Connect with us

Hír

Gigaszerződés: A liga legjobban fizetett játékosa lett Russell Wilson!

Csak összejött a szerződés a Seattle Seahawks és Russell Wilson között, nem is akármilyen. Az irányító egy 4 éves, $140 milliós hosszabbítást írt alá a csapattal, azaz évi $35 milliót fog keresni. Ezzel ő lett az NFL legjobban fizetett játékosa, évi másfél millióval szárnyalta túl Aaron Rodgers eddigi rekordját. Wilson így a szerződése értelmében 2023-ig van kötve a Seahawkshoz. Az öt év alatt $157 milliót fog keresni Wilson összeadva a jelenlegi szerződését és a mostani hosszabbítást.

Az irányító $65 milliót kézhez kap aláírási bónusz formájában (Rodgers $57,5 milliót kapott). A szerződés $107 millió valamilyen formában garantált összeget tartalmaz (Rodgersé $98,7 millió), a teljesen garantált pedig $80 millió fölé mehet, ha ismét a Packers irányítójának szerződését vesszük alapul ($78,7 millió). A szerződés tartalmaz egy no-trade kikötést, tehát a Seahawks nem cserélheti el Wilsont.

Wilson szerződése egyébként kihathat Frank Clarkra is. A jelenleg franchise tagelt passzsiettető körül felmerültek trade pletykák, és ezek most ismét felerősödhetnek. Állítólag van az asztalon egy lehetséges csere Clarkért, azonban a Wilsonnal való tárgyalások idejére nem foglalkoztak azzal a Seahawksnál. Most viszont eljöhet ennek is az ideje és a csapatnál továbbra is meghallgatják a Clarkért érkező ajánlatokat.

 

Megjelent az FK! Magazin, ha még nem tetted, akkor csekkold! 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!