Connect with us

Draft

Mutassuk meg, hogy Trubiskyvel is lehet – Bears draftértékelő

Khalil Mack megszerzésével két dolog történt Chicagóban. Megalakult a liga jelenlegi legjobb védelme, és nagyjából biztossá vált, hogy a Bears nem fog sok draft tőkével rendelkezni. A védelem nagyon egyben volt tavaly, bár Fangio távozásával lehetnek meglepetések, de még ezek ellenére is a támadósor megerősítése volt a prioritás.

 

 

Az offseason alatt a csapat elcserélte Jordan Howardot is, így az amúgy sem ligaelit futójáték tovább gyengült. Miután a gárda kiülte az első két kört, a harmadikban rögtön a running back posztot vette elő. Szerencséjükre nem volt nagy rush futó fronton, így a class legjobb három játékosából választhattak maguknak. David Montgomery sok draft szakértő listáján előkelő helyen, néhol a top3 running back közt szerepelt. Nem is hiába, ugyanis tehetsége okán stabil NFL kezdő lehet. Kiválóan lát a pályán, laterális mozgása is kiemelkedő. Nem tartozik a leggyorsabb játékosok közé, de ezt jól kompenzálja a térlátásával.

 

Elkapásoknál nem igazán használták, de nincsenek rossz kezei, kevés dropja volt az egyetemen. Cohen mellett erre amúgy is kevesebb szüksége lesz, de Nagy rendszerében azért nem árt, ha elsajátítja az elkapó útvonalak egy részét. Fent lehet hagyni passzituációkban is, mert blokkolásban is egy elfogadható közepest tud nyújtani. A harmadik körben már-már steal szagú a megszerzése. Valószínűleg gyorsan megszerzi a kezdő posztot, de hasonló támadójátékot kell elképzelni a Maciknál mint tavaly. Az egyetlen kifogásolható rész a megszerzésében, hogy nagyon drága volt, mert fel kellett cserélni érte. Egy idei harmadik és ötödik kör, valamint egy jövő évi negyedik volt az ára (cserébe egy hatodikat kapott még a Bears), ami több a kelleténél.

 

A második pick szintén a támadósorba, kisebb meglepetésre az elkapószekcióba ékezett. Nem volt égető need a csapatnál, de Riley Ridley ekkor már BPA alapon jó találat volt. A Georgia volt elkapója a tavalyi évben érkezett Calvin testvére. A class egyik legjobb útvonalfutója, aki a második-harmadik körben mély elkapó class egyik csúszója volt, így a negyedik körben már nagyon jó értéket képviselt. Nem feltétlenül volt need az elkapó a csapatnál, de pont ilyen jó útvonalfutókra van szüksége ennek a rendszernek, így ennek szellemében egy jó választás lehet.

 

 

A cseréknek köszönhetően így a védelembe először a hatodik körben érkezett játékos, itt pedig már nem a kezdőbe húznak embereket. Először Duke Shelley érkezett corner posztra, aki egy alacsony és gyenge játékos, de gyors, így slotban lehet hasznára a csapatnak. Még az is lehet, hogy gyorsan bedobják a mélyvízbe, mert Bryce Callahan elhagyta a csapatot, a helyére érkező Skrine meg nem feltétlenül kezdő matéria.

 

Az utolsó körben aztán két jó eséllyel special teamer jött. Előbb Kerrith Whyte, aki futó, de inkább Tarik Cohenhez hasonlítható fürge és gyengébb játékos, így jó eséllyel visszahordóként tarthatja magát a csapatban. A sort pedig Stephan Denmark zárta, aki cornerként van jelölve, de elkapóból változtatott posztot, hogy aztán a safety sorba is elképzelhető legyen. Leginkább azonban special teamer lesz, bár amekkora termete van, nem lesz egyszerű a visszahordások során kivívnia a roster helyet.

 

Szigorúan a draftolt játékosok nem adnak hozzá valószínűleg sokat a Bears jövő évi szezonjához, de a lehetőségekhez mérten jó választások voltak a csapattól. Montgomery és Ridley abszolút a rendszerbe illő játékosok, akik sokat segíthetnek Trubiskynek, idővel pedig meghatározó kezdők lehetnek (Montgomery már talán idén). A többiekhez sok reményt nem lehet fűzni, illetve nem többet, mint sokadik körös játékosokhoz általában. Minden csapatot az draft-erőforrásaihoz mérten kell értékelni, így pedig nem mondható rossznak ez az egész történet. A-.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!