Connect with us

Draft

Értékeljük az első kör minden választását

Vége az első körnek, túl vagyunk a nagy virrasztáson, úgyhogy ideje értékelni, ki hogyan teljesített az első napon. Voltak parádés és fejvakaró pickek is bőven, úgyhogy van mit dicsérni és kritizálni is. 

 1/1 Arizona Cardinals
 Kyler Murray
 QB Oklahoma

Nem mindenki ért ezzel egyet, de én személy szerint jó döntésnek tartom. Nálam Murray jobb irányító, mint Rosen, Kingsbury rendszerébe pedig egyértelműen jobban is illik. Ha már unorthodox módon egy ilyen főedzőbe fekteted a bizalmad GM-ként, akkor mindent el kell követned, hogy a lehető legjobb eséllyel legyen sikeres. Ez pedig úgy történhet meg, ha a kezébe adod a lehető legjobb irányítót, akit csak akar. Ez pedig jelen esetben Murray, akitől én nagyon sokat várok.

Értékelés: A

(katonadani)

Nincs igazság…

Értékelés: B

(chester)

 1/2 San Francisco 49ers
 Nick Bosa
 Edge, Ohio State

No brainer pick, szerintem nem nagyon kell ragozni, hogy miért. A legjobb játékos a drafton, hiányposztra.

Értékelés: A

(katonadani)

 1/3 New York Jets
 Quinnen Williams
 iDL, Alabama

Sokak szerint a legjobb játékos a drafton, viszont nem hiányposztra, így az edge poszt továbbra is nagyon gyenge, ez az egy kivetnivalóm van, illetve hogy nem sikerült hátracserélni, de ez nagyrészt nem az ő saruk. Ettől függetlenül nagyon jó pick, hiszen egyrészt nagyon tuti választás, másrészt a plafonja is az egekben.

Értékelés: A

(katonadani)

 1/4 Oakland Raiders
 Clelin Ferrell
 Edge, Clemson

Na eddig ment terv szerint a draft, a Raiders teljesen felrúgta azt. Ferrell egy jó kis pass rusher, magas a padlója, nagyon technikás, ellenben nem egy szupersztár plafonnal rendelkező játékos, mert nem elég hajlékony, hogy hatékonyan beforduljon a szélen. Egy biztos választás, mert nagyon meglepne, ha totális bust lenne, azonban az is meglepne, ha bármikor szupersztár lenne. Ilyen játékost meg nem húzunk 1/4-re, legkorábban 10-15 pickkel később… Hatalmas reach.

Értékelés: WTF

(katonadani)

Vártunk a Raiderstől valami nagyon furcsa picket, de Ferrellt 1/4-en szerintem senki. Szerintem Mayock sem… Needre jött, nem is kicsire, de nem ő volt itt a legjobb elérhető pass rusher.

Értékelés: D

(chester)

 1/5 Tampa Bay Buccaneers
 Devin White
 LB, LSU

Oliver vagy Allen is tetszett volna itt, de White is. Az LB poszt nem annyira értékes talán, azonban idén a nagy szakadék miatt korán kellett vinni őket, a Bucs pedig megtalálta Kwon Alexander helyettesét, sőt, upgrade-elt is a poszton, White baromi jó lesz.

Értékelés: A-

(katonadani)

White egy jó játékos, de nem gondolom, hogy a class legjobb LB-jére volt szüksége a Bucsnak, hogy normális csapattá kovácsolódjanak. A két falba előbb néztem volna valakit, főleg hogy prémium játékosok voltak elérhetők itt.

Értékelés: C

(chester)

 1/6 New York Giants
 Daniel Jones
 QB, Duke

Kétfelől lehet ezt nézni. A Giants végre belátta, hogy franchise irányítóra van szükség, így nem engedte ki a kezei közül a kiszemeltet, ez pedig pozitívum. Azonban Jonesban én közel sem látok franchise QB matériát, nem hiszem, hogy valaha is képes lenne a kezdő irányítók jobbik felébe kerülni.

Értékelés: D+

(katonadani)

 1/7 Jacksonville Jaguars
 Josh Allen
 Edge, Kentucky

Érdekes választás, hiszen főleg offense-t vártunk a Jaguarshoz előzetesen, azonban így, hogy Allen elérhető volt, megnyílt a lehetőség a defense-draft előtt. Allennek tehetség alapján nem kellett volna itt bent lennie, ráadásul a Jaguars szeret előre draftolni, jövőre pedig így minden bizonnyal távozik majd Calais Campbell, az ő fizetését Ngakoue veszi át, Allennel pedig megvan az utánpótlás. Önmagában kifejezetten tetszik a pick, viszont a holtszezonbéli offense-erősítések elmaradása miatt nem vagyok maradéktalanul elégedett. Ha már beruháznak Folesra, akkor segíteni kellene, ez pedig nem történt meg egyelőre.

Értékelés: A-

(katonadani)

 Detroit Lions
 TJ Hockenson
 TE, Iowa

Patricia tudja, mennyire fontos egy sokoldalú, kiváló tight end, most a Patriots Northban is lesz egy ilyenje. Nem szokás ilyen magasan tight endet vinni, de Hockensonban tényleg minden megvan, ami kell.

Értékelés: A

(katonadani)

 1/9 Buffalo Bills
 Ed Oliver
 iDL, Houston

Nem hittem, hogy Oliver itt elérhető lesz, így viszont talán nincs ennél tökéletesebb pick az első körben. A harmadik legjobb játékos a 9. helyen, needre, egy olyan edző kezei alá, aki ki tudja hozni belőle a maximumot.

Értékelés: A+

(katonadani)

 TRADE 1/10 Pittsburgh Steelers
 Devin Bush
 LB, Michigan

Broncos kapja: 1/20 + 2/52 + 2020/3. kör

Nem volt olcsó, de tetszik, hogy meglépte a Steelers és fel mert cserélni Bushért, aki szerintem nagyon jó lehet Pittsburghben. Nem feltétlen a legjobb egy LB-ért felcserélni, de jelen esetben érthető.

Értékelés: B+

(katonadani)

 1/11 Cincinnati Bengals
 Jonah Williams
 OT, Alabama

Jöhetett volna irányító (Haskins), szerintem jobb lett volna új edző mellé új QB, de nem így gondolkodtak, ezen kívül viszont nem sok biztosabb választást találtak volna itt a top10-en kívül, Williamsben kvázi nincs bust-faktor, így hosszú időre megvan a támadófal egyik alapja.

Értékelés: A-

(katonadani)

Azt hittem valami megváltozott Cincinnatiben, de úgy tűnik kényelmes ugyanabban a mocsárban dagonyázni. Az egyetlen szzerencséjük, hogy Lock és Rosen is még elérhető számukra.

Értékelés: B+

(chester)

 1/12 Green Bay Packers
 Rashan Gary
 DL, Michigan

Erre nem számítottam igazán, de ha belül akarják használni, akkor nem rossz. Garyt nehezen tudom elhelyezni, hogy jó lesz-e a profik közt vagy sem, erre nem tudtam rájönni, de Pettine kezei alatt jó helyre került.

Értékelés: B

(katonadani)

 Miami Dolphins
 Christian Wilkins
 iDL, Clemson

Wilkinst imádom, a Dolphins újjáépülésébe pedig tökéletesek illik, nem sok jobb picket lehetett itt elképzelni.

Értékelés: A+

(katonadani)

 1/14 Atlanta Falcons
 Chris Lindstrom
 iOL, Boston College

Elég korai volt számomra ez a pick, jóval később is lehetett volna guardot találnia a Falconsnak. Persze jó kérdés, hogy Lindstromot pontosan hol vihették volna még el, és feltételezem ő kellett nekik, mert már előre is tudni lehetett róla, hogy outside zone rendszerben lesz a legjobb, a Falcons pedig elsősorban ezt használja, így kiválóan illik majd a rendszerbe. Viszont akkor minek adott a csapat két guardnak is hosszú távú, low end kezdő fizut a piacon? Összességében jól illik ide Linsdtrom, de korai volt ez még.

Értékelés: C

(katonadani)

 1/15 Washington Redskins
 Dwayne Haskins
 QB, Ohio State

A Redskins nagyon jól járt, az ölébe hullott az irányító, akit akart és nem kellett felcserélni érte. Ő volt a második legjobb irányító a classban, egyedül az húzza le kicsit az értékelést, hogy nem látom benne a potenciált, hogy kiváló legyen, de mondjuk elég magas a padlója – hasonlítottam már Alex Smithhez egyébként. Érdekes, hogy Haskins a negyedik legjobban fizetett QB jelenleg a Redskins rosterén.

Értékelés: B+

(katonadani)

 1/16 Carolina Panthers
 Brian Burns
 Edge, Florida State

Nem épp a Panthers típusának képzeltem el Burnst, aki a futás ellen nem a legjobb és nem az az igazi hagyományos 4-3 DE. Ellenben bőven jobb, mint a 16. legjobb játékos a classban és hiányposztra is érkezik, szóval jó ez.

Értékelés: A-

(katonadani)

 1/17 New York Giants
 Dexter Lawrence
 iDL, Clemson

Dave Gettleman hisz abban, hogy három örök igazság van a fociban: futni kell, meg kell állítani a futást, és siettetni kell az irányítót. A harmadikkal egyet is értünk, az első kettővel már kevésbé. Gettleman imádja a hústornyokat, Lawrence pedig ilyen játékos, ezért lehetett számítani az érkezésére. Alapvetően egy run stuffing NT, amilyenje van már a Giantsnek, habár én látok benne egy kis upside-ot a combine tesztjei alapján, hogy az irányítóra is veszélyes legyen, de azért mégis, korai volt ez neki eléggé.

Értékelés: C-

(katonadani)

Tavaly jött két DL is, tele van a free agency veterán minimumért elfocizgató NT-vel, de csak azért is bereachel egyre az első kör közepén. Profi munka, miközben a valódi hiányosságokat még mindig nem sikerült orvosolni.

Értékelés: D

(chester)

 1/18 Minnesota Vikings
 Garrett Bradbury
 C, NC State

Huh, Rick Speilman hazamehet az asszonyhoz éjjel, nem CB-t húzott. Jó kérdés, hogy C vagy G lesz, mindenesetre az látszik, hogy elsősorban a futójátéknak kedvez ezzel a csapat és kevésbé Cousinsnak, de persze ő is profitál majd belőle. Rendben van a pick, talán egy tackle jobb lett volna.

Értékelés: B+

(katonadani)

 1/19 Tennessee Titans
 Jeffery Simmons
 iDL, Mississippi State

Simmons top10-es tehetség, egyeseknél top5-ös, a Titans pedig nem egy év alatt fog nyerni, így megengedheti magának, hogy kivigye Simmonst, aki 2019-ben nem nagyon fogja segíteni a csapatot… na de 2020-ban!

Értékelés: A

(katonadani)

Nem láttam ezt a picket jönni a Titanstől, ahol nem a védőfal belseje az, ami első körös tehetségért kiált. Simmons jó bolt, még a sérülése ellenére is, de voltak olan játékosok még bent, akik nagyobb hiányposztra jöttek volna, és még idén is lökhettek volna a csapat szekerén.

Értékelés: B-

(chester)

 1/20 Denver Broncos
 Noah Fant
 TE, Iowa

Ezek szerint Flacco marad a QB, ami nem tetszik, de most nem is ez a kérdés. Flacco dobálja az egyik legtöbbet a tight endekre a labdákat, ezért sem lepett volna meg egy Hockenson pick 1/10-re, de így még jobb, mert út közben jött egy plusz idei második- és jövő évi harmadik körös cetli is.

Értékelés: A+

(katonadani)

Fantet szeretem, de tök fölösleges n+1-ig évben is a tight end picket erőltetni, még ha most választották ki a legtehetségesebbet mind közül Elwayék. Mondanám, hogy Fordot jobban elnéztem volna, de gondolom nem véletlenül csúszik.

Értékelés: B

(chester)

 TRADE 1/21 Green Bay Packers
 Darnell Savage
 S, Maryland

Seahawks kapja: 1/30 + 4/114 + 4/118

Sokan mondták, hogy Savage lesz az első elkelő safety, és szeretem is a játékát, de azért nem ennyire. Azt meg nem is értem, hogy miért kellett érte felcserélni… Sok féle variációt lehet vele és Amosszal játszatni majd, de biztos ért ennyit, felmozgással együtt?

Értékelés: C-

(katonadani)

 TRADE 1/22 Philadelphia Eagles
 Andre Dillard
 OT, Washington State

Ravens kapja: 1/25 + 4/127 + 6/197

Egyáltalán nem számítottam előzetesen OT húzásra, azt hittem még egy évig megnézik, mi lesz Mailatából. Ezek szerint nem, és megvan Peters örököse, és sérüléseiból kiindulva nem fogja a padot koptatni első évében sem Dillard, és mivel kiváló pass protector, így nem lesz problémája a beszállással. Drágának érzem ezt az ellenértéket, így nem lehetek maradéktalanul elégedett, de ő itt már steal volt.

Értékelés: B+

(katonadani)

 1/23 Houston Texans 
 Tytus Howard
 OT, Alabama State

Az Eagles kivitte a kiszemelt Dillardot, de hogy miért kellett ekkorát reachelni, az nagy talány. Ezek szerint Jawaan Taylor térde ennyire rossz, Forddal meg nem is tudom mi a baj… Howardnak jók a méretei meg jól mozog, szóval potenciálja van, de borzasztóan nyers – gimiben még QB volt -, nagyon gyenge a technikája, így nem látom, hogy hamar jó kezdő lehet belőle.

Értékelés: WTF

(katonadani)

 1/24 Oakland Raiders
 Josh Jacobs
 RB, Alabama

Ez a pickje rendben volt a Raidersnek, Jacobs jól illik a csapatba Lynch helyére.

Értékelés: B+

(katonadani)

 1/25 Baltimore Ravens
 Marquise "Hollywood" Brown
 WR, Oklahoma

Jó ellenértéket kapott a Ravens az Eaglestől, ezt is bele kell faktorálni az értékelésbe, illetve Brown is jó lesz, olyan szempontból mindenképp, hogy megnyitja majd a pályát, ami a futójátéknak is kedvez majd, illetve elkapás utáni tehetsége is kiemelkedő, ez is kellhet Lamarnak. Kicsit igazából Brownt sajnálom, hogy nem egy olyan csapatba kerül, ahol jobban kihasználják a tehetségét, de a Ravens oldalról ez rendben van.

Értékelés: A-

(katonadani)

 TRADE 1/26 Washington Redskins
 Montez Sweat
 Edge, Mississippi State

Colts kapja: 2/46 + 2020/2. kör

A Redskins állítja meg Sweat csúszását! A Colts simán hátraugrott 20 helyet, mert szinte nincs különbség a 26. és a 46. játékos közt, a Redskins pedig bebiztosítja a class egyik legjobb passzsiettetőjét. Mivel a leleteit nem láttam, így orvosi véleménnyel nem szolgálhatok, a szívprobléma megítélésének hiányában pedig ez egy kiváló pick.

Értékelés: A

(katonadani)

 1/27 Oakland Raiders
 Johnathan Abram
 S, Mississippi State

A személyisége király, a játéka már sokkal kevésbé tetszik. Nem atletikus, nem jó coverage-ben, egy sima box safety, habár annak jó lehet. Ez egyrészt nem túl értékes ma már, másrészt Karl Joseph is ott van még, aki ugyan nem játszik túl jól, de mekkora upgrade lesz Abram hozzá képest?

Értékelés: D

(katonadani)

 1/28 Los Angeles Chargers
 Jerry Tillery
 iDL, Notre Dame

Rendben van, a védőfalat kellett erősíteni, Tilleryben pedig elég nagy potenciál lakozik, pass rushban kifejezetten hasznos belülről, de futás ellen vannak hiányosságai, ez pedig még problémát jelenthet a Chargersnél.

Értékelés: B+

(katonadani)

 1/29 Seattle Seahawks
 LJ Collier
 Edge, TCU

A Seahawks a hátracsere után két pickkel rendelkezett egymás után, és cselesek voltak Schneiderék, mert hagyták lefutni az órát, azonban mivel ők maguk jöttek utána, így nem ugorhatott be senki más eléjük. Így találtak végül cserepartnert a Giants személyében és még húzhattak is egyet itt. Érdekes volt a helyzet, ahogy a pick is. Nem volt benne a top70 játékosomban Collier, ilyen szegény ember Michael Bennettje lehet belőle végülis, de nem látom benne azt a potenciált, hogy első köröshöz méltó teljesítményt nyújtson. Nagyon korai ez nekem.

Értékelés: D-

(katonadani)

 TRADE 1/30 New York Giants
 DeAndre Baker
 CB, Georgia

Seahawks kapja: 2/37 + 4/132 + 5/152

Ez volt a Giants legjobb pickje az első napon, de itt sem lennék elégedett a szurkolók helyében. Baker egy nagyon jó cornerback lehet, kiváló képességei vannak, azonban én nagyon fáztam tőle – hallható a felvezetőnkben is -, mert rossz a munkamorálja, a hozzáállása.

Értékelés: C+

(katonadani)

Edge rusher és RT még mindig nem jött, na de majd a második kör elején, gondolhatnánk, erre elboltolják azt a picket Bakerért, akit én nem igazán kedvelek. Kimaxolta az autizmust Gettleman.

Értékelés: D

(chester)

 TRADE 1/31 Atlanta Falcons
 Kaleb McGary
 OT, Washington

Rams kapja: 2/45 + 3/79

A Rams baromi jól járt ezzel a cserével, a Falconstól pedig nem igazán értem. Az oké, hogy tackle, hiszen Sambrailo nem megoldás. De miért McGary? Nagyon nyers játékos, akinek kiváló méretei vannak és potenciál lehet benne, de nagyon nyers a technikája, rossz a lábmunkája és a kéztechnikája is, magasan is tartja magát, oldalirányú mozgása sem megfelelő… Sok negatívum ez egy első körös tackle-nél, főleg ha felcserél érte az ember. És kit akartak megelőzni? Vagy miért volt ilyen kihagyhatatlan?

Értékelés: D-

(katonadani)

 1/32 New England Patriots
 N'Keal Harry
 WR, Arizona State

A Pats lehet, hogy fantasy rookie 1/1-gyé tette Harryt ezzel a választással. Kellett elkapó, a preferencia pedig Harry volt ezek szerint. Nem vagyok benne biztos, hogy ő lesz a legjobb WR, de feltétlen ellene sem fogadnék.

Értékelés: B+

(katonadani)

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások