Connect with us

Minden ami NFL

All-Under-25 – Offense

Vannak olyan tehetséges játékosok a ligában, akik már 25 éves koruk előtt, szenvtelenül fiatalon képesek extraklasszis teljesítményt nyújtani. Az egyik legjobb példa erre Patrick Mahomes, aki mindössze 23 évesen lehozott egy MVP szezont. Most megnézzük, hogy nézne ki a legjobb csapat Mahomes korosztályából.

 

 

Ebben a cikkben a támadósor tagjait gyűjtöttük össze. Csak olyan játékosok szerepelnek a listán, akik a szezon kezdetéig nem töltik még be a 25. életévüket.

 

QB: Patrick Mahomes, Kansas City Chiefs

 

A regnáló MVP nyilván kötelező darabja az offense-nek, a tavalyi 5000 yardos és 50 TD-s szezonja után bármelyik korosztályban minimum a padon ott lenne, bár egyeseknél a veterán klasszisokat is megelőzi. Így vagy úgy, a 25 év alattiak között nincs vetélytársa, hisz Jared Goff is betölti már idén a 25-öt, így kvázi csak Baker Mayfielddel kellett megküzdenie, aki hiába volt tavaly nagyon jó, egyelőre még nem az a szint.

 

Csere: Baker Mayfield, Cleveland Browns

 

RB: Saquon Barkley, New York Giants és Alvin Kamara, New Orleans Saints

 

Nagyon erős a backfield: a tavalyi év legjobb újonc támadója, mellette pedig úgy általában a liga egyik top3-5-ös fegyvere. Ketten együtt 3500+ yardot és 33 TD-t termeltek tavaly, Kamara számai ráadásul még nőhetnek is Mark Ingram távozásával. Mindkét futó top5-ös a posztján, talán a top3 sem túlzás, ennél jobb duót nehéz lenne elképzelni.

 

 

A cseresor is brutális, Elliott és McCaffrey is ott van a legjobbak között, bármelyikük mellett lehetne érvelni a kezdőért, de én a kezdőt jobbnak gondolom. Ettől függetlenül élesben egész biztosan beküldenék plusz egy futót elkapónak, a WR-szekció ugyanis messze nem ilyen jó és telített.

 

Csere: Zeke Elliott, Dallas Cowboys és Christian McCaffrey, Carolina Panthers

 

TE: Hunter Henry, Los Angeles Chargers

 

Jó TE-ből nincs valami sok az NFL-ben, a mindössze idén harmadéves George Kittle pedig már túl idős, így nem sok választás maradt. Remélem, Hunter egészséges tud maradni, mert bár Howard tehetségével nincs baj, ő sem a strapabírásról híres, ráadásul a teljesítménye is csak erős közepes.

 

Csere: OJ Howard, Tampa Bay Buccaneers

 

WR: JuJu Smith-Schuster, Pittsburgh Steelers és D.J. Moore, Carolina Panthers

 

Tyreek Hill (25), Michael Thomas (26), Mike Evans (25) és Amari Cooper (idén lesz 25) már kicsúsztak a keretből, így pedig nagyon szegényes lett a felhozatal. JuJu persze WR1 kaliber, ő elviheti a hátán a csapatot, és Moore is tehetséges, újoncként nem rossz a 788 yard, de nem nehéz ennél jobb WR-duót elképzelni. A cseresor sem félelmetes, az egységben egyelőre csak a potenciál van, még bőven van mit bizonyítani.

 

Csere: Robert Foster, Buffalo Bills és Calvin Ridley, Atlanta Falcons Christian Kirk, Arizona Cardinals

 

OT: Braden Smith, Indianapolis Colts és Orlando Brown, Baltimore Ravens

 

Az egyetemi OL-képzés nem az igazi, így ha jön is ki tehetséges falember, az általában már túl idős, hogy beférjen a keretbe (a tavalyi első körös Mike McGlinchey és a tavalyelőtti Ryan Ramczyk is 25 éves már). Így Mahomest a tavalyi második körös Braden Smith és a harmadik körös Orlando Brown fogja védeni a szélen. Újoncként kifejezetten jók voltak: Brown nem engedett sacket (bár csak 410 snapen volt pályán passzblokkolóként), Smith pedig bár nem volt ilyen jó az irányító megvédésében, cserébe futás ellen is hasznos volt. Nem ez a történelem legjobb OT-párosa, de lehetne rosszabb is – mondjuk, ha a tavaly 16 sacket engedő Kolton Miller vagy a 12-t engedő Julién Davenport játszana helyettük. Ennyire nehéz jó, azonnal kezdethető OT-t szerezni az egyetemről.

 

Cserék: Kolton Miller (Raiders), Julie’n Davenport (Texans)

 

OG: Quenton Nelson, Indianapolis Colts és Will Hernandez, New York Giants

 

A fal belseje viszont már rendben van. Nelson minden idők talán legjobb guard prospectje, ennek megfelelően pedig félelmetes volt, mindössze 24-szer engedett nyomást újoncként, futáshoz is remekül blokkolt, nem meglepő, hogy Pro Bowler és első csapatos All-Pro lett. Hernandez már nem volt ennyire domináns, de még így is a jobbak közé tartozik a posztján, mindezt a nem túl erős Giants falban. Remélhetőleg nem sérülnek meg, a cseréik az eddig látottak alapján még messze vannak a szintjüktől.

 

Cserék: James Daniels (Bears)

 

C: Frank Ragnow, Detroit Lions

 

Center nincs. Olyannyira, hogy a lionsös Ragnow-nak kell beállni a sorba úgy, hogy bár centerként draftolták, eddigi profi karrierje alatt végig guardot játszott – most mondjuk a hírek szerint megy vissza centernek erre az évre. Rajta kívül még James Danielt lehet itt elképzelni, aki amolyan mindenes a fal belsejében, de még így is ez a támadófal leggyengébb pontja.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!