Connect with us

Hír

Rudolph: Még mindig megoldható, hogy maradjak

Kyle Rudolphot átadólistára tette a Vikings a magas fizetése miatt, ugyanakkor a játékos szerint nem elképzelhetetlen, hogy mindezek ellenére maradjon a csapatnál. Pedig már az utódja is megvan a második körös Irv Smith személyében.

 

 

Minnesotában akarnak engem, és én is itt szeretnék maradni. Sajnos a dolognak van egy üzleti oldala, a csapat pedig tele van jó játékosokkal, nem lehet mindenkit megfizetni. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy valahogy mégis sikerül megoldani a helyzetet

– mondta Rudolph az NFL Mediának.

 

Rudolph 7,6 millió dollárt keresne idén, ennyit lehetne megspórolni a kivágásával, miközben a Vikingsnak csak 1 millió dollárnyi cap space-e van. A tight end nem akar belemenni a fizetéscsökkentésbe, így csak két lehetőség maradt, hogy a csapatnál maradhasson:

 

  • Átalakítják a szerződését úgy, hogy az idei fizetését megkapja aláírási bónuszként, az összeget pedig a következő évekre leosztják (a 2019-es szezon végén automatikusan megszűnő szerződésként). Ez azt jelentené, hogy idén 4-5 millió dollár körül spórolhatna rajta a csapat, viszont ezt az összeget jövőre kénytelen lenne halott pénzként benyelni.
  • Hosszabbítanak vele alacsony aláírási bónusszal (például három évre 6 millió dollárral), az idei éves keresetét pedig minimálisra csökkentenék. Ebben az esetben is 4-5 milliót lehetne spórolni rajta, viszont a későbbiekben nehezebb lenne kivágni.

 

Nincs könnyű helyzetben a csapat, nem lenne meglepő, ha Rudolph nélkül kezdené majd meg a szezont.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások