About the author

56 Comments

 1. 1

  Fetyke

  Előre is elnézést kérek, ha kicsit keményen fogok fogalmazni, de…
  A műsor alatt arra döbbentem rá, hogy komoly értékválságban szenvedtek. :) Először is tegyük rendbe azt, hogy Dalton bőven a “Dalton-scale” alatt van, nem franchise QB szint, azonnali cserére szorul. Az egy extrém jóra sikerült 2015-ös évet leszámítva a többi hét szezonjában a közepesnél is kicsit vagy jóval gyengébb teljesítményt nyújtott.
  A másik! Ha már egy ilyen műsort készítetek, akkor azért nem ártana felkészülni, és utána nézni a dolgoknak. Mondom mi(k)re gondolok. Az, hogy Patriknál Prescott eggyel rosszabb mint Dalton egyszerűen nevetséges! Ha valaki, akkor én le szoktam húzni Dak-ot, de nem ennyire, legalább egy nagyságrendnyi a különbség közöttük a Cowboys irányítójának javára. Cousinst pedig nagyon alul értékelitek. Nálatok Wentz franchise QB, míg a hajszálra ugyanúgy játszó Kirk esetében a Dalton scale-n gondolkoztok? Az a Newton franchise QB, aki az MVP szezonját leszámítva teljesítményben inkább áll közelebb Dalton szintjéhez, és ha valakin, akkor inkább rajta kellene (kellett volna) elgondolkodni a Dalton-scale kapcsán? Nálatok az a Stafford simán franchise QB, aki a legjobb (2017-es) szezonjában is rosszabb volt mint Cousins tavaly (akinek egyébként az nem a legjobb szezonja volt)? Ne vicceskedjetek már! Srácok! Legközelebb legalább fél szemmel rá kellene nézni a statisztikákra!

 2. 2

  Leonidasz007

  Nem hiszem hogy sok olyan embert fogsz talalni akiknel cousins jobb v egyaltalan kozel olyan jo mint stafford vagy newton mint franchise qb. Cousinsrol egyebkent volt vita h bekeruljone a listaba, de sztem nem baj h ott van. Btw daltonnal az a bajod h egy jo eve volt es azota semmi v kozeoes. Ez prescottra is igaz egy vekemenyem szerint sokkal jobb tamadofal mogott egy sokkal jobb csapatban.

 3. 3

  Leonidasz007

  Én btw nem feltetlen statok alapjan mondok iteletet. Az h wentz v stafford v newton meg van kerdojelezve mint franchise qb (newton vallat most hagyjuk) azt nem is ertem.

 4. 4

  balentin

  Véleményed szerint milyen statokat kellene egy ilyen rangsor felállítása előtt figyelembe venni, és mivel tudod indokolni, hogy pont ezeket?
  A felvételeket, a játékban mutatott nüanszokat, a kiszolgáló személyzetet és a coachingot mind-mind kivennéd az egyenletből?

 5. 5

  Fetyke

  Nos! Wentz esetében részben könnyű a helyzetem, mert tök egyformán játszottak Cousinsal. Sőt, ha a kiszolgáló személyzetet (támadófal, nyomás alatti játékok aránya) vagy a coachingot (Vikingsnál nincs Pederson) is figyelembe veszem, akkor már inkább Kirk felé billenne a mérleg. De ezt hagyjuk.
  Stafford esetében pedig még egyszerűbb a helyzet. A lejátszott szezonok és az utolsó negyedes fordítások számát leszámítva nincs olyan statisztikai mutató vagy a játéknak más olyan eleme, tényezője, amiben jobb lenne Cousinsnál. Azért legyetek már kicsit objektívebbek!

 6. 6

  katonadani

  azon akár lehet vitázni, hogy most épp Dalton-e a legjobb megtestesítője a scale-nek, de szerintem rendben van ő is, mert elhoz egy stabil közepest, nem fog megváltani, de különösen elbaszni sem. Nálam a leváltandó kategória, de ahogy adásban is mondtam, nálam a hozzá hasonló QB-k mind leváltásra kerülnének, legalábbis új QB után néznék egyből. Nálam nem annyira van billegő kategória veteránoknál, csak újonc szerződésen lévőknél.

  Bálinthoz tudok csatlakozni, nálad a jobb/rosszabb mi alapján jön ki? Mit veszel alapul?

 7. 7

  katonadani

  első és legfontosabb: nem lehet objektíven összerakni ezeket a listákat. Nincs objektív mérőszám erre.

 8. 8

  katonadani

  másodsorban pedig mi alapján lennénk elfogultak egy minden irányítót felvonultató listában? Ha konkrétan cousinsról van szó, akkor szerintem egy vikings szurkoló inkább elfogult, mint egy bármilyen másik

 9. 9

  Fetyke

  Nyilván először az egyéni statisztikákat veszem alapul. De megpróbálom azt is figyelembe venni, hogy milyen hatást gyakorol az irányító a csapat teljesítményére,azaz mit ér el vele a csapat (Kirk teljesítményét ez húzza le igazán nálam).
  De akkor visszakérdezek? Miért ti mi alapján rangsoroljátok az irányítókat? Simán hasra ütés szerűen?

 10. 10

  Fetyke

  Na jó, de akkor a PFF mit ír a Wentz-Cousins-Stafford-Newton négyesről? :)

 11. 11

  katonadani

  PFF 2018:
  (Dalton)
  Wentz
  Cousins
  Stafford
  Newton

  DVOA 2018:
  Wentz
  (Dalton)
  Cousins
  Stafford
  Newton

 12. 12

  Fetyke

  Ezt nem is vitatom. De azért feltűnő aránytalanságokat szerintem nem szabad elengedni és figyelmen kívül hagyni. Az, hogy a fél adásban Daltont és Cousins hasonlítottátok össze körülbelül akkor aránytalanság, mintha én Kirk-et Wilsonhoz próbálnám hasonlítani, pedig nem egy szint a két játékos egyik összevetésben sem.

 13. 13

  katonadani

  egyébként nálam személy szerint ha érdekel:
  15. Stafford
  16. Newton
  17. Cousins
  18. Prescott

  (Mayfield és Darnold nélkül kettővel feljebb mindegyik)

 14. 14

  Fetyke

  Mint ahogy egy Eagels szurkolótól sem várható el, hogy objektív legyen Wentz kapcsán :)

 15. 15

  renningan

  De mivel egy Vikings fan sincs, és feltehetjuk, hogy Daniek nem a Vikings kozosseg ellen intéztek közvetlen támadást, ráadásul Patrik, és Bálint is kritikus Wenztcel, Stafforddal, nem őket vádolnam vak elfogultsággal.

 16. 16

  katonadani

  statisztikánál mi számít? yardok? TD/INT? Y/A? passer rating? PFF grade? DVOA? más? rengeteg dolog van és egyik sem ad teljes képet

  Nincs egy mérőszám, ami jó lenne, így csúnyán fogalmazva mondhatjuk, hogy hasraütésszerűen – szépen fogalmazva meg mondjuk úgy, hogy mindegyik irányító majdnem mindegyik meccsét láttuk, elemeztük, figyelembe vettük a körülményeket, a képességeket és a produktumot is, és így alakult ki egy nyilvánvalóan szubjektív rangsor (merthogy másmilyen nem is lehet).

 17. 17

  Fetyke

  Ezt értem, csak egy szakmai oldalon elfogadni esik nehezemre. Azért az általad felsorolt statisztikákat és a többit nem azért találták ki, használják hosszú évek óta és költenek a meglétükre súlyos vagyonokat, hogy csak így sutba lehessen mindezt dobni, és ráérzésre, meg ránézésre legyen eldöntve, hogy ki franchise QB és ki nem.
  Azért mégis csak egy szakmai portál vagytok, nem egy bulvárlap… :)

 18. 18

  katonadani

  nem épp egy szakmai oldalon lehetne jobban elfogadni a szubjektív sorrendet? Mármint ha úgy érzed, hogy amúgy szakmailag jók vagyunk.

  A statisztikákat arra találták ki, hogy milliárdnyi adat álljon rendelkezésre. Sok infót ad hozzá az értékítélethez nyilvánvalóan

 19. 19

  Fetyke

  Értem én, hogy közmegegyezés van! :)
  Végül is ez a tökéletes demokrácia, nem? :D

 20. 20

  katonadani

  Wentz 2017-ben konkrétan MVP volt sérüléséig. Tavaly meg félig sérülten játszott egész évben és így hozott egy jó szezont – egyáltalán nem extrát, de rossz sem volt.

  Egészségesen (big if), a legjobb mondjuk 8 irányító közt van a ligában, és akkor még nem voltam elfogult, mert szurkolóként 5öt mondtam volna. Egészen különleges dolgokra képes, amikre például Cousins nem.
  Cousins egy jó irányító, aki nem fogja elrontani neked igazán a meccset, de nem is ő lesz az, aki megnyeri neked különleges dolgokkal, amikkel a hátára veszi a csapatot (nyilván nagy átlagban, kivételek vannak)

 21. 21

  katonadani

  upon further review 5be azért nem tenném, szóval legyen 8-10

 22. 22

  Fetyke

  Ha Cousuinst szidjátok, akkor nem. :D Egyébként valóban nagyon jók vagytok szakmailag.

  De! Továbbra is úgy érzem, hogy túl szubjektív lett ez a lista.

 23. 23

  Fetyke

  Ez rendben van! El is tudom ezt fogadni. De akkor is azt érzem, hogy Cousinst nagyon alul értékelitek.
  Az elmúlt 4 év egyéni statjai (nfl.com :D) alapján simán top10-es QB lenne, de én is láttam és tudom, hogy mindez a teljesítmény csapatszintre nem tudott átvetülni, ezért nálam sem top 10 irányító. Nem is szoltam semmit, amikor ugyanezt hoztad fel a power rankingban. :) Én is láttam tavaly hibáit (például rohadtul nem érzékeli a nyomást, főleg a vak oldalról).
  De például egy Staffordot simán beraktátok franchise QB-nak… Szerintem ennyi erővel Cousins is simán az. Sőt! Inkább az! Ezt a műsoridőt sokkal inkább egy Wilsonra vagy Mariotára kellett volna áldozni, mert ők már inkább kérdőjelesek.

 24. 24

  Fetyke

  A top5 erős is volt! :D
  Gondolom a Brady, Rodgers, Brees, Wilson négyes nem vita tárgya. Hogy ötödiknek kit raknék be most nem tudom. Még az is lehet, hogy meg tudnál győzni Wentz-ről. :)

 25. 25

  Leonidasz007

  Ha olvastad dani PRjet akkor tudod h a lista ugy kezdodik nala h Mahomes

 26. 26

  Fetyke

  Eddig azt hittem, hogy viccel. :D

 27. 27

  Leonidasz007

  Egyebkent nalam wentz nincs 10ben. Es se ot se staffordot nem szeretem tulzottam, de franchise qb-k egyertelmuen

 28. 28

  Leonidasz007

  Biztos lehetsz benne h nem :D

 29. 29

  katonadani

  ezért kaptál egy downvote-ot :(

 30. 30

  Fetyke

  Igazából nem is azt vitattam, hogy ne lennének azok. Mert szerintem is franchise QB-k és messze jobbak Daltonnál (nálam). Az meg, hogy mi zavar(t), már csak levágtátok. :)
  Az 5-16 között nagyon sűrű a mezőny nálam is. Sőt a 9-16 között válik igazán sűrűvé, így a 10-be akár egy adott évi kiugróan jó szerepléssel is be lehet kerülni nálam. Ideiglenesen.
  De mondjuk, ahhoz egy újonc bekerüljön az első 16-ba úgy kell játszania, mint ahogy Mahomes tette. Ez egyben azt is jelenti, hogy Danival ellentétben nálam Mayfield vagy Darnold egyelőre szóba sem jöhet.

 31. 31

  Leonidasz007

  H nincs top10-ben v h nem szeretem? :D m elobbi azert necces még eagles szemuvegen keresztul is akár.

 32. 32
 33. 33

  Leonidasz007

  Legalabb egy kommentben letudtam :D

 34. 34

  Fetyke

  Akkor az már kettő downvote! :)

 35. 35

  katonadani

  ha lehetne, menne :D

 36. 36

  katonadani

  adok egyet a másikra is :D

 37. 37

  katonadani

  Mayfield top10, jövőre top5 ?

 38. 38

  Fetyke

  Meggyőztél! Wentz top 5 irányító már nálam is! :D

 39. 39

  Leonidasz007

  Lentebb meg azt irod h nem erted miven kulonb cousinsnal :O akkor h is van ez?

 40. 40

  Leonidasz007

  Ha mayfield is top10 akkor wentznek a 15 is ketd necces lenni :D

 41. 41

  Fetyke

  Még a végén kitilt! :)

 42. 42

  Fetyke

  Majd meglátjuk, hogy mire megy idén a top 5 védelmekkel szemben. :)

 43. 43

  katonadani

  utolsó 6 meccséből (amikor top5 QB szinten játszott) három volt a Broncos, a Texans és a Ravens ellen, mind a három top7es védelem defensive efficiency alapján

 44. 44

  katonadani

  tegyük hozzá h a Texans ellen épp nem volt olyan jó

 45. 45

  Fetyke

  Veled tulajdonképpen akkor rendben vagyunk. :)
  Mayfield és Darnold nincs a 16-ban, ahhoz még többet kell letenniük az asztalra (különösen Darnoldnak). Prescott Mayfieldék nélkül is az értékén van nálam a 18. helyen, és más sorrendben de akkor a többiek is.
  Nyilván Cousinst tenném előre (ennyi szubjektivitás hadd engedtessék meg nekem) de olyan 12-16 között vannak Staffordék szerintem is.

  Máskor ne engedd akkor a többieknek, hogy ennyire félre vigyék az adást! :D

  Például az tökre tetszett (hogy akkor a jót is elmondjam), hogy neked Dalton előtt Trub van a listán. Szerintem is nagyjából ők egy kategória egyelőre. Csak Trub elméletileg még fejlődhet. Gyakorlatilag remélem, hogy már csak visszafelé. :D

 46. 46

  Fetyke

  A Broncosnak meg már szezonvége volt addigra, a Ravens ellen meg kijött a lépés. :)

 47. 47

  Fetyke

  Prescott tavalyi éve is jónak mondható volt (Sokkal jobb, mint Andy bármelyik másik 7 éve). Ez már 3-ból 2 szezon, míg Andí esetében 8-ból 1 az arány. Nagyon nem ugyanaz! Nehogy már ezt elkezdjétek megvédeni, mert berosálok!!!

 48. 48

  Fetyke

  Newton esetében az MVP szezon és a nagydöntőbe jutás miatt esetleg lehet vitatkozni, de nálam nem egy kiugró szezon számít, hanem a teljes karrier.
  Wentz és Stafford esetébe meg én nem értem, hogy miben lennének szerintetek jobbak Cousinsnál? Különösen Stafford esetében nem tudom, hogy mit találhattatok, ami mellette szólt.

 49. 49

  katonadani

  harmadrészt Wentz és Cousins borzasztóan különböző játékosok, nem is értem ezt a hajszálra ugyanúgy játszó kijelentést

 50. 50

  katonadani

  pl PFF grade-et figyelembe véve Dalton tavaly bőven jobb volt Prescottnál (hozzátéve h Prescott nálam is előrébb van Daltonnál, de ha ugyanezt csinálja még 2-3 évig, akkor nem lesz), és DVOA-ban is jobb volt

 51. 51

  renningan

  Mondhatjuk így is :D a lényeg annyi, hogy oké, hogy nem értesz egyet, én is tudnék Stafford mellett érvelni, csak az úgymond vehemenciát tartom indokolatlannak :D szerintem amúgy kifejezetten sokan nem tartják top10-es, vagy mondjuk top15ös qb-nak Cousinst.

 52. 52

  Fetyke

  Különböző játékosok, de a tavalyi statjaik szinte kottára egyeznek:
  Paszpontosság (Kirk-Carson): 70,1-69,6 egyforma! TD/INT arány: 30-10 – 21-7 egyforma! Ha arányosítjuk Carson 11 meccsét, akkor egyébként 31-10. Sack/mérkőzés arány: 2,5-2,8 egyforma! Mind a ketten 9 fumble-t csináltak, igaz Kirk 7-et vesztett el, míg Carson 6-ot, de ugye Wentz csak 11 meccsen játszott. A csapat egyikükkel sem brillírozott és a várnál gyengébben teljesített.
  És elfogadom, hogy Wentz előtt sem volt tökéletes az Eagles fala, ezért nem jövök a nézzétek meg milyen fal mögött kellett játszani dumával…
  Csak nem értem, hogy ti hol látjátok azt a különbséget, amitől Wentz még egy közmegegyezéses franchise irányító, Cousins meg már nem? És bocs de erre még mindig nem adott választ eddig egyikőtök sem.

 53. 53

  Fetyke

  A hangnemért már előre is elnézést kértem! :) Kicsit direkt is írtam ilyen teátrálisra, hogy felpezsdüljön az élet, mert kezdett elpunnyadni az oldal. Kár, hogy csak ti, adminok reagáltatok. Hiába, ez van, ha nem Pats, esetleg packers cikket írtok. :D Bezzeg, ha azt írnátok, hogy nem Brady vagy Rodgers a legjobb irányító… :D
  Mint írtam, nekem nem kel érvelned Stafford mellett, mert egyébként nagyon is jó QB-nak tartom. Ha jobb csapat lenne körülötte vagy jobb coaching mögötte, akkor simán elit irányító lehetne. Nyilván ezek összefüggő dolgok valamilyen szinten. És ugyanezt értem és elfogadom Cousins esetében is. Nem top 10 irányító jelenleg nálam sem. De nem is ezen ment a beszélgetés fő vonala, hanem hogy franchise QB-e egyáltalán vagy sem? Meg hogy jobb e még kicsit Daltonnál vagy nem? És azért ezek kicsit már erős megfogalmazások voltak a számomra. :)

 54. 54

  CaptainBukova

  Nem tartom jó irányítónak daltont, és nem is sok bengals meccset láttam. Viszont láttok rá esélyt hogy egy jobb rendszerben, amit zac taylor hoz fellendül egy picit? kb olyasmire gondolok mint goff esetében, nyilván nem is véletlen a példa, hiszen a ramsből jött (most tekintsünk el attól hogy goff fiatal és tud még elvileg fejlődni)

 55. 55

  CaptainBukova

  Nem tartom jó irányítónak daltont, és nem is sok bengals meccset láttam. Viszont láttok rá esélyt hogy egy jobb rendszerben, amit zac taylor hoz fellendül egy picit? kb olyasmire gondolok mint goff esetében, nyilván nem is véletlen a példa, hiszen a ramsből jött (most tekintsünk el attól hogy goff fiatal és tud még elvileg fejlődni)

 56. 56

  Leonidasz007

  Én nem számítok ilyesmire. Szerintem Dalton napjai meg van ak számlálva. Tavalyhoz képest vszinu lathatunk nemi fejlodest, de Goff szintu palfordulast nem hinném

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team