Connect with us

Draft

Majdnem tökéletes – Steelers draftértékelő

A Steelers volt az első csapat, amely felcserélt a 2019-es drafton, de végül így is kilenc új játékossal lett gazdagabb. A pittsburghiek nem szórakoztak, azonnal a legnagyobb hiányposztokra mentek rá, csak a Bud Dupree-imádatuk miatt nem lett tökéletes a draftjuk.

 

 

Első nap

 

A Steelers nem volt ideális pozícióban ahhoz, hogy a legnagyobb hiányposztját orvosolja, egy 2019-es első és második, illetve 2020-as harmadik körös pickért cserébe felmozgott a Broncos helyére. Ez volt az első csere a drafton.

 

1/10: Devin Bush, LB,  Michigan – Értékelés: A-

 

Bush egy alul méretezett LB, de nagyjából ennyi hiányossága van csak. Tökéletesen illik a Steelers védelmébe, igazi vezér, mind a három downon a pályán lehet, fürge, gyorsan reagál, akár blitzelni is el lehet küldeni – sokkal többet nem nagyon lehet elvárni egy első körös LB-től. Ha az újonchibáit gyorsan kinövi, minden további nélkül hozhatja azt, amit például Darius Leonard hozott tavaly, az év újonca cím egyik legnagyobb várományosa. Az értékelést egyedül a kicsit drága feltrade rontja le, egyébként Bush-sal azonnal megoldotta a legnagyobb hiányposztját a csapat.

 

Második nap

 

Bush miatt nem volt második körös pickje a csapatnak, viszont a harmadik végül kétszer is választhatott, a Steelers pedig az LB után a második és a harmadik legnagyobb hiányposztját is orvosolta.

 

3/66: Diontae Johnson, WR, Toledo – Értékelés: A

3/83: Justin Layne, CB, Michigan State – Értékelés: A+

 

Johnson az Antonio Brown-csere eredménye, vagyis felfoghatjuk úgy is, hogy AB-t a Steelers rá és egy ötödik körre cserélte el. Johnson egy alulméretezett elkapó, viszont borzasztóan atletikus és jók a kezei, Pittshburgben pedig az ilyen játékosokat nagyon jól tudják használni, elég csak Emanuel Sandersre vagy AB-re gondolni, ráadásul a csapat hagyományosan zseniálisan választ a hátsóbb körökben elkapókat. Nem kétlem, hogy Johnson is be fog válni, akár már idén kinőheti magát egy WR2-nek JuJu mögött.

 

 

Layne is jó pick, egyike volt a nap sokat csúszó cornereinek. Kiváló méretei vannak és remek labdaérzéke, a középiskolában még elkapót játszott. Jól olvassa a játékot, emberezésben nagyon jó,  de zónázásban nem biztos, hogy megállja majd a helyét, illetve nem elég kemény, nem szeret ütközni, futás ellen kifejezetten gyenge (bár ez nem minden edzőnél elvárás egy cornernél). Már idén sok snapet fog kapni, hosszabb távon pedig egyértelműen kezdő matéria.

 

Harmadik nap

 

A harmadik napon hat pickje volt a Steelersnek, így aztán a bőség zavarában el is lőtte minden létező posztra. Nagy kár, hogy pont a legjobb cetliket nem sikerült jól felhasználni.

 

4/122: Benjamin Snell, RB, Kentucky – Értékelés: C-

5/141: Zach Gentry, TE, Michigan – Értékelés: D-

6/175: Sutton Smith, Edge, Northern Illinois – Értékelés: B-

6/192: Isaiah Buggs, DT, Alabama – Értékelés: A

6/207: Ulysees Gilbert, LB, Akron – Értékelés: A-

7/219, Derwin Gray, T, Maryland – Értékelés: A+

 

Snell egy TD-gyáros volt az egyetemen (48 három éven belül), de a 4,66-os ideje nem túl biztató, és úgy overall nem egy jó játékos. A Steelers rendszerében persze nem kizárt, hogy tud majd termelni, de hozzá hasonló játékosokat a draft végén vagy UDFA-ként is lehet találni, egy negyedik kört ellőni rá úgy, hogy van két kifejezetten jó futó előtte a rosteren, illetve az Edge és a safety posztokra bőven ráférne a tehetség, óriási pazarlás.

 

Gentry sem tetszik, egy jobb esetben blokkoló TE, akihez hasonló millió van az UDFA-k között. A tight end részben hiányposzt a Steelersnél, de az ötödik kör elejét erre áldozni óriási luxus, pláne úgy, hogy itt még bőven volt ha nem is azonnal kezdő, de kifejezetten hasznos, hosszú távon kezdő potenciállal rendelkező Edge játékos. Nem elég, hogy Dupree 9 milliót fog keresni idén, ami érthetetlen, de még csak nem is érkezett mellé/a helyére senki.

 

 

Egészen a hatodik körig kellett várni az első és egyetlen Edge játékosra, aki viszont hiába élt a backfielden az egyetemen és szerzett 29 sacket és négy védő/ST touchdownt, annyira alulméretezett, hogy esélye sem lesz ezt a produktivitást hozni az NFL-ben. Persze a speciális egységbe jó lehet, a hatodik körben már senki nem fog kezdőt találni, de az elég probléma, hogy csak ekkor érkezett játékos a csapat negyedik legnagyobb hiányposztjára.

 

A maradék három pick viszont kifejezetten tetszett, jó értéken szerzett jó játékosokat a csapat. Buggs steal itt, körökkel korábban is kimehetett volna, rotációs falemberként már újoncként elég sok snapet láthat, akár egy korrekt kezdő is lehet belőle idővel. Gilbert is jó pick, a speciális egységben sokat játszhat, illetve futás ellen is rendben van, a védelemben is láthat pár snapet. Gray óriási méretekkel bír, 194 centi és 145 kiló, ráadásul erős is, és van benne annyi tehetség, hogy egy jó faledző akár kezdőt is faragjon vele idővel. A harmadik napon egyértelműen ő a kedvenc pickem.

 

 

Összegzés

 

A Steelers jól dolgozott az első két napon, a három legnagyobb hiányposztjára szerzett tehetséges, rendszerfit, azonnal kezdő kaliberű játékost (bár Layne inkább jövőre veheti át a stafétát). A harmadik nap viszont nem tetszett, a 4. és 5. körös pick szerintem sima pazarlás, ennél csak jobban lehetett volna elhasználni, a draft végén szerintem jobb és hasznosabb játékosokat szerzett a csapat. Ezzel együtt is nem két középső körös pick fogja meghatározni a draftot, mindent egybevéve jól kihasználta a lehetőségeit a Steelers. Értékelés: A-

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!