Connect with us

Prémium cikkek

A Rams még menekülhet, ha Gurley térdének annyi

Az elmúlt fél év kész rémálom lehetett Todd Gurley számára. A szezon végére elfogyott, a rájátszásban már nem nagyon vette hasznát a csapat (három meccsen összesen 30 futás), és bár sokáig tagadták a sérüléseit, nemrég kiderült, hogy az egész szezont sérült térddel játszotta végig. A legfrissebb hírek szerint emiatt akár drasztikusan csökkenhetnek a snap-számai, továbbá a Rams két harmadik körös picket áldozott a futó Derrell Hendersonért az idei drafton, így nem kizárt, hogy a csapat szabadulna a liga legjobban kereső futójától – és erre van is lehetősége.

 

 

Gurley 2015-ben 1/10-es volt, korszakos tehetségnek kiáltották ki, és az első éve alapján (13 meccsen 1106 futott yard, 10 TD) úgy tűnt, hogy be is váltja a hozzá fűzött reményeket. A második idénye viszont pocsék volt, az egyik legrosszabb teljesítményt hozta a kezdők között: a 3,2 yardos átlaga kritikán aluli volt, és ebben legalább akkora szerepe volt neki, mint Jeff Fishernek vagy a támadósor gyengélkedésének.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

Ezután érkezett Sean McVay, és minden megváltozott: Gurley 15 meccsen 2000+ total yardot és 19 TD-t szerzett, sokáig az MVP-címre is esélyes volt. Ugyanakkor ez tényleg McVay zsenialitásának volt köszönhető, aki kis túlzással bármelyik átlagon felüli futóval hasonló számokat produkált volna (erről itt írtunk, később pedig CJ Anderson élesben is bizonyította). Emiatt kicsit érthetetlen volt, hogy tavaly miért adott a Rams egy négy éves, 57 millió dolláros hosszabbítást neki, de ez még hagyján, az igazi probléma a sérülékenységével van. Csak dicsérni lehet a Rams előrelátását, hogy olyan szerződést kötött, amiben nemcsak egy, de két menekülőút is van.

 

A Gurley-szerződés

 

Gurley-nek 2018 tavaszán még két év volt hátra az újonc szerződéséből, köszönhetően az ötödik éves opciójának: ez idő alatt 2,4 és 9,6 millió dollárt keresett volna 2018-ban és 2019-ben, vagyis 12 millió dollárt. Ekkor kapta a négy éves, 57,5 millió dolláros szerződését, amivel a liga legjobban kereső játékosa lett a posztján.

 

 

Gurley 21 millió dolláros aláírási bónuszt kapott a Ramstől (minden pirossal jelölt tétel garantált), ezt szépen leosztották öt évre (a 2018-as egyéb mezőben lévő összeg még az újoncszerződésének aláírási pénze). A 2018-as alapfizetése teljesen garantált lett, és nagyjából ennyi. A Rams itt léphetett volna először: ha az idei ligaév harmadik napja előtt kivágja, akkor megspórolt volna 23,05 millió dollárt.

 

Ha a Rams lép, akkor Gurley egy évért kapott volna 22 milliót, ami elég durva, de még mindig jobb ennyit kifizetni neki egyben egy nagyon jó szezonért, mint ugyanennyit még kifizetni neki két rosszért (állítólag elképzelhető, hogy csak a snapek felén lesz majd a pályán idén). A Rams viszont nem küldte el, így a futó 2019-es alapfizetése (5 millió dollár) és 2020-as rosterbónusza (7,55 millió dollár) garantált lett. Magyarán Gurley jövőre is egész biztos kap majd 7,55 milliót, akár a Ramsben játszik.

 

Ez így nem olyan jó, viszont a Ramsnek van még egy utolsó dobása. Gurley 2020-as alapfizetése (5,5 millió) és 2021-es rosterbónusza (5 millió) csak a 2020-as ligaév harmadik napján lesz teljesen garantált (addig csak sérülés esetére az) – ezt sárgával jelöltem. Ha Gurley nem sérül meg, akkor a szezon után a Rams még elküldheti, és bár spórolni nem fog rajta 2020-ban, de csak 2,9 millió dollárral lesz nagyobb a cap hitje, cserébe pedig a későbbiekben már nem fogja zavarni a sapkát. Ha viszont Gurley marad, akkor nemhogy 2020-ban, de még 2021-ben sem lehet majd rendesen spórolni a kivágásán (mindössze 200 ezret szabadítana fel az elküldése).

 

Ha Henderson beválik, akkor Gurleytől és a sérülékeny térdétől már jövőre el kell köszönni. Ez persze nem tűnik túlságosan fairnek Gurley-vel szemben, de ha jövőre kivágják, akkor még így is keresett öt év alatt 46 millió dollárt (ráadásul úgy, hogy ötből egyszer pocsék volt, illetve egyszer csak kvázi csereként játszott), ami azért nem kevés. 25 évesen még így is rajta áll, hogy rendbe tudja-e tenni a karrierjét, az azonban biztos, hogy a Rams csak akkor fogja meggondolni a megtartását, ha maximálisan biztos lesz a futó terhelhetőségében.

[/ppp_patron_only]

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
conspiracy theory
conspiracy theory
2019-06-08 21:27

Ha sérült volt, akkor azt nem kellett volna hivatalosan is jelezni?
Mármint az aktuális meccshez kapcsolódó napi riportokon ott kellett volna lennie, nem?

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  conspiracy theory
2019-06-08 21:59

De.
Viszont nincs belőle semmi balhé,max ha utólag sír az adott játékos szája.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
2019-06-08 21:49

Szerintem szerződésének pillanatában sem ő volt a liga legjobban kereső játékosa.

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Krisztian Fekete
2019-06-08 21:49

Keresni keres, de más többet KAP :D

Bujdy Bujdy
Bujdy Bujdy
2019-06-09 09:04

De ha sérült volt végig, akkor most is az, nem? Mármint rossz a térde. Ha azért akarják elküldeni, mert nem tudják játszatni, hiszen rossz a térde, akkor jár neki a sérülés esetén járó garantált tartalom is, nem?

Vagy van egy jogi meg egy valódi sérülési állapot?

Pásztor László
Pásztor László
Reply to  Bujdy Bujdy
2019-06-09 09:43

Ha nem teszik sérültlistára, vagy nem jelentik be, akkor nem aktiválodik a sérüles esetére garantált tartalkm. Szerintem. Ergo ha kivágják, akkor Gurley mehet a biróságra, hogy ő sérült, de nem jelezték az NFL-nek, ergo jár neki a pénz.

Nem értek hozzá, így lenne logikus nálam.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x