Connect with us

Hír

Seattle-ben kötött ki Ziggy Ansah

A második legjobb elérhető szabadügynök (Ndamukong Suh után), Ziggy Ansah a Seattle Seahawksszal egyezett meg az éjszaka folyamán és egy egyéves szerződést fog aláírni a csapattal. Ansah ma repül a városba és írja alá a kontraktust, ami Adam Schefter információi szerint $5,5 millió garantáltat fog tartlmazni és ösztönzőkkel együtt plusz $8 milliót kereshet ezen felül.

A Buffalo Bills, a Baltimore Ravens és a New Orleans Saints is érdeklődött a pass rusher iránt, azonban a Seattle csapott le rá végül Frank Clark pótlásaként, hogy az első körös újonc LJ Collier túloldaláról rohamozzon. A május 7-i határidő lejárta miatt már a kompenzációs pickek formulájába sem fog beleszámítani Ansah, ezen felül a vállsérülése miatt is várnia kellett, hogy elkeljen a piacon, ráadásul emiatt az edzőtábor előtt biztosan nem állhat a csapat rendelkezésére a pályán.

Ansah-t 1/5-re választotta ki a Lions 2013-ban, a class kevés jó játékosainak egyike lett a profik közt. A 30 éves pass rusher karrierjét sok sérülés hátráltatta, de kétszer azért összehozott 10+ sacket egy szezonon belül, 80 meccs alatt összesen 48 zsákolást tudott bemutatni. Tavaly hét mérkőzésen lépett pályára és ezalatt 2 sacket jegyzett.

Egy kis érdekesség: azokon a meccseken, amikor a Seahawks több sacket szerez, mint amennyit benyel, 40-6 (87%) a mérlege Russell Wilsonnal. Ennél csak a Patriots jobb 2012 óta (88%), az NFL-átlag pedig 70,6%.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!