Connect with us

Érdekességek

A Buccaneers megmutatja, hogyan veszíts egy harmadik körös picket egy punter miatt

Vannak jobban és vannak rosszabbul működő franchise-ok. Vannak okosabb és butább general managerek. Azt eddig is tudtuk, hogy a Buccaneers és Jason Licht nem tartozik az előbbi csoportba, most pedig újabb bizonyítékát mutatták, hogy miért soroljuk őket a rosszabbul működő csapatok közé.

A kompenzációs pickek művészetéről írtam már három éve bővebben, most Tampában megmutatták, hogy hogyan ne kezeld ezeket a lehetőségeket. A Bucs idén elengedte Kwon Alexandert és Adam Humphriest, előbbi (rövid ideig) rekord linebacker-fizetésért írt alá a 49ershez, és utóbbi is elég sokat kap majd a Titanstől. A szerződéseik nagysága alapján a Buccaneers jogosult lenne egy harmadik- és egy negyedik körös kompenzációs pickre, már amennyiben kevesebb kvalifikáló játékost igazol, mint amennyit veszít.

Ez azonban nem áll fenn. A csapat Alexander és Humphries mellett elengedte Ryan Fitzpatricket és Adarius Taylort, így 4-en állnak az “elvesztett oszlopban”. Ahhoz, hogy megkapják azt a két magas picket, maximum két (viszonylag alacsony éves fizetésű) kvalifikáló, azaz lejáró szerződésű, nem kivágott játékost igazolhattak volna. Ehelyett a Bucs leigazolta Shaquil Barrettet, Breshad Perrimant, Bradley Piniont és Deone Bucannont – mind évi $4 millió alatt -, így kiütve minden lehetséges kompenzációs picket.

Biztos szükség volt egy top10-es fizetésű punterre, aki tavaly 24. volt nettó punt yardokban? Ha helyette elhoznak egy draftolatlan puntert például, akkor olyan sokat nem romlik a csapat, ellenben jövőre gazdagodott volna egy harmadik körös pickkel. Barrett, Perriman és Bucannon még csak-csak védhető, meg indokolható, hogy egy jövő évi negyedik körös picknél többet ér, de azért ez is határeset dolog.

Az viszont egyértelmű, hogy Pinionért nem érte meg feladni egy harmadik körös picket, és ebből is tökéletesen látszik, hogy Jason Licht nem egy jó general manager.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!