Connect with us

Minden ami NFL

Sztárvédők, akik jövőre gigaszerződést kaphatnak

A Miami Dolphins nemrég a liga legjobban fizetett cornerévé tette Xavien Howardot (legalábbis papíron). A cím viszont nem biztos, hogy sokáig az övé lesz, jövőre többen is megdönthetik a 15,05 millió dolláros szerződését, de Khalil Mack, Aaron Donald, Landon Collins és CJ Mosley is izgulhat.

 

 

A növekvő fizetési sapka miatt akár egy év alatt is borulhat minden, a fizetések hihetetlenül könnyen elszabadulhatnak. Ezért összeszedtük azokat a sztárvédőket, akik jövőre vagy szabadügynökök lesznek, vagy szerződésük utolsó évébe lépnek, és akár posztjuk legjobban kereső játékosai lehetnek (az In the huntban szereplő játékosok 30+ évesek, 2021-ben jár le a szerződésük, de rövid távon még szakíthatnak nagyot).

 

EDGE: Legjobban fizetett játékos – Khalil Mack, 23,5 millió dollár/év

 

Bár idén senkinek nem sikerült megdönteni Mack brutális fizetését – Demarcus Lawrence volt hozzá a legközelebb 21 millióval –, jövőre ez két játékosnak is összejöhet, hiszen 25 millió dollárral lesz nagyobb a cap, mint amikor a Bears és a pass rusher megegyezett.

 

Joey Bosa, Los Angeles Chargers – Potenciális fizetés: 24 millió dollár/év

 

A még mindig csak 23 éves védő tavaly sérült volt, de így is volt hét meccsen 5,5 sackje. Karrierje során 35 meccsen lépett pályára eddig, 28,5 zsákolásnál és 134 tackle-nél tart, év újonc védőjének is választották, 2017-ben Pro Bowler lett. A teljesítménye eddig hibátlan, sokaknál top3-as a posztján, abszolút egy szinten kezelhető Mackkel. Az újonc szerződése a 2020-as szezon végén jár le, így jövőre kifejezetten előnyös szerződésstruktúrával lehetne vele hosszabbítani. Ha valakire, rá érdemes nagyobb tételben fogadni, hogy rekorder lesz.

 

 

Jadeweon Clowney, Houston Texans – Potenciális fizetés: 22 millió dollár/év

 

Én nem tartom Clowney-t top5-ös játékosnak a posztján, még akkor is meglepne egy 22 millió dollárnál nagyobb fizetés, ha idén 20 sacket szerezne a franchise tag alatt (már ha addig nem kap egy új szerződést). Futás ellen kiváló, de karrierje során egyszer sem szerzett 9,5 sacknél többet, 62 meccsen összesen 29 jött össze neki. Nem rossz, de nem ezt várták tőle 1/1-esként.

 

In the hunt: Olivier Vernon (Browns), Melvin Ingram (Chargers), Cameron Jordan (Saints)

 

IDL (3-4): Aaron Donald, Los Angeles Rams –22,5 millió/év

IDL (4-3): Fletcher Cox, Philadelphia Eagles – 17,1 millió/év

 

Alapvetően ez a kettő egy kategória, és nem is feltétlenül pontos ez a meghatározás, hisz egyrészt papíron mindkét játékos játszott már a másik poszton, másrészt pedig úgy is az számít, hogy hol állnak fel a támadófallal szemben. De az egyszerűség kedvéért használjuk ezt a felosztást, ha már az Over The Capnél is így van (egyébként pont Donald és Cox a liga két legjobban kereső belső védőfalembere).

 

Chris Jones, Kansas City Chiefs – Potenciális fizetés: 22,55 millió dollár/év

 

Jones tavaly robbant be, 15,5 sacket gyűjtött, 74-szer generált nyomást, aminél csak Donald (106) és Cox (95) volt jobb, viszont a Chiefs sztárja mindezt 773 snapen érte el, míg Cox 831, Donald pedig 913 játéknál van a pályán. Persze ez könnyen lehet egyetlen kiugró szezon, hisz ezt megelőzően összesen 8,5 sackje volt 32 meccsen, de ha tartja ezt a tempót, akkor akár még Donaldnál is többet kereshetne.

 

 

DeForest Buckner, San Francisco 49ers – Potenciális fizetés: 20 millió dollár/év

Grady Jarrett, Atlanta Falcons – Potenciális fizetés: 20 millió dollár/év

Kenny Clark, Green Bay Packers – Potenciális fizetés: 18 millió dollár/év

Leonard Williams, New York Jets – Potenciális fizetés: 17 millió dollár/év

 

A fenti négyes nagyjából egy kategória (Jarrett kicsit kakukktojás, mert ő jó eséllyel idén új szerződést kaphat, de ha véletlenül mégis franchise taggel játszaná végig a szezont, akkor jövőre elég nagyot akaszthat). Tavaly Buckner, Jarrett és Williams is hasonló szinten játszott, mind a hárman pontosan 53-szor generáltak nyomást, bár Jarrettnek ehhez 150-nel kevesebb snap kellett. Clark kicsit kilóg a sorból, viszont Jarretthez hasonlóan ő futás ellen is elit, ha összejönne neki egy 10+ sackes szezon, az a fizetésén is meglátszana. Nem lepne meg, ha mind a négyen leelőznék Coxt.

 

In the hunt: Cameron Heyward (Steelers), Damon Harrison (Lions)

 

LB: CJ Mosley, New York Jets – 17 millió dollár/év

 

A Jets kicsit megőrült, amikor Mosley-nak 17 millió dolláros fizetést ajánlott, amikor a második legjobban kereső Anthony Barr és Kwon Alexander csak 13,5 milliót visz haza. Normál esetben egyik LB-t sem tartom ennyire, viszont mivel Mosley-nál sokkal jobb játékosok kaphatnak új szerződést jövőre, szinte biztos, hogy megdől a rekord.

 

Bobby Wagner, Seattle Seahawks – Potenciális fizetés: 18 millió dollár/év

 

Wagner konkrétan a liga legjobb LB-je, minden létező téren jobb, mint Mosley, még annak ellenére is rekordfizetést kaphat, hogy már 30 éves lesz jövőre (legfeljebb csak két évre szerződtetik).

 

 

Deion Jones, Atlanta Falcons – Potenciális fizetés: 17,1 millió dollár/év 

 

Jones Wagnerhez hasonlóan mindenben kiemelkedő, ráadásul még mindig csak 25 éves lesz jövőre, így még akár fejlődhet is. Ha nem lesz baja az egészségével, akkor minden esélye megvan arra, hogy a legjobban kereső játékos legyen jövő ilyenkor (legalábbis addig, amíg Wagner nem kap szerződést).

 

Jaylon Smith, Dallas Cowboys – Potenciális fizetés: 17,5 millió dollár/év

Myles Jack, Jacksonville Jaguars – Potenciális fizetés 17 millió dollár/év

 

Mindkét fiatal LB legalább olyan jó, mint Mosley, Smith pedig Deion Jones mellett a jövő egyik meghatározó játékosa lehet a posztján, már ha tartja ezt a fejlődési ütemet. Jackkel annyira már nem vagyok megelégedve, tavaly nagyon megzuhant a teljesítménye, de a hájpja elég nagy ahhoz, hogy brutális fizetést kapjon.

 

In the hunt: Dont’a Hightower (Patriots), Lavonte David (Bucs), Zach Cunningham (Texans)

 

CB: Xavien Howard, Miami Dolphins – 15,05 millió dollár/év

 

Az, hogy Xavien Howard – aki egyébként egy tényleg jó corner – megdönthette Norman rekordját, azt mutatja, hogy az évek óta stagnáló CB-piac is kezd magához térni. És jövőre lesz is olyan CB, aki megkaphatja a nagy pénzt.

 

Patrick Peterson, Arizona Cardinals – Potenciális fizetés: 18 millió dollár/év

 

Peterson konkrétan a liga legjobb cornere, amit tökéletesen bizonyít, hogy hiába volt 1107 snapet a pályán, csak 52-szer merték célba venni, ami a legjobb arány az NFL-ben. Ráadásul a felé szálló labdáknak csak az 57,7 százalékából lett elkapás, és bár engedett három TD-t, ő az egyetlen CB gyakorlatilag a ligában, aki soha senkitől nem kap semmilyen támogatást, teljesen egyedül kénytelen fogni a liga legjobb elkapóit. Még két évig érvényes a szerződése, jövőre még mindig a 30-as korhatár jobbik felén lesz, ami tökéletes idő egy vaskos a hosszabbításra.

 

Jalen Ramsey, Jacksonville Jaguars – Potenciális fizetés: 16 millió dollár/év

 

Ramsey tavalyelőtt top3-as volt, tavaly csak simán jó. Egy nagypofájú, de remek képességű corner, kicsit hektikus teljesítménnyel, de még így is gondolom legalább olyan jónak, ha nem jobbnak, mint Howardot. Nem vagyok biztos benne, hogy a Jaguars fogja megfizetni a 24 éves védőt, hisz többször is pletykáltak már az elcseréléséről, de valahol egész biztosan betegre fogja keresni magát.

 

 

In the hunt: Josh Norman (Redskins), Byron Jones (Cowboys), Janoris Jenkins (Giants), Darius Slay (Lions), Marcus Peters (Rams).

 

S: Tyrann Mathieu (Chiefs)/Landon Collins (Redskins) – 14 millió dollár/év

 

A safety piac idén ért a csúcsra, a fenti kettősön kívül Earl Thomas is megdöntötte Eric Berry korábbi rekordját. Nem gondolom, hogy jövőre ez változhat, nem nagyon vannak potens jelöltek, de ugyebár az idei banzájra se sokan számítottak.

 

Keanu Neal, Atlanta Falcons – 14,25 millió dollár/év

 

Neal összességében egy nagyon jó strong safety, bár az nem mellette szól, hogy a tavalyi évet szinte teljes egészében kihagyta, ráadásul csak 2020 után jár le az újonc szerződése, így a piacot sem tudja tesztelni. Ugyanakkor, ha a Falcons hosszú távban gondolkodik, akkor kihasználhatja a helyzetet és egy nagyon előnyös, Xavien Howardéhoz hasonló struktúrával már jövőre hosszabbíthat vele mondjuk négy évre 53 millió dollárért, ami valójában egy 5 éves, 59,5 milliós szerződés lenne, vagyis évi ~12 millióért játszana (2020-ban 6,5 milliót keresne). Nem tartom olyan jónak, mint a fent említett sztárokat, de hosszú távon 12 milliót mindenképp megér.

 

In the hunt: Budda Baker (Cardinals)

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások