Connect with us

Érdekességek

A jobb oldalon fog játszani az NFL legjobban fizetett tackle-je

A Raidersnél kimondták, hogy a tavaly első körben draftolt Kolton Miller lesz a bal oldali tackle és az óriási pénzért a szabadügynökpiacon igazolt Trent Brown lesz a jobb oldali tackle. A Patriotsnál LT-t, a 49ersnél viszont RT-t játszó Brown négy évre $66 millióért írt alá Oaklandbe, amivel a legjobban fizetett támadófalember lett a ligában. Most pedig a sokak által kevésbé értékesnek gondolt jobb oldalon fog kezdeni, ami nem rossz ötlet, mindössze érdekes.

Hagyományosan ugyebár a left tackle szerep az értékesebb, hiszen ez védi az irányító “vakoldalát”, azonban manapság a rengeteg shotgun felállással ez már kevésbé fontos, nincs kifejezett állandó vakoldala a QB-knak. Sokak szerint szerint például érdemes LT-t draftolni és RT-t megfizetni a piacon, hiszen a jobb oldalon játszó tackle-ök jóval olcsóbban keltek el az utóbbi években, mint bal oldalon játszó társaik. Ez pedig csakis a hagyományos felfogásra vezethető vissza, ugyanis a mai modern NFL-ben ennek már nincs igazán jelentősége – a fizetések mégis ezt tükrözik.

Sok csapat a legjobb pass rusherét a támadósor jobb oldalára állítja pont azért, hogy a gyengébb tackle-lel kelljen szembe néznie. Erre pedig kevés csapat reagált még érdemben. Emlékezzünk csak, a Broncosnál Von Miller szinte csakis Trent Brown oldaláról fog rohamozni, ráadásul évente kétszer feszülnek majd egymásnak, de ugyanúgy nagyobb részt jobb oldalt rohamoz JJ Watt, Khalil Mack, Demarcus Lawrence vagy Cameron Jordan, csak hogy pár szupersztárt említsünk.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!