Connect with us

Hír

Julio Jones miatt nem hosszabbítottak még Amari Cooperrel?

A Cowboys részéről többször kifejtették már, hogy a csapat Amari Cooperrel képzeli el a jövőt – ez így is lenne normális, ha már egy első kört adtak érte tavaly, ráadásul meg is szolgálta a vételárat. A tárgyalások viszont nem nagyon haladnak, és nem kizárt, hogy Cooper miatt: a fiatal elkapó állítólag szeretné megvárni, milyen pénzt kap Julio Jones, hogy ehhez igazítsa az igényeit.

 

 

Cooper szerződése már csak az idei szezonra érvényes, ez idő alatt 14 millió dollárt keres. A legjobban fizetett Odell Beckham 18 millió dollárt kap évente, ez lehet nemcsak Cooper, de Julio Jones célja is. Utóbbinak ugyanakkor nem kell másokra várnia, a liga egyik, ha nem a legjobb elkapója, ami Coopernek kapóra jöhet: ha Jones sok pénzt kap, az az ő pozícióját is erősítené.

 

A szokásos formula alapján Cooper az idei ötödik éves opciójával és egy jövő évi franchise taggel nagyjából 31 millió dollárt kapna két év alatt, vagyis 15,5 millió dollárról indulnának a tárgyalások. Ha viszont Jones 18 fölött kapna, akkor a fiatalabb Coopernek is az lenne a kiindulási alap (tavaly Khalil Mack és Aaron Donald vártak egymásra). Akárhogy is, a Cowboys nem lőhet nagyon mellé azzal, ha minél előbb hosszú távra leköti Coopert – már amennyiben ebben az elkapó is partner.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!