Connect with us

Draft

Final mock draft – katonadani

Matt Miller írta ki twitterre, hogy egy NFL-es forrása azt mondta neki, hogy “rohandtul nem tud senki semmit, nagyon érdekes lesz a csütörtök este”. Ennek ellenére megpróbálom a legjobb tudásom szerint megjósolni, mi fog történni ma éjjel.

Vajon az idei év lesz, mikor valaki letaszít az FK! Mock verseny trónjáról? Könnyen elképzelhető. 

Apropó ma éjjel, ajánljuk ÉLŐ Draft podcastünket, már fél1-kor megkezdjük a felvezetést és este az arra létrehozott cikk alatt lesz kibeszélő is egész éjszaka.

Ellenértéket a cserékhez most nem írok, mert a mockot nem befolyásolja és úgyis csak negatív kommenteket szülne, hogy túl kevés, vagy túl sok. 

 1/1 Arizona Cardinals
 Kyler Murray
 QB Oklahoma

Februárban is ezt mockoltam már, nem most fogom abbahagyni. Ráadásul jó döntésnek is tartom, erről hosszabban a mai élő draft podcast felvezetőnkben hallhattok majd 0:30-tól.

 1/2 San Francisco 49ers
 Nick Bosa
 Edge, Ohio State

Kérdés nélkül.

 1/3 New York Jets
 Quinnen Williams
 iDL, Alabama

Gregg Williams állítólag Ed Olivert akarja, aki az új Aaron Donaldja lehet (edzette ő már Donaldot ugyebár), Maccagnan viszont figyelmen kívül hagyja ezt a kérést és kiválasztja a jobb és tutibb Quinnen Williamst. Hátracsere is opció, lehet alaposan meg tudják kopasztani a Redskinst.

 1/4 Oakland Raiders
 Ed Oliver
 iDL, Houston

A Raiders állítólag valami meglepetésre készül, de nem tudom mi lehet az. Dwayne Haskins? Nem lepne meg. Egyébként Quinnen Williams és Devin White volt sokáig a két opcióm ide, viszont a kisebb meglepetés Oliverre teszem most a voksom.

 1/5 Tampa Bay Buccaneers
 Devin White
 LB, LSU

Kwon Alexander out, Devin White in.

 1/6 New York Giants
 Josh Allen
 Edge, Kentucky

Ha bent lesz Allen – ami nem lenne annyira meglepő -, akkor rohanhat is fel a pódiumhoz maga Gettleman egyenesen New Yorkból, hogy benyújtsa ezt a picket.

 1/7 Jacksonville Jaguars
 Jawaan Taylor
 OT, Florida

TJ Hockenson és Jonah Williams is legit opciók, ám maradok Taylornál, akit elég régóta mockolok ide és tökéletesen illene is RT posztra.

 TRADE 1/8 Washington Redskins
 Dwayne Haskins
 QB, Ohio State

Állítólag a Redskins tulaja, Dan Snyder átvette az irányítást (hatalmas garatula hozzá, jó dolog egy játékosmegfigyelési múlt nélkül rendelkező és bizonyítottan inkompetens tulajdonos kezébe adni a döntést, még ha nyilván nem is lehet ellent mondani neki) és mindent megtesz azért, hogy irányítót választhasson, így jó eséllyel a világ pénzét is odaadja majd valakinek, hogy felmozoghasson. Valószínűleg Haskinsért, de Daniel Jones sem lepne meg egyáltalán, illetve akár esélyesebb is lehet, hogy 1/3-ra mozog fel a Jets helyére.

 TRADE 1/9 Carolina Panthers
 Jonah Williams
 OT, Alabama

A Panthers nagyon tackle-t akar, ezért pedig hajlandó is felmozogni a top10-be, a Bills pedig örül, hogy hátramehet. Williams kezdhet guardban első évében és Daryl Williams jövő évi elengedésével kimozoghat tackle-be is. Vagy kezdhet egyből tackle-ben és majd Daryl Williams bemozog középre.

 1/10 Denver Broncos
 Devin Bush
 LB, Michigan

Lock és Hockenson a két alternatív pickem a Broncoshoz – előbbi Elway, utóbbi Flacco miatt -, viszont a harmadik főszereplő, Vic Fangio kapja meg emberét a védelem közepére.

 1/11 Cincinnati Bengals
 Andre Dillard
 OT, Washington State

Nem lepne meg egy irányító, hiszen új edző meg minden. Viszont Haskinst gondoltam ide, ellenben ő kiment a Redskinshez, így inkább a támadófalra mennek rá és majd kiválasztják Will Griert a másodikban.

 1/12 Green Bay Packers
 TJ Hockenson
 TE, Iowa

Túl egyértelmű? Talán. Simán kimehet az előző két pickkel is.

 TRADE 1/13 Tennessee Titans
 Brian Burns
 Edge, Florida State

A Dolphins hátra akar mozogni – mondjuk egy jövő évi második körös pickért -, a Titans meg szereti Burns és Landryvel párban halálos páros lehetnek. Ha maradnak a helyükön, akkor jöhet Simmons, vagy az egyik elkapó (DK / Hollywood), azonban wild card opcióként bedobnám Drew Lockot is, ami sokkolná a népet, viszont így, hogy most olvastátok itt, nem fogjátok elveszíteni a fejeteket.

 1/14 Atlanta Falcons
 Cody Ford
 OT, Oklahoma

Oliver és Burns kiment, Wilkins lehet reális opció a védőfalba, azonban szerintem a támadófalat erősíti majd a Falcons.

 1/15 Detroit Lions
 Montez Sweat
 Edge, Mississippi State

Gary és Sweaten gondolkodtam itt, mindkét játékossal kapcsolatban vannak kérdőjelek, itt most Sweatre esik a választás. Alternatív forgatókönyvként kiviszik Devin Busht 1/8-ra, a Broncos pedig TJ Hockensont húzza, a Packers pedig támadófalembert.

 1/16 Buffalo Bills
 Christian Wilkins
 DT, Clemson

Oliverről lemaradtak, így hátramozognak és kiviszik Wilkinst, akit imádok – és ők is.

 1/17 New York Giants
 Daniel Jones
 QB, Duke

Haskins, vagy akár Lock sem lepne meg, ha New Yorkban kötne ki, de Jones tűnik a Giants QB-jának. Várnak vele 1/17-ig vajon?

 1/18 Minnesota Vikings
 Garrett Bradbury
 C, NC State

Elflein ki guardba, Bradbury be centerbe. Valahogy erősíteni kell a falat és elég gyorsan elkapkodták a legjobbakat. Aztán Spielman majd draftol egy CB-t, mert nem bírja már az asszonyt…

 1/19 Miami Dolphins
 Clelin Ferrell
 Edge, Clemson

Nagyon gondolkodtam Simmonson itt a hátracsere után, elég tökéletes pick lenne a tankoló Dolphinsnak, begyűjthetnek egy jövő évi második körös picket például és egy olyan top10 tehetséget, aki idén nem is lesz segítségükre. Illetve de, a tankolásban. Helyette viszont Ferrell mellett tettem le a voksom most.

 1/20 Pittsburgh Steelers
 Rock Ya-Sin
 CB, Temple

Prototípus méretek, kemény felfogás, ez kell a Steelersnek a szélre cornerback címen. Mivel Ya-Sin nem fél szerelni, így ő a pick Greedy Williams helyett. Sokaknak meglepetés – a Steelers szokott ilyet -, de Ya-Sin az első corner off the board. Ha másik meglepetésre várunk, akkor Lonnie Johnson lenne a tippem.

 1/21 Seattle Seahawks
 Rashan Gary
 Edge/iDL, Michigan

Frank Clark helyére kell valaki az első körben, ez pedig akár Ferrell is lehet – aki nagyon hasonlít Clarkra bizonyos tekintetben -, azonban Garyben az új Michael Bennettet is láthatja a Seahawks, aki szélen is középen is bevethető.

 1/22 Baltimore Ravens
 Eric McCoy
 G/C, Texas A&M

Több irányba mozoghat a Ravens, jöhet passzsiettető, ha bent marad Ferrell mondjuk, jöhet elkapó (DK / Hollywood), hátra is cserélhetnek (ez elég valid opció), és jöhet egy belső támadófalember, aki jelen esetben Eric McCoy, de Elgton Jenkins sem lepne meg.

 1/23 Houston Texans 
 Greedy Williams
 CB, LSU

Mindenki támadófalembert vár a Texanshoz és nyilvánvalóan nem véletlenül. Reachelhetnek egyért itt a nagy OL rush után, vagy kivihetik az értéken jóval jobb Greedy Williamst, a corner ugyanis másik nagy célpontjuk. A második körben van két pickje a csapatnak, így egyrészt jöhet ott akár két támadófalember is, másrészt nem lepne meg egy felcserélés a részükről a top10 végére egy OT-ért.

 1/24 Oakland Raiders
 Josh Jacobs
 RB, Alabama

Túl egyértelmű? Lehet, de Lynch visszavonulásával tökéletes.

 1/25 Philadelphia Eagles 
 Marquise "Hollywood" Brown
 WR, Oklahoma

Simmons opció, illetve valamelyik pass rusher is, ha bent marad – nagyon adnám Sweatet -, fel is lehet cserélni értük, jöhet Lindstrom is a támadófalba, a másik lehetséges opció pedig Hollywood Brown, aki átveheti a trade blockon lévő Agholor helyét a slotban, majd DeSean Jackson helyét a szélen.

 1/26 Indianapolis Colts
 Jeffery Simmons
 iDL, Mississippi State

Valószínűleg a Dolphinsnál kezdődik a Simmons-watch, a Titans és az Eagles is simán kiviheti, de szerintem a Colts legkésőbb kihúzza a top10-es, ám sérült tehetséget. Nagyon Ballard-pick lenne és imádnám. Alternatív pick: Johnathan Abram. 

 1/27 Oakland Raiders
 Noah Fant
 TE, Iowa

Ha ennyire fegyverrel sem megy Carrnak, akkor sosem fog menni.

 TRADE 1/28 Arizona Cardinals
 N'Keal Harry
 WR, Arizona State

A Seahawks vagy a Packers vagy a Patriots is kivihetné akár Harryt, akinek állítólag a Cardinals a padlója, azaz az arizonaiak kivinnék a 2/33-as pickkel. Most felcserélnek és biztosra mennek.

 1/29 Seattle Seahawks
 Juan Thornhill
 S, Virginia

Valószínűleg az egyik pickjével legalább hátracserél a Seahawks, talán inkább ezzel, és szerintem Thornhill, esetleg Darnell Savage lehet a célpontjuk Earl Thomas helyére. Ha nem tudnak hátramenni, akkor pedig itt is kivihetik.

 TRADE 1/30 Denver Broncos
 Drew Lock
 QB, Missouri

Elway felmozog az első kör végébe egy magas irányítóért. Ismerős? Remélik Denverben, hogy most jobb lesz a kimenetel.

 1/31 Los Angeles Rams
 Chris Lindstrom
 G/C, Boston College

A Ramsbe nagyon kell a jó támadófal, Lindstrom pedig tökéletesen illik ebbe a nagyon sok outside zone futást használó csapatba. Tökéletes fit, már csak imádkozni kell, hogy bent is legyen. Alternatív pick ugyanide Elgton Jenkins.

 TRADE 1/32 New York Giants
 Dexter Lawrence
 iDL, Clemson

Mivel a Patriots pickjét úgysem lehet eltalálni, így meg sem próbálom. Gettleman a hátsóbb körökben cserélt már felfelé párszor (lefelé sosem) és 12 pickje van a Giantsnek, így simán feljöhetnek kicsit. Lawrence-t pedig állítólag imádja Gettleman, 1/17-re sem lenne teljesen meglepő – ellenben ott szerintem nagyon korai lenne.

Pick a kicserélő csapatoknak:

 Los Angeles Chargers
 Lonnie Johnson
 CB, Kentucky

Nagy, magas corner, épp ilyen kell a Chargersnek. Vagy Dalton Risner.

 Green Bay Packers
 Dalton Risner
 OT, Kansas State

Játszhat tackle-t is, guardot is, jól jön a Packersnek.

 New England Patriots
 AJ Brown
 WR, Ole Miss

Több elkapót is próbált szerezni a Patriots a holtszezonban, most összejön nekik egy.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!