Connect with us

Draft

Final mock draft – Balentin

Nemsokára indul a móka, a forgatag, most pedig jöjjön egy olyan mock, ami felkavarja az állóvizet és már az elején olyan húzásokat jósol, amitől felrobban a draft és minden a feje tetejére áll!

 1/1 Arizona Cardinals
 Kyler Murray
 QB Oklahoma

Meglepetés vagy nem, de Steve Keim és Kliff Kingsburry együttesen amellett döntenek, hogy Murray lesz a franchise új arca, akire az új főedző olyan rendszert szabhat, ami jól áll majd neki. Merész húzás, főleg azt figyelembe véve, hogy a GM-nek ez lehet az utolsó dobása, de mindenesetre rengeteg izgalom költözhet újra vissza a sivatagba.

 TRADE! 1/2 Oakland Raiders
 Drew Lock
 QB, Missouri

 

A 49ers adja: 2019/1

Raiders adja: 2019/1 (4) + 2019/1 (27) + 2020/2 +2020/4

Az izgalom pedig nem csak a Cardinalshoz, hanem a Raidershez is visszaköltözik, akik meghúzzák a ravaszt és úgy döntenek, hogy nincs miért várni, ki kell húzni az óriási karerővel rendelkező Lockot, aki olyan mélységi célpontokkal dolgozhat majd, mint Antonio Brown és Tyrell Williams. Óriási árat fizetnek ezért és természetesen nagy reach is ez a pick, de az már körvonalazódik, hogy nem Carr a franchise megmentője.

 1/3 New York Jets
 Nick Bosa
 EDGE, Ohio State

Röhög a markába a Jets, akiknek ezzel nem is olyan sürgős a hátra csere, mert az ölükbe hullott a draft legjobb játékosa, egy olyan tehetség, aki nem minden évben terem, ráadásul egy olyan posztra, amit New York zöld részén hosszú évek óta nem tudnak megoldani.

 

 1/4 San Francisco 49ers
 Quinnen Williams
 DL, Alabama

BPA alapon gondolkodik a Niners, akiknek bár nem need a defensive tackle, de inkább szeretnének Williamssel játszani, mint ellene. Egy ilyen tehetséget nem illik bent hagyni, és ha abban gondolkodunk, hogy a modern kori NFL-ben mennyire fontos a belső nyomás, akkor enm is kell magyarázni ezt a húzást. A cserével pedig egy extra első körük lett idén, amivel sok mindent lehet majd kezdeni.

 TRADE! 1/5 Cincinnati Bengals
 Dwayne Haskins
 QB, Ohio State

Buccanneers adja: 2019/1

Bengals adja: 2019/1 + 2019/2 + 2020/3 + 2020/6

A Bengals is ki szeretne lépni a Dalton nyújtotta középszerűségből és úgy gondolkodik, hogy új főedző mellé egy új QB dukál, akivel meg lehet reformálni a csapatot, hogy újra az AFC Észak trónjáért harcolhassanak. Haskins nem egy kész termék, nem egy tökéletes prospect, de egy jó támadóstratéga tudja, hogy kell felépíteni egy ilyen fiatalt, Zac Taylorban pedig megvan a potenciál, hogy együtt naggyá váljanak.

 1/6 New York Giants
 Josh Allen
 EDGE, Kentucky

New York másik csapata is örülhet, mert ölükbe esik egy újabb BPA needre, nem is kell sokat gondolkodniuk, hogy meghúzzák az egyik leglyukasabb posztra a picket. Allen is egy nagyon ritka tehetség, akivel hosszú évekre meg lehet oldani az egykoron legendás pass rush után megmaradt űrt.

 

 1/7 Jacksonville Jaguars
 Jonah Williams
 OT, Alabma

Nagy a kérdés Florida északi részén, hogy képzelik el az újdonsült irányítójuk megvédését, amire a válasz Jonah Williams lesz, akitől hosszú hónapok óta el van ájulva a front office. Egy nagyon magasan képzett, intelligens és a technikai tudását folyamatosan fejlesztő tackle-ről van szó, aki Cam Robinsonnal egy nagyon Alabama duót fognak alkotni a fal két szélén.

 

 1/8 Detroit Lions
 TJ Hockenson
 TE, Iowa

A mock draftom eddig sem szűkölködött meglepetésekkel, ez a pick sem üt el ezektől. Nem a tight end a legnagyobb hiányossága a Lionsnak, de elletétben Ebronnak, Hock tényleg egy korszakos tehetség, akire megéri magas picket áldozni, hiszen a passz- és futójátékban is nagy szerepe lesz már az első évtől. Stafforddal párosítva pedig egy halálos duó lesznek.

 

 1/9 Buffalo Bills
 Ed Oliver
 DL, Houston

A Bills lecsúszott a legnagyobb kedvencéről, akit pont a Lions vitt az előző pickkel, de így sem kell aggódni, mert egy BPA húzással a class egyik legnagyobb potenciállál bíró belső védőfalembere még az övék lesz. Oliver stockja fel-lemozgott a draft process során, de Buffalóban belátták, hogy ő top5-ös tehetség, akit nem szabad bent hagyni.

 1/10 Denver Broncos
 Devin White
 LB, LSU

Vic Fangio tavaly is egy olyan linebackerhez nyúlt, aki kiváló coverage képességekkel rendelkezik, idén sem lesz ez másképp, csupán egy másik csapattal. Fangio-esque játékos White is, aki linebackerként top10-ben drágának bizonyul, de a Broncosban alapköve lesz a védelemnek.

 1/11 Tampa Bay Buccanneers
 Jawaan Taylor
 OT, Florida

Az egyik legnagyobb need a Bucsnál, hogy hosszútávon meg tudják védeni az irányítójukat, amiben nagy segítség lesz Taylor, akit sokan még Williamsnél is nagyobb tehetségnek tartanak. Azzal, hogy kicseréltek 1/5-ről sokat nyertek, főleg úgy, hogy a class egyik legelitebb offensive tackle-je náluk fog dolgozni.

 1/12 Green Bay Packers
 Brian Burns
 EDGE, Florida State

Match made in heaven, tarja a mondás. Hiába jött Zadarius és Preston Smith FA-piacon, kell egy rendkívül fiatal tehetség is, aki akkor is jó lesz, ha a két új igazolás nem válik be. Ez a párosítás pedig az egyik legtökéletesebb a drafton, Burns ideális helye Green Bay-ben van.

 TRADE! 1/13 Carolina Panthers
 Montez Sweat
 EDGE, Mississippi State

A Dolphins adja: 2019/1

A Panthers adja: 2019/1 + 2020/3 + 2020/5

Az edge rusherek nagyon megindultak a draft első felében, ezért a Panthers sem lehet rest, fel kel mozogniuk, hogy megszerezzék a maguk emberét. Sweat tökéletes fit, atletikus, gyors, robbanékony, olyan rusher, aki régen nem volt Carolinában. Vannak egészségügyi problémái, de nemez fogja visszavetni őt attól, hogy magasan keljen el.

 1/14 Atlanta Falcons
 Christian Wilkins
 DL, Clemson

 

Atlantában imádják a Clemsonon végző prospecteket, ez Wilkinsszel sincs másképp. Jarrettaláírta a taget, mellé pedig kell egy kicsivel másabb stílusú belső falember, aki segíthet a nem túl erős pass rush-nak, hogy újra életre keljen. Hozzáállásával, vezéregyéniségével pedig egy igazi példaképet fogtak, aki nagy hasznára fog válni az öltözői hangulatnak is.

 1/15 Washington Redskins
 DK Metcalf
 WR, Ole Miss

 

A Washington évek óta keresi az elsőszámú elkapóját, akit Doctsonban nem sikerült meglelni, Metcalf viszont egy teljesen más színvonalat képvisel. Ő tényleg az a játékos,  akihez bármelyik downon nyugodtan oda lehet fordulni, nem fogja cserbenhagyni sem Keenumot, sem pedig a francise új arcát.

 1/16 Miami Dolphins
 Clelin Ferrell
 EDGE, Clemson

Kimondva vagy kimondatlanul, de tankolás van Miamiban, ezért nekik ez a csere tökéletes, főleg úgy, hogy kvázi nem maradt épkézláb edge risher a csapatban. Ferrell – ahogy clemsoni társai – is egy nagyon jó karakter, aki az újjáépülő Dolphins belső magjának lesz majd a tagja, de nem csak hozzáállásával, teljesítményével is az élén fog járni a csapatban.

 1/17 New York Giants
 Devin Bush
 LB, Michigan

Dave Gettleman sajátos draftolási stratégiája miatt nem kell meglepődni, hogy nem offensive tackle vagy egy top elkapó, esetleg egy cornerback jön ezzel a pickkel, ő inkább a hagyományos utat járja és a legjobb bennmaradó linebackert veszi ki a poolból. Bush egy kiváló játékos, ritka atléta, de az nagy kérdés, hogy valóban ez-e a legjobb pick a Giantsnek akkor, mikor más kérdések is megválaszolatlanul állnak.

 1/18 Minnesota Vikings
 Andre Dillard
 OT, Washington State

 

Szinte biztosra lehet venni, hogy a Vikings a támadófalba húz, kérdés, hogy előbb a guard vagy a tackle posztra akarnak embert. Az idei első pickjük prémium posztra jön, mégpedig a legjobb passzblokkoló tackle-t hívják magukhoz, hogy Kirk Cousins a fal széléről végre megfelelő védelmet kaphasson.

 1/19 Tennessee Titans
 Garrett Bradbury
 OG, NC State

Bár érkezed Roger Saffold, de a jobboldali guard poszton még mindig nincs hosszútávú megoldás Kevin Pumphile-lel, ezét mindenképp kell ide is az erősítés. Az idei draft legjobb belső falembere pedig Bradbury, aki nem egy Quenton Nelson, de hatalmas impaktja lesz a játékra már az első snaptől fogva, mert rendkívül atletikus és technikás játékos.

 1/20 Pittsburgh Steelers
 Byron Murphy
 CB, Washington

 

Nehéz eldönteni, hogy egy adott draft első körében a Steelers kit akar majd választani, de két pozíciónál szinte mindig elfér a segítség: edge rusher és cornerback. Az Artie Burns-projekt nem vált be, ezért kelleni fog egy potens játékos a szélre, aki zone-ban és manben is egyaránt kiváló. Nem kell megijedni attól, hogy némileg alacsony, mert ez már nem akkor hátrány, jó sémával pedig orvosolható is.

 TRADE! 1/21 Philadelphia Eagles
 Rashaan Gary
 EDGE, Michigan

A Seahawks adja: 2019/1

Az Eagles adja: 2019/1 + 2019/4 + 2020/3

Addig kell ütni a vasat, amíg meleg, a Super Bowl ablak pedig tárva-nyitva az Eaglesnél, ameddig Wentz újonc szerződésen van, és könnyen foghatók drágább FA-igazolások. Ezért cserél fel a csapat egy olyan védőfalemberért, aki kint és bent egyaránt jól tud dolgozni, pass rush-ban kiváló és azonnali segítség lesz Barnett másik oldalán.

 1/22 Baltimore Ravens
 Marquise Brown
 WR, Oklahoma

Adja magát, hogy melyik poszton kell a legnagyobb fejlesztés a Ravensnél, Jacksonnak olyan elkapót kell keresni, aki könnyen üresre tudja játszani magát, illetve megvan a képessége, hogy sok yardot tegyen hozzá a játékokhoz. Ezzel pedig definiáltam is Brownt, aki kiváló játékszere lehet a 2019-ben a passzjátékra többet hagyatkozó irányítónak.

 1/23 Houston Texans 
 Cody Ford
 OT, Oklahoma

Aki ismeri Fordot, az látja benne a potenciált, hogy nem csak jobb, hanem baloldai tackle-ként is meg tudja állni a helyét. Ami pedig angyon értékes benne, hogy egy spread alapú rendszerben angyon jól működött passzblokkolásban, a Texansnak pedig pont erre kell építenie, amikor újjá akarja építeni a falat a franchise arca körül.

 1/24 Oakland Raiders
 Greedy Williams
 CB, LSU

 

A Raiders az új vezetésével szeret out of the box gondolkodni, de a corner pick közel sem annyira meglepő, mint első ránézésre. Conley egyelőre nem vált be, de még nem szabad temetni őt, viszont a másik oldalon sincs megoldás ezen a poszton. A nehéz karakterű játékosokkal pedig úgy tűnik, nincs gondja a front office-nak, már csak arra van szükség, hogy megtanítsák megfelelően szerelni.

 1/25 Seattle Seahawks 
 Nasir Adderley
 S, Delaware

Egyből jobb helyzetben van a Seahawks és dönthetnek, hogy kiket akarnak az első két pickjükkel. Az edge rusher hirtelen nagy need lett, de itt már nincs olyan játékos, aki megérné és azt is lehetett látni, hogy korábban sem értékelte olyan nagyra ezt a posztot a front office. Ezért inkább a Thomas utáni űrt töltik be egy hatalmas range-ű safetyvel, aki tökéletes fit a Hawks Cover 1/3-as sémájába.

 1/26 Indianapolis Colts
 AJ Brown
 WR, Ole Miss

 

Kell az elkapó Lucknak, mert fegyver nélkül nehéz lesz Super Bowlba jutni, a cél pedig egyértelműen az, hogy az AFC trónjára vissza akarnak ülni. Brown szépen csendben pedig az egyik legkorrektebb elkapó idén, nincs nagy felhajtás körülötte, de egy nagyon jó és tiszta prospect, akit sok módon használhat majd Reich, hogy Luck dolgát könnyebbé tegye.

 1/27 San Francisco 49ers
 Chauncey Gardner-Johnson
 S, Florida

A safety rush is megkezdődött Adderley kiválasztásával, a 9ersnek pedig hasonlóan szüksége van egy sokoldalú defensive backre, aki a nickel backtől a single high-ig mindenhova bedobható. Tartt társaságában pedig egy egészen ütős páros lehet a két safety posztot tekintve.

 1/28 Los Angeles Chargers
 Dalton Risner
 OT, Kansas State

A Risner pick egy álomszerű forgatókönyv a Chargers számára, akiknek Tevi Sammel a jobboldali tackle pozíciója közel sem olyan, amivel a Super Bowlról álmodhatnak. Risner viszont egy egészen magasan képzett játékos, akit leginkább futásnál tudnak majd jóval átlagon felett használni, de passz szituációban is megfelelő upgrade lesz a csapatnak.

 1/29 Seattle Seahawks (via Clark trade)
 Jerry Tillery
 DL, Notre Dame

Clark ment, viszont a falból nem a posztjára találnak ezúttal megoldást Seattle-ben, hanem egy olyan játékost választanak ki, akit a front office imád. Némileg magyarázhatatlan pick, de a Seahawks is szereti a maga útját jári, Tillery pedig ennek ékes példája. Vele pedig újra feléledhet a belső pass rush a  csapatnál.

 1/30 Green Bay Packers
 Noah Fant
 TE, Iowa

Az első kör legnagyobb nyertese a Packers, hiszen két blue chip játékos landol náluk, két olyan posztra, ahová már nagy szükség volt. Green Bayben hosszú évek óta instabil a TE játék, ezt fogja feloldani Fant, aki egy hiperatléta, egy olyan célpont, aki széltébe és hosszába is meg tudja nyújtani a pályát.

 1/31 Los Angeles Rams
 Jeffery Simmons
 DL, Mississippi State

A Rams több úton is elindulhat a drafton, de a legnagyobb szerencséjükre a kör végén egy BPA pick hullik az ölükbe Simmons személyében. A tehetséges falember nem fog felépülni a szezon kezdetére, de a Rams van abban a luxusban, hogy ezt megengedje magának, utána pedig sok sikert az ellenfeleknek, mikor Donald, Brockers és ő fog majd egyszerre rohamozni.

 1/32 New England Patriots
 Deebo Samuel
 WR, South Carolina

Bill Belichick még sose húzott elkapót az első körben, Samuel fogja ezt a sorozatot megtörni.  Edge rusherben, safety-ben is vannak gondok, de Edelman mellett lassan már nem maradt épkézláb wide receiver, Samuel pedig egy nagyon tipikus Pats pick/proespect, fineszességével, technikai tudásával tökéletes fit a rendszerbe.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!