Connect with us

Hír

Az NFL 18 meccses alapaszakaszt akar

Az NFL és az NFLPA (játékosok szakszervezete) között már mennek az egyeztetések a CBA újratárgyalásáról. A jelenlegi kollektív szerződés a 2020-as szezont követően jár le, a legutóbbiból kiindulva pedig akár sztrájkra is lehet számítani a játékosok oldaláról. Főleg ha az NFL tényleg erőltetné a 18 meccses alapszakaszt, és állítólag a liga szeretné ezt elérni – az persze jó kérdés, hogy mennyire keményen.

A Washington Post információi szerint több tulajdonos is szeretné meghosszabbítani az alapszakaszt 18 mérkőzésesre, ez viszont minden bizonnyal nem tetszene a játékosoknak, így cserébe – a megnövekedett bevételekért – fel kell ajánlani valamit. Ez pedig egyrészt lehet a marihuána engedélyezése orvosi célokra, másrészt pedig Roger Goodell eltiltásokkal kapcsolatos hatalmának korlátozása.

Érdekes egyébként, hogy a Giants társtulajdonosa, John Mara, és a Packers CEO-ja, Mark Muprhy is aggályait fejezte ki a meghosszabbított alapszakasszal és a játékosok egészségével kapcsolatban az utóbbi egy évben.

Az NFLPA ügyvezető igazgatója, DeMaurice Smith viszont arra kérte az összes ügynököt, hogy készüljenek fel egy esetleges 2021-es teljes szezonos sztrájkra.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!