Connect with us

Magyar foci

A Capitals a Sharkst megverve bejutott az elődöntőbe!

Negyedikként a Kijev Capitals jutott elődöntőbe a magyar kiemelt amerikai futball ligában (HFL), miután a wild card körben 32-0 arányban felülmúlta a Győr Sharks együttesét.

A faramuci helyzet miatt hazai csapat volt a Capitals, ám a vendég Sharks pályáján, Nyúlon rendezték a mérkőzést, ami sokkal simábbra sikerült, mint várni lehetett. A Sharks egyáltalán nem tudott kibontakozni offense oldalon, míg az ukrán csapat már igazából az első félidőben eldöntötte a továbbjutás sorsát.

Fotó: Digi Sport

A végül 100 futott yard fölé jutó Oleksandr Melnychuk nyitotta meg a pontok sorát, majd a 150 elkapott yardot túllépő Dmytro Serbin is a célterületre jutott, aztán pedig Troy Rice is szerzett egy TD-t, így már 20-0 volt az állás.

Az első félidőben három turnovert jegyezhettünk fel, Dustin Hawke (9/35, 216 yard, 4 INT) dobott egy interceptiont Tyren Quinnek, illetve Sergii Budilov szerzett az amerikai irányítón egy strip sacket. A túldalon pedig Eric Ford húzta le Maksym Cherepivskyi passzát.

A harmadik negyed borzasztóan hosszúra sikeredett, rengeteg volt a büntetés, a visszanézés, illetve meg kell jegyeznünk Becs Péter kiállítását targeting miatt. A második félidőben Hawke még három interceptiont dobott (Mykhailo Kulyk, Isaiah Wheeler és Quinn volt a lehalászó játékos), Rice és Melnychuk pedig megduplázta touchdownjai számát, így 32-0-val ért véget a találkozó.

A meccs MVP-je Cherepivskyi lett, aki 17/31, 231 yard, 3 TD, 1 INT lőlappal zárt.

A Capitals így bejutott az elődöntőbe, amit az első kiemelt Budapest Wolves ellen játszhat majd jövő szombaton 17 órától. A másik ágon tegnap kialakult a Budapest Cowbells – Fehérvár Enthroners párosítás, amire vasárnap kerül majd sor.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!