Connect with us

Draft

A jövő fontosabb – Bengals draftértékelő

A Bengals teljesen új vezetőséggel vágott neki a draftnak, akiknek nem az volt a dolga, hogy egy év alatt Super Bowl esélyes gárdát varázsoljanak. Ennek megfelelően nagyon higgadtak voltak a drafton, egyetlen kivételtől eltekintve nem siettek el semmit és szépen építkeztek.

 

 

Az első körben a Steelers megelőzte őket és elvitte a második használható linebackert a drafton. A Bengalsnak nagyon kellett volna egy jó LB a kezdőbe, mégsem lehet hibáztatni őket, hogy kivárásra játszottak. Így nem kellett feladniuk jelentős draft tőkét és mégis kiválaszthattak egy instant kezdő játékost.

 

Az első körben így Jonah Williams érkezett, aki nem csak az egyik legkészebb tackle volt a classban, de egy hatalmas vezéregyéniség is. Williams rögtön kezdő lehet, minden valószínűség szerint right tackle poszton, de hosszú távon átveheti Glenntől a franchise baloldali tackle pozíciót. Vész esetén pedig akár guard is lehet, sokan a draft előtt rövidebb karjai miatt ide is prognosztizálták. A Bengals legnagyobb needje az LB poszt mellett a támadófal volt, és megítélésem szerint ez egy jóval fontosabb csapatrész, így abszolút megértem a döntésüket.

 

A második körben jött az egyetlen pick, ami igazán nem tetszik. Sok irányba elindulhatott volna a gárda, még akkor is, ha értéken linebackert nem találtak a draft ezen pontján. Jöhetett volna corner, defensive lineman, de konkrétan akárki. Ehelyett húztak egy tight endet, ráadásul egy blokkoló tight endet. Drew Sample-lel nincs probléma, jó kirakós lehet Taylor offense-ében, de a második körben egyszerűen nem húzunk egy főleg blokkolásra használható tight endet. Sample-nek 27 elkapása volt az elmúlt három évben, így ez a pick nagyon luxus kategória.

 

A nap második húzása már a várva-várt linebacker pick lett és Germaine Pratt érkezett. Nehéz elképzelni, hogy nem day 1 kezdő, mert konkrétan nincs senki, aki beelőzné a depth charton, így még az érkezésével is a leggyengébb linebacker sort tudhatják magukénak a városban. Pratt egyébként tud középen is játszani, de talán az igazi posztja a Will lehet.

 

 

Az utolsó napon aztán adtak az élvezeteknek a csapatnál. Először érkezett egy irányító Ryan Finley személyében. A negyedik körben ritkán húznak kezdő irányítót a csapatok és Finley sem így érkezett, de ha Dalton nem tudja átlépni az árnyékát, akkor Taylor könnyen kísérletezgethet az új érkezővel. Addig is tanulhat a padon és ha megfelelően fejlődik, akkor egyszer még kezdő is lehet belőle.

 

A következő pick a defesnive line-ba érkezett és Rennell Wren már-már steal volt a negyedik kör végén. A defensive line mélyítésére is szüksége volt a franchise-nak, mert Geno Atkins mögött/mellett mennyiségileg megvannak, de minőségben még senki nem igazolta a várakozásokat, így tovább kellett próbálkozni. Wren hatalmas méretekkel megáldott nose tackle, aki stabilitást adat a csapatrésznek.

 

A negyedik kört pedig Michael Jordan zárta, aki ha csak a legminimálisabb mértékben is fel tud nőni névrokonának a teljesítményéhez, akkor mindenki dörzsölheti a markát. Egyébként egy sokoldalú belső támadófalemberről van szó, aki hasznos lehet a rotációban. Jordan csatlakozik csapattársához Price-hoz, aki tavaly került a Bengalshoz.

 

Az utolsó körökben még szerzett két futót a gárda, mert Mark Walton távozása miatt vékony volt ez a poszt, valamint jött egy linebacker és egy cornerback is. A két running back, Trayveon Williams és Rodney Anderson alighanem megküzdhet azért, hogy returnerként minél nagyobb szerepet kapjanak és a rosteren találják majd magukat. Anderson sérüléslistája mindenesetre aggodalomra ad okot. Deshaun Davis helyzete még hatodik körös linebackerként sem reménytelen, tekintve, hogy akik előtte vannak sem szupertehetségek. Egyébként magas football IQ-val rendelkezik és középső linebacker volt három teljes évig. Jordan Brown pedig várhat a sérülésekre, mert Dennard és Webb is beelőzhető a rangsorban, de ki kell várnia a sorát.

 

Összességében az elrontott második pick kivételével ez egy igen tetszetős draft a Bengalstól, de óva intenék mindenkit, aki arra gondol, hogy a csoport utolsó helyénél többre lehet képes ez a gárda. Hosszú távon viszont megindulhat egy olyan építkezés, aminek már most látszanak az alapjai. A-.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!