Connect with us

Hír

4 milliót spórolt idén a Vikings Rudolph hosszabbításával

Volt arról szó, hogy a Vikings a szűkös fizetési sapka helyzete miatt nem tudja megtartani Kyle Rudolphot, azonban most is kiderült, hogy a salary cap túl van értékelve. Azonban a szerződéshosszabbítás létrejött, a tight end 4 évre $36 millióért írt alá Minnesotában, ráadásul idén még spórolt is vele a csapat.

A Vikingsnak mindössze $1 millió helye volt a sapkában, azonban a hosszabbítás még további $4 milliót felszabadított.

Ian Rapoport információi szerint Rudolph kapott idén $1,625 millió pluszt a $7,625 milliós alapfizetéséhez, ami teljesen garantálttá vált, ezen felül pedig még $7 millió garantált sérülés esetére. Azonban ha Rudolph nem sérül meg, akkor jövőre is kivágható, viszonylag nagy fájdalmak nélkül.

Tehát igazából Rudolph kapott egy $1,625 millió dolláros fizetésemelést idénre, de hosszú távon nem biztosított a helye. A Vikingsnak ugyanis minden évben kvázi opciója van a kivágására, ha már nincs szüksége a tight endre – például ha az újonc Irv Smith nagyon beválik. És még csak sok halott pénzt sem kell majd benyelni utána. Ráadásul a Vikings még plusz mozgásteret is nyert a fizetési keretben 2019-re.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!