Connect with us

Prémium cikkek

Majdnem tökéletes – Seahawks FA-értékelő

Sok pénz, sok hiányposzt, szinte hibátlan munka – így lehet a legegyszerűbben összefoglalni a Seahawks FA-tevékenységét. Ha most kellene fogadni, nem biztos, hogy a Ramsre tennék.

 

 

A Seahawksnak volt a nyolcadik legtöbb költőpénze a ligában 52 millió dollárral, ami elég jó kiindulási alap volt egy jó FA-hoz. Már csak azért is, mert a csapat nem érezte szükségét annak, hogy megváljon a TE Ed Dicksontól vagy a linebacker Barkevious Mingótól, így egyedül a sérült, a játékra többé nem alkalmas safety Kam Chancelloron tudott spórolni (2,3 millió dollárt, bár hivatalosan még nem küldte el a csapat).

 

Az rendben van, hogy Pete Carroll nem igazolta újra Earl Thomast: sokat kért, jól is állt a poszton a Seahawks, el kellett engedni. A DT Shamar Stephen, az RB Mike Davis, a csere QB Brett Hundley, és a rotációs LB Maurice Alexander elvesztése sem fájó, J.R. Sweezyt (G) és Sebastian Janikowskit (K) pedig egy jobb játékossal sikerült pótolni.

 

Justin Coleman elengedése viszont elég fura lépés, hisz ő volt a Seahawks messze legjobb cornere. Azt sem feltétlenül értem, hogy a relatíve jól bevált Dion Jordant (DE) nem marasztalta a csapat, hisz egy olcsó, de korrekt játékos, mélyítésnek mindenképp jó lett volna.

 

Érkezők/maradók

 

Annak ellenére, hogy rengeteg pénze volt a csapatnak, nem vitte túlzásba a költekezést. A tenderelt játékosok közül – George Fant (OL), Quinton Jefferson (DL), Austin Calitro (LB), Emmanuel Ellerbee (LB), Joey Hunt (C), Branden Jackson (DE), Shalom Luani (S), JD McKissic (RB), David Moore (WR), Tyler Ott (LS), Kalan Reed (CB), Jordan Simmons (G) – egyedül Fant és Ott megtartása kifejezetten hasznos. Előbbi egy jó cserefalember, long snapperre pedig mindenkinek szüksége van. Rajtuk kívül nyolc fontosabb játékos kapott új szerződést (dőlt betűvel a hiányposztokat jelöltem, simával a nem hiányposztra érkező mélyítéseket, vastagítottal pedig a megoldott hiányposztokat, illetve csak azokat a játékosokat értékeltem, akiknek legalább minimális esélyük van az 53-as rosterre).

 

  • Guard: D.J. Fluker, 2 év, 6 millió dollár – Értékelés: A+ 
  • Guard: Mike Iupati, 1 év, 2,75 millió dollár – Értékelés: A

 

Egyikük sem elit, de jobb napjaikon mindketten átlag felettiek és bőven kezdő szintűek (Iupati anno top játékosnak számított a posztján). Fluker inkább passzblokkolásban, Iupati inkább futásblokkolásban jó, ha egészségesek maradnak, akkor rendben lesz a támadófal. Pláne, hogy George Fant is maradt, így akár Ifedit is le lehet majd váltani az RT-poszton.

 

  • Tight end: –

 

Vagy érkezik valaki a draftról, vagy Ed Dickson lesz a kezdő. A csapat szempontjából remélem, hogy inkább előbbi.

 

  • EDGE: Frank Clark, 1 év, franchise tag (17,1 millió dollár) – Értékelés: A
  • EDGE: –

 

Clark megtartása kötelező volt, már csak meg kellene vele állapodni. A csapat legjobb, sőt egyetlen valamire való pass rushere, elcserélni már aligha lehet, a szerződésétől függően lehet ez A+ vagy A- is. Más nem jött, de ezt vélhetően a draftról oldja meg a csapat.

 

  • Cornerback: Akiem King, 1 év, 1,4 millió dollár 
  • Cornerback: Neiko Thorpe, 1 év, 1 millió dollár 

 

Csere és ST-játékos, ennek megfelelő fizetéssel. Ha megmaradnak a rosteren, akkor jó, ha nem, az sem baj.

 

  • Linebacker: KJ Wright, 2 év, 14 millió dollár – Értékelés: A+
  • Linebacker: Mychal Kendricks. 1 év, 4,5 millió dollár – Értékelés: A+

 

Megint két nagyon jó üzletet csinált a Seahawks, már ha Wright nem lesz sérült, Kendricks meg nem megy börtönbe/tiltatja el magát. Wrightnak az évi 7 millió rablás, Kedricks pedig semmi garantáltat nem kap, így Bobby Wagnerrel kiegészülve ideális esetben egy top3-as LB-sora lehet a Hawksnak.

 

 

  • Kicker: Jason Myers, 4 év, 14,5 millió dollár – Értékelés: A-

 

Tavaly 91,7 százalékos pontossággal rúgta a mezőnygólokat (33/36), volt 56 yardos rúgása is, nagy szükség volt rá a Seahawksnak. Kicsit túl lett fizetne, legalábbis ahhoz képest, hogy négy szezon alatt a tavalyi volt az első igazán kiemelkedő éve, de végül is rendben van ez.

 

Értékelés

 

A Seahawksnak 13 millió dollárja van jelenleg, sokkal többet már nem tudott volna költeni. A guard- és LB-posztot megoldotta a csapat – utóbbit pazarul –, talált új kickert, megtartotta Fantet és Clarkot, vagyis kvázi hét kezdőnek adott új szerződést. Coleman elengedése nem tetszik, a drafton pedig nehéz lesz a helyére játékost hozni, második köröse ugyanis nincs a csapatnak. Egy másik pass rusher és TE sem ártott volna, de persze mindenkire nem lehetett pénz, ennyi hiányosságot már lehet a draftról orvosolni.

 

Az első és harmadik kör vélhetően egy védőfalemberre és egy cornerre fog elmenni, a hátsó körökben pedig jöhet TE és lehet mélyíteni az elkapó posztot. Megelőlegezem a csapatnak a bizalmat, összességében remek munkát végeztek: Értékelés: A

30 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
30 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
András Riska Kiss
András Riska Kiss
2019-04-03 09:53

Ennek az értékelésnek örülök. Bár nem tudom, hogy Wilson szerződését, hogy fogják megoldani 13 misiből, de szerintem Carroll-ék erre is felkészültek és adnak nekik egy fasza szerződést, mert más csapatoknál nem hiszem, hogy a közel jövőben ismét SB esélyes lenne Wilson, pláne nem a Giants-cel.

Roland Esztergályos
Roland Esztergályos
Reply to  András Riska Kiss
2019-04-03 10:45

Justin Coleman elengedése nekem nagyon nagy meglepetés volt… Mi lehetett az oka szerintetek?

András Riska Kiss
András Riska Kiss
Reply to  Roland Esztergályos
2019-04-03 11:38

Egyértelmű, hogy a pénz. Azért lássuk be, hogy a DEF főleg defensive beck-ek mindig is Carroll szívügyei voltak és nagyon ügyesen tudott választani. A nagy neveket rendszerint meg is tartotta, hogy a brend megmaradjon, de Coleman nem tartozott közéjük és ő is még a régi brancshoz tartozott. Szerintem egyébként az lesz Coleman sorsa, hogy 1 évet lehúz a Lions-nél, ahol nem tud majd úgy teljesíteni, aztán kis pénzért visszaigazol hozzánk. Carroll is tudja, hogy nem ebben az évben fognak SB-t nyerni, hanem következőben. És Carrollék tuti láttak valakit, akit a hátsókörökben érdemes draftolni. Lásd Sherman példáját…

Roland Esztergályos
Roland Esztergályos
Reply to  András Riska Kiss
2019-04-03 11:55

Legyen igazad. Sajnos Sherman draftolásakor még nem követtem a történéseket. :D

András Riska Kiss
András Riska Kiss
Reply to  Roland Esztergályos
2019-04-03 12:31

Én 2006 óta követem a Hawksot és láttam a mocsárból, hogyan bukik felszínre egy igazán tökös, kemény csapat. :)
A Carroll-éra tavalyig nagyon meggyőző volt nekem, de úgy voltam vele, hogy kezd repedezni a dolog, de mégis megújította az öreg a csapatot és ott voltunk a PO-ba. Azért ha megnézzük Ő is hasonló mágus mint BB, csak hát valahogy mindig a PAts-nek volt “szerencséje”…

AwesomeOne
AwesomeOne
Reply to  András Riska Kiss
2019-04-03 11:55

Mondjuk nem is azért menne (ha menne) a Giants-hez hogy SB nyerjen… (asszony, pénz, környezetváltás)

András Riska Kiss
András Riska Kiss
Reply to  AwesomeOne
2019-04-03 12:32

A pénzt megértem, de asszony és környezetváltozás? Nem hiszem, hogy egy Eli Manning mellé kellene egy másik sok pénzt kereső QB. Ha akarták volna már a FA előtt ajánlanak neki szerződést. Nem hiszem, hogy a Giants opció lenne neki. Jets pláne Darnold miatt. Az asszony meg pattoghat, ha nem viszi el egyik NY-i csapat se…
Minden irányító azért megy egy csapathoz, hogy SB nyerjen így ez a feltételezés elég gyenge lábakon áll. És hát a Giants nem SB kompetens csapat jelenleg.

AwesomeOne
AwesomeOne
Reply to  András Riska Kiss
2019-04-03 12:47

Ne legyél ennyire álszent, a pénz igencsak nagy úr ebben a szakmában, főleg ha már van gyűrű az ujjadon. Ha az lenne amit mondasz, akkor nem lenne ultimátum, max csak elégedetlenkedés. Az asszonny és a család pedig igen is meghatározó tényező tud lenni, ha van rá lehetőség hogy a kecske is jól lakjon, és a káposzta is megmaradjon.

Ami a Giants-et illeti. Nem Eli-al tervez a csapat, ha lenne valaki a helyén, már rég visszavonultatták volna. De mivel nincs és a draft-ról próbál majd QB-t szerezni a csapat (idén, jövőre v. egy másodéves Rosen-el majdnem ugyan az) így felesleges lett volna elküldeni. Bárki is jöjjön, nem akarják rögtön a mélyvízbe dobni. És eleve hogy a bánatos viharba készülhettek volna fel erre, mikor Wilson konkrétan most dobta le a NUK-ot?!?!

András Riska Kiss
András Riska Kiss
Reply to  AwesomeOne
2019-04-03 13:05

Egy árva szóval se mondtam, hogy a pénz nem számít, sőt megértem a pénz fontos szerepet játszik a dolgokban.
De szerinted ez a dolog szerinted még csak most bukkant elő? (Amúgy már itt is olvastam cikket erről a szezon végével, hogy menne is maradna is Wilson) Hidd el ezt az ügynöke már a szezon végével körbekérdezte a csapatokat és a Giants érdekes lett volna nem akarják hosszabbítani Manning szerződését. És mi az hogy ne dobják a mély vízbe? Egy Wilsonról beszélünk, ahogy írtad is egy SB győztes QB!
Ciara meg pattoghat ha nem adnak neki olyan szerződés vagy nem is akarják szerződtetni NY-ban, ami megfelelne neki. Ennyi erővel akkor eltradelhetné magát az MLB-be a Yankess-hez és baseballozhatna. Ott is megkapná ennek a pénznek a többszörösét.

AwesomeOne
AwesomeOne
Reply to  András Riska Kiss
2019-04-03 14:57

A ne dobják a mély vízbe a rookie-kra írtam…

LoB
LoB
Reply to  András Riska Kiss
2019-04-03 12:31

azt is vedd hozzá, hogy nem 0-ról indul Wilson pénze idén, hanem 25M-t keres idén. Kap +5M-t 2019-re, 2020-tól meg van cap space dögivel.

András Riska Kiss
András Riska Kiss
Reply to  LoB
2019-04-03 12:31

Én is erre gondoltam. Szerintem számított rá FO.

Fekete Gábor
Fekete Gábor
2019-04-03 10:44

Egy valakit kihagytatok. Dissly ott van. Csak hamar kidőlt. Szoval a TE is megoldva. CB, WR és Edge marad hiányposztnak.

apollo
apollo
Reply to  Fekete Gábor
2019-04-03 13:23

Ezt én sem értem, már egy régebbi posztban is írták, hogy a TE hiányposzt, de Dissly kifejetten jó volt mielőtt megsérült.

renningan
renningan
Reply to  apollo
2019-04-03 13:41

Seattle-ben biztos jobban tudják, kitől mit lehet várni, de én azért egy 4. körös, sérülésből visszajövő, másodéves TE-nek nem adom meg rögtön a bizalmat. Lehet, hogy jó lesz, de egyelőre nem látom vele megoldottnak a posztot.

apollo
apollo
Reply to  renningan
2019-04-03 14:19

Hmm kicsit megcsaltak az emlékeim, pedig láttam minden meccsét. Akkor maradjunk annyiban, hogy vékony a poszt jelenleg, de azért a nyilatkozatok alapján még él a bizalom felé, szóval nem hiszem, hogy Dickson, Vanett és Dissly mellé húznának még egy 4. TE-t.

renningan
renningan
Reply to  apollo
2019-04-03 15:17

Ha Dicksont elküldik és helyére jött volna valaki annyi pénzből, az mondjuk tetszett volna :D

Dave95
Dave95
Reply to  renningan
2019-04-06 10:31

Dissly még mindog nem épült fel a sérüléséből sajnos.Gondolom ez miatt mondják hogy
hiányposzt a TE.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Fekete Gábor
2019-04-03 13:59

Azért ez erős túlzás! :D Dissly berobbant egy nagyszerű meccsel Denverben, előfordul az ilyesmi. Aztán, ahogy az várható volt, bekövetkezett egy jelentősebb visszaesés Chicagoban, de egy erős közepes teljesítményt még ott is hozott. Viszont ezt a két meccset még elvesztette a csapat. Aztán még két meccset lejátszott a srác, amelyek mindegyikén már egy nagy nullát teljesített, viszont helyre jött a futójáték és jöttek is a győzelmek.
Mindezek alapján véleményem szerint Disslyvel a TE posztot megoldottnak tekinteni legfeljebb csak rózsaszín ködön keresztül lehet. Még úgy is inkább csak a vakoknak. :)

d zoli
d zoli
2019-04-03 11:38

És amikor ez cikk élesedett, Russel beleszart a ventillátorba. Shit happens. Pedig jól nézett ki a halászsas.

András Riska Kiss
András Riska Kiss
Reply to  d zoli
2019-04-03 11:38

Ez már a FA nyitása előtt is kész tény volt. HA megnézed korábban is cikkeztek arról, hogy nagy pénzt akar. És általában a szerződés utolsó évében minden játékos új szerződést szeretne.
Ezzel a FrontOffice is tisztában volt/van. Ezért nem volt olyan nagy a mozgolódás az FA piacon. Valahogy kibekkelik még ezzel a szerződéssel, adnak ebből a megmaradt 13 misiből egy kis ösztönzőt és jövőre visszatérnek rá.

Roland Esztergályos
Roland Esztergályos
Reply to  András Riska Kiss
2019-04-03 11:55

Persze… Ez az álom és a legoptimálisabb játékosszemmel, hogy a szerződés lejárta előtt egy évvel már aláírhatja a hosszabbítását… Meglátjuk, hogy valóraválik-e.

András Riska Kiss
András Riska Kiss
Reply to  Roland Esztergályos
2019-04-03 11:55

Valamit muszáj villantani a Hawksnak. különben azt a csörtét kell végig vinniük mint mondjuk Bellel kellett a Steelersnek. Bár nem hiszem, hogy Wilson ennyire primadonna lenne, de elképzelhető, hogy a szezon kezdésik hold outol. És ez egy kezdő irányító esetében nagy luxus lenne a csapattól.

d zoli
d zoli
Reply to  András Riska Kiss
2019-04-03 12:14

Egy nyilvánosság került ultimátum az rosszat, nagyon-nagyon rosszat jelent. Persze, hogy tudott volt. De látható, hogy a tárgyalások rosszul állnak.

András Riska Kiss
András Riska Kiss
Reply to  d zoli
2019-04-03 12:14

Igen, valószínű és így kicsit megsürgetik a szerződést. Azért nekem ez a 2 hetes határidő elég karcsúnak tűnik.

d zoli
d zoli
Reply to  András Riska Kiss
2019-04-03 12:14

Ez a kurvaanyátoknak az a megfelelője amit cikkben le lehet írni. Ebből hangos sztori lehet. Nem hiszem, hogy szerződés nélkül rá lehet venni az utolsó éves játékra.

Contract, sit out, trade.

András Riska Kiss
András Riska Kiss
Reply to  d zoli
2019-04-03 12:31

Azért ez attól is függ, hogy akar-e játszani. Lásd Thomas-t ő is új szerződést akart, de úgy hogy meg akarta mutatni, hogy képes jól, sőt nagyon jól játszani. Ha nem sérül meg, szerintem egy SB szintű évet zárt volna.
Wilson akar játszani szerintem, csak az a kérdés, hogy Hű marad a csapathoz vagy a pénz beszél szitu áll elő…

d zoli
d zoli
Reply to  András Riska Kiss
2019-04-03 12:31

No ja. Amit nem tudunk, hogy a lóvét hajtja vagy a Front Office nem tartott be egy ígéretet. Pl xy megtartása vagy szerződtése.esetleg záradék a szerződésben stb. Lehet, akármilyen hű. Ha valami igéretet nem tartottak be…

DrBaji Mihály
DrBaji Mihály
2019-04-03 12:48

Sok a “ha” benne

Walter Mitty
2019-04-03 22:34

“Clark megtartása kötelező volt, már csak meg kellene vele állapodni.”
“Most már folyamatban vannak a papírok, csak intézkedni kell.”
:)

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x