Connect with us

Draft

A draft nyertese Carson Wentz – Eagles draftértékelő

Az Eagles nem szerzett túl sok újoncot, hiszen végül csak 5 picket használt fel a 2019-es NFL Drafton. A játékosbörze egyik legnagyobb egyéni nyertese pedig Carson Wentz lett, hiszen kapott magának egy vakoldali tackle-t, egy all-around futót és egy újabb fegyvert elkapó poszton. Ennél többet nem kívánhatna egy franchise irányító. 

1/22 Andre Dillard, OT, Washington State
2/53 Miles Sanders, RB, Penn State
2/57 JJ Arcega-Whiteside, WR, Stanford
4/138 Shareef Miller, Edge, Penn State
5/167 Clayton Thorson, QB, Northwestern

1. nap – Andre Dillard (OT)

Az Eagles felcserélt, hogy elvigye a Texans kiszemeltjét és Jason Peters utódját. Andre Dillard a class legjobb pass protector tackle-je volt, és pontosan ez kellett az Eaglesnek. A jövőbeli Hall of Famer Petersnek ez lesz az utolsó éve, ráadásul több sérüléssel bajlódott tavaly is, így minden bizonnyal újoncként is bizonyíthat majd Dillard részmunkaidőben. Az Eagles minden bizonnyal meglepődött, hogy elérhető volt még Dillard itt – ahogy én is, 1/11-re mockoltam -, és kihasználta ezt a lehetőséget, átugorta a Texanst és kivitte a top10-es tehetségnek gondolt játékost.

Dillardnak elképesztően könnyed és szinte tökéletes a pass setje, magasan kiemelkedett ebben a classban. Nagyon gyors a lába, nagyon jó atléta, emellett jól is tartja magát. Az erejét érheti a legnagyobb kritika, power rusherekkel bajban lehet, illetve a futójátékban fejletlen még, ami azért az Eagles sokoldalú futójátékában eleinte gondokat okozhat. Azt írtam fel róla a draft előtt, hogy csak zónablokkolási rendszerben lehet elképzelni, az Eaglesnél pedig ezt alkalmazzák, így ebből a szempontból is jó helyre került és ilyen szemmel a futójátékban hozott potenciálja is magasabb lehet húzásokkal, második szintre való feléréssel, screenekkel. Jeff Stoutland OL-edzőnek adtak a kezei alá egy óriási tehetséget és ha minden jól megy, ő lesz Jason Peters méltó utódja.

Szerintem ez egy elég jó pick volt a sasok részéről, habár nem gondoltam, hogy fog OT érkezni, azt hittem bíznak Mailata fejlődésében. Ami lehet így is van, így viszont guardba kell képezni minden bizonnyal. Nem hiszem, hogy Dillard volt az elsődleges terv, de pozitív meglepetés volt a csapat számára, így úgy érezték ugrani kellett érte. Elsőre kicsit soknak éreztem a feladott 4+6. kört a három helyes felmozgásért, de a value chart alapján ez rendben volt.

2. nap – Miles Sanders (RB) és JJ Arcega-Whiteside (WR)

A második napon tovább erősödött az offense. Miles Sanders nem tudott kibújni Saquon Barkley árnyékából és talán miatta kicsit alulértékelt is volt. Nálam a második számú RB volt a classban és ezek szerint az Eaglesnél is. Érdekesség, hogy LeSean McCoy óta nem húzott az Eagles ilyen magasan futót, szóval lehet reménykedni a hasonló karrierívben.

Sandersnek jó méretei vannak, nagyon jól vált irányt, kiváló bevágásokat (cutokat) produkál, türelmes játékos, jó az egyensúlya és nagyon jó elkapó is (habár kevés lehetősége volt ezt megmutatni). Elég keveset használták a Penn State-en, amit lehet negatívumként és pozitívumként is nézni. A pass protection technikáján javítani kell még, illetve fumble-problémákkal is küzdött. Véleményem szerint ő lehet végre az igazi workhorse futója az Eaglesnek, amit én hiányoltam a csapatból jó ideje. Idén még Howarddal megosztja majd a szerepet, de Sanders lehet az, aki futójátékban és passzjátékban is használható annyira, hogy ne legyen a running back kilététől függően kiszámítható a támadójáték. Nagyon vártam már egy ilyen futóra a csapatba – aztán lehet, hogy Pedersonnak más elképzelései lesznek.

A fegyverarzenált Sanders mellett JJAW, azaz JJ Arcega-Whiteside fogja még erősíteni, akinek elsőre nem feltétlenül látjuk a helyét rögtön a csapatban, de újoncként kiegészítő szerepre tökéletes lehet, jövőre pedig átveheti vagy Agholor, vagy Jeffery helyét. Ugyebár Agholor van trade blockon jelenleg, JJAW viszont inkább Jefferyre hasonlít stílusban, skill setben és szerepkörben, így felvetődhet a kérdés, hogy mi lesz a jelenlegi első számú elkapó sorsa jövőre, amikor már elég sokat fog keresni (10 millió dollárt lehet spórolni az elküldésével).

Arcega-Whiteside nem egy kifejezetten jó atléta, de egy igazi 50/50 labda specialista, kiváló testfelépítéssel, nagyon jó útvonalfutással és jó kezekkel. Nem túlzás azt állítani, hogy az Eaglesé a legjobb vörös zónás támadósor az egész ligában olyan fegyverekkel, mint Jeffery, Ertz, Goedert és JJAW.

3. nap – Shareef Miller (Edge) és Clayton Thorson (QB)

Miller helyi srác és nem meglepő, hogy a védőfalat mélyítette az Eagles, az sosem árthat. Elég jó futás ellen és a skill setje arra enged következtetni, hogy van egy kis upside-ja pass rusherként is. Rotációs játékos lesz, hiszen Graham és Barnett a két kezdő, Curry az elsődleges csere (illetve Chris Long, ha nem fejezi be pályafutását), Miller pedig a tavaly draftolt Josh Sweattel küzdhet majd a snapekért. Lehetett volna itt linebackert választani, és ha hamarabb írom ezt a cikket, akkor ezért le is húztam volna kicsit az Eaglest, de mivel a csapat azóta leigazolta Zach Brownt, így nem is kellett LB-t húzni.

Thorson beleillik a nagydarab QB-prototípusba, amit úgy tűnik az Eaglesnél szeretnek. Alapvetően ha sok pickje van egy csapatnak, akkor támogatom, hogy ellőjön egyet egy developmental irányítóra, hátha lesz belőle egy elég jó backup, vagy cserealapnak lehet használni – ezzel elég sok szerencséje volt az Eaglesnek az utóbbi 20 évben. Sudfeld szerződése lejár jövőre, így minden bizonnyal 2020-ban Thorsonnak lehet esélye a csere posztra, de így, hogy csak 5 pickje volt az Eaglesnek, rossz döntésnek tartom, hogy QB-ra lőtte el az egyiket.

Összességében

Azt gondolhattuk, hogy az Eagles eléggé win now módban van és ehhez mérten fog választani. Ehhez képest az öt kiválasztott játékosból négy nem igazán fog játszani újoncként – kivéve sérülés esetén. Ennek ellenére az első három pick kifejezetten tetszik számomra, így jó draftnak gondolom ezt a sasok részéről.

Az 5 pick viszont nagyon kevés, főleg ha hozzávesszük, hogy tavaly is mindössze 5 prospectet draftolt a csapat, ez a 10 pedig az egész ligában a legkevesebb ezidő alatt. Sok fiatal, olcsó munkaerőre lenne szüksége az Eaglesnek, felkészülve Wentz megaszerződésére, azonban így legkorábban jövő évtől lehet erre betárazni – 2020-ban várhatóan sok pickje lesz a csapatnak, habár ki tudja, mit csinál még addig azokkal a pickekkel Roseman.

Összességében tehát jó draft volt ez, az első három kiválasztott játékos alapköve is lehet a franchise-nak 2020-tól, mindhármukat jó játékosnak gondolom, de érdemes lett volna több választási jogot összeszedni.

Értékelés: B+

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!