Connect with us

Érdekességek

Még egy gyenge szezon is történelmi lenne Bradytől

Tom Brady nagyon sok szempontból ostromolja a rekordkönyveket és sok szempontból történelmi a karrierje – és akkor még finoman fogalmaztunk. A tavalyi, 41 évesen összehozott jó szezonja még nem teljesen példa nélküli – Warren Moon, Vinny Testaverda és Brett Favre is még viszonylag jól tudott játszani ennyi idősen. Viszont ha a Patriots irányítója 2019-ben is lerak egy jó évet (vagy csak egy közepeset, vagy hozzá mérten akár gyengét is), az tényleg példátlan lesz.

42 évesen vagy afelett még egyetlen irányító sem tudott még csak közepesen sem játszani. George Blanda 1970-ban 43 évesen 6 TD-t passzolt, ennél többre pedig soha senki nem volt képes egy szezonban, ha már betöltötte a 42. életévét. Brady augusztusban lesz 42, és hacsak meg nem sérül vagy totálisan össze nem omlik, minden bizonnyal át fogja venni Blanda helyét ebben a vonatkozásban is.

A mai modern világban persze már könnyebb az irányítók dolga, tovább lehetnek sikeresek az NFL-ben, így nem teljesen elképzelhetetlen, hogy valaki versenybe tud majd lépni Brady karrierjének hosszúságával – a mai nagy öregek közül Drew Brees, Philip Rivers vagy Ben Roethlisberger lehet erre talán esélyes, de egyelőre valószínűbb, hogy Brady egy extrém kivétel, aki mindenkinél tovább tud nagyon magas szinten focizni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!