Connect with us

Hír

BREAKING: Carson Wentz megkapta a nagy pénzt!

A Philadelphia Eagles hosszabbított negyedik évébe lépő irányítójával, Carson Wentz-cel. A felek egy négy éves hosszabbítást írtak alá $128 millióról (évi $32 millió), amiből $66 millió teljesen garantált és összesen van benne $107,9 millió garantált tartalom, ami a legtöbb valaha az NFL-ben (Russell Wilson $107 milliót kapott).

Wentz így 2024-ig marad a sasoknál és hat év alatt $154 milliót fog keresni, azaz évi $25,7 milliót. Ha ezt a számot nézzük, akkor nagyon is olcsó volt, ha az új pénz összegét, akkor pedig annyi, amennyire számítani lehetett a piaci viszonyokat figyelembe véve. Egyedül a sok sérülés esetén garantált tartalmat lehet kritizálni a csapat részéről, ami jogos is.

Wentz-cel kapcsolatban nyilvánvalóan van kockázat a sérülésekben, de egészségesen megmutatta, hogy MVP-szinten tud játszani. Tavaly az NFL-történelem legjobb harmadik évét produkálta passer ratingben (102,2) és passzpontosságban (69,6%), tette mindezt ACL- és LCL-szakadás után és sérült háttal.

Az Eagles abból a szempontból jól tette, hogy már most hosszabbított irányítójával, hogy így megelőzte Dak Prescott és Jared Goff új szerződését, a Cowboys és a Rams irányítója pedig örülhet ennek a kontraktusnak, mert minden bizonnyal ez lesz a tárgyalásuk alapja.

Az Eaglesnek pedig egyébként is ez a filozófiája, hogy a nagyon fontosnak ítélt játékosaival (pl Lane Johnson, Zach Ertz) korán hosszabbít, így összességében olcsón jön ki a dologból – amennyiben jól meg tudja állapítani, ki lesz az igazán fontos és sztár játékos.

Ha össze akarjuk hasonlítani Wentz szerződését a liga többi irányítójával, akkor “új pénzben” csak Wilson, Big Ben és Rodgers keres többet, ha viszont teljes fennmaradó élettartamra vetítjuk, akkor Cousins és Garoppolo is nagyobb éves átlaggal bír.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!