Connect with us

Érdekességek

Frank Gore olyat vihet véghez, amire előtte csak ketten voltak képesek

Frank Gore tegnap töltötte be a 36. életévét, ami egy aktív futótól kifejezetten ritka. Viszont, ha hozza a tőle megszokottat, akkor olyat vihet véghez, amit előtte csak ketten: Marcus Allen és John Riggins.

 

 

Allen 1982-ben 1/10-es volt, a Raiders játékosaként Super Bowl győztes, SB és alapszakasz MVP volt, többszörös Pro Bowler és All-Pro, kétszer vezette a ligát TD-kben, de egyszer yardokban is ő volt a legjobb. Karrierje végén a Chiefsben játszott, de nem nagyon látszott meg rajta a kor, 36 évesen 830 yardot futott, egy évvel később pedig 505-öt. Végül 12 243-mal fejezte be a karrierjét, majd beválasztották a Hall of Fame-be.

 

John Riggins 1971-ben 1/6-os volt, a Jetsben kezdte a pályafutását, de a Redskinsnél lett igazán nagy játékos, ahol többek között Super Bowlt nyert és a döntő legjobb játékosának választották meg. Kétszer vezette a ligát TD-kben, de 36 évesen is lehetett rá számítani, 677 yardot tett be a közösbe utolsó NFL-szezonjában (11 352-nél állt meg végül). Ő is Hall of Famer lett, illetve csak ő és Allen mondhatja el magáról, hogy 36 éves futóként legalább 300 yardot szerzett.

 

Gore eddigi karrierje során soha nem szerzett 600 yardnál kevesebbet, tavaly 4,6 yardot átlagolva 722-ig jutott. Ha hozza a tőle elvártat, akkor egy nagyon illusztris társaságba fog kerülni. Ráadásul egy 600 yardos szezonnal 15 348 yardja lenne karrierje során, amivel megelőzné Barry Sanderst, és már csak Walter Payton és Emmitt Smith lenne előtte az örökrangsorban.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!