Connect with us

Hír

Ted Ginn Jr. 10 ezer dollárt fizet annak, aki le tudja futni

Ted Ginn Juniorról két dolog jut eszébe az egyszeri NFL-szurkolónak: a sok drop, és az elképesztő sebesség. Míg az előbbit igyekezne eltüntetni, az utóbbiról váltig állítja, hogy még mindig erénye. Olyannyira, hogy fogadni is merne rá, és meg is van a kihívója.

A Saints elkapója a Bleacher Report egyik podcastjében volt hivatalos, ahol többek között a karrierjéről, a múltjáról és jövőjéről is szó esett, nem egy érdekességet megosztva ezzel a publikummal. Ha van szabad ~másfél órátok, érdemes ránézni az adásra, ami videó és podcast formájában is elérhető, de tértjünk is a címben belebegtetett történésekre.

A 34 éves játékosról sokan azt gondolták, hogy neki már lefőtt a kávé a profik között, hiszen a 2015-ös 10 TD-s szezonját két 4 hatpontost számláló követte, tavaly pedig csak öt meccsen lépett pályára az alapszakaszban sérülés miatt. Ám hősünknek esze ágában sincs nyugdíjazni magát, reményei szerint még 5 évet lehúzhat a ligában, hogy 39 évesen tegyen pontot karrierje végére. A korábbi elsőkörös játékos sosem tudott felérni az értékéhez, azt viszont nem lehetett tőle elvenni, hogy elképesztően gyors – és többek között ennek is köszönhette elsőnapos kiválasztását a 2007-es játékosbörzén.

2007-ben sérülés miatt nem tudott elutazni Indianapolisba megmutatni atletikusságát a combine-on, hiszen a bajnoki döntőn sérülést szenvedett, helyette a privát edzéseken és az Ohio State pro day-én mérhették az idejét. Előbbin 4.30 körüli riportok jöttek, utóbbin 4.37-nél állt meg a stopper a 40 yardos sprintjét követően. Állítása szerint korábban 4.28-at is mértek nála, de egyszer összejött számára a 4.22 is, ami a valaha volt legjobb idő amit elért. Igaz ez nem volt hivatalos, egy fedett futópályán mérték nála amikor a Penn State vizsgálta a középiskolás játékosokat, ráadásul ez kézzel rögzített számadat volt, amiben benne van a pontatlanság. Azóta sok idő eltelt, viszont a lassan matuzsálemnek számító Ginn még mindig úgy gondolja, hogy nincs nála gyorsabb elkapó a ligában, amire fogadni is mer.

[quote]10 ezer dollárt ajánlott fel annak, aki lefutja őt 40 yardon, és meg is érkezett az első kihívó – egy nem várt helyről.[/quote]

Magabiztossága abból ered, hogy még focis karrierje előtt az atlétikai pályán is megmutatta tudását, középiskolás kora óta tagja volt a futócsapatoknak több számban is, és nem is teljesített rosszul. Az egyetemeken nem ritka, hogy a tanulók több sportágban is igyekeznek kiemelkedőt alkotni, így nagyobb esély van sportoló karrierre, és vele együtt a malacpersely megtömésére is. Ginn számára az ovális pályán is ígéretes karrier várt, noha egyetlen vereségét akkor szerezte, amikor az a leginkább fájt neki. Az egyetemi atlétikai csapat edzője, Russ Rogers ugyanis felvetette, hogy a 2008-as Olimpiára is jó eséllyel pályázhatna, ám egy tizedmásodperccel elmaradt az olimpiai kvalifikációtól. Mivel közben összejött a futballkarrier az NFL-ben, lehet nem is bánja már annyira.

Ironikus módon épp a “salakról” érkezett az, aki szeretné tesztelni az elkapó sebességét, méghozzá Matthew Boling, a Houston Strake Jesuits végzős középiskolása. Hogy miért érdemes komolyan venni a fiatalember kihívását, nos, ő tartja az amerikai középiskolás rekordot 100 méteres síkfutásban 10.13-mal, ám a nem hivatalos legjobb ideje 10 másodperc alá is becsúszott (9.98). Nem hiába hallgat a “Fehér Villám” becenévre országszerte.

Hogy mikor kerül sor a titánok harcára, azt egyelőre nem tudni, de már nagyon várjuk! Ahogy azt is, hogy valaki a ligából is meghallja Ginn hívó szavait a párbajra.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!