson

Chauncey Gardner-Johnson az egyik legtöbbet fejlődött játékos volt 2018-ban, hiszen 2017-es játéka alapján nem hogy az első körre nem lenne esélye, de a második napon is esélytelen lenne, hogy kiválasszák. Ehhez képest most akár az első körbe is beférhet, mert hihetetlen sokoldalúságát sokra fogják értékelni a csapatok.

CGJ konkrétan mindent tud játszani a secondaryben, ráadásul minden poszton van tapasztalata is. Játszott single high safetyt, cover 2 safetyt, játszott a boxban, játszott a slotban és játszott szélső cornerbackként is. Az ilyen sokoldalúság pedig borzasztóan növeli egy játékos értékét, főleg a mai, matchupokra alapuló NFL-ben.

Gardner-Johnson egy remek atléta, nagyon gyors, robbanékony, jók az irányváltási képességei, laza a csípője, ezen felül egy erős, fizikális játékos.

Futás ellen

Futás ellen voltak a legnagyobb aggályok vele kapcsolatban 2017-ben, ugyanis borzasztó szögeket választott és megkérdőjelezte a saját döntéseit, így le is maradt sokszor. Ehhez képest 2018-ban egy nagyon konzisztensen szerelő játékos lett, egy kontrollált agresszivitást hoz a futójáték ellen. És nem csak szerelésben, hanem blokkokról való lejövetelben is sokat fejlődött, illetve tömegben is képes megcsinálni a játékokat.

Nagyon ritkán vét el tackle-t, de azért a szerelési technikáján lehetne még javítani, a karját konzisztensebben kellene átkulcsolnia a támadón. Blitzelni is küldték egyébként, nagyon sikeresen.

Zónázás

CGJ cornerback volt korábban, ez pedig nagyon meglátszik a technikáján, kiváló a backpedalja, könnyedén, erőlködés nélkül mozog hátrafelé, majd támaszt ki és vált irányt, és mozdul rá akár a labdára, akár az elkapóra. Zónázásban a legjobb, főleg a line of scrimmage-hez közeli zónákban, de nem csak ide lehet őt limitálni. Nagyon jól csalja be az irányítókat olyan passzokba, amik üresnek tűnnek, de mégsem azok.

Nagyon robbanékony, így gyorsan tud elindulni a labdára adott helyzetéből, de a hozzá hasonló atletikussággal megáldott defensive backekkel ellentétben nem harap túl gyorsan, hanem türelmesen megvárja, amíg a labda szinte elhagyja az irányító kezét.

A line of scrimmage-hez közeli zónákon kívül használható akár single high safetyként is, ugyanis nagyon jó range-e van. És a range nem csak nyers atletikusságból áll, hanem az is fontos, hogy jól lásson a pályán, gyorsan dolgozza fel az információkat, jó szögeket válasszon, és akkor ezen felül kell a robbanékonyság és a hosszú távú sebesség. Ez mind megvan Gardner-Johnsonban.

Ráadásul borzasztóan jó labdaérzéke van, igazi ball hawk, aki mindig a labdára megy – ez mondjuk néha kockázatos vállalás és néha hibákhoz is vezet. Máskor azonban interceptionökhöz, az alábbi játék kiváló példa erre.

Kicsit furcsa volt, hogy nem használták sokat mély safetyként az egyetemen, pedig minden adottsága megvan hozzá. Persze azt is tegyük hozzá, hogy minden tehetsége megvan ahhoz is, amit a Floridán játszattak vele. Ezért azonban kicsit jósolnunk kell ebbe a szerepbe, de amit láttunk, az rendben volt.

Emberezés

Az emberezés nem a legnagyobb erőssége, azonban potenciál itt is van benne, hiszen méretei és atletikussága miatt ebben is jó lehet egy kis fejlődéssel. Azonban itt double move-okkal meg lehet szívatni, mivel sokszor nagy játékot akar csinálni és hamar reagál az első irányváltásra az útvonal során. A csípője viszont laza, könnyedén mozog, így jól tudja tükrözni az elkapók irányváltásait, tehát a játék ezen aspektusában is van benne potenciál.

Összességében

Chauncey Gardner-Johnson egy nagyon sokoldalú tehetség, aki a secondary bármelyik részén képes játszani és képes nagy játékokat összehozni. Többen úgy gondolják, hogy akár szélső cornerbackként is lehetne használni, és egyáltalán nem gondolom ezt rossz vállalásnak.

Azonban igazából bármilyen pozícióba is rakja majd jövőbeli csapata, mindenhol jó játékra lehet képes. Emberezésben és zónázásban is használható és nagyon jól lehet mozgatni matchuptól függően, ami a mai NFL-ben hihetetlenül hasznos dolog. Kicsit lehet olyan játékos, mint Minkah Fitzpatrick (egyelőre kevésbé konzisztensen jó), egy mozgatható sakkbábu, aki atletikusságának és coverage képességeinek köszönhetően bárhol megállja a helyét, ráadásul futás ellen is jól használja fizikalitását és jó szerelési képességét.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!