Connect with us

Draft

Final mock draft – Chester

Elérkeztünk a finishez, órák választanak el minket a 2019-es szezon játékosbörzéjétől, az FK! szerkesztői pedig jó szokásukhoz hűen nekilátták megjósolni a draft első napjának történéseit. Túl nagy volt a csábítás ahhoz, hogy ne ragadjak én is billentyűzetet egy mockhoz, így az én képzelt első napomat is elolvashatjátok!

[quote]Fontos, hogy ez a mock azt mutatja meg, hogy szerintem mit fognak a GM-ek csinálni, így nézzétek majd a pickeket. A többiek, illetve a korábbi mock draftjainakt ITT megtalálhatjátok.[/quote]

 1/1 Arizona Cardinals
 Nick Bosa
 EDGE, Ohio State

Én tartom, hogy tavaly nem véletlenül cserélt fel ugyanaz a GM Rosenért, aki most a pletykák szerint ismét QB-t választana. Van alapja a Murray-mizériának, nem tagadom, de szerintem ez inkább felhívás egy esetleges cserére. Mert a Cardinals számára az lenne az ideális, ha valaki bankot robbantana az 1/1-es cetliért, de vélhetően nem fog. Így marad az, hogy ahogy tavaly, úgy most is megkapja a class legjobb passzsiettetőjét Vance Joseph az aktuális védelmébe.

 1/2 San Francisco 49ers
 Quinnen Williams
 iDL, Alabama

Ha másra nem is, arra tökéletes az előző Bosa-pick, hogy a 49ers számításait keresztülhúzza. Sok helyre férne erősítés, értéken mégis kevés játékos jöhet szóba. A csere itt is tökéletes forgatókönyv lehetne, de nem látom kinek érné meg ilyen magasra feljönnie. Így marad Quinnen Williams, aki nálam a legbiztosabb pick a drafton.

 1/3 New York Jets
 Ed Oliver
 iDL, Houston

A Jets ténylegesen árulja a pickjét második kör hiányában, de továbbra sem gondolom, hogy bárki felmozogna ilyen magasságig, hiába van még bent Murray. Hogy mennyire igazak azok a riportok, hogy a Jets trade nélkül is Olivert nézte ki a harmadik picken, azt nem tudom, de én felültem most erre a vonatra. Gregg Williamsnél viszont jó kezekbe kerülne.

 1/4 Oakland Raiders
 D.K. Metcalf
 WR, Ole Miss

Nagyon nehéz kiigazodni a Raidersön amióta Jon Gruden átvette az irányítást. Kyler Murray-t vár a nép, de mégsem irányítót választanak Mayockék! A korábbi draftszakértő azt nyilatkozta, hogy csak akkor választanak irányítót, ha az tehetségesebb mint Derek Carr. Mivel ebben a mockban a GM-ek fejével gondolkodok, belemásztam a 60 éves szakember kobakjába is, és nem egyszerű megfejteni a szándékait.

Mayock tavalyi boardján Baker Mayfield a 4., Lamar Jackson pedig az 5. irányító volt, 2012-ben Russell Wilson a top 5 közelében sem volt, ellenben Robert Griffin III-öt imádta. Hirtelen ezek a játékosok jutnak eszembe hasonlítási alapnak Kyler Murray-hez, és bizony nem azt mutatják a jelek, hogy neki az Oklahoma irányítójára van szüksége. Hogy Metcalfra van-e, miután rogyásig hoztak elkapókat az idei offseasonben, ellenben a védelem szinte romokban hever, arról lehet vitatkozni. Grudenből és belőle viszont kinézem, hogy szerelmesek lettek az elképesztő atletikai mutatókkal rendelkező játékosba, és így kívánják felturbózni az offense-t. Nincs NFL draft WTF pickek nélkül, a Raiders esélyes lehet az első ilyenre.

 1/5 Tampa Bay Buccaneers
 Jonah Williams
 OT/OG, Alabama

Bruce Arians azért érkezett Floridába, hogy Jameis Winston újonc szerződésének utolsó évében el lehessen dönteni, hogy ő a megfelelő irányító a franchise élére a jövőben, vagy nem. Ennek érdekében a támadósornak kéne prioritást élveznie a drafton, amire Williamsnél jobb pick nincs az ötödik választási jogon. Az Alabama üdvöskéje azonnali kezdő lehet RG poszton, de kérdés, hogy később marad itt, vagy a veterán Demar Dotson utódja lesz RT-ként.

 1/6 New York Giants
 Josh Allen
 EDGE, Kentucky

Matt Miller múlt heti riportja szerint a Giants szeretné draftolni Haskinst a 6. picken, de vajon ebből mennyi a smoke screen? Dave Gettleman az a general manager, akinek innentől semmit nem hiszek már el a jövőben, így ennek sem dőlök be. Adam Schefter szavait tudom csak idézni, hogy miért Allenre esik Gettleman választása: ez a védelem Vernonnal és Colinsszal a fedélzeten volt liga 30., most pedig már ők sincsenek itt.

 1/7 Jacksonville Jaguars
 Jawaan Taylor
 OT, Florida

Nick Foles leigazolásával a QB-piacról kihúzta magát a Jags a drafton, ellenben egyértelművé tette nálam, hogy mi felé kell orientálódni: vagy fegyvert, vagy védelmet adni neki. Előbbiből nálam nincs értéken itt senki, Taylor viszont azonnali kezdő lehet a támadófal jobb oldalán.

 TRADE! 1/8 Los Angeles Chargers (from Lions)
 Kyler Murray
 QB, Oklahoma

Lions adja: 1/8

Chargers adja: 1/28 + 3/91 + 2020/1

Megvan az első csere, ráadásul nem is akármilyen! A Lions is azon csapatok közé tartozik, amely hátrébb mozoghat a drafton, még ha nem is feltélen ekkorát, de túl jó offert kaptak LA-ből. A Chargerst amúgy is az “idei Saintsnek” gondoltam, mint aki “win now” módban felcserélne egy égető hiányposztra, de ezt új szintre emelheti Tom Telesco ezzel a választással. A Chargers nem véletlenül nézegetett mozgékonyabb QB-kat Rivers backupjának, Cardale Jones, Geno Smith és Tyrod Taylor után elmondhatják, hogy nem csak mozgékony, de immáron tehetséges irányítóval is rendelkeznek. Rivers szerződése jövőre lejár, 38 évesen pedig nem biztos, hogy terveznek még vele a Chargersnél. Elég erős a csapat ahhoz, hogy ezt a húzást meglépje Telesco, beáldozva a jövő évi első kört is, hiszen a határ a csillagos ég lehet.

 TRADE! 1/9 Cincinnati Bengals (from Bills)
 Drew Lock
 QB, Missouri

Bills adja: 1/9 + 6/181

Bengals adja: 1/11 + 4/110

A Bengals azzal, hogy megvált Marvin Lewis vezetőedzőtől, talán elindult azon az ösvényen, ami a biztos, ám középszerű mocsárből kivezetheti a csapatot a tartós rájátszás részvételhez – már csak az irányítót kéne lecserélni ehhez. Dalton nem rossz játékos, de benne ez a max, ennyivel meg egy pályakezdő vezetőedző véleményem szerint egyszerűen nem elégedhet meg. Zac Taylor korábbi irányítóként jól tudja, hogy mi szükséges ehhez a játékhoz egy QB-tól, ám egy dolog nem tanítható, holott nála ez a prioritás: a vezetői képesség.

Ezért Lock, és nem Haskins a Bengals új irányítója. Benne megvan a potenciál, hogy a karizmájával lendítsen egy támadósoron, sokkal tapasztaltabb Haskinsnél, és Taylornak talán több lehetősége van vele a pályán, mint a Buckeyes reménységével. A Broncos állítólag kedveli Lockot, a Chargers cseréje pedig beindíthatja a QB rusht, amiből nem akar kimaradni a Bengals, így kénytelen felmenni érte, bár legalább nem kerül sokba.

 1/10 Denver Broncos
 Devin White
 LB, LSU

A Broncos talán csak ködösített Lockkal, talán nem, de hála ennek tökéletes forgatókönyv alakult ki azzal, hogy Devin White lecsúszott a 10. pickre. Vic Fangio kiemelt hangsúlyt fektet a linebackerekre, márpedig az a szekció elég gyengécske Denverben, amit a legjobb játékossal erősíthet meg az idei classból.

 1/11 Buffalo Bills (from Bengals)
 T.J. Hockenson
 TE, Iowa

Azzal, hogy a free agency ráment az offense-re, a védelem kiegészítése a draftra maradt – pech, hogy akik leginkább illettek volna ide, már kimentek. Prémium védők nincsenek, pérmium fegyver viszont van, és nem is haboznék sokat Hockenson kiválasztásával. Alakul Allen körül az az elkapó állomány.

 TRADE! 1/12 New York Giants (from Packers)
 Dwayne Haskins
 QB, Ohio State

Packers adja: 1/12

Giants adja: 1/17 + 3/95 + 4/108

Lehet mégsem kamuzott Gettleman? Az biztos, hogy ha Haskins ilyen mértékű csúszásba kezd, akkor a Giantsnek fel kell mennie érte még a Dolphins és a Redskins előtt. A Packers célpontja remélhetőleg Hockenson itt, így azzal, hogy ő kiment a boardról, belefér ez az 5 hely hátramozgás.

 1/13 Miami Dolphins
 Brian Burns
 EDGE, Florida State

A Dolphins úgy tűnik komolyan gondolja az újjáépítést, ami a teljes keret kipucolását jelentheti. Charles Harris 2017-es kiválasztása eddig nem vált be, de jelenleg ő a legjobb passzsiettető a rosteren, ez pedig nem maradhat így – Burnsszel a fedélzeten nem is fog.

 1/14 Atlanta Falcons
 Montez Sweat
 EDGE, Mississippi State

Sokkal korábban ki kellene mennie Sweatnek egy ideális világban, ám sajnos a szívével kapcsolatos hírek nem egy csapatot fognak eltántorítani. Én optimistaként csak idáig hagynám csúszni, de könnyen lehet, hogy az éjszaka folyamán sokkal hátrébb talál majd csapatot. Dimitroffnak persze ezzel mit sem kell törődnie, hiszen egy Sweat szintű erősítés bőven ráférne arra a védőfalra, hiszen Beasley jövőre szabadügynök lesz, McKinley meg képtelen egészséges maradni egy teljes szezonon át.

 1/15 Washington Redskins
 Clelin Ferrell
 EDGE, Clemson

Azzal, hogy képes volt Case Keenumot is elhozni Bruce Smith, számomra egyértelművé tette, hogy itt szó sincs újonc irányító kiválasztásáról, az első körben legalábbis biztos nem. Több poszton is ráfér az erősítés a fővárosiakra, de a szélső passzsiettető depth bántóan üres, amit azonnal pótolni kell. Nem Ferrell a kedvenc prospectem, de nem is nekem kell tetsszen Alabama edge pedig nincs itt értéken.

 1/16 Carolina Panthers
 Cody Ford
 OT/OG, Oklahoma

Newton válláról nem hallani jó híreket, ha pedig továbbra is szeretné Marty Hurney, hogy Super Cam legyen a franchise irányítója, akkor meg kell védenie a jövőben. Ford posztja, sok sorstársával egyetemben még nem meghatározott a profik között, de ez itt most akár szerencse is lehet. Daryl Williams jövője ugyanis nem betonbiztos a fal szélén…

 1/17 Green Bay Packers (from Giants)
 Noah Fant
 TE, Iowa

Nem marad elsőkörös tight end nélkül a Packers, és még az ádáz ellenfelek lesben álló szemei előtt kiválasztja Fantet. Meg is van Jimmy Graham utóda hosszú távra, remélhetőleg vele nagyobb sikert arat majd az offense.

 1/18 Minnesota Vikings
 Johnathan Abram
 S, Mississippi State

Rick Spielman szeret előre gondolkodni a draftokon, és mindig a jövő évi free agency lebeg a szeme előtt az aktuális játékosbörzén. Nos, Minnesotában jelenleg nem csak jövőre, de idén sincs méltó partner Harrison Smith mellé a secondarybe – mostanáig. Nincs draft reach nélkül, de királyabb lenne egy ilyen pick mint egy OL kiválasztása, Abram pedig pusztító lenne Zimmer kezei alatt.

 1/19 Tennessee Titans
 Chris Lindstorm
 OG, Boston College

Egyszerűen nem tudom hova tenni ezt a Titanst. Papíron már több éve jól néz ki a csapat, amit a pályán rohadtul nem látunk viszont. A mostani is gyakorlatilag egy kész keret minimális hiányosságokkal, viszont Mariota megvédése itt is prioritás kell legyen. Kline helyére egy olcsóbb, fiatalabb pótlással hamar orvosolni lehet a támadófal egyetlen sebezhető pontját.

 1/20 Pittsburgh Steelers
 Devin Bush
 LB, Michigan

Továbbra sem egyszerű a Steelersnek választani. Több fontos távozó is akadt, ám papíron minden posztra megvannak. A secondaryn gondolkodtam először, és ha rajtam múlna, már landolna is egy cornerback a rosterre, de Bush annyira passzol a Steelers utóbbi években kialakított szempontjaiba, hogy szerintem beleszerelmesedtek, Mark Barron ide vagy oda.

 TRADE! 1/21 Green Bay Packers (from Seahawks)
 Christian Wilkins
 iDL, Clemson

Seahawks adja: 1/21

Packers adja: 1/30 + 4/108 (from NYG) + 4/118

Ha eddig kételyeitek lette volna, hogy ez már nem a Ted Thompson éra, immáron ne legyen. Gutekunst megfontolt, de agresszív move-okat hajtott végre eddig, ez sem lenne ez alól kivétel. Hiába az extra pick a Clark-trade-ből, a Seahawks még így is borzasztó kevés pickkel rendelkezik, így részükről biztos nem akadály egy ilyen csere. A meglévő 10 pick és a Giantsszel kötött boltnak hála van bőven muníció csere-berélni, és itt már sűrűsödik az a mezőny, akinek Wilkinsre fáj a foga. Mike Daniels szerződése jövőre lejár, így időszerű lenne jó packersös szokás szerint előre gondoskodni az esetleges távozásáról, egyben kiváló rotációt biztosítana a D-Line közepén.

 1/22 Baltimore Ravens
 A.J. Brown
 WR, Ole Miss

Meg merek rá esküdni, hogy elkapó fog érkezni Baltimore-ba, mert Willie Snead még a CFL-ben sem lehet a elkapó egy csapatban, nem hogy az NFL-ben. Sőt, azt is megkockáztatom, hogy Brown lesz a vezetékneve az új elkapónak, de hogy melyik… Mivel egészséges és nagyobb, AJ-re tippelek, hacsak nem trade-el ki innen a Ravens.

 1/23 Houston Texans 
 Andre Dillard
 OT, Washington State

Nincs itt semmi látnivaló! A védelemben több helyen is lyukak keletkeztek, de nem engedheti meg a Texans, hogy Watsont továbbra is a Deák téri belépőkapuk hatékonyságával védje a támadófal.

 1/24 Oakland Raiders (from Bears)
 Rashan Gary
 EDGE, Michigan

Borzasztóan kell ebbe a védelembe olyan játékos, aki fellendítheti a pass rusht. Garyt sokáig 1/4-en emlegették a Raidershez, de szinte biztos, hogy csúszni fog, kérdés hogy meddig. 24-ig talán nem, ám ha mégis, akkor a Raiders köszöni szépen, és kiválasztja az utolsó edge rushert, aki az első körbe várható. Már ha edge rusher lesz…

 1/25 Philadelphia Eagles 
 Jerry Tillery
 iDL, Notre Dame

Az Eagles is azon csapatok közé tartozik, amelynek nagyon nehéz játékost választani, mert papíron jól néz ki a keret. Rosemannél a trade mindig benne van a pakliban, de most marad a helyén, és a megszokott módon próbálja fenntartani a csapat erősségét: mélyíti a falakat. Akad olyan külföldi elemző, aki szerint ez a pick steal lenne, de szerintem is remek érték itt az egyre jobban a köztudatba férkőző Tillery.

 TRADE! 1/26 Buffalo Bills (from Colts)
 Marquise Brown
 WR, Oklahoma

Colts adja: 1/26

Bills adja: 2/40 + 3/74

A Colts szerintem a Wilkins-Tillery kettősre pályázna ezen a helyen, így jobbára extra picket szerezve hátrálnak kicsit. Brownt az isten is arra teremtette, hogy Josh Allen rádobálja a 40-50+ yardos zsugákat, ennek valahogy meg kell történnie az első napon. Abban sem vagyok biztos, hogy itt még elérhető lesz, de ha igen, akkor a Billsnek nem szabad haboznia. Talán luxus pick lehet John Brown túfizetése szerződtetése után, de ha tényleg Allennek akarnak kedvezni, akkor ez lehet rá a legjobb módszer.

 1/27 Oakland Raiders (from Cowboys)
 Byron Murphy
 CB, Washington

Bármilyen tehetséges védő segítség ebbe a Raidersbe, mindegy milyen poszton játszik. Murphy talentuma nem vitakérdés, az utóbbi években washingotni cornerekkel nem lehetett mellé lőni, a Raiders sem fog.

 1/28 Detroit Lions
 Daniel Jones
 QB, Duke

Játszunk el a gondolattal egy picit! Stafford nem rossz irányító, de ki tudja, hogy az új stáb vele tervez-e hosszú távon? Plusz 2021-re már bőven haszonnal túl lehetne adni rajta, ha netán elvesztené a bizalmat a csapat felől. Nem valószínű egyébként hogy ez bekövetkezik, de a mock draftok erre jók, játék a lehetőségekkel. Ha nem kaptak volna ebben a szcenárióban egy extra jövő évi első kört, akkor biztos nem húznék ide QB-t, de így simán beleférhet ez a luxus is. Ha más nem, befektetésnek jó lehet később, lásd Patriots-Garoppolo.

 1/29 Seattle Seahawks (from Chiefs)
 Nasir Adderley
 S, Delaware

Mi mással lehetne pótolni Earl Thomast, mint azzal a safetyvel, akinek a játéka sokak szerint a leginkább hasonlít Earl Thomaséra? Match made in heaven, tartja az ősi magyar közmondás.

 1/30 Seattle Seahawks (from Packers)
 Rock Ya-Sin
 CB, Temple

Frank Clark távozásával még nagyobb szükség lehet edge rusherre mint eddig, de nem itt, és nem most. Helyette az a Ya-Sin jön, aki folyamatosan kúszott fel a köztudatban a képzeletbeli boardokon, és nem kizárt, hogy az első kör végén valaki szemet vet rá. Seattle-be tökéletesen passzolna.

 1/31 Los Angeles Rams
 Jeffery Simmons
 iDL, Mississippi State

A Rams legnagyobb hiányposztja a belső linebacker, ami itt a kör végén esélytelen. Marad a fal belselyének erősítése, és egy Super Bowl-résztvevő csapatnak bőven belefér, hogy az elsőkörös újonca kiül egy évet. Nagyon kíváncsi lennék mit alkotna Aaron Donalddal egy vonalban…

 1/32 New England Patriots
 Irv Smith Jr.
 TE, Alabama

Már tavaly is meglepte a közönséget Belichick, amikor két offense játékost választott az első körben, de ez nem véletlen: a Patriots nagyban készülődik a post-Brady érára, amihez le kell tenni az alapokat, azt pedig a draftról a legolcsóbb. Ezt folytatva valamilyen skill pozíciós játékosra számítok az utolsó picken az első napról, aki ilyen forgatókönyv esetén vagy Kelvin Harmon, vagy Irv Smith Jr. lehet. Előbbi könnyen bent lehet a Patriots következő pickjén (2/56), utóbbi nem.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!